Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

ABBACIM HOŞGELDİNNNNNopuyorumnanaktanBU ARADA "ABBA" NE DEMEK?

hoşbulduk tatlısımmm opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
abba = bulgarıstan göçmenince ; dede anlamında.. (ben göçmenımde )

ama ben buraya uye olmadan önce onlıne takıldıgım bi oyundakı nıkım bu aslında benım.. buraya ıuye olmak içinde aynı nıkı kullandım.. ordakı onlıne oynadıgım oyunda nerdeyse yas ortalamasından en buyuklerden biri bendım (kabul edıyorum cocuk oyunu oynuyordum :kedi: kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 ) oyuzden abladan abba die bi nick türetmıstım kendıme :roflol:

ama asıl anlamı ''Dede'' demek yani..

nasılsın bitanem ? hiimm sen buraya ilk uye olmanı saglayan neydi.. nasıl uye oldun bakem :)

bende bi soru sorayım kızlar sizlere :)) nesrincime sordugum gibi..

sizleri buraya uye olmanızı saglayan neydi.. ? nasıl teşrif ettiniz buraya
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

nesrincim.. melonım arkdasımızda bundan sonra bızımle takılcak ...
ben caydırmaya calısıyorum aslında denızcıler uzaktan gorundugu gibi değil gibilerine :KK66: :)))
melenomcim;nesrinin eşi uzakyol kaptanı.. bak kaç aydan berı beklıyor.. zor gunler gecırdık hepimiz burda..
helekı 6642 ablamın eşi 2010 hazıranda gelecek.. boyle gider bu lıste.. anlıcan..

ben kendımı ornek verem aşkım mayısta bi gitti lubnana goreve.. temmuzun sonunda geldi..
zoor oluyor kısaca..
mafoldumben

abbam dur ben bi okuyum burayıı bastan ..ayy hasret cokk zordur ..ben cıkıyorumm şimdi eve gidince hemen okuyacamm. kimse beni caydıramaz gibi gelioo:) öptüm canımlarr...

uzun evet tatlım hatta 2yıl gelmeyenler oluyor.. tabi bunlar sivil.. sivillerın işi bizden daha zor Allah onlara sabır ,eşlerıne selamet versın :Saruboceq: :Saruboceq:
biz askeriyede ise buyuk gemılerde 6ay seyır oluyor en çok.. kucuk gemılerde sözde 20 peeh koca bi yalan tabıkı... benımkısı kıucuk gemıdeydı 3ay bekledım ben..
denızaltıcılarında oyle değişiyor 1 yada 2 ay kadar..

sonra bı plan program yapamıyosun.. benım duugn tarıhım 4kez değişti ileri atıldı neden seyırlerı çıktı.. vaktınde gelemıyorlar denız durumu çok farklı oluyor fırtına ..dalgalar ruzgar bunlar hep gemı için tehlike..
aklın hep onda kalıyor.. normalde araması lazımdı dıyorsun aramayınca endişe merak.. arıyorsun tlfnu kapalı.. yada yurtdısı seyrı varsa elın kolun baglı.. onun araması gereklı..
lıman yapacaklardır denız durumundan yapamamıslardır ama sen burda kafayı yıyorsun ya basına bişey mı geldı sımdıye gelmelerı gerektı gibilerine.. gece uykuların kacıyor..
yada çok özlemekten uykuların kacıyor.. eger gozu kara asıksan çok sevıyorsun Allah bi şekılde sana yardım edıyor zaten.. Fedakarlık gosterıyorsun .

nesrıncımın ımzasındakı gibi... (htcvlkn demıstı) ;
Denizci eşiyiz güzellikle tahsille ölçülürmü değerimz?
fedakarlık acısından bu boyle tatlım.. sabırla..sevgı dolu birsekılde beklıyoruz haa çok özlemekten kavgalar olmuyormu oluyor elbet.. ama sabır gosterıyorsun susuyorsun .. hayatını esıne adıyorsun en buyuk fedakarlıgı yapıyorsun böylece bir annenin cocuguna verdigi sevgi gibide dusunebılırsın bunu tatlım..

abbam dur ben bi okuyum burayıı bastan ..ayy hasret cokk zordur ..ben cıkıyorumm şimdi eve gidince hemen okuyacamm. kimse beni caydıramaz gibi gelioo:) öptüm canımlarr...

zorlugu var bitanem yapabılırım ben bu fedakarlıgı .. ben bu sabıra dayanırım dıyorsun hayhay opuyorumnanaktan ben senın ıyılııgnı dusunuyorum.. :sinifsinif:
ben sana soyleyım bastan okucaksan goreceksındırde zaten.. sevgılı olarak denızcı esı nasıl olur dıe sordular bızde anlattık zorluklarını daha baslamadan ılıskılrını bıtıren arkadaslar oldu kkda..

en bastada güven olacak aranızda daima.. ben güvenmem diyorsan hiç baslama tatlım

:kedi:
nesrincim.. melonım arkdasımızda bundan sonra bızımle takılcak ...
ben caydırmaya calısıyorum aslında denızcıler uzaktan gorundugu gibi değil gibilerine :KK66: :)))
melenomcim;nesrinin eşi uzakyol kaptanı.. bak kaç aydan berı beklıyor.. zor gunler gecırdık hepimiz burda..
helekı 6642 ablamın eşi 2010 hazıranda gelecek.. boyle gider bu lıste.. anlıcan..

melonim aramıza hoşgeldin canım... valla denizci eşleri fedakardır... olmazsa olmazıdır yani... eğer kendine güveniyorsan bence cayma derim:))) benim eşim uzakyol kaptanı ve 13 mayısta gitti. eylülün 20sinde gelicek inşallah... çok zor.....

sizleri buraya uye olmanızı saglayan neydi.. ? nasıl teşrif ettiniz buraya opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

CANIM BEN GEÇEN SENE KASIM GİBİ KİMYASAL GEBELİK GEÇİRDİM...İLK DEFA DUYMUŞTUM KADIN DOĞUM HASTANESİNDE ÇALIŞTIĞIM HALDE...ONU ARAŞTIRIRKEN BULDUM... BİRKAÇ GÜN OKUDUM... SONRA ÜYE OLMAYA KARAR VERDİM?

SEN NASIL DÜŞTÜN YAVRU BURAYA?opuyorumnanaktan

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bende msnmin goruntu resmı için avatar arıyordum googlenın gorsellerınden.. mor diyip goruntu resımlerını pcme kaydeıyordum mesela.. bigun yine oyle bişiler yazdım burası çıktı karsıma bende tıkladım boyle pembiş kalpli azcık bakındıktan sonra hemen uye oldum :))) hızlı uyeyım been :KK66: :p

aaa kımyasal gebe nası bişimişki ??

bende bi ara kadın dogumdaydım stajımı orda yaptım muhasebesini tuttum zorr anacım yaa hastane gibi buyuk yerlerın muhasebesını tutmak..

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bende msnmin goruntu resmı için avatar arıyordum googlenın gorsellerınden.. mor diyip goruntu resımlerını pcme kaydeıyordum mesela.. bigun yine oyle bişiler yazdım burası çıktı karsıma bende tıkladım boyle pembiş kalpli azcık bakındıktan sonra hemen uye oldum :))) hızlı uyeyım been :KK66: :p

aaa kımyasal gebe nası bişimişki ??

bende bi ara kadın dogumdaydım stajımı orda yaptım muhasebesini tuttum zorr anacım yaa hastane gibi buyuk yerlerın muhasebesını tutmak..

CANIM KİMYASAL GEBELİK HCG HORMONU YÜKSEKKEN BİRDEN DÜŞMEYE BAŞLIYOR. KANAMAYLA GEBELİK SONA ERİYOR. BİR NEVİ DÜŞÜK AMA TAM DÜŞÜK SAYILMAZ. ÇÜNKÜ KESE FALAN OLMUYOR...:sinifsinif:

sizleri buraya uye olmanızı saglayan neydi.. ? nasıl teşrif ettiniz buraya
opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan
eveeett ben anlatayım CADIARZU daha önceleri internet kullanmıyordum eşim istemiyodu yani korkuyodu hep duyuyorum evlilikler bitiyo falan diye istemedi :eek:lmaz: saygı duydum kaydirigubbakcemile artık uzak çalışmaya başlayınca evde olması gerektiğine karar verdik ve aldık böylece :lepi: zaten aklımda tek şey vardı gemiye her gittiğimde isterdimki diğer çalışanların eşleride gelsin ben dünyada tek değilim eşinin yolunu bekleyen bunu hissedeyim göreyim konuşup dertleşeyim isterdim kaydirigubbakcemile5 ve oturdum pcnin başına denizci eşleri diye arama yaptım googledan :dance: karşıma farklı şeyler çıktı elbet ama kk da çıktı derindeniz isimli arkadaşımızın açtığı konuydu ve ilgi görmüştü okudum ve hemen aradığım işte bu dedim ve üye oldum:teytey: iyikide kk var yani sizler varsınız :hooray: daha öncede söylemiştim ben 5 yıldır evliyim ama ilk eşimden uzun süre ayrı kalıyorum diye sizlerin desteği olmasaydı eminim çok daha zor olurdu teşekkürler hepinize minnettarım a.s.a.s.:1hug: :enbuyukkk::enbuyukkk:

davetiye bakıyorum bende netten zemuszemus bide aşkım soz olacaksa sen yaz dedi.. normalde siir yazıyorum ama davetiyeye odaklanınca aklıma hiçbişi gelmıyor :uhm: :uhm: haftaya bastırcaz ben daha yazacak sozcuklerı bulamadım yawss .. kaydirigubbakcemile
rabbim kolaylıklar versin inşallah son demler canım benim bulursun sen hemde en güzelini opuyorumnanaktan

ayy canım benım senınkınede az kalmıs :nazar: insallah emeklerı bosa gitmez enıstenın :Saruboceq: kızz 20sine ne kalmıs :teytey: bak bukadar sabrettın az daha dayan :1hug: :1hug: [/QUOTE] evet canım sabrediyorum az kaldı :asigim::asigim: boşa çıkmadı şimdilik sıkıntısız çalışıyo hizmet süresini tamamladımı inşallah oda keyfine bakacak:kahve:

:KK43: ayyy merhabaa hanımlarr 2010 muu yaa cok zaman ama...
hoşgeldiinn canım evetya 2010 bu sadece istisna senağlama korkma benim eşim 4 ay kontrat yapıyo geliyo 1 ay yada daha fazla kalıyo zaten evimize geldiğinde orası senin burası benim tatil akraba derken dolanıp duruyosun hihoyyyt gittiğindede bende hep arkasından giderdim ama bu defa gidemedim kimyasal tanker ve uzaklara gittiler kuzey denizindeler ama oraya gitmeden önce allah duydu sesimi samsuna geldi gemi zemuszemus bir hafta birlikteydik sonrada gitti işte ve çok az kaldı 20 sinden sonra heran gelebilir hasretle özlemle bekliyorum:asigim:Şeniz:nazar::nazar:

canım ben progestan hapını internette araştırırken karşıma kk çıktı hemen üye oldum
o hap korunmak içinmi yada baska bişimiki? bak iyide arastırma yapmıssın senı buralara getırdı a.s. a.s.
CANIM KİMYASAL GEBELİK HCG HORMONU YÜKSEKKEN BİRDEN DÜŞMEYE BAŞLIYOR. KANAMAYLA GEBELİK SONA ERİYOR. BİR NEVİ DÜŞÜK AMA TAM DÜŞÜK SAYILMAZ. ÇÜNKÜ KESE FALAN OLMUYOR...:sinifsinif:

hakkında hayırlısı olsun balımm... uuzlme olur mu.. herseyde vardır bir hayır
:teselli:
eveeett ben anlatayım CADIARZU daha önceleri internet kullanmıyordum eşim istemiyodu yani korkuyodu hep duyuyorum evlilikler bitiyo falan diye istemedi :eek:lmaz: saygı duydum kaydirigubbakcemile artık uzak çalışmaya başlayınca evde olması gerektiğine karar verdik ve aldık böylece :lepi: zaten aklımda tek şey vardı gemiye her gittiğimde isterdimki diğer çalışanların eşleride gelsin ben dünyada tek değilim eşinin yolunu bekleyen bunu hissedeyim göreyim konuşup dertleşeyim isterdim kaydirigubbakcemile5 ve oturdum pcnin başına denizci eşleri diye arama yaptım googledan :dance: karşıma farklı şeyler çıktı elbet ama kk da çıktı derindeniz isimli arkadaşımızın açtığı konuydu ve ilgi görmüştü okudum ve hemen aradığım işte bu dedim ve üye oldum:teytey: iyikide kk var yani sizler varsınız :hooray: daha öncede söylemiştim ben 5 yıldır evliyim ama ilk eşimden uzun süre ayrı kalıyorum diye sizlerin desteği olmasaydı eminim çok daha zor olurdu teşekkürler hepinize minnettarım a.s.a.s.:1hug: :enbuyukkk::enbuyukkk:

rabbim kolaylıklar versin inşallah son demler canım benim bulursun sen hemde en güzelini opuyorumnanaktan
waayy senınkısı tam isabetli olmus canım kkyı kesfetmen :))) hedef belli yani :KK66: ayy tatlısım varyaa benımkısıde ıstemıyor net :KK43:( evlenelım nete veda et dıyor :KK43:( istemıyor adam kıskanıyor iyimi.. net varken sen benım yuzume bakmazsın dıyor delii :eek:klava: sanırım evlıgılın ilk zamanları istemez ama sonraki yıllarda yaa eve net alır yada ben iş bulur calısırım sırf kkya gırebılmek için :))
davetiye sözu bulkdum gibi ama tam bıtsın ozaman koyarım buraya :))

ayy eseste hava 37 çoookk sıcak buralar..biraz carsdı işim vardı öldüm yaa...
bende mobilyaları aldgıımzı yerlere gıttım esyaları hazır etmelerını soyledım.. eşimin maas kartından para cekıp dugun salonunun parasını odedım bı kısmını tabe..

lojman çıkacak derken eşimin ogun seyrı var :KK43: lojman toplantısına katılamıcak :KK43:(( hayırlısı buymus napalım.. artık dısardan tutucaz evi.. degirmendere taraflarından bakıcaz bakam.

Abbacım lojman toplantısına kendisi gidemese bile yerine birisini vekil tayin edebiliyor. Başkası da seçebilir yani. Sevgiler...

X