- 30 Nisan 2009
- 1.224
- 9
- 41
-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #5.461
haftaya gelecektin hesapta... planlar yaptık, biletleri aldık, kalınacak yerleri ayarladık.. kuaför alışveriş derken kredi kartlarını fulledim.. bir telefon: "aşkım gelemiyorum, şirket bi sonraki limanda çekecekmiş, sanırım şubatın 16sını bulacak gelişim" .... bitti.
bide benden teselli etmemi bekliyosun seni. ben cuma günü birlikte planladığımız ayarladığımız tatile çıkıyorum tek başıma. depresyonum ve ben artık yokluğunu sindirdik. bay bay
Merhaba aranıza yeni katıldım :) bende kaptan eşi olacağım inş. sevdiğimle 1.5 yıldır görüşüyoruz . seneye yazın uzakyol stajına çıkacak staj oncesi söz yapmayı düşünüyoruz . ama ben istanbulda sevgilim ise izmit'te oturuyor. evlendıkten sonra izmit'te ailesinin kaldığı apartmanda evımızı yapmayı dusunuyoruz :) ama nasıl olacak bilmiyorum . şu an şehir dışında okuduğu için şimdi de çok fazla görüşemıyoruz . burda yazanları okuyunca çok sevındım hepımızın dusundugu şeylerı burada gormek ve teselli edilmesi çok güzel . mesafe uzaklık hep olucak sanırım şimdi de ılerde de o kadar zor kı yazanları okuyunca aynı şeylerı yaşayacagımı gormek cok degısık bı duygu . Benım durumumda olan var mı merak ettım sevgiler :)
selamlar herkese
konuya rastlayınca yazmamak olmaz dedim... tüm yazılanları okumaya fırsatım olmadı
yaklaşık 2 yılllık beraberliğimiz boyunca 3 sefer beklediğim sevdiceğimi ilk kez evli olarak bekliyorum.
ilk öğrendiğim şey eğer çalışmıyorsanız bir denizciyle balayınız gerçekten bal-ay'ı olur. yani ister 1 ay ister 2 ay o sizin tercihlerinize ve ekonomik hedeflerinize bağlı
ben evlendiğimizde çalışmıyordum şu an çalışıyorum. çalışırken zaman daha kolay geçiyor.
eşim uzak yol denizcisi çarkçıbaşı. her seferi en az 4 ay sürüyor. genellikle Amerika ve Panama...
bu evlilikte küskünlüğe kırgınlığa ve bu tür zaman kaybettirecek hatalara asla yer yok
çünkü 2 ay yanımda kalacak olan sevdiceğimle zamanı dolu dolu yaşamak isterim
her sabah erkenden kalkar gece geç yatarız herşeyi beraber yaparız. alışveriş yemek temizlik herşey :)
o da ben de zamanın ne kadar kıymetli olduğunu onun genelde 5buçuk ay süren seferleri boyunca öğrendik
şimdi 22 gün oldu o gideli. kontratının bitmesine 3 ay 8 gün var. tabi saymamak daha iyi.
hep şunu söylerim... yanımda kaldığı 2 ay öyle güzel öyle keyifli ki ayrı olduğumuz aylara bedel. geldiği an hepsi unutuluyor :)
Allah selamet versin hepinize :)
en iyi dileklerimle...
kesinlikle 2 yıldır bu stresleri yaşamamak için hep son dk gidiyoruz pahalıya gelsede garantili ve stressiz:)
hoşgelmişsin rabbim pişmanlık vermesin inşallah herşey gönlüne göre olur ama kayın valideyle aynı apartma oturmak işi bana pek uygun gelmiyor :18:
çünkü bizim ilşkimiz iyi sayılmaz eşimin ailesiyle idareden görüşüyoruz işte eşimi kırmamak için
biz burda hepimiz aynı dili konuşuyoruz ve bu çok güzel çevremizde yaşayan onca insan varken bizi bizden başka kimse anlamıyor
rica ederim inşallah en kısa zamanda stajını tamamlar.
evet cnm 1.5 yıllık evliyiz.sizede allah tamamını erdirsin.herkesin evlenmeden önce çok iyi duşunup ,doğru karar mı veriyorum diye düşünmesi lazım ama bir denizciyle evlenecek kişi 2kat fazla kendini sorgulamalı çünkü zor bir süreç eşin yokken.
ama bir o kdr güzel eğer seviyorsan ve seviliyorsan tabiki.bana şimdi tekrar sorsalar gene eşimle evlendirdim mesleği ne olursa olsun ben eşimi sevdim mesleğini sevmiyorum o bir gerçek ama ondan ekmek yiyoruz.
birkere önce dışardan gelen tepkilere göğüs germen gerek ilk zamanlar insanın en çok moralını bozan onlar oluyor.zamanla alışıyorsun laflara hıççç canını sıkmıyor ben cevaplarını şak diye suratlarına versemde evime geldiğimde çok ağlardım.ama şimdi gülüp geçiyorum.
ilk evlendiğin zamanlar eşin gittikten snra çok koyuyor hala kötü oluyorum ama ilk 1sene hergun aglardım yemez içmez herseye küserdim.onsuz bayramlarda hep buruk olurum.şunu bil doğum gunleri yılbaşları evlilik yıldonumu hiçbirine denk gelmeyebilir.
ama bunlar geçiyor ve eşin eğer birçok denizci eşi gibiyse yoklugunu ilgisiyle sana hissettirecek herzaman sevgisini tam içinde sımsıkı tuttugunu bileceksin.ve o zor gunler gecer eşin gelir sen o gelmeden gunlerce hazırlık yaparsın sankı eve bir ordu misafir gelir gibi.
kuafor alışveriş sevdiği yemekler temizlikler vs.ve işte en güzel anlar başlar sankı o yaşadıgın zor gunleri hıç yaşamamıssın geldiğinde bu adam için herşeye değer dersin.
daha çok var canım yaşayıp göreceksin sende bizim gibi.
benım eşim eskiden uzak yol çalışırmış ama biz beraber olduktan sonra yakın yol çalışmaya başladı öyle olunca daha sık görüşüyorsunuz .turkıyedeki limanlara ben giderdim o gelirdi.
iizim en uzun ayrılıgımız allaha şükür 2 aydı ama bu sefer uzak yol gitti şuanda 1 ay oldu ama sanırım 3-4 olacak gbi ben kendimi buna hazırladım erken turkıyeye gelirse bayram olur bana :)))
şimdi tarih değişikliği için erken rezervasyonda sigorta yapmışlar çok da iyi olmuş
bu yıl içinde eşimle erken rezervasyonla tatil planları yapamıyorum malesef akışına bırakmak zorundayız çünkü 4 ay kontrat yaparsa martta burda olacak inşallah gidişi mayısı bulursa 4 ay daha çalışacak ekimde ancak dönecek yani yaz kızımla bana
farklı planlarım var gerçekleştirebilirsem bu yıl kızım denize doysun istiyorum
sigortayı tur şirketleri mi yapıyor?yoksa her rezeryasyon tür için oluyor mu?
evet gerçekten burda yazanlar çok güzel hele ki kavuşma heyecanı :) ailelerımız bırbırlerını tanıyor onceden tanısma yanı zaten bızde bu sayede tanıstık :) sefer de olduğu zaman yanlız kalmamı istemediği için aynı apartmanda oturma kararı aldık. kararımdan eminim şimdilik herşey çok guzel umarım hep boyle güzel olur . şimdilik herkes çok destek oluyor ailesi de çok istiyor aynı apartmanda oturmamızı . buradaki herkes genelde evli sanırım ama ben daha yeni başlıyorum bugün yeni yeni çeyız için bir şeyler almaya başlıyorum :) ama sanırım benım de tüm yük omuzlarımda olucak söz nişan gıbı hazırlıkları o olmadan yapmak zorunda kalacağımboyle bir topiğin olduğunu görmek benı çok sevındırdı herkese mutluluklar :))
sigortayı tur şirketleri mi yapıyor?yoksa her rezeryasyon tür için oluyor mu?
Merhaba kızlar
Çocuğu olan arkadaşlar rica etsem ankete katılabilir mi?
Amin rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah. aynı apartmanda oturma işi biraz mcburiyetten olucak sevdiğim yanımda yokken tek kalmayayım diye inş. güzel olur. evet bencede katılıyorum herkeste bi yadırgama yapamazsın çok zor şöyle böyle ama burda yazanları görmek o kadar güzzel kı aynı şeyleri yaşayanların görüşleri daha güzel ve kımse yaşamadan anlayamıyor.İnşallah herşey istediğim hayal ettiğim gibi olur. dün mutfak modeli mutfak eşyaları baktım o kadar heyecanlıyım ki heyecanımı benımle aynı şeyleri yaşamış kişilerle paylaşmak çok güzellll :) :)
Merhaba kızlar
Çocuğu olan arkadaşlar rica etsem ankete katılabilir mi?
ne anketi anlayabilmiş değilim
umarım hep böyle umut ve mutluluk dolu olur yaşadıkların canım :) ben de nişanlıyım ama düğün tarihimiz belli değil.. kısmet bakalım neler yaşicaz...
bazı arkadaşlarımız eşinin yokluğunda ya mecburen yada gönüllü olarak eşinin ailesiyle kalıyorlar
ben asla böyle bir şeyi kabul etmedim bundan sonrada artık hiç etmem büyük konuşmak gibi olmasın
ailemle olmak bana daha çok huzur veriyor burdaki arkadaşlardan eşi yokken eşinin ailesiyle olmaktan keyif alanlarda var bilemiyorum inşallah sende keyifle huzurla oturursun hayallerini kurduğun yeni evinde
buldum ve katıldım arkadaşım kaptanların kızları olur radardan çok fazla etkilendikleri için onumu merak ettin
ama benim tanıdığım kaptanların oğullarıda var
Denizci eşleri ve sevgililleri önemli bi sorum olacak igilenirseniz memnun olurum eşiniz yurtdışındayken hatların karışması hiç başınıza geldi mi? sevgilim cezayirdeyken(açığa demirlemişler) o sıralarda telefonum çaldı sevgilim türkiyedem aldığımız bi hat kullandığı cep telefonundan aradı ve açtım yabancı bi kız açtı ingilizce konuşuyordu o anda nasıl saçmaladığımı ve kötü olduğumu anlayabilirsiniz sanırım... sevgilimle konuştum ve asla öyle bişiyin olmadığını açıkta olduklarını hatların karışmış olabileceğini söyledi radar da gemi açıktaydı gerçekten de seni aradım senin telin meşguldü o sırada dedi ona inandım sonunda... aylar geçti bu olayın üstünden ama hala arasıra aklıma geliyorgemiye açıktayken yada limandayken başka insanlar gelebiliyor mu yada hatlarınız hiç karıştı mı çok mutsuzum şuan
çok ilginç benim hiç başıma gelmedi 10 yıl olacak nerdeyse eşimle tanıştığımızdan beri yurt dışı seferlerinde türk hattı kullandığıda oldu gittiği ülkenin hattındanda konuştuğumuz oldu ama başıma hiç böyle bir olay gelmedi
zaten inanmaktan başka çaren yok arkadaşım aklına kötüyü getirmeki kötü olmasın