Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Denver Gelişim Testi

vaseline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
366
2
Kızım beş buçuk yaşında ve önümüzdeki Eylül'de ilkokulu başlayacak çalıştığım kurumun özel bir koleji var ve bu kolej çocuklar için tanılama merkezi kurdu. Bu merkeze başvuran velilerin çocuklarına uzmanlar tarafından zeka testleri yapılıyor ve sonuçlara göre okuldan burs ya da destek bursu veriliyor. Biz de başvurduk randevu günleri verdiler. Bu süreçte yakın bir tanıdığım Psikolog kızıma denver testi yaptı ve gelişimi yaşıtlarından ileri dedi bu okulun test merkezine götürmemizi tavsiye etti ancak kafamda bir takım sorular oluştu. Şöyle ki çocuğumdan üst bir beklentim yok ama okulda öğretmenleri farklı bir çocuk diyorlar, kavraması çok iyi, hafızası çok iyi evde 7-8 yaş puzzle parçalarını yapıyor, hafıza oyunlarını çok iyi biliyor, kelime dağarcığı çok geniş konuşmalarındaki kurduğu cümleler bizi çok şaşırtıyor. Sizler daha önce çocuğunuza bu testi yaptırdınız mı yorumlarınızı bekliyorum?

çocuğundan üst bi beklentin yok mu
o ne demek çocuk dediğin gibiyse gönder okula işte imkan varsa nesi kötü ki bunun mesela onu söylememişsiniz sadece çocuğumdan üst beklentim yok demişsiniz beklentiyle ne alakası var daha iyi yerlerde okutmanın

Bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki eğer kızınız gelişimsel olarak yasitlarindan ileriyse bu testi yaptırın ve duruma göre bu okula gönderin. Böyle çocuklar ne yazık ki devlet okullarında imkanların yeterli olmayışı nedeniyle çok sıkılıp okuldan soguyabiliyorlar. Çünkü ilk yıllarda sıkça tekrara yer veriliyor ve bu durum okuma yazma bilerek okula gelmiş ya da dediğiniz gibi hafızası çok iyi olan çocuklar için çok gereksiz görülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…