Deprem korkusu

izmirlibjkkartal

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2020
2.253
4.181
Benim gibi olan var mı diye merak ettiğim için bu konuyu açtım
Hava sıcak olduğunda deprem olacak korkusu ruhumu emiyor.. her an sanki sallanıyormuşum hissi uyanıyor.. 99 depremini iyi hatırlıyorum şükür hiç çevremden kaybım olmadı. Fakat bu korku bende kaldı.
Şuan yine çok sıcak bir hava var ve ben ya evim yıkılırsa ya ölürsem ya da ölmezsem beni bulamazlar diye türlü türlü kötü seneryolar yazıyorum.
Aranızda var mı benim gibi evhamlı olan?

Benimde ara sıra aklıma geliyor

Ve tek korkum o anda kızımla ayrı odalarda olmak.

Ama bunları düşünmek insani yorar
Psikolojisini bozar
Her şey olacağına varır.

Benim depremde 2 kuzenim vefat etti. Ben 8 yaşındaydım. Kuzenlerimden biri 23 biri 25 yaşında öğretmenlerdi. Ölüm ne o zaman öğrendim. Insan bi yere kadar korkabiliyor. O zaman çok korktum. Sonra da kabullenip, tekrar deprem olursa ben de ölürüm napalım diye kabullendim.

Bende de oluyor by durum
99 depreminde Ankaradaydım
Küçüktüm, yaşamadım. Ama okuduklarım yetti. Ne zaman hava aşırı sıcak olsa acaba gece deprem olur mu diye düşünüyorum.
Aynen özellkle sıcakta şuan yine çok sıcak ve ben deli kurutularıma basladım bile çok huzursuz oluyorum böyle olunca

Ben de 99 depremini birebir yaşadım. En büyük korkum oldu. Hafif sarsılsak elim ayağım titriyor ve anında dışarı fırlıyorum. Dualar ediyorum hep. Bir kere nasıl çıktığımı bilemedim dışarda oturmuş kalmışım dilim şişti resmen korkudan. Şimdi en üst katta oturuyorum dışarı çıkmam imkansız hemde hamile halimle

99 depremini bilen ve yaşamış biri olarak zaman zaman ben de takılıyorum buna.
bazen ya tam denizde yüzerken olursa diye tatile giderken gerildiğim bile olmuştur.
belki 99dan bile önce çocukluktan bir travma bilmiyorum.
mümkün mertebe düşünmemeye ve dua etmeye çalışıyorum.
zaten bizim elimizden gelebilecek birşey yok malesef.

Ben böyleyim canım.
Duşa girerken deprem olursa çocukları al cik, beni bekleme diye her seferinde eşime tembih ediyorum.
Bir kafeye gitsek, lavabo yukarda olsa, yada ben dışarıda olsam, eşim çocuklarla evde olsa, kısaca her an maalesef geliyor.

Ama büyük bir korku gibi değil.
Simdi olsa nolur gibi, hep aklımdan geçip gidiyor.
Özellikle de evde iki çocuğumda uyurken deprem olursa büyük çocuğumu nasıl kucaklayıp çıkarırım diye düşünüyorum, küçüğü daha bebek zaten.
Çünkü son İzmir depreminde ikisi de öğlen uykusuna yatmıştı..

Düşünmekle önüne geçilmiyor ama..

Ah sormayın bende çok yüksekte oturuyorum oturup beklemekten başka hiçbr carem yok. En ufak sarsıntıda kalp krizi geçirecek kdar hızlı atıyor kalbim panik atak geçiriyorum sanki. Sizn korumanuz gereken birde bebeğiniz var pof

Benim çocuğum yok doğru söylüyorsunuz bizden 3 kat stresiniz vardır bu konuda. Çünkü korumanız gerekenler var

Evet çok ama çok zor Elimde olmadan panikatak geçiriyorum sanki. Deprem çantası yaptık konserveler su düdük vs. O değil ailemde 1 saatlik mesafede oturuyor. Binalarıda pek sağlam değil. Onlara nasıl ulaşacağım endişesi, evde tek kalırsam eşime nasıl ulaşırım endişesi. Enkaz altında kalırsam hangi odadan daha rahat kurtulurum gibi bir ton senaryo kuruyorum. Ama vesvese değil bu sonucta yasanacak İstanbul'u zaten büyük bir deprem bekliyor . Tek çaremiz sağlam evde oturmak ve dua etmek

Evet elimizden gelecek hçbşey yok insan düşünmeden edemiyor hele şuan bu çok sıcak havada.

Depremin hava sıcaklığı ile hiçbir bağlantısı yok. 99 depremi öncesi sıcak olduğu için bilinçaltında durumu “sıcakta deprem oluyor” olarak kodladığınızdan bunu yaşıyorsunuz.

Her an her hava sıcaklığında deprem olabilir, hazırlıklı olmak lazım. Ne yazık ki kaçış yok, bilinçlenip hazırlık yapmak önemli.

Ben 2 kere psikiyatriste gidip ilaç kullandım deprem fobim yüzünden.
Çocukken Adana depremini yaşadım, atamadım o korkumu.
2 sene önce İstanbul'daki depremde çıldıracak gibi oldum.
Eşime koala gibi yapışık yaşıyordum. Sonra çıktık gittik İstanbul'dan.
Deprem bölgesinde yaşamadığım için kafam çok rahat. Tatile bile gitmem daha İstanbul'a..
Tabi, ölümden kaçış var mı hayır.. Ama o korku ölümden beter..

Kesinlikle bir gün olacak ama o gün hangi gün hçbşeyi bilmemek çok kötü. İnsanın aklından birsürü seneryo geçiyor bazen evde sağa sola bakıp şuraya mı sığınsak diye konuşuyoruz. Fakat sunuda biliyorum o an öyle panikliyorum ki aklımdan herşey yok oluyor. Belirlediğim yere sığınmayıda unutacagım kesin o panikle.

Ne güzel gitme şansım olsa inanın asla bende durmam en doğru kararı vermişsiniz kesinlikle bile bile lades yaptırıyor hayat bize

Ne güzel gitme şansım olsa inanın asla bende durmam en doğru kararı vermişsiniz kesinlikle bile bile lades yaptırıyor hayat bize

En acısı da teknoloji bu kadar gelişmişken, sapasağlam binalar yapılabiliyorken bizim hala bu korkuları yaşıyor olmamız.. Bilim insanlarının bangır bangır istanbul'da 3 büyük deprem bekleniyor, zaman doldu demelerine rağmen hiçbir önlem alınmaması... Benim tüm dostlarım orda yaşıyor.. Allah korusun, öyle bir şey olsa burda geberirim kahrımdan.. Bu çağda depremde ölmek enkaz altında kalmak çok çok kahredici değil mi? Doğal afettir, doğa affetmez, yüzyıllardır depremler olmuş olacak da ama depremde ölüp gitsem doğal afetti allahın işi diyemeyiz ki, afet değil cinayet artık benim gözümde bu tür ölümler.. Çürük çarık binalar yüzünden ölüyor canlar.. Her depremde kahroluyorum ya ben. İzmir'de ne canlar gitti, Elazıg'da aynı şekilde.. Sırada neresi var? =(

Maalesef birebir yaşadım ve pek çok akraba , arkadaş ve tanıdık kaybettim. Bunu yaşayıp tam anlamıyla atlatabilen var mıdır bilemiyorum. Bu sıcaklar maalesef 99 gecesine götürüyor insanı dün eşime kahve yaparken deprem oldu dedim hayır senin başın dönmüştür diyor. Kandili sitesine girip bakmakta ayrı bir takıntı oluyor bende ara ara

Evde Allah yaşatmasın ama olursa nerelere saklanması gerektiği konusunda eşimi hep uyarırım. Yastık kılıfımızın içinde hep düdük vardır ve ev kıyafetimizin cebinde düdükten biraz daha farklı oyuncaklarda olan üfleyince öten başka bir şey vardır. Ama en büyük korkum 5 kedi evladım var evde ve Allah nasip ederse bir tanede bebeğim olacak. Rabbim hepimizi korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…