- 9 Aralık 2020
- 608
- 215
- 33
- Konu Sahibi Sonbaharimhep
-
Doktor hormonlarinda etkisiyle artmis dedi hele lohusaligim berbattiCanım hamilelikte psikolojik sorunların neden tavan yaptı? Hormonal birşey mi yoksa farklı sebeplerden mi? Bende hamileyim ve psikolojim bozulcakmış gibi hissediyorum eski ben değilim sanki
Bu ayni sey degil diyorum ya size uzun uzadiya anlatamicam.ben vucuduma yabancilasma da yasiyorum bunun da sizin versiginiz ornekle hic bi alakasi yok .deprrsyon panik atak.ansikyete teshislerim zaten var.doktora gitmeden tlfnuma yazip gidiyorum unutmamak icin gerek ortam gerekse cok hizli saatlerce kalmiyorum odada o anda cikmasin diue aklimdan bunu demeyi unutmusum siz bas agrsiiyla buni karsilastirin ne diyim yazmayin banaBen hep ayni örneği veririm sosyal hayatımda
Misal başın ağrıyor
Internete baktiginda sebep olarak yorgunluk da yazar, tansiyon da, beyin tümörü de. Belki sadece o gün uykusuz kaldın başın agridi ama internetten arastirma sonucu eyvah bende beyin tümörü var diye düşündün. Eee bu seni psikolojik olarak da zaten hasta eder.
O yüzden en doğrusu doktora gitmek ve onun yönlendirmesine göre hareket etmek artık tahlil/film vs neyse.
Bir de insanin kendini tanimasi gerekiyor gercekten. Ben tansiyonum yükseldiğinde olcmeden de anlıyorum çünkü bendeki semptomlarini biliyorum ama baskasinda bambaşka bir belirti de gösterebilir. Bunun gibi yani...
Doktora bahsetmeyi unutmusum diyorum arkadasim erinmeden doldurmussun yorumlari .doktor arkadasima sordum esi doktor arkadasima sordutum sali randevum var doktorumada dicem ama burda tecrube gecirmis arkadaslarla yorumlari iyi geliyor cekenin halonden ceken anlar.doktirlar bosuna okumuyor canim sen bosuna okumussun cunku ben bu posttan bunu anlamiyorumNeye dayanarak bu kanıya vardınız? Oyle bir sey olsaydi doktor teshis koyardı zaten
Internetten okuyarak kendinize teşhis/tanı koymayın eger koyabiliyorsaniz o zaman o internete bakarak tedavisini de bi zahmet öğrenin!
Doktora sormaniz bile abesle istigal
Şu internetten hastalik araştırmalar da moda oldu, bu doktorlar bosuna okuyor demek ki
Aslında bu dilimize geçmiş hali, Ingilizcesi depersonalization-derealization disorderdır.Türkçe karşılığı yok mu ?
Tlfnumum not kismina yaziyorum normalde bu sefer kucuk kagida yazim dediginiz gibi saolinUnutkanlik varsa telefona degil de minik bir kâğıda yazin doktora anlatacaklarınızı.
Hastanede siranizin gelmesini beklerken kâğıdı çıkarıp hazir bulunun ki unutmayin.
Hatta beklerken birkac kere de yazdığınızı okuyun, aklınıza da yerlessin.
Ben öyle yaparim hep.
Şifa dilerim, umarim cabucak iyilesirsiniz. Doktorun tavsiyelerinden çıkmayın.
Allah yardımcınız olsun.
Cok sevindim iyilesmenizeBen 3 sene bu durumu agir sekilde yasadim ve tedavi gördüm. Ilac ve terapi ile iyilestim. Suan cok iyiyim masallah. Sadece anksiyetem sabit ama o da azaldi eskiye gore rahatsiz edici boyutta degil.
Aynen oyle doktora nasil ifade edecegimi bile zorlaniyirum bazen o yuzden gitmedeb yqziyorum unutmim diye bunu demeyi unutmusum bu sefer sorcam insBen stresli ve cıkmaza girdiğimi düşündüğüm anlarda kısa süreli yaşadım ama bu mudur bilmiyorum..Ben kimim, kendimi tanımıyorum sanki gibi...anlatması zor bişi...Üzerinde dursam kafayı yerim gibi ama bişeylerle ilgilenmeye çalışıyorsun geçiyor....Araba kullanırken oluyor genelde trafikte cok kaldıysam ve arabanın içinde cok kaldıysam dur kalk şeklinde bu hissiyat gelebiliyor
Aynen oyle doktora nasil ifade edecegimi bile zorlaniyirum bazen o yuzden gitmedeb yqziyorum unutmim diye bunu demeyi unutmusum bu sefer sorcam ins
Geciyor hayatta hicbirsey kalici degil bunu bilince daha kolay gecer. Degisik bir durum ve de zor yani ben nerdeyse bir sure tamamen gercekten kopmus gibiydim, korkunc geliyo bazen.Cok sevindim iyilesmenize
Ya ne alaka kul hakkıymış hakkını helal etmememkmiş allah aşkına. Diğer üye ile aramızda geçen konuşmalarda konu konuyu açtı öylesine konuştuk sizinle bir alakası yok onların.Doktorun teshisini evet yanlis buldum cokta dogru yaptim cunku emindim baska doktora gittim o daha farkli bi teshis koydu cunku eminseniz tek doktorla kalinmaz.bunu bilecek kadar aklim basimda merak etmeyin.hastaliktan beslenmekmis kul hakkina girin icimi nerden biliyorsunuz ne kadar cabaladigimi burdan gorecek haliniz yok.hakkimida helal etmiyorum okuyup anladiklarinizla beni itham ederekk benim postuma yazmayin size laf anlatacak gucum yok benim
Uzmanın dediği şey neydi peki, bu durumun tedavisi için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?