Deprem olacak diye uyuyamıyorum 😢

Artık çok geç zaten
Seçmeyeceklerdi....
Japonya deniyor hep deprem olduğunda
2011 yılında Japonya'da 9 şiddetinde bir deprem oldu ve tam 5 dakika sürdü 5 dakika ! Dünya tarihinde kaydedilen en büyük 5 depremden biriydi yaşadıkları
Yıkılan tek bir bina yok
Depremin ardından şehirlerde tsunami alarmı çalmaya başladı, bu tür büyük depremlerin ardından yarım saat içinde tsunami bekleniyor çünkü. İnsanlar birbirine yardım ederek yarım saat içinde kaçabilecekleri kadar kaçtılar, 14 mt lik dalgalarla tsunami Japonya'yı vurdu. 14.000 ölü 17.000 kayıpları var kader budur bizim insanımız bunu anlamıyor. Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ama tsunamiye karşı yapılacak bir şey yoktu. Belgeselini izledim o depremin, öleceklerini bile bile patlayan nükleer reaktöre giren ekipleri, son ana kadar kaçmayıp havaalanını tahliye etmeye çalışan, uçakların içindeki insanları kurtarmak için kendi canını feda eden insanları ağlayarak izledim anlatamam, ama her şeye rağmen düzenlerinden, görevlerinden, halklarından vazgeçmedi hiç bir çalışan. Elele verip yaralarını sardılar, devlet her şeye hakim, halk birbirine destek. Bizde 99 depreminde yaşanan yağmayı, talanı, insan ticaretini anlatmaya gerek var mı herkes yaşadı. O tarihte depremin ertesi günü yarın litrelik şişe suyu 5 milyon idi eski parayla. Yani neresinden tutsam elde kalıyor durum ve ben yine diyorum yapan halktır düzeltecek olan yine halktır. Yaratılanı Yaratandan ötürü sevmedikçe , birbirimize omuz vermedikçe, haksızlığa yolsuzluğa direnmedikçe, doğruyu öğrenmedikçe her zaman öleceğiz her zaman

Son düzenleme:

AFAD GÜVENDEYİM var onu telefona indirip 5 kişinin numarasını yazıyorsunuz.
Alah korusun acil bir durum olursa sistem o kişilere mesaj atıyor.
Mutlaka indirilsin bunlar telefona.

Canım ben 22 yaşımdayım. Bu zamana kadar bu kadar korkmadım. Elazığa çlk yakın değiliz fakat Doğu Anadolu fay hattı üzerinde yaşıyoruz. 7.katta çok kötü hissedildi.Jeoloji mühendisleri açıklama yapıyor Malatya, Adıyaman, Hatay, Osmaniye de 7 ve üzeri bekleniyor diyorlar. Kaç gündür uykusuzum. Aynı durumdayız. Fakat ben göçük yaşamadım. Fakat 5 li sallantıları yaşayınca bile çok kötü oldum. Allah ölenlere rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar versin, ve bşr daha yaşanmasın inşallah.

Haklısınız bizde o dayanışma yok da birde aksi var, o yüzden dedim herkes birbirini ezer kaçmak için, yardım imkânı olsa bile etmez. Ne haberler izledik, hayvanlar dahi izlese utanır, bir yangın esnasında yere düşeni kurtarma imkânı varken üzerine basıp geçeni, çantasını alıp kaçmayı tercih edeni....
Şimdi aileme, tanıdıklarıma öğütlüyorum, üzerimizde değerli hiç birşey olmasın, kolye, küpe v.s. ALLAH korusun insanın parmağını bile kesip alırlar canlı canlı. Biz bu kadar küçük ama acımasız durumları düşünmek zorunda mıydık? Daralıyorum.

AFAD GÜVENDEYİM var onu telefona indirip 5 kişinin numarasını yazıyorsunuz.
Alah korusun acil bir durum olursa sistem o kişilere mesaj atıyor.
Mutlaka indirilsin bunlar telefona.

Yok o tamam haklısınız da, enkaz altında kalınıp ta telefon v.s. olmayıp, ses vermekten başka bir çare olmadığı zamanlar için dedim, aklıma tek düdük geldi engelliler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…