Deprem hasar tespiti hakkında beni aydınlatın lütfen.

Merhaba arkadaşlar, kafama takılan sorular var, netten bakındım detaylı bilgi alamadım. Diyarbakırdayım iki depremide çok şiddetli yaşadık, 30dan fazla bina yıkıldığını biliyorum merkezde. Şimdi bizim evde çok çatlak ve yarıklar var dışarısı bile görünüyor ama tuğla tarafı, kolonlarda bişey yok sanıyorduk. Bu arada 4yıllık yeni site. Ekip gelip bakmış ama biz evde yoktuk az hasarlı diye rapor verilmiş. Sanırım bodrum daki kolonlara bakılıp. Bugun salondaki kolonda baştan aşağıya çatlak gördüm, duvar kalıdı şişip yer yer patlamış. Fotolarını yöneticiye attık detaylı bakılmadı çok sayıda hasarlı evler var yetişemiyorlar dedi. Bi tanıdıkta bulamadık sorumuzu soralım. Şimdi diyelimki benim kolon hasar görmüş, bu bodrumdaki kolona bakılınca anlaşılıyomu? Ne bileyim olası bi sarsıntıda bütün 7kat belki benim üstüme düşecek taşıyamayacak onları. Evlere girip her kattan bakmaları gerekmez mi? Bu konularda hiç bi bilgim yok bilenler bişey yazsa yönlendirse çok iyi olcak. Mesela eşimin çalıştığı kurum çok eski ve çevrede olan minik depremlerde bile çöktü çökecek haldeydi. Bu depremde sağlam hiç bi sıkıntı yok raporu verildi ama yapışık binayı mühürlediler. Girmeyin yinede dememe rağmen çok iş var girmemiz lazım dedi. Akşam alttaki dükkan sahibi artçı olmamasına rağmen kolonlradan ses geliyor diye müdürü arayınca, tekrar geldiler ve iki kolon çok kötü patlamış duvar kağının altı. Acil boşaltın deyip kaçmışlar çalışanlarla beraber. Şimdi mühürlü. Yani ne bileyim detaylı bakılamıyorsa nasıl olcak?
ne yaptiniz bilmiyorum biraz zaman gecmis ama acikcasi sadece gozle bakilip rapor veriyorlar ayrinti detay vs yok. Kolonun da hasar almasinin dereceleri varmis o bile hasarli olabilir diyor gelen uzmanlar. Gercekten tedirginim bende cunku bu oylesine bakilan bi hasar tespiti gibi birseydi

Bi b.ku da düzgün yapsınlar ya
Çok değil bak
Bir şey. Tek bir şey düzgün işlesin
O sıkıntı yok dedikleri bina çökseydi ne olacaktı?
Bu işi yapanlar inşallah hep kendileri gibi insanlara denk gelirler.
Maalesef öyle bir ülkede yaşıyoruz ki rant uğruna canın hiç bir kıymeti yok. Bıktık artık usandık .

ne yaptiniz bilmiyorum biraz zaman gecmis ama acikcasi sadece gozle bakilip rapor veriyorlar ayrinti detay vs yok. Kolonun da hasar almasinin dereceleri varmis o bile hasarli olabilir diyor gelen uzmanlar. Gercekten tedirginim bende cunku bu oylesine bakilan bi hasar tespiti gibi birseydi
Hiç birşey yapamadık, sitedeki mülk sahipleri evlerinin değerinin düşmemesi derdine düştüler. İtiraz etmişler hasarsıx yazılsın diye. Yönetici ben bu sitenin fayansçısıyım temeli çok sağlam yapıldı 8metre bilmem ne yöntemiyle dolduruldu. Demircisi de diğer blokta oturuyor. İçiniz rahat olsun dedi. Hiç te olmadı her gece Allaha yalvararak uyuyoruz, kaç sarsıntı daha oldu, uyusakta güvercin uykusu var. Herkes aynı şekilde biliyorum, Allah hepimizi korusun

X