-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #6.381
Iciniz rahat olsun canlarimm insallah hepsi iyiler hepsi Allaha emanetler hava ruzgarliysa yada soguksa uc dort gun yanasamadiklari oluyodu yada benzin almak icin falanda acikta bekliyolar liman musait olmayabilir kimi ulkelerde bizde calisma gunuyken onlrda tatil oluyo mesela o zamanlarda bekliyolar bisuru sey olabilirki sikmayin caninizi canlarim he bide sey okudum herkes uyumus falan oyle bise oldugunu hic sanmiyorum hepsini vardiyalari var limandayken bile herkes disari cikamiyo birileri kaliyo ama keremin eski sirketinden bi bayan kaptan bi erkek kptan islerine dalmislar ve gemi karaya oturmus anlarsiniz ya :))
Istemem gec gelmesiiN böhüüDogru diyon ne kadar yavas olursalar o kadar gec gelicek.... bizde tam tersi biraz oyalansalarda bi kac gün fazla maas alsa diye düşünüyozyoksa 15gün önce geliyo olcak... borçlar var borçlarrrrrr nasıl ödencek yoksa
Iciniz rahat olsun canlarimm insallah hepsi iyiler hepsi Allaha emanetler hava ruzgarliysa yada soguksa uc dort gun yanasamadiklari oluyodu yada benzin almak icin falanda acikta bekliyolar liman musait olmayabilir kimi ulkelerde bizde calisma gunuyken onlrda tatil oluyo mesela o zamanlarda bekliyolar bisuru sey olabilirki sikmayin caninizi canlarim he bide sey okudum herkes uyumus falan oyle bise oldugunu hic sanmiyorum hepsini vardiyalari var limandayken bile herkes disari cikamiyo birileri kaliyo ama keremin eski sirketinden bi bayan kaptan bi erkek kptan islerine dalmislar ve gemi karaya oturmus anlarsiniz ya :))
Mineeee:)))))) deme soyle seyler:)))))) eger bayan kaptanla falan calissa ben burda kudurur geberirim ühühühüay olmasin boyle birsey intihar ederim:))))))))
Istemem gec gelmesiiN böhüücok ama cok moralim bozuldu nefret ettim ingiltere den iyice bunalmistir o da eminim ay sag salim gelsinlerde yapacak baska bisey yokk
Kızlarrrr benim kociş gecen sefer süvarisi bayandıAllahtan evliydi eşide baş mühensti gemide ama ondan önce estajyerleri bayan denk geldi hemde 1 degil 2side bayandı kafayı yemiştim bencede öyle uyuya kaldılar olayı hiç inandırıcı degil güvertede illa biri oluyo olmak zorunda ama arkadasın dedigi gibi müsaitseler
hem karada çalışsalarda olucak dimi etraflarında bayanlar..yapıcak olana heryer bir..hem oldu diyelim bayan kaptan..bu kızında vardır bir sevdiği..yok be olamaz ...olmasın .....
Yok bizimkinin gemisi hep erkek yoksa kafayi yerdim suan burda:)) ama oyle seylerin olacaguni sanmiyorum.ciddi vve sorumluluk isteyen bir meslek sonucta ne biliyim:)))ahhhhh....canım senin moral sıfır...yok olurmu öyle şey...onlar kesin sevgiliymiştir yada evli.yani olmaz heralde iş ortamı okadar insan.. sen sormadın mı gemide bayan kaptan varmı diye..ben sordum ..hepsi bayan bir ben erkek demişti...ben kızınca da yok hiç çalımadım demişti...hem bayan kaprtanlar bence çok ciddi olurlar heralde yapmazlar asla öyle şey...
Cok sukur canim..evet dimi ne garip.gunler cabucaaak gecip gidiyor vallahi..bi bakmisiz gelmisler:))))Bozma moraliniiiiiii ne güzel haber alabiliyosun seviyosun seviliyosunaz kaldi biraz daha sabır. Aklıma geliyoda sanki gecen gün daha 2gün oldu fln diyoduk
Denize denizden bakmakla karadan bakmak arasındaki farkı bilir misin ?
Deniz;
Elveda demenin buyrukluğunu mavinin tonlarıyla avutmaktır
Sevdiklerinden her saniye uzaklaşıp yine her saniye onları göreceğin güne yaklaşmaktır
Özlemin adını sözlükten daha iyi telaffuz etmektir
Sensizliğe şiirler yazmaktır
Dört mevsimi bir bavula sığdırmaktır
Hayal bile edemeyeceğin uzakların o kadar da uzak olmadığını bilmektir
Maviyle yeşilin sarhoş olduğu yeri 360 kertede görmektir
Kimsenin bilmediği bir dili konuşmaktır
Yakamozun her rengini görmektir
Yokluğunda sevgi gibi acıtmasıdır
Deniz;
En kara bulutları en sert rüzgarları en büyük dalgaları insanlarla uğraşmaya tercih etmektir.
Sancak ve iskeleyi adını bilmediğin bir yıldızdan almaktır
Gerçek Kuzeyi bilmektir
Ülkeni dünyanın her yerinde temsil etmenin gururudur
Kendi yazdığın efsanelerin başrolünü oynamaktır
Her limanda bir sevgili deyiminden nefret etmektir
Deniz;
İnsanın düşünce balonlarıyla dolaştığı yerlerdir
Deniz tutmasını alkol sarhoşluğuna benzetmektir
Yokluğun aslında nasıl bir erdem olduğunu keşfetmektir
Fırtınanın hayallerini yenemeyeceğine inanmaktır
Ufka bakıp dünyayı küçümsemektir
Deniz;
Hep geleceği düşünüp bugünü harcamaktır
Keşke belki gibi kelimeleri aklından çıkartmaktır
Uykulardan kanter içinde uyanıp dua etmektir
Sabretmenin erdemidir
Deniz;
Tanrıyla buluşmaktır
İnsanın inandığı her şeyin aslında bir yalan olduğuna inanmaktır
Ölmekten korkmamaktır
Hayatında bir kere bile olsa gidip dönmemeyi düşünmektir
Deniz;
Doğumlara ve ölümlere geç kalmaktır
İnsanın yalnız doğduğunu ve yine yalnız öleceğini hatırlamaktır
Bir son varsa sonuna kadar gidilecek yerdir
Deniz;
İNANMAKTIR!
YAŞAMAKTIR!
SEVMEKTİR!
ÖLESİYE SEVMEKTİR!
Şimdi söyle sen karadaki denizi sevdiğini mi zannediyorsun?
kız mine hiç güleceğim yoktu ...anlatırım ben bunu kaptan beye..yok der eminim de ..olaz öyle şeyder..sorsan hiç ama hiç olmuyor öyle şeyler ..hiç bayan kaptanla çalışmamış zaten ama çalışmasız dimi insan korkuyo vallahi....
ozooo sevdicegine mektup yaz gelince ver okusun yeni nişanlıyken gemiye gitmeden yazmistim giderken cantasina gizlice koymustum ve hic okudum fln dememisti bigun postaci kapiyi calip elime mektup verince çok şaşırmıştım mektubuma cevap yazmis meger aglya aglya okumustum halâ ara sıra okurum