Elazığ yaklaşık 450 km uzaklıkta bir şehirde yaşıyorum.deprem günü neden bu kadar yoğun hissettik inanın hiç bilmiyorum. eşimle kahve içiyorduk oturdum sandalyenin gidip geldiğini hissettim aniden deprem oluyor dedim koşup çocuğumu kucakladım (3.5 yasında ) girişte öylece aciz kaldık ne yapacagız diyoruz kirişe gecelim dedim kapının altına dur dedi eşim ama oda çok korkmuştu bekliyorum duracak diye ama durmuyor resmen evin gidip geldiğini hissettim . hayatımda hiç deprem yaşamamıştım .Ama haaytımda hiç bu kadar ölüme yakın olduğumu da hissetmemiştim. Deprem durmasıyla ayağımda çorap bile yoktu koşarak merdivenlerden kucağımda çocukla indim. 2 tane bel fıtığım var oğlum tombik sayılacak bir kiloda ama ben nasıl uctum bilmiyorum. Aşşağı indiğimde herkez aynı durumdaydı . Arabaya binip kayınvalidem lere gittik biz 11 katlı bir binanın 6. katıyız onlar 3 katlı bir binanın 1. katı biz hissetmedik buraya gelin dediler hissetmişler ama çok az ve daha öncede defalarca yaşadıkları için normal karşılamışlar.2 gün eve giremedim . Sonrasında mecbur girdim ama eve girdiğim anda baş dönmem başlıyor anı defalarca yaşıyorum. 2 gün çok az uyudum . işe geliyorum gidiyorum çocuğum evde dışarıda sorunum yok ev azından evdeki kadar yok eve girdiğim an çarpıntılarım başlıyor ev sanki ayağımın altından kayıyor.hiç birşey yapasım yok yemek yemek vs hiç umrumda değil çocuğuma bir şey olacak diye çok korkuyorum. Depremden bir hafta önce sabahları erkenden uyanıp ben işe giderken anne lütfen vedalaşalım diyip sarılıp öpüyor kokluyor ama bunu her sabah yaptı . normalde 10 gibi kalkan çocuk bir haftadır peşimden ayrılmıyordu. Neden bu kadar üstüme düştü diyip duruyordum. Normalde çok soğuk kanlı bir insanım olaylardan hiç etkilenmem hatta bazen duygusuz olduğumu düşünenler olur . Olaylar karşısında hemen toparlayan ve en az etkilenen ben olurum . şuan evde yalnız kalamıyorum. Eve gitmek istemiyorum hatta taşınmak istiyorum.Evim kendi evim daha 6 yıllık bina eşim kesinlikle ev değişikliğine yanaşmaz bunu kime desem de zaten gülüyor bu kadar etkilenecek ne var diyorlar ama kendime söz geçiremiyorum. Bu e devletten de baktım evimin konumu 0,181 fay hattında yani riski çok çok az zaten il olarakta bir kısmı çok az riskli görünüyor. Ama doğuya yakınız yani doğu depremi bizi etkiliyor hissediliyor . Ama yıkıcı etkileri yok diye düşünüyorum. İlimizde daha önce cok büyük bir deprem yaşanmamış bi 1939 yılında 6 büyüklüğünde yaşanan bir deprem var bir ilçede o ilçede bana 100 km den fazla uzaktır yani, aslında 2016 da sanırım bir 4 büyüklüğünde deprem yaşanmış ta onu da biz hissetmemiştik oda yine uzak bir ilçedeydi. yıkım vs olmadı. çevremdekiler normale döndü ben dönemiyorum. Bu kadar az yaşanan depremde bu kadar etkilendim. peki deprem bölgesinde yaşayanlar nasıl evlerinize giriyorsunuz bu durumu nasıl aştınız bana önerileriniz var mı lütfen yardım edin ..
not: psikiyatri ye gidemem ilaç başlar biliyorum o ilaçlarda öle hemen bırakılmıyor ve işim gereği o ilacın bana reçete edilmesi iyi sonuçlar doğurmaz..
not: psikiyatri ye gidemem ilaç başlar biliyorum o ilaçlarda öle hemen bırakılmıyor ve işim gereği o ilacın bana reçete edilmesi iyi sonuçlar doğurmaz..