- 6 Mayıs 2016
- 9.113
- 9.077
- 198
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Travmayı atlatamamışsın maalesef. Bulunduğun ilin en sağlam zemininden en sağlam evine geç. Tedbirini al, gerisi bizi aşar. Nasibimizde ne varsa o.Son günlerde başımıza gelenler malum ülkecek çok üzüldük.Elazığ ya da çevresinde değilim orada yaşamıyorum.Ama aklıma 17 ağustos Gölcük ve 12 kasım Düzce depremleri geliyor 2 depremi 2 ay arayla yaşadım 6 yaşındaydım gözlerimin önünde bir cami yerle bir oldu.Arkadaşım öldü hamile komşumuz öldü evimiz yıkıldı herşeyimizi kaybettik aylarca çadırda yaşadık. Hele ki yerden gelen o uğultuyu asla unutamıyorum hatırladıkça ağlıyorum.O sene okula başlamıştım korkudan ne okumayı sökebildim ne de hastalıktan düzelebildim çok etkilenmiştim.Şimdi deprem bölgesinde olanları gördükçe uyuyamaz oldum gece uyurken soba deprem olur da devrilir mi ya uykuda yakalanırsak da tavan üstümüze çökerse ya duştayken yakalanırsak gibi korkularım var ağlama krizine giriyorum wc ye bile girerken düşünüyorum.Ben 20 yıl önce olanlardan bile böyle etkileniyorsam Elazığ Malatya'dakileri düşünemiyorum Rabbim yardımcıları olsun çok zor bu korkularla nasıl başedebilirim ? Eşim işe gitti evde yalnızdan resmen titriyorum dertleşelim mi biraz
Aynı durumdayım 18 yaşındaydım 99 depreminde.O güne ait ne varsa birebir yaşıyorum sanki.Uyku haram olduSon günlerde başımıza gelenler malum ülkecek çok üzüldük.Elazığ ya da çevresinde değilim orada yaşamıyorum.Ama aklıma 17 ağustos Gölcük ve 12 kasım Düzce depremleri geliyor 2 depremi 2 ay arayla yaşadım 6 yaşındaydım gözlerimin önünde bir cami yerle bir oldu.Arkadaşım öldü hamile komşumuz öldü evimiz yıkıldı herşeyimizi kaybettik aylarca çadırda yaşadık. Hele ki yerden gelen o uğultuyu asla unutamıyorum hatırladıkça ağlıyorum.O sene okula başlamıştım korkudan ne okumayı sökebildim ne de hastalıktan düzelebildim çok etkilenmiştim.Şimdi deprem bölgesinde olanları gördükçe uyuyamaz oldum gece uyurken soba deprem olur da devrilir mi ya uykuda yakalanırsak da tavan üstümüze çökerse ya duştayken yakalanırsak gibi korkularım var ağlama krizine giriyorum wc ye bile girerken düşünüyorum.Ben 20 yıl önce olanlardan bile böyle etkileniyorsam Elazığ Malatya'dakileri düşünemiyorum Rabbim yardımcıları olsun çok zor bu korkularla nasıl başedebilirim ? Eşim işe gitti evde yalnızdan resmen titriyorum dertleşelim mi biraz
Önlem almak mı ? Sinirden kahkaha atasım geldi.Şu an oturduğum ev 2 katlı ama inanır mısınız yoldan araba geçsin evim deprem olur gibi sallanıyor.Az hızlı yürüsem avizelerim sallanıyor.2 katlı ev diyip güvenemiyorum bile tavanlarımın alçıları düşüyor kamyon geçse sarsıntıdan bizim milletimiz ders almıyor maalesef almıyor.Ucuza mâletmek için demirden eksilt kolon kes derken sonucunda masum günahsız insanlar ölüyor
Son günlerde başımıza gelenler malum ülkecek çok üzüldük.Elazığ ya da çevresinde değilim orada yaşamıyorum.Ama aklıma 17 ağustos Gölcük ve 12 kasım Düzce depremleri geliyor 2 depremi 2 ay arayla yaşadım 6 yaşındaydım gözlerimin önünde bir cami yerle bir oldu.Arkadaşım öldü hamile komşumuz öldü evimiz yıkıldı herşeyimizi kaybettik aylarca çadırda yaşadık. Hele ki yerden gelen o uğultuyu asla unutamıyorum hatırladıkça ağlıyorum.O sene okula başlamıştım korkudan ne okumayı sökebildim ne de hastalıktan düzelebildim çok etkilenmiştim.Şimdi deprem bölgesinde olanları gördükçe uyuyamaz oldum gece uyurken soba deprem olur da devrilir mi ya uykuda yakalanırsak da tavan üstümüze çökerse ya duştayken yakalanırsak gibi korkularım var ağlama krizine giriyorum wc ye bile girerken düşünüyorum.Ben 20 yıl önce olanlardan bile böyle etkileniyorsam Elazığ Malatya'dakileri düşünemiyorum Rabbim yardımcıları olsun çok zor bu korkularla nasıl başedebilirim ? Eşim işe gitti evde yalnızdan resmen titriyorum dertleşelim mi
Canım benimde sürekli deprem tedirginligim var MALATYA dayım.Son günlerde başımıza gelenler malum ülkecek çok üzüldük.Elazığ ya da çevresinde değilim orada yaşamıyorum.Ama aklıma 17 ağustos Gölcük ve 12 kasım Düzce depremleri geliyor 2 depremi 2 ay arayla yaşadım 6 yaşındaydım gözlerimin önünde bir cami yerle bir oldu.Arkadaşım öldü hamile komşumuz öldü evimiz yıkıldı herşeyimizi kaybettik aylarca çadırda yaşadık. Hele ki yerden gelen o uğultuyu asla unutamıyorum hatırladıkça ağlıyorum.O sene okula başlamıştım korkudan ne okumayı sökebildim ne de hastalıktan düzelebildim çok etkilenmiştim.Şimdi deprem bölgesinde olanları gördükçe uyuyamaz oldum gece uyurken soba deprem olur da devrilir mi ya uykuda yakalanırsak da tavan üstümüze çökerse ya duştayken yakalanırsak gibi korkularım var ağlama krizine giriyorum wc ye bile girerken düşünüyorum.Ben 20 yıl önce olanlardan bile böyle etkileniyorsam Elazığ Malatya'dakileri düşünemiyorum Rabbim yardımcıları olsun çok zor bu korkularla nasıl başedebilirim ? Eşim işe gitti evde yalnızdan resmen titriyorum dertleşelim mi biraz
Dualarımız sizinle arkadaşım. Her dakika aklımdasın. Biz buralarda bukadar uzulduk sizi düşünemiyorum bile.çok geçmiş olsunElazığ dayım, uyuyamıyorum. Bu travmayı ne zaman nasıl atlatacagimi hatta atlatıp atlatamayacagimi bilmiyorum.
Canım duanı oku güzelce Ayetel Kürsi, Felak,nas, ihlas Fatiha bol bol oku . biliyorum hiç kolay değil bende MalatyadayimElazığ dayım, uyuyamıyorum. Bu travmayı ne zaman nasıl atlatacagimi hatta atlatıp atlatamayacagimi bilmiyorum.
çocugununuz varmi merak ettimYa nasil bu kadar korkabiliyorsunuz ben hayret ediyorum.ya ben de yasadim 99 depremini.evet korkunc bi sey deprem.ama yapabilecegini yap ve dusunme.deprem olsa bi defa gocuk altinda kalirsiniz.siz boyle korkarak kendinizi resmen her gun o gocugun altina sokuyorsunuz.boyle yasanir mi ya sizler cocuk yetistiriyorsunuz bu psikolojiyle mi ? Al onlemini hayatina bak.bu basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?