- 21 Ağustos 2013
- 4.702
- 5.091
- 158
- 39
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Yapabileceginiz ne varsa yapin,onleminizi alin.gerisi bosa kuruntu.belki opmayacak bile deprem.ne zaman olacagi belli bile degil.her gun bu stres gercekten sagliksiz.çocugununuz varmi merak ettim
varsada yoksada ben korkularimi yazayim
korktugum şu gocuk altinda kalirsam çocugumla ne yaparim kac gun acliga susuzluga dayanir aglamalarina nasil dayanirim ?
farzedinki ciktik gocukten o bir hastaneye ben bir hastaneye gittim bir daha nasil bulacagim cocugumu?? nerde bulacagim ?
99 depreminde kayip olan 3 5 kisinin dahi ihtimallerini okusaniz belki hak verirsiniz organ mafyalari cocuk tacirleri neler neler var
bence kucuk cocugu olan kimse gocuk altinda kalmaktan yaralanmaktan olmekten korkmuyor ardinda kalacak olan icin korkuyor bakin annem abim esim demiyorum sadece çocugum diyorum
bilmem anlatabildim mi ?
Ben 99 depreminde İstanbuldaydım ve yetişkindim o yüzden çok iyi hatırlıyorum ama elhamdülillah her hangi bir kayıp ya da yıkım yaşamadık çevremizde. Zaten İstanbul çok şiddetli hissetse bile, merkez üssü olmadığı için çok az kayıp yaşamıştı. Ama artık durum değişti, yirmi sene önce belki daha güvenli bir İstanbul vardı, herşey düzeltileceğine daha kötüye gitti, sözde deprem yönetmeliğine uygun ama nasıl yapıldığı belli olmayan kat kat, tıkışık tıkışık binalar yapıldı, boş alanlar lüks otellerle, lüks gökdelenlerle doldu, fakir, orta halli semtlerde dahi en az bir-iki tane rezidans mıdır nedir, onlardan bulunuyor. Afet toplanma alanları yok, yok, yok! Olur da sağ kurtulursak, deli danalar gibi birbirimizi eze eze(ALLAH korusun) ordan oraya kaçmaya çalışıcaz sokaklarda. Kimimizi yıkılan balkonlar, kimimizi elektrik direkleri öldürecek. Kimimizi de ailesini arabaya attığı gibi depremden kaçmaya çalışan araçlar ezecek. "Çok abarttın, mahşer konulu korku filmi senaryosu gibi bu ne böyle yaa" demeyin, o beklenen büyük deprem olduğunda(ALLAH korusun) yaşadığım yerin hali(ve pek çok İstanbul semti) okuduğunuz senaryodan dahi daha vahim durumlara sahne olur da daha çok ayrıntıya girmek istemiyorum, işte böyle bir psikolojiyle yaşıyorum şu aralar. Rüyamda dahi görüyorum artık. Yani göçükte kalsan bi türlü, kurtulsan bi türlü, çıkış yok. ALLAH yardımcımız, koruyucumuz olsun Ülkecek.
Bahsettiğiniz senaryoyu çok iyi anlıyorum, bir işimiz için Kadıköy'e gidelim dedik. 10 dk lık yolu 1 saatte aşamadık, üstelik iş trafiği falan da değildi. Ara sokaklardan kaçmaya çalıştık falan. Düşündüm de deprem olsa buradan çıkış olmaz ki. Depremi geçtim burada birisi acillik olsa tamam Allah rahmet eylesin. Mümkün değil çıkamaz. İstanbul depreminde kalanlar değil ölenler şanslı sayılacak maalesef.
çocugununuz varmi merak ettim
korktugum şu gocuk altinda kalirsam çocugumla ne yaparim kac gun acliga susuzluga dayanir aglamalarina nasil dayanirim ?
farzedinki ciktik gocukten o bir hastaneye ben bir hastaneye gittim bir daha nasil bulacagim cocugumu?? nerde bulacagim ?
99 depreminde kayip olan 3 5 kisinin dahi ihtimallerini okusaniz belki hak verirsiniz organ mafyalari cocuk tacirleri neler neler var
bence kucuk cocugu olan kimse gocuk altinda kalmaktan yaralanmaktan olmekten korkmuyor ardinda kalacak olan icin korkuyor bakin annem abim esim demiyorum sadece çocugum diyorum
bilmem anlatabildim mi ?
çocugununuz varmi merak ettim
bilmem anlatabildim mi ?
Halkımızın tek yaptığı korkmakEvet bizler halk olarak korkuyoruz.
Halbuki elazığ depremi aylar öncesinde aynı noktada deprem olacağıyla ilgili bir profesör tarafından söylenmiş. Bununla ilgili projeler hazırlamış ve bu projeler reddedilmiş. Reddedilmeseydi önlemler alınsaydı kimbilir nasıl olurdu?
Biz halk olarak korkuyoruz, uyuyamıyoruz..
İstanbul da da 7 üzeri deprem bekleniyor bu yıllarca söyleniyor ne yapılıyor? Hiç.
Olacak deprem önemsenmediği gibi, kanal istanbul derdindeyiz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimiz için hayırlısı olsun.
Geriye kalan sadece korku ve üzüntü...
bu bir surec tabiki aylarca bu kadar yogun korkuyla endiseyle yasamayacagim tedbirlerimi evet aldim ama bazi seyler oyle aman cantami hazirladim kacacagim yeride ayarladim bitti gitti olmuyor belkide dr iyi bi oneri farkindayim ama suan durum bu dr hangi ilacida verse cocugum icin endiselnmekten vazgecirecegini sanmiyorumYapabileceginiz ne varsa yapin,onleminizi alin.gerisi bosa kuruntu.belki opmayacak bile deprem.ne zaman olacagi belli bile degil.her gun bu stres gercekten sagliksiz.
Cocugunuzun psikolojisi bozuk bi anneye degil saglikli bir anneye ihtiyaci var.
Onun icin evhamlanmak yerine onun icin gereken onlemleri alip bu konuyu dusjnmeyi birakjn.bu olmeden olecegiz bi gun diye mezara girmeye benziyor.gerekirse yardim alin.
Ben 99 depreminde İstanbuldaydım ve yetişkindim o yüzden çok iyi hatırlıyorum ama elhamdülillah her hangi bir kayıp ya da yıkım yaşamadık çevremizde. Zaten İstanbul çok şiddetli hissetse bile, merkez üssü olmadığı için çok az kayıp yaşamıştı. Ama artık durum değişti, yirmi sene önce belki daha güvenli bir İstanbul vardı, herşey düzeltileceğine daha kötüye gitti, sözde deprem yönetmeliğine uygun ama nasıl yapıldığı belli olmayan kat kat, tıkışık tıkışık binalar yapıldı, boş alanlar lüks otellerle, lüks gökdelenlerle doldu, fakir, orta halli semtlerde dahi en az bir-iki tane rezidans mıdır nedir, onlardan bulunuyor. Afet toplanma alanları yok, yok, yok! Olur da sağ kurtulursak, deli danalar gibi birbirimizi eze eze(ALLAH korusun) ordan oraya kaçmaya çalışıcaz sokaklarda. Kimimizi yıkılan balkonlar, kimimizi elektrik direkleri öldürecek. Kimimizi de ailesini arabaya attığı gibi depremden kaçmaya çalışan araçlar ezecek. "Çok abarttın, mahşer konulu korku filmi senaryosu gibi bu ne böyle yaa" demeyin, o beklenen büyük deprem olduğunda(ALLAH korusun) yaşadığım yerin hali(ve pek çok İstanbul semti) okuduğunuz senaryodan dahi daha vahim durumlara sahne olur da daha çok ayrıntıya girmek istemiyorum, işte böyle bir psikolojiyle yaşıyorum şu aralar. Rüyamda dahi görüyorum artık. Yani göçükte kalsan bi türlü, kurtulsan bi türlü, çıkış yok. ALLAH yardımcımız, koruyucumuz olsun Ülkecek.
Bakin elbette cocuk icin endiselenirsiniz siz annesiniz.ama uyumamak,surekli panik olmak boyle yasanmaz.basligi okudum tek de degilsiniz.cok boyle insan.asamiyorsaniz yardim alin.onlemlerimizi alsak da farkkndayiz hepimiz zaten asil onlemleri devlet almali....herkes durumun farkinda herkes korkuyo ama boyle yasamak size zarar cocugunuza zarar.sizin icin diyorum.yoksa ben korkmuyorum siz korkaklarrr nanikkkbu bir surec tabiki aylarca bu kadar yogun korkuyla endiseyle yasamayacagim tedbirlerimi evet aldim ama bazi seyler oyle aman cantami hazirladim kacacagim yeride ayarladim bitti gitti olmuyor belkide dr iyi bi oneri farkindayim ama suan durum bu dr hangi ilacida verse cocugum icin endiselnmekten vazgecirecegini sanmiyorum
Son günlerde başımıza gelenler malum ülkecek çok üzüldük.Elazığ ya da çevresinde değilim orada yaşamıyorum.Ama aklıma 17 ağustos Gölcük ve 12 kasım Düzce depremleri geliyor 2 depremi 2 ay arayla yaşadım 6 yaşındaydım gözlerimin önünde bir cami yerle bir oldu.Arkadaşım öldü hamile komşumuz öldü evimiz yıkıldı herşeyimizi kaybettik aylarca çadırda yaşadık. Hele ki yerden gelen o uğultuyu asla unutamıyorum hatırladıkça ağlıyorum.O sene okula başlamıştım korkudan ne okumayı sökebildim ne de hastalıktan düzelebildim çok etkilenmiştim.Şimdi deprem bölgesinde olanları gördükçe uyuyamaz oldum gece uyurken soba deprem olur da devrilir mi ya uykuda yakalanırsak da tavan üstümüze çökerse ya duştayken yakalanırsak gibi korkularım var ağlama krizine giriyorum wc ye bile girerken düşünüyorum.Ben 20 yıl önce olanlardan bile böyle etkileniyorsam Elazığ Malatya'dakileri düşünemiyorum Rabbim yardımcıları olsun çok zor bu korkularla nasıl başedebilirim ? Eşim işe gitti evde yalnızdan resmen titriyorum dertleşelim mi biraz
Düzce'deyim maalesef deprem bölgesiÇok büyük acılar, Allah bir daha yaşatmasın diyeceğim ama yaşayacağız, bu bilimsel bir gerçek.
Hangi şehirdesiniz? Her il deprem bölgesinde değil bildiğiniz gibi, belki bulunduğunuz yerde yıkıcı bir deprem olma olasılığı çok azdır?
Bir de evin eskiliğinden bahsetmişsiniz, kentsel dönüşüme girme imkanınız yok mu? maalesef mühendislik hizmeti almamış yapılar dayanamıyor bu afete, Elazığ'da gördük, sapasağlam binalar da var, usulünce projelendirilmiş, vicdanlı müteahhitler tarafından yapılmış.
Deprem değil, bina öldürüyor ve devlet bu konuda hiçbir sorumluluk almıyor ne acı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?