-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #5.441
selam, hosgeldin
bunu zamanla görürsün, ne kadardın berabersiniz? ben de baslarda öyle düşünüodum bi bakmışım kısa zamanda evlenmişiz, kader kısmet ne istediğini bil gerisini oluruna bırak derim
iletişim yok demek yanlış olur bence imkanlar elverdiğince haberleşiyorsun mutlaka
şimdi yeni gittiği için gemiye adapte olma süresi falan biraz düzene girene kadar sıkıntılı olabilir haberleşmeleriniz ama eğer gerçek sevgi varsa ortada asla sonunuz olmaz denize gitmesi aksine sevginiz büyürde büyür
Kızlar şimdilik daha iiyim başka şeylere odaklandım günler geçio geceler geçmek bilmio(hava kararınca ınsan eşini istio yanında (bu sefer oda çok kötü oldu sanırım bir dahakıne benıde goturucek ben gelmeden pasaport cıkart dedi tatıl ıcınmı senle gelmem ıcınmı dedım bakıcaz dedı:))benıde goturse ne gusel olur...
ben foruma yeni katıldım acıkcası kime yazacagımm fln pek bişi anlamıyorum =)) bu gemiye gitme eşlerle olayları nasıl oluyor 1. we 2. kaptanlar mı yanlızca götürebiliyor?
wee gidildiginde hani baya kalabalık we erkek oldugu için sorun olabilecegini düşündünüz mü yada oluyor mu?
canlar bişey sorcam eşim tunus tarafından yola cıktılar pazar gunu ıstanbula dogru gelecekler fakat pazardan beri 4gundur teli cekmiyor ve marınetrafıctede goremiyorum kapsama dışında veriyor.yanı yunan adalarının ordayken falan çekmesi lazım 4 gunde oraya nasıl gelemezler mi sizce tunustan ıstanbula kaç gunde gelirler.endışe ediyorum bişey olacak diye endişe ediyorum.ortalama 7-8 kn hızla gidiyorlar.
Arkadaşların söylediğine göre evet sadece 1. ve 2. kaptanlar eşlerini yanında götürebiliyor. Benim erkek arkadaşımın bulunduğu gemide süvari eşiyle beraber yolculuk ediyordu, taki eşi hamile kalana kadaryeni ayrıldı gemiden. Sanırım bazen canı sıkılıyordu, onun dışında bir sorundan bahsetmemişti
ben foruma yeni katıldım acıkcası kime yazacagımm fln pek bişi anlamıyorum =)) bu gemiye gitme eşlerle olayları nasıl oluyor 1. we 2. kaptanlar mı yanlızca götürebiliyor?
wee gidildiginde hani baya kalabalık we erkek oldugu için sorun olabilecegini düşündünüz mü yada oluyor mu?
genel olarak 2 ayrı salon var zabitan ve personel salonu olarak zaten salona eşinle ineceksin sıkıntı yaşamıyorsun yani
aslında bir süvari vardı ve gemide bir kadının olması hepimiz açısından çok iyi
çünkü herkes kıyafetine, sözlerine, hal ve hareketlerine daha özen gösteriyor gemide saygı artıyor demişti
kesinlikle çok haklı daha temkinli davranıyorlar diğer çalışanlar
benim için gemideki en büyük zevklerimden biri mutfağa girip kamorotun yardımıyla poğaca kurabiye kek yapıp 3çaylarında onları mutlu etmekti
yanlış biliyorsun arkadaşım benim eşim çarkçı başı yani birinci mühendis ama ben gemiye gittiğim zamanlar ikinciydi
geminin durumuna süvarinin insiyatifine göre 3. eşleride gidebilir gemiye ama belki kamara müsait olmayabilir 3. 4. kaptan aynı kamarayı kullanıyorlarsa mesela
zaman zaman can sıkıntısı yaşamak olağan ama tlf çekiyorsa yada net varsa biraz daha iyi ama bolca kitap okunuyor
ben eşimle birlikte makina dairesine iner evrak işlerinde ona yardımcı olmaya çalışırdım hatta tulum giyip yardım ettiğimde olmuştur
kaptan eşleride eşleriyle beraber vardiya tutabilirler
sonuçta onların ayrı çalışması gerektiğinde kamarada kalıp kendince vakit geçirmek için bir uğraş bulmak gerek
Iste bu bilgi inanilmaz mutlu etti beni
:)) oncelikle cok tsk ederm 3. We kamarasi tek :)) umarm gidebilirim ve sizinle paylasirimmm
haftaya gelecektin hesapta... planlar yaptık, biletleri aldık, kalınacak yerleri ayarladık.. kuaför alışveriş derken kredi kartlarını fulledim.. bir telefon: "aşkım gelemiyorum, şirket bi sonraki limanda çekecekmiş, sanırım şubatın 16sını bulacak gelişim" .... bitti.
bide benden teselli etmemi bekliyosun seni. ben cuma günü birlikte planladığımız ayarladığımız tatile çıkıyorum tek başıma. depresyonum ve ben artık yokluğunu sindirdik. bay bay
Merhaba aranıza yeni katıldım :) bende kaptan eşi olacağım inş. sevdiğimle 1.5 yıldır görüşüyoruz . seneye yazın uzakyol stajına çıkacak staj oncesi söz yapmayı düşünüyoruz . ama ben istanbulda sevgilim ise izmit'te oturuyor. evlendıkten sonra izmit'te ailesinin kaldığı apartmanda evımızı yapmayı dusunuyoruz :) ama nasıl olacak bilmiyorum . şu an şehir dışında okuduğu için şimdi de çok fazla görüşemıyoruz . burda yazanları okuyunca çok sevındım hepımızın dusundugu şeylerı burada gormek ve teselli edilmesi çok güzel . mesafe uzaklık hep olucak sanırım şimdi de ılerde de o kadar zor kı yazanları okuyunca aynı şeylerı yaşayacagımı gormek cok degısık bı duygu . Benım durumumda olan var mı merak ettım sevgiler :)
kötü olmuş ama hep yaşadığımız şeyler işte ,aramıza yeni katılanlara duyurulur:) hep iadesiz rezeryasyonlarmı? tarihleri değiştir olmuyor mu?
aramıza hoşgeldin :)) güzel kararlar almışsınız, umarım burdaki diğer çiftler gibi mutlu olursunuz, onunla evliliğe karar verdiğine göre sevginden de eminsin, özlemle başa çıkacağına ve sabırla bekleyeceğine de eminsin
ama onun ailesiyle aynı apartmanda oturmak konusunda emin misin bunu iyice düşün derim, "eminim sorun yok" diyosan çok güzel ama sevgililikten farklı nişanlılık, hele evlilik hepsinden farklı.. bazı aileler destek olurken bazı aileler istemeden köstek olabiliyor ya da üzebiliyo gelinlerini, bu yüzden iyi düşünmeni tavsiye ederim
burda genellikle dertlerimizi paylaşıyoruz çünkü birbirimizi çok iyi anlıyoruz.. okudukların içini karartmasın, özlem ne kadar yoğun ve acı olsa da kavuşmanın sevinci her şeyi silip atıyor
değişmiyo canım.. ucu ucuna plan yapmamak gerekiyomuş acı bir şekilde öğrendim :) bize erken rezervasyon, fırsat otelleri felan yalan oluyo demekki :) mecbur onlar gelince dar bir zaman içinde yapılacak planlar..