Deprem korkusu

Çok rüzgârlı havada çok büyük deprem yaşadım. Coknsukur sağ çıktık. Hala öyle rüzgar esince aklıma geliyor. Ben hala unutmadım. Atlatan nasıl atlatıyor bilmiyorum. Size verecek tavsiyem yok çünkü aynı tramvanin bende içindeyim.
Şimdi her yer yanıyor. Depremler oluyor. Insanlar birbirini öldürüyor. Hayvanlara ağaçlara zarar veriyorlar.
Yani düşünüyorum o kadar kötü şeyler oluyor ki ama hiç biri için elimizden birşey gelmiyor.
Rabbim herkese hayırlı ömür hayırlı ölüm versin.

Bi ara korkudan bende aklımı yitereceğimi sanıyordum. Sürekli kafamda geceleri yatınca nereye kaçacağımızı nasıl çıkacağımızı hep bunların provasını yapıyordum resmen. Hala da öyleyim ama daha azaldı düşünmemeye çalışıyorum. Çocuk olunca daha zor en çok onlar için aklım gidiyor zaten. Aşırı kaygılıyım deprem yangın sel ne olursa olsun gelecekten çok korkuyorum.

Depremin hava sıcaklığı ile hiçbir bağlantısı yok. 99 depremi öncesi sıcak olduğu için bilinçaltında durumu “sıcakta deprem oluyor” olarak kodladığınızdan bunu yaşıyorsunuz.

Her an her hava sıcaklığında deprem olabilir, hazırlıklı olmak lazım. Ne yazık ki kaçış yok, bilinçlenip hazırlık yapmak önemli.
ADB Alaska'da 3 gün önce 8.2 oldu.

Kızlar bende bu korkuyla yaşıyor um ki bizim gibi binlerce insan korkuyor ? Kim ister ki taşın arasında kalmayı düşü ncesi bile feci ama ne yazikki hepimiz depremden ölmüyor uz en ufak bir sebeb bile ölüme neden olabiliyor ben bu durumu şu şekilde aştım olsa bile kaçarım kurtul ursam şans benden yana ölürsem takdiri ilahi lütfen böyle düşünmeyelim rabbim herşeyin hayırlısıni nasip etsin ölümün bile insanlah ülkemizde böyle bir şey yaşasak bile can kaybı vermeyiz sağlıcakla kalın ♥️

Kesinlikle bir gün olacak ama o gün hangi gün hçbşeyi bilmemek çok kötü. İnsanın aklından birsürü seneryo geçiyor bazen evde sağa sola bakıp şuraya mı sığınsak diye konuşuyoruz. Fakat sunuda biliyorum o an öyle panikliyorum ki aklımdan herşey yok oluyor. Belirlediğim yere sığınmayıda unutacagım kesin o panikle. 🤔
Haklısın valla o panikle belirlediğimiz yere mi sığınıcaz o bile belli değil. Ben paniktem dışarı fırlarım diye korkuyorum. Asansörde kalırız merdivenlerin altında kalırız Allah korusun 😔

Sadece sıcak havada değil her zaman deprem korkum var. Hep tetikteyimdir. 99 depreminde İzmit’teydim, 9 yaşındaydım. Geçen seneki Elazığ depreminde de bulunduğumuz şehirde çok sallandık. En üst katta olmamızın da etkisi var. Deprem+o an oğluma ulaşamama korkusu var. 🥲

Haklısın valla o panikle belirlediğimiz yere mi sığınıcaz o bile belli değil. Ben paniktem dışarı fırlarım diye korkuyorum. Asansörde kalırız merdivenlerin altında kalırız Allah korusun 😔
Aynen bende unutuyorum ki bekleyemiyorum evde aklım gidiyor sanki o an. Ölmeyeceksekte kendimizi öldürücez yani. Allah aklımıza mukayyet olsun gerçekten ya

Sadece sıcak havada değil her zaman deprem korkum var. Hep tetikteyimdir. 99 depreminde İzmit’teydim, 9 yaşındaydım. Geçen seneki Elazığ depreminde de bulunduğumuz şehirde çok sallandık. En üst katta olmamızın da etkisi var. Deprem+o an oğluma ulaşamama korkusu var. 🥲
Ah anneler sizin ×2bide evlat korkunuz var :KK43:

Cok siddetli yıkıcı bir deprem yasamadıgim halde, deprem korkusu hic aklımdan cıkmıyo. Surekli sallanıyomus hissi. Gecen sene elazig depreminden sonrada dahada artmisti icim daraliyo kalbim sıkısıyodu. Elazigla hicbir ilgimde yok, ordan cok uzaktayım. Psikologa gittim hafifledi biraz.ama tamamen rahatlayamiyorum cok zor boyle.

Çocukken adana depremini ,2005te İzmir depremlerini yaşadım. Hep aklımdaydı ama anksiyete boyutunda değildi. 3 ay kadar İstanbul da yaşadım. Bir gün Kadıköy metrodayım. Yan tarafta vıcık vıcık bir çift. Kız dedi ki aşkım şu an deprem olsa sonsuza kadar böyle sarılmış şekilde kalırız. Benim için zaman bir durdu. Şu an deprem olsa değil çıkmak , toprağın 7 kat altında gömülü kalacağım, bir mezarım bile olmayacak diye düşündüm ve olan o oldu. Yapamadım İstanbul'da. Arada bir giderdik , eşim doğma büyüme İstanbullu. Gidemiyorum ben , gerçekten fobi boyutunda, anksiyetem tetikleniyor. Ne uyuyabiliyorum , ne yemek yiyebiliyorum. Çocukta olunca iyice zıvanadan çıktım.

Hem adapazarı hem düzce ile bağlantımız vardı ve depremi 1. elden yaşamasak da cok etkilendik. Şu anda deprem beklenen fay birakac km ilerimizde. Her gun en az birkaç kez deprem tatbikatı yapıyorum zihnimde. Çocuklar simdi nerde, simdi deprem olsa nasil toparlarım ikisini diye. Çok yorucu gercekten. Bikac gündür benim de zihnimden çıkmıyor. Allah yardımcımız olsun

Benim gibi olan var mı diye merak ettiğim için bu konuyu açtım
Hava sıcak olduğunda deprem olacak korkusu ruhumu emiyor.. her an sanki sallanıyormuşum hissi uyanıyor.. 99 depremini iyi hatırlıyorum şükür hiç çevremden kaybım olmadı. Fakat bu korku bende kaldı.
Şuan yine çok sıcak bir hava var ve ben ya evim yıkılırsa ya ölürsem ya da ölmezsem beni bulamazlar diye türlü türlü kötü seneryolar yazıyorum.
Aranızda var mı benim gibi evhamlı olan?

Bende cok korkardim sonra Baris Muslunun izmir depremi sonrasi yaptigi demoya katildim su an iyiyim koltuk sallansa icim hoplardi aksam etrafi kontrol edip yatardim
Hic biri kalmadi
99 depremini yasadim.

Benim de deprem korkum var
Surekli deprem oldu hissi taşıyorum.evde deprem tedbirleri alıyorum yada almaya çalışıyorum ama ne kadar hazır olabiliriz ki.
99 depremini hissettim ama küçüktüm ölen yada zarar gören yakınım olmadı
Sonrasındaki depremleri izleyip gördükçe korkum arttı.
Ama kaçış yok.Allah yardımcımız olsun Allah'a sığınıyorum bende .

İstanbul depremi sürekli aklımda…Özellikle geceleri daha yoğun hissediyorum…Yapacak pek bir şey yok ne yazık ki…Umarım sonum motosiklet üzerinde olur tıpkı Barkın abim gibi..En azından sevdiğim şeyi yaparken giderim…

Benim gibi olan var mı diye merak ettiğim için bu konuyu açtım
Hava sıcak olduğunda deprem olacak korkusu ruhumu emiyor.. her an sanki sallanıyormuşum hissi uyanıyor.. 99 depremini iyi hatırlıyorum şükür hiç çevremden kaybım olmadı. Fakat bu korku bende kaldı.
Şuan yine çok sıcak bir hava var ve ben ya evim yıkılırsa ya ölürsem ya da ölmezsem beni bulamazlar diye türlü türlü kötü seneryolar yazıyorum.
Aranızda var mı benim gibi evhamlı olan?
99 Depremi bizzat yaşadım. Şimdi yine büyük deprem bekleniyor. Deli gibi korkuyorum özellikle en sonki depremden snra hergun aklımda Allah yardımcımiz olsun inşallah. 99 depremini yaşadık bitti kaydı diyemiyoruz aynı etki bekleniyor burda yine

Bir ara bende de olmuştu bu tarz korkular. Ama artık her şey Rabbimden diyorum. Sürekli kötüyü düşünürsem yaşadığım anı da mahvediyorum diye kodladım kendimi. Artık düşünmemeye çalışıyorum. Aklıma geldiğimde ya güzel bir film, ya kitap ya müzik ya yürüyüş yapıyorum. Hangisine imkan varsa o anda. Elimizde olamayacak şeyleri çok düşünmenin bize zararı var sadece. Aklınıza geldiğinde dikkatinizi başka yöne vermeyi deneyin. Bu konuyla ilgili bir tramvanız varsa temizlemeyi deneyin.

X