Deprem olacak diye uyuyamıyorum 😢

Benimde malum şu son günlerde korkum yine en üst seviyeye çıktı 3 gündür 4'ten aşağı uyuyamıyorum İstanbul istanbul diye diye diken üstünde oturuyoruz Allah'a emanetiz
Türkiye'nin her yeri riskli ama 20 milyon nüfuslu yerde yaşamanın korkusu çok daha fazla oluyor çok dua edelim Allah hiçbirimize böyle acılar yaşatmasın amin

Çok haklısınız korkmakta. Neler yaşamışsınız. Rabbim yaşatmasın bir daha. Hiç kimseye. Elazığ’da olanların depremi yaşayanlara sabır versin. Diyecek bir şey bulamamak çok kötü.

Travmayı atlatamamışsın maalesef. Bulunduğun ilin en sağlam zemininden en sağlam evine geç. Tedbirini al, gerisi bizi aşar. Nasibimizde ne varsa o.

Ben Kocaeli depremini nispeten uzak bir ilde olmama rağmen hissettim ve bende korkuyorum. Oradaki insanları görünce ağlayıp duruyorum zaten. Allah yardımcımız olsun.

17 ağustos depremini yasamadık antalyadaydik ama daha sonraki depremleri yasamiş biri olarak artik deprem bende fobi haline geldi yatakta bile esim sallayinca deprem mi oluyor diye uyaniyorum..elazığdaki ve cevre illerdekileri düsünmek bile istemiyorum çok zor gercekten babamın teyzesi elazığda yasıyor bazı akrabaları (annemle babam ayrı ondan babamin akrabaları dedim)evleri yıkılmış hava buz gibi çok zor gerçekten acun ılicalı para topladı biran once yeni binalar yapip o insanları yeni evlerine sokmaları gerek çok üzgünüm

Aynı durumdayım 18 yaşındaydım 99 depreminde.O güne ait ne varsa birebir yaşıyorum sanki.Uyku haram oldu

Evet bizler halk olarak korkuyoruz.
Halbuki elazığ depremi aylar öncesinde aynı noktada deprem olacağıyla ilgili bir profesör tarafından söylenmiş. Bununla ilgili projeler hazırlamış ve bu projeler reddedilmiş. Reddedilmeseydi önlemler alınsaydı kimbilir nasıl olurdu?

Biz halk olarak korkuyoruz, uyuyamıyoruz..
İstanbul da da 7 üzeri deprem bekleniyor bu yıllarca söyleniyor ne yapılıyor? Hiç.
Olacak deprem önemsenmediği gibi, kanal istanbul derdindeyiz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimiz için hayırlısı olsun.
Geriye kalan sadece korku ve üzüntü...

sonuna kadar haklisin kac gündür bunu düsünüyorum.

senelerdir büyük deprem geliyor diye herkez söylüyor. biz millet olarak hala nerden ucuza kapatiriz diye düsünüyoruz! insanlarin caniyla oynaniyor resmen.

besik gibi sallanan kac tane ülke var bizim ülkemizdeki kadar can kaybi yasamiyorlardir. teknoloji okadar ilerledi fay hatti nerde biliyoruz ona göre evleri diksek fay hattini rahat biraksak evleri saglam diksek ve biz alici olarak bunlara dikkat etsek.

cocukken anlatmisti bir mühendis dogru mu bilmiyorum en saglam yer su gibi yastik zemin hazirlamak olurmus deprem aninda gemi gibi sag sola sallanip enerjiyi öyle en iyi dagiltirmisin ee ozaman neden yapmiyoruz? neden en iyi demirleri almiyoruz?

insaat sektöründe calisiyorum, calistigim sirketde en saglam demirler satiliyor kici kirik ülkeler bile bizden alisveris yapiyor.

türkiyenin en ünlü insaat sirketi sürekli bize fiyat soruyor adamlar almiyor neden cok baaaaliymis... hatta ve hatta bizimkiler türkiyede durumu bildigi icin üretim fiyatinin altindan vermeye calisiyorlar. eee kayiplarimiz kadar pahalli mi?

cok üzülerek söylüyorum belki eceldi ama gidenler yine bos yere gitti sanki.

Hepsinin mekani cennet olsun. hangi hayaler yine yok oldu...

Canım benimde sürekli deprem tedirginligim var MALATYA dayım.
Ve hayatımds ilk defa ölüm ile çok yakın idim.
İlk defa bu kadar büyük depremi yaşadım.
Şu an bile ranza da üst katta uyuyorum ve hafif sarsıntı bile beni çok ürkütüyor.
Ama şunu düşündüm kendi kendime
Canım Allah'ın izniyle kendine bol bol dua okuduğun sürece ve bol bol daima zikir çektiğin sürece inan kalbin ferahlıcak.
Ve şunu unutuyoruz ki ölüm hepimize gelicek tedirginlik ile yaşamak olmuyor.
Bu deprem bizler için bir uyarı idi Rabb'im den.
Yani bizler Allah'a yonelmemiiz lazım bu toplum iyice günahın içinde zinanın haramın icinde..
Güzelce abdestini al canım 2 rekat Allah rızası iicn namaz kıl ve bol bol salavat çek.
Ve normal 5 vakit namazlarına da dikkat et lütfen.inan ben öldüm dirildim resmen depremde bu binadan kesinkkle sağ cikamicaz dedim işte ölüm anlık görüyor musun kalan ömrü Rabb'imin emrettiği şekilde yaşamaya çalışmaliyiz
Rabb'ime emanet olun şeytan vesvese vermesine müsade etmeyin lütfen

Elazığ dayım, uyuyamıyorum. Bu travmayı ne zaman nasıl atlatacagimi hatta atlatıp atlatamayacagimi bilmiyorum.
Canım duanı oku güzelce Ayetel Kürsi, Felak,nas, ihlas Fatiha bol bol oku . biliyorum hiç kolay değil bende Malatyadayim
Bende geceleri uyuyamadım ama mecburuz canım hayat devam ediyor.
İnan dualarını okuyunca Allah'ın izniyle rahaticsksin
Hatta dur csnim senin için Ayetel Kürsi, Felak,nas şimdi okuyorum inşallah
Rabbime emanet ol
İnan hepimiz bir gün öleceğiz ama ecelin gelmeden deprem de olsa ölmek yok
Kalbini ferah tut kuzum

Malatyadayiz ve günlerdir her şey haram oldu bana..Geceleri çok seviyordum ama simdi azap geliyor..Iki evlâdım ,annem,eşim hepimizin gözü birbirimizde sallaniyormuyuz yoksa diye..Rabbim afetinden korusun hepimizi inşallah amin

Bende elazig dayım gerçekten çok kötü günler geçiriyoruz korkudan rahat uyuyamıyoruz bile hayatımda ilk defa bu kadar çok korktum duvarların catlamaya başladığını gorunce kurtalacagimizi hiç aklıma gelmedi çok sevgim evimden soğudum giremiyorum bir türlü rabbim yardım etsin nasıl unutucaz bilmiyorum

bizim ankaradaki ilk evimizinde düzce depreminde duvarlari resmen yarilmisti
ustune bir kac gun once anksra merkezli depremle uyandim sabaha karsi surekli aklimda planlar planlar
bisey olursa esim cantaya ben cocuga kosacagim vs kizim yan odada yatiyor yanimami almaliyim bilmiyorum kafam karisik hemde cok
esim bacagini sallasa yatakta deprem oluyo sanip firlayip kalkiyorum
ani harekett ve stres aninda iki bacagimada kramp giriyor birakin kosmayi yuruyemem bile o halde
kucucuk cocuklar gocuk altinda korkmuyorlarmi ya

Çok büyük bir travma yaşamışsınız Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Rabbim deprem bölgesindeki kardeşlerimize de yardım etsin. Çok zor çok.

Annemin teyzesi ve ailesi 1999 depreminde adapazarindaydilar ben o zaman kücüktüm. Evleri yikilmis göcük altinda kaldilar. Tek annemin teyzesi kurtuldu göcükten. Esi oglu gelini torunu öldü. Kalörifer patlamis üzeri zift icindeymis teyzenin. Cocukluk travmasi oldu. Hangi insan bu aciyi hakederki? Tarifi yok bunun. Allahim tüm sevdiklerimize uzun ömüt versin..

çocugununuz varmi merak ettim
varsada yoksada ben korkularimi yazayim
korktugum şu gocuk altinda kalirsam çocugumla ne yaparim kac gun acliga susuzluga dayanir aglamalarina nasil dayanirim ?
farzedinki ciktik gocukten o bir hastaneye ben bir hastaneye gittim bir daha nasil bulacagim cocugumu?? nerde bulacagim ?
99 depreminde kayip olan 3 5 kisinin dahi ihtimallerini okusaniz belki hak verirsiniz organ mafyalari cocuk tacirleri neler neler var
bence kucuk cocugu olan kimse gocuk altinda kalmaktan yaralanmaktan olmekten korkmuyor ardinda kalacak olan icin korkuyor bakin annem abim esim demiyorum sadece çocugum diyorum
bilmem anlatabildim mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…