Deprem olacak diye uyuyamıyorum 😢

Yapabileceginiz ne varsa yapin,onleminizi alin.gerisi bosa kuruntu.belki opmayacak bile deprem.ne zaman olacagi belli bile degil.her gun bu stres gercekten sagliksiz.
Cocugunuzun psikolojisi bozuk bi anneye degil saglikli bir anneye ihtiyaci var.
Onun icin evhamlanmak yerine onun icin gereken onlemleri alip bu konuyu dusjnmeyi birakjn.bu olmeden olecegiz bi gun diye mezara girmeye benziyor.gerekirse yardim alin.

Ben 99 depreminde İstanbuldaydım ve yetişkindim o yüzden çok iyi hatırlıyorum ama elhamdülillah her hangi bir kayıp ya da yıkım yaşamadık çevremizde. Zaten İstanbul çok şiddetli hissetse bile, merkez üssü olmadığı için çok az kayıp yaşamıştı. Ama artık durum değişti, yirmi sene önce belki daha güvenli bir İstanbul vardı, herşey düzeltileceğine daha kötüye gitti, sözde deprem yönetmeliğine uygun ama nasıl yapıldığı belli olmayan kat kat, tıkışık tıkışık binalar yapıldı, boş alanlar lüks otellerle, lüks gökdelenlerle doldu, fakir, orta halli semtlerde dahi en az bir-iki tane rezidans mıdır nedir, onlardan bulunuyor. Afet toplanma alanları yok, yok, yok! Olur da sağ kurtulursak, deli danalar gibi birbirimizi eze eze(ALLAH korusun) ordan oraya kaçmaya çalışıcaz sokaklarda. Kimimizi yıkılan balkonlar, kimimizi elektrik direkleri öldürecek. Kimimizi de ailesini arabaya attığı gibi depremden kaçmaya çalışan araçlar ezecek. "Çok abarttın, mahşer konulu korku filmi senaryosu gibi bu ne böyle yaa" demeyin, o beklenen büyük deprem olduğunda(ALLAH korusun) yaşadığım yerin hali(ve pek çok İstanbul semti) okuduğunuz senaryodan dahi daha vahim durumlara sahne olur da daha çok ayrıntıya girmek istemiyorum, işte böyle bir psikolojiyle yaşıyorum şu aralar. Rüyamda dahi görüyorum artık. Yani göçükte kalsan bi türlü, kurtulsan bi türlü, çıkış yok. ALLAH yardımcımız, koruyucumuz olsun Ülkecek.

17 Ağustos depreminde Sakarya'daydım ve dün gibi hatırlıyorum. İlk bir iki gün soğuk kanlıydım sakindim. Ama depremler aylarca bitmedi ve bu bende kalıcı iz bıraktı. Sanki hiç bir zaman bitmeyecek gibi geldi ve derin bir karamsarlık eşliğinde depresyona girdim. Hala daha etkisindeyim. Eşim yatakta hareket ettiğinde, sinemada biri ayağını sallayıp benim koltuğu titreştirdiğinde, çamaşır makinem sıkmaya geçtiğinde, dışarıdan bir gürültü geldiğinde hep deprem oluyor sanıyorum. Ne zaman geçecek bilmiyorum ama 20 senedir geçmedi, bundan sonra da geçmez gibi geliyor. Zira şimdi İstanbul'a yakınım, bir de yeni gelecek depremin endişesi var üzerimde. Allah sonumuzu hayır etsin.

Bu arada özellikle alçak ve sağlam ev tutmaya çalıştım şimdiye kadar. Ama ya misafirlikte, hastanede, üst geçitte, tünelde vs. yakalanırsam korkusu da her daim taze...

Bahsettiğiniz senaryoyu çok iyi anlıyorum, bir işimiz için Kadıköy'e gidelim dedik. 10 dk lık yolu 1 saatte aşamadık, üstelik iş trafiği falan da değildi. Ara sokaklardan kaçmaya çalıştık falan. Düşündüm de deprem olsa buradan çıkış olmaz ki. Depremi geçtim burada birisi acillik olsa tamam Allah rahmet eylesin. Mümkün değil çıkamaz. İstanbul depreminde kalanlar değil ölenler şanslı sayılacak maalesef.

ALLAH bilir tabi ama maalesef öyle gibi görünüyor. İstanbul'un karmaşası hiçbir şehre benzemiyor, hele kimi semtler berbat. Yirmi senedir deprem bekleniyor da hadi "ölen ölsün be amaan" dediniz bari sağ kalacaklar için afet toplanma alanları bırakılmaz mı? Bakın yapılmaz mı demedim "bırakılmaz mı" dedim, hadi yapmayı da gerekli görmediniz, bari boş alanları saçma sapan şeylerle doldurmayıpta, azıcık da para babası olmayan vatandaşlarınızı düşünseydiniz! Yok bunlar için varsa yoksa kendi cepleri, kendi rahatları, bizler ezilmesi gereken böcekleriz zaten, kurtulacaklar işte.

99 depremini bn de yasadim. Yaşadığım yer koydu o zmn bina yıkılışını görmedim ama o yerden gelen uğultu sesi yürürken devam eden artçı depremleri tek göz odada aylarca kalisimizi unutamam. Akil sagligini kaybeden komşumuz da oldu Yaşayan herkeste derin travma yaratmıştır. Ne yapicaz önlemlerimiz alıp dua edicez başka yolu yok

evet tam da bu!..her sözüne harfiyen katılıyorum..
istanbuldayım bakan soylu 7,5'lik deprem bekliyoruz diye açıklama yaptı yeni aylardir bilimciler aynı şeyi söylüyor eylül depreminde zangır zangır sallandik..
tek düşündüğüm evlâdım gecelerdir kurduğum planın haddi hesabı yok.
evet bunların bize bir faydası da yok belki uyku kaçırmaktan başka ama elimizde değil evlât insanın canı enkaz altindan çıkarılan yusraya ağlıyorum sürekli annesi onu orada nasıl idare etti ?
karanlık soğuk üzerinde tonlarca beton..
ölmek korkutmuyor ki evlâtlarimiza birşey olacak korkusu mahvediyor insani..

17 ağusts depreminde ve hala gölcükteyim böyle bir gercek var ölüm gibi bir şekilde yaşayacağız rabbim korusun

bir kızım var ve tam da su yazdıklarınızı hissediyor ve düşünüyorum.. istanbulda, 10. kattayım.. en son olan depremde yatakta kızımı emziriyordum.. kızıma sarıldım ve ölmeyi bekledim.. toparlanamıyorum

Şuan kayınvalidemlerdeyim. Çürük kolonları patlak 40 senelik bir ev. Hatta başucumda da kolon var. Korkudan uyuyamıyor, hazır olda deprem bekliyorum. Anksiyetem tavan yapmış durumda.
Konuştuk taşının burdan yardım edelim(yardımlık bir durumları olmamasına rağmen) kayınvalidem ısrarla bu evden taşınmak istemiyor he he diyip geçiyor ölmeyi bayılmak zannediyor. Çıldırıyorum. En sonunda biz daha bu eve gelmeyeceğiz canımızı sokakta bulmadık dedik tınlamadı. Kayınpederim bu evi yapan kişi elazığda binanın kolonlarını gösterirken haberlerde bizimkiler de böyle temel yok demir az kum çok dedi güldü. Nasıl bir kafa yaşıyorlar anlayamıyorum. Ne içiyorlarsa bende istiyorum artık.
Bakan soylu bile söyledi artık 7.5 bekleniyor yani eli kulağında ben geliyorum diyor. Hafife almamak lazım. Devlet açık açık kaza kader falan diyor tevekkül diye birşey var insanlara alttan alttan mesaj veriyorlar. Biz size bişey yapamayacağız diye. Tedbirli olalım. Deprem çantalarımızı hazır bulundurup sağlıklı yapılarda oturalım gerisi allahtan.
Bakın İstanbul’da olacak bir depremde Elazığ’daki bir kaç binaya bile yetişemeyen ekipler kimseye gelmeyecek belkide. İlk 24 saat o kadar ilçeye yetecek ne ekipman nede ekip var ülkede. Kaderimize terkedileceğiz wuhan şehri gibi. Enkaz üzerine ilaç atar giderler artık... En azından depremde sağ kalırsak çanta içibde bulundurduğumuz erzak ile azami derecede idare edebilip yaşamımızı idame ettirebiliriz.
Ciddi bir mesele...

Halkımızın tek yaptığı korkmak japon halkının ise depreme uygun yaylı evler ve erken deprem uyarı sistemi ve deprem bilinci için simulatorle halka bilgi ve egitim vermek. Hepimize iyi korkmalar

bu bir surec tabiki aylarca bu kadar yogun korkuyla endiseyle yasamayacagim tedbirlerimi evet aldim ama bazi seyler oyle aman cantami hazirladim kacacagim yeride ayarladim bitti gitti olmuyor belkide dr iyi bi oneri farkindayim ama suan durum bu dr hangi ilacida verse cocugum icin endiselnmekten vazgecirecegini sanmiyorum

bende yaşadım düzce depremini. şimdi yıne deprem bolgesındeyım. geldiğimizden beri çok kere artçı depremlerle sallandık.çok kötü birşey.

İstanbul için söylenecek her şey basit kalıyor
Burada olacak bir depremde şanslılar ölenler olacak, kalanları susuzluk, bulaşıcı hastalıklar,yokluk, ulaşılamayan bölgeler bekliyor. Filmlerde bile hayal edilmemiştir öyle bir hal inanın. İstanbul bir kapan gibi şu an kimse iyi şeyler beklemesin....
Ama yazmasam da içimde kalır, biz halk olarak ölmeyi, sürünmeyi seviyoruz .... Bunca yıl bu çarpık yapılaşmanın hesabını sormadık kimseye, 99 depreminde ağır hasarlı mühürlenen binalar var tam E5 üzerinde Küçükçekmece de , Avcılarda yıllarca önünden geçip gittik kapısız bacasız duran o binalarda şimdi insanlar yaşıyor ne oldu da ağır hasarlıdan yaşanabilir hale geldi kimse sordu mu ?
Bağcılar'da , Şirinevlerde, Bahçelievler'de, Haznedar'da, Zeytinburnunda sadece tek bir binek aracın geçebileceği darlıkta sokaklar var, binalar birbirine bitişik, kimse sordu mu bir şey olursa biz buradan nasıl çıkacağız diye ?

Bu şehirde Fatihte, Karagümrük'te, Beyoğlunda ambulansın , itfahiyenin giremediği sokaklar var mezbelelik resmen, tirilyon para Pera'da ki iki yüz senelelik binalar ama can güvenliği ne olacak soran oldu mu ?

İmar barışı ile tonla kaçak kata ruhsat verildi depremde ilk çökecek olan onlar, kimse dedi mi tepemde ki bu kaçak kata neden ruhsat verildi diye soran oldu mu?

Ataköy'ün Bakırköy'ün önündeki sahil doldurulup koca koca gökdelenler dikildi bu dolgu toprak depremde ne olacak diye soran oldu mu ?

Benim çocukluğumda Basınköy, Menekşe, Florya, Yeşilköy birbirine bitişik koskoca ormanlardı Belgrad ormanından büyüktü o alanın her yıl bir kısmı yok edildi, kimse sordu mu bu ormanlara ne oldu ? Olmadı çünkü insanlarımız takım tutar gibi politikacı desteklemekle meşguldü, evinin değerini arttırmakla meşguldü, biraz daha fazlasını yapıp satmakla meşguldü. Deprem bir doğa olayı, yüzyıllardır biliniyor onu böyle öldürücü hale getiren biziz, yüzleşmek zor olsa da biziz... Eskiler der ki önce tedbir sonra tekbir ,biz tedbiri geçip sadece tevekküle sığındık, şimdi milyonlarca insanın ölmesini bekliyoruz ahlanıp vahlanarak kimin suçu ?

Öyle üzgün ve doluyum ki anlatamam... Hepsi ama hepsi bizim suçumuz....

Arkadaşlar bu korku bendede varda izmirdeyim bende birde grip virüsü basladı basından gizli tutuluyor İstanbul’dan kötü haberler geliyor peki ona ne yapmalı 2020 yılı hiç iyi gelmedi

Bakin elbette cocuk icin endiselenirsiniz siz annesiniz.ama uyumamak,surekli panik olmak boyle yasanmaz.basligi okudum tek de degilsiniz.cok boyle insan.asamiyorsaniz yardim alin.onlemlerimizi alsak da farkkndayiz hepimiz zaten asil onlemleri devlet almali....herkes durumun farkinda herkes korkuyo ama boyle yasamak size zarar cocugunuza zarar.sizin icin diyorum.yoksa ben korkmuyorum siz korkaklarrr nanikkk diyw dwgil
Sizin icin soyluyorum.

Çok büyük acılar, Allah bir daha yaşatmasın diyeceğim ama yaşayacağız, bu bilimsel bir gerçek.

Hangi şehirdesiniz? Her il deprem bölgesinde değil bildiğiniz gibi, belki bulunduğunuz yerde yıkıcı bir deprem olma olasılığı çok azdır?

Bir de evin eskiliğinden bahsetmişsiniz, kentsel dönüşüme girme imkanınız yok mu? maalesef mühendislik hizmeti almamış yapılar dayanamıyor bu afete, Elazığ'da gördük, sapasağlam binalar da var, usulünce projelendirilmiş, vicdanlı müteahhitler tarafından yapılmış.

Deprem değil, bina öldürüyor ve devlet bu konuda hiçbir sorumluluk almıyor ne acı..

Düzce'deyim maalesef deprem bölgesi 2 yıllık sözleşmem var evden çıkamam yani aslında can güvenliği daha önemli ama eşim benim kadar korkmuyor depremden burada olsa bile bina yıkılmaz diyor araba geçerken dahi sallanıyor nasıl yıkılmaz benim aklım almıyor Kendimizi kurtarsak ne çare yakınlarımız vatandaşlarımız da önemli kendimizi kurtarmayla bitse keşke düşün düşün günlerdir deli oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…