• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depersonalizasyon

Evet ben malesef 7 8 yildir boyleyim.aptal kafam doktora gitmedim hamilelikte falan tavan yapti lohusalikta felakat bi kac sorunlar yasadim dedim dr ye gitmeliyim
7-8 yıl ciddi bir süre, tam olarak bilgim yok ama doktor sizle konuşurken farkeder miydi acaba böyle olsanız. ve 2 haftada çok zorlanmış biri varken 7-8 yıl böyle olup nasıl doktora gitmezsiniz ki? sizin bir de küçük kızınız var

Evet ben malesef 7 8 yildir boyleyim.aptal kafam doktora gitmedim hamilelikte falan tavan yapti lohusalikta felakat bi kac sorunlar yasadim dedim dr ye gitmeliyim
Canım hamilelikte psikolojik sorunların neden tavan yaptı? Hormonal birşey mi yoksa farklı sebeplerden mi? Bende hamileyim ve psikolojim bozulcakmış gibi hissediyorum eski ben değilim sanki

Bilmeyen arkadaşlar için şöyle söyleyeyim hemen hemen herkesin başına gelmiştir ama bu tür durumların yaşanma şekilleri, süreleri ve hayata etkisi çok değişkenlik gösterebilir o yüzden konu sahibi kendi derdini daha net anlatırsa daha iyi yardımımız dokunabilir.

Bazen bir an için olduğumuz anın gerçekliğini kaybederiz ya, hani ben neye bakıyorum, şu an ne yaşıyorum tarzı bir durum oluşur. Kelimelerle ifade etmek biraz zor geldi şimdi.

Konu sahibi de anlık mı yaşıyor bu durumları bilmiyorum, direkt etki eden ilacı da yok bildiğim kadarıyla. Ben de bir dönem yaşıyordum sık sık. Kendiliğinden geçmesi mümkün. Kafanızı başka şeylerle meşgul etmeye çalışın.
Altına imzamı atarım.
Bu olayın kalıcı bir tedavi şekli yok. Çoğunlukla başka bir psikolojik rahatsızlığın etkisi olarak görülür. -çoğunlukla panik atak- geçmesi için en etkili yöntem kafanızı meşgul tutmaktır. Ve o konu üzerine çok yoğunlaşmamaktır.

Ben böyle bir dönem geçirdim. Kabus gibiydi. Tarif edilemez bir hiçlik duygusuydu, yokmuşum gibi, etrafımdaki her şey, kendi varlığım bile rüyaymış gibi.. Hatırlıyorum kendimi deli gibi tokatlamıştım bi gece varlığımı hissedebileyim diye. Sonra deli gibi alkol aldım belki geçer diye. Bana mısın demedi. Saatlerce deli gibi yürürdüm, yürüyen ben değilmişim gibi. Zaman kavramı silindi, benlik algısı silindi, sürekli bulanık bir zihin. Tabi durumumun farkında da değilim. Tamam buraya kadar, deliriyorum herhalde dedim. 2 hafta kadar sürdü kendiliğinden geçti. Bir daha da hiç hissetmedim bu durumu, 8 sene oldu. Sonrasında bi uzmanla sohbet anında bahsetmiştim, o zaman duydum bu kavramı.
Uzmanın dediği şey neydi peki, bu durumun tedavisi için?

Kendine yabancilasma diyelim kisaca.ruyadaymisin gibi sanki yasayan sen degilsin senin yerine vucut baskasi yonetiyor gibi v.s...
İlk defa duydum bu rahatsızlığı Allah yardımcınız olsun öncelikle ....yani olayları dışardan seyredip yorumlayabilirsiniz o halde ...zaten ben ruhumuzun cesete hapsedildigini düşünüyorum sizin ruhunuz ceseti kabullenememis bağımsızlık istiyor gibi ..

Kendim ama doktora soylemeyi unutttum haftaya tekrar randevum var sorcam
Neye dayanarak bu kanıya vardınız? Oyle bir sey olsaydi doktor teshis koyardı zaten
Internetten okuyarak kendinize teşhis/tanı koymayın eger koyabiliyorsaniz o zaman o internete bakarak tedavisini de bi zahmet öğrenin!
Doktora sormaniz bile abesle istigal
Şu internetten hastalik araştırmalar da moda oldu, bu doktorlar bosuna okuyor demek ki

Neye dayanarak bu kanıya vardınız? Oyle bir sey olsaydi doktor teshis koyardı zaten
Internetten okuyarak kendinize teşhis/tanı koymayın eger koyabiliyorsaniz o zaman o internete bakarak tedavisini de bi zahmet öğrenin!
Şu internetten hastalik araştırmalar da moda oldu, bu doktorlar bosuna okuyor demek ki
Sürekli kendine başka yeni bir teşhis koyup geliyor zaten bu arkadas 🤦🏻‍♀️

Sürekli kendine başka yeni bir teşhis koyup geliyor zaten bu arkadas 🤦🏻‍♀️
Öyle mi? Bilmiyordum ama direkt bir tani hakkında bu nedir ve ben doktora sormayi unuttum demesini saçma buldum.
O yüzden diyorum kendi kendine teshis koymak moda oldu diye, ben de kac yıllık kronik hastayım, vucudumun neye nasil tepki verdiğini bildigim halde doktora sormadan hareket etmem ama bende şu hastalik.mi var demem gider tahlil yaptırır doktorun yorumuna bırakırım. Sonuçta hekim değilim ayrıca internetten hastalik arastirmalarina çok karşıyım doktorlar da kızıyor zaten bu duruma.

Öyle mi? Bilmiyordum ama direkt bir tani hakkında bu nedir ve ben doktora sormayi unuttum demesini saçma buldum.
O yüzden diyorum kendi kendine teshis koymak moda oldu diye, ben de kac yıllık kronik hastayım, vucudumun neye nasil tepki verdiğini bildigim halde doktora sormadan hareket etmem ama bende şu hastalik.mi var demem gider tahlil yaptırır doktorun yorumuna bırakırım. Sonuçta hekim değilim ayrıca internetten hastalik arastirmalarina çok karşıyım doktorlar da kızıyor zaten bu duruma maalesef.
Ben çok yapardım bunu eskiden ama baktım hepsinin ucu en kötüye çıkıyor bıraktım internetten hastalık araştırmayı. Bu arkadaş da öyle başlarda üzülmüştüm, sonra baktım doktorun teşhisini yanlış buluyor, doktor böyle dedi ama hayır o öyle değil bence bende bu var diye sürekli farklı farklı psikolojik rahatsızlıklarla geliyor buraya. Kendi kendinin işini zorlaştırıyor inansa iyileşeceğine bi iyileşecek ama yok hastalıktan besleniyor. İnşallah düzelir 🤷🏻‍♀️

Ben çok yapardım bunu eskiden ama baktım hepsinin ucu en kötüye çıkıyor bıraktım internetten hastalık araştırmayı. Bu arkadaş da öyle başlarda üzülmüştüm, sonra baktım doktorun teşhisini yanlış buluyor, doktor böyle dedi ama hayır o öyle değil bence bende bu var diye sürekli farklı farklı psikolojik rahatsızlıklarla geliyor buraya. Kendi kendinin işini zorlaştırıyor inansa iyileşeceğine bi iyileşecek ama yok hastalıktan besleniyor. İnşallah düzelir 🤷🏻‍♀️
Ben hep ayni örneği veririm sosyal hayatımda
Misal başın ağrıyor
Internete baktiginda sebep olarak yorgunluk da yazar, tansiyon da, beyin tümörü de. Belki sadece o gün uykusuz kaldın başın agridi ama internetten arastirma sonucu eyvah bende beyin tümörü var diye düşündün. Eee bu seni psikolojik olarak da zaten hasta eder.
O yüzden en doğrusu doktora gitmek ve onun yönlendirmesine göre hareket etmek artık tahlil/film vs neyse.
Bir de insanin kendini tanimasi gerekiyor gercekten. Ben tansiyonum yükseldiğinde olcmeden de anlıyorum çünkü bendeki semptomlarini biliyorum ama baskasinda bambaşka bir belirti de gösterebilir. Bunun gibi yani...

Ben hep ayni örneği veririm sosyal hayatımda
Misal başın ağrıyor
Internete baktiginda sebep olarak yorgunluk da yazar, tansiyon da, beyin tümörü de. Belki sadece o gün uykusuz kaldın başın agridi ama internetten arastirma sonucu eyvah bende beyin tümörü var diye düşündün. Eee bu seni psikolojik olarak da zaten hasta eder.
O yüzden en doğrusu doktora gitmek ve onun yönlendirmesine göre hareket etmek artık tahlil/film vs neyse.
Bir de insanin kendini tanimasi gerekiyor gercekten. Ben tansiyonum yükseldiğinde olcmeden de anlıyorum çünkü bendeki semptomlarini biliyorum ama baskasinda bambaşka bir belirti de gösterebilir. Bunun gibi yani...
Evet evet kesinlikle o dakikadan sonra beyin tümörü belirtileri göstermeye başlıyosun zaten:) Mesela ben aynı şeyi ilaçlarda da yaşıyorum yan etkilerine bakmazsam hiç bi sorun yok, bakarsam bütün yan etkileri eksiksiz yaşıyorum:)

Mesela benimde b12 seviyem genelde düşük doldurdukça boşalıyor, çok fazla düştüğü zaman ben anlıyorum, hemen sinirli depresif bi moda bürünüyorum. Hatta konu sahibi ile de fikir olsun diye paylaşmıştım kendine depresyon teşhisi koydugu bir başka paylaşımda. Sağol dedi geçiştirdi. E tabi b12 eksikliği depersonalizasyon kadar afilli değil şimdi :KK48:

Evet evet kesinlikle o dakikadan sonra beyin tümörü belirtileri göstermeye başlıyosun zaten:) Mesela ben aynı şeyi ilaçlarda da yaşıyorum yan etkilerine bakmazsam hiç bi sorun yok, bakarsam bütün yan etkileri eksiksiz yaşıyorum:)

Mesela benimde b12 seviyem genelde düşük doldurdukça boşalıyor, çok fazla düştüğü zaman ben anlıyorum, hemen sinirli depresif bi moda bürünüyorum. Hatta konu sahibi ile de fikir olsun diye paylaşmıştım kendine depresyon teşhisi koydugu bir başka paylaşımda. Sağol dedi geçiştirdi. E tabi b12 eksikliği depersonalizasyon kadar afilli değil şimdi :KK48:
Tabii degil :)
Bir de tahlil yaptırmak yerine internetten okuyup gelip burada sorması bile abes bir de doktora söylemeyi unuttum.diyor
Bence psikolojik tedaviyi aksatmamali ve internetten arastirma yapmamali

Bu arada ben ilaçlarin prospektusunu okumayi severim ama hiç yan etkilerini icsellestirmedim :) ama ben de ilaçların yan etkilerini yasiyorum. Yine de cok dikkate almiyorum çünkü doktor üzerinde durmuyorsa benim kafa yormama gerek yoktur :) bu mantikla hareket ediyorum. Isi ehline bırakacaksın yoksa hayat çekilmez herseyi kontrol edeyim.derken

İlk defa duydum bu rahatsızlığı Allah yardımcınız olsun öncelikle ....yani olayları dışardan seyredip yorumlayabilirsiniz o halde ...zaten ben ruhumuzun cesete hapsedildigini düşünüyorum sizin ruhunuz ceseti kabullenememis bağımsızlık istiyor gibi ..
Saolun kendinizi yonetemiyorsunuz ki cogu zaman o yuzden pekte yorumlama yapilabildigi soylenemez

Şu internetten hastalik araştırmalar da moda oldu, bu doktorlar bosuna okuyor demek

Yeter artik her postuma bisey yazip gunagimi almatan vazgecin yazmak zorunda degilsin internetten okuyup kendine haatalik turetmiyorum.düsmeye gor sizin gibilerin agzina sakiz oluyorsun.ben ogretmenim ogrretmen neyin ne oldiguni cok iyi biliyorum.benim postlarima yorum yapma arkadasim git baskasini rahatsiz et.insan anlayamaz sormayi unuttum doktora sanki dr nin odasina girip saatlerce kalmiyoruz teshislerim konuldu zaten ama bundan hic bahsetmedim.seni de hiccc ilgilendirmez ne yqzdigim ne actigim sizin gibiler yuzune girmek bile istemiyorum buraya kendi kotulugunuzde bogulun.yok dr ler bosuna mi okuyirmus ben burda bunu diyecek bisey yaptigimi gormuyorum.sende bosuna okumussun bence anlamanda sorunlar var

Tabii degil :)
Bir de tahlil yaptırmak yerine internetten okuyup gelip burada sorması bile abes bir de doktora söylemeyi unuttum.diyor
Bence psikolojik tedaviyi aksatmamali ve internetten arastirma yapmamali

Bu arada ben ilaçlarin prospektusunu okumayi severim ama hiç yan etkilerini icsellestirmedim :) ama ben de ilaçların yan etkilerini yasiyorum. Yine de cok dikkate almiyorum çünkü doktor üzerinde durmuyorsa benim kafa yormama gerek yoktur :) bu mantikla hareket ediyorum. Isi ehline bırakacaksın yoksa hayat çekilmez herseyi kontrol edeyim.derken
Hanimefendi nerden biliyorsunuz butun tahlillerim tam .ya bazi insanlari gercekten anlamiyorum sizene ne soracagimi size danisayim bundan sonra

O yüzden diyorum kendi kendine teshis koymak moda oldu diye, ben de kac yıllık kronik hastayım, vucudumun neye nasil tepki verdiğini bildigim halde doktora sormadan hareket etmem ama bende şu hastalik.mi var demem gider tahlil yaptırır doktorun yorumuna bırakırım. Sonuçta hekim değilim ayrıca internetten hastalik arastirmalarina çok karşıyım doktorlar da kızıyor zaten bu duruma.
Senin sacma bulman beni ilgilendirmiyor .

Doktorun teshisini evet yanlis buldum cokta dogru yaptim cunku emindim baska doktora gittim o daha farkli bi teshis koydu cunku eminseniz tek doktorla kalinmaz.bunu bilecek kadar aklim basimda merak etmeyin.hastaliktan beslenmekmis kul hakkina girin icimi nerden biliyorsunuz ne kadar cabaladigimi burdan gorecek haliniz yok.hakkimida helal etmiyorum okuyup anladiklarinizla beni itham ederekk benim postuma yazmayin size laf anlatacak gucum yok benim

Back