Deprem bölgesi ev hasarı

Neva k

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2022
809
1.564
43
Kızlar ben deprem bölgesinde yaşıyorum. Öğlen olan depremde bile ayaktayken yere savruldum çok korkunçtu. Binaya az hasarlı raporu verildi 8 katlı bir bina son kattayım ama evimde ciddi çatlaklar kopmalar var. Alt katlarda durum daha kötüymüş diye duydum. Kiracıyım, buradan gitmek için dönem sonunu tayini beklemek zorundayım. Sizce verilen rapora güvenip oturmak mantıklı mı?

Asla girmeyin o eve. Hangi gün hangi saat hangi şiddette deprem olacağı belli değil.

Hayir guvenmeyin asla.Tekrar bakilsin son depremden sonra.Hatayda oyle oldu son az hasarli dedikleri sonraki depremle komple yikildi kac ev.Lutfen girmeyin guvenmeyin.

Cadir ? Kyk ? bunlar tahsis edilmedimi orda henuz

Hayir guvenmeyin asla.Tekrar bakilsin son depremden sonra.Hatayda oyle oldu son az hasarli dedikleri sonraki depremle komple yikildi kac ev.Lutfen girmeyin guvenmeyin.

Cadir ? Kyk ? bunlar tahsis edilmedimi orda henuz
Çadırları malum mülteciler gasp etmiş durumda,öğretmenim okulları açacakları için geldim napacagımı bilmiyorum ne uyku uyuyorum ne oturabiliyorum

gecmıs olsun..az hasarlı sımdı durduk yere yıkılmaz ama en ufak depremde yıkılabılır. artcı denılen depremler bıle mübarek 5 yada 6 .. guven olmaz.. ben saglam bınada koca turkıye harıtasında tek beyaz alanda yasıyorum. onda bıle öldüm dirildim ne biçim sallıyor. bu depremler cok baska bı dozda arkadasım. allahım korusun hepimizi. yurtları arastır kalıcak yer ara . kıralık bulamazsın o belli de.. valla multecının anlamı zarar gormekten korkup gerı donemeyenmiş. bunlar bayrama tatıle falan gıdıyo dönuyo.... ınsallah kalacak yer ayarlarsın cok uzuldum..

Evet bende ondan korkuyorum artçilarla daha da zarar görmesinden gece hayvanlarımı başucuma alıp öyle uyumaya çalışıyorum resmen ölüme hazır bekliyoruz.olmadı arabada yatacam bikaç gün çok sagolun

Hayır hocam kesinlikle kalmayın o evde, o sonuçlara asla güvenmiyorum ben. Ben de Kahramanmaraş’ta öğretmenim, eşimle çocukları nasıl dışarı çıkardık o anki korku ve şokla hatırlamıyorum bile, korkunçtu. Bizim evimize de ilk incelemede az hasarlı demişler ama sağlam kalan bir karış duvar kalmamış. İncelemeye gelen ekip duvarlar tamamen yıkılıp ev yeniden örülecek demiş şaka gibi. Buna rağmen oturulabilir raporu verip bu sonuçlara güvenip girmeyin demişler. 7 katlı bir bina, 2. kattı benimki. Çıktık biz evden asla girmem o eve.
Lütfen siz de girmeyin, canınızdan kıymetli hiçbir şey yok, çadır vs imkanınız yok mu?

Bence güvenmeyin, bir çaresine bakın.. Rabbim yardimciniz olsun

Size de hepimize çok gecmis olsun cok kotuydu gercekten..ben bi de tek yaşıyorum inanın her sarsıntida yerde beton parçacikları buluyorum. Baska bir kalacak yer bulsam 5 dk durmam ya da en kötü arabada yatarim diye dusunuyorum

Sizi çok iyi anlıyorum. Şimdilik arabada kalın hocam o zaman. Bugün Malatya’da 5.5 şiddetinde deprem olmuş 10’dan fazla bina yıkılmış. Allah korusun hepimizi, çok zor zamanlardan geçiyoruz. Hepimize çok geçmiş olsun

Hayır tabiki de. Raporlara güven olsaydı onca bina yıkılmazdı.

Sakın sakın girmeyin o eve mutlaka başka bir çözüm arayın ahbap'a falan gidin mutlaka yardımcı olacak birileri olacaktır

bizim burda çoğu aile site bahçelerine kendi imkanları ile çadır kurdu orada yaşıyorlar valla biz hasarsız rapor verilen eve girmeye korkuyoruz sizin dediğiniz gibi olsa asla girmem

Çadırları malum mülteciler gasp etmiş durumda,öğretmenim okulları açacakları için geldim napacagımı bilmiyorum ne uyku uyuyorum ne oturabiliyorum
Afadla falan gorusseniz Siginma yerleri var bir cok yerde umarim bulursunuz Ama kalmayin evde .

Başka eve geçin güvenmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…