Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

hoşbulduk..size teşekkür ederim bana cevap vermeniz çok sevindirdi beni.bugünlerde birazdaha moralim düzgün çünkü hergün konuşuyoruz msjlaşıyoruz artık onunla.yakındada beni görmeye gelicek inşallah.mesleği uzukyol kaptanlığı çok zor bir işi var tabi siz benden daha iyi bilirsiniz.tecrübeli olmalısınız.dediğim gibi benden zaman istedi bende tamam dedim bu cidileşme konularını sen açana kadar bir daha açmayacağım dedim.ama çok korkuyorum onu kaybetmekten bir adım bile atmadan ya yine giderse yine aylarca okadar uzaklarda olası beni korkutuyo sorun beklemek değil sonsuza kadar beklerim onu ama işte benimde bir ailem var o denizdeyken birkaç kişi beni istedi ya yine çıkarsa böyle kişiler ailem bilmiyo bizi ya beni zorlarlarsa oda burda olmayacakki kimden destek alayım.ama sözlü olsak bu sıkıntıları yaşamam.ozaman çok daha kolay olur herşey.ayırıkalmaktan korkmuyorum ben onu kaybetmekten korkuyorum.

öncelikle hoşgeldin :) ben de yeni sayılırım burda.. ama çabuk alışıyo insan çünkü hep benzer hikayeler var burda. özlem dolu sevgi dolu sabır dolu ve güçlü kadınların yeri burası :KK66:
hiç birimiz tabi ki ailelerimizi çiğneyemeyiz ama sırf onlar istiyo diye istemediğimiz insanlarla evlenecek halimiz yok, çok klişe ama iyi veya kötü seçtiğimiz adamlarla biz paylaşıcaz hayatı.. ailene belki şuan söyleyemiyosun bi ilişkin olduğunu ama en azından onlara evlilik düşünmediğini kimseyle de bu konuda muhatap olmak istemediğini söylersen ilişkiniz ciddileşene kadar kafan rahat olur bu konuda. umarım hakkınızda da hayırlısı olur :)

hoşbulduk..size teşekkür ederim bana cevap vermeniz çok sevindirdi beni.bugünlerde birazdaha moralim düzgün çünkü hergün konuşuyoruz msjlaşıyoruz artık onunla.yakındada beni görmeye gelicek inşallah.mesleği uzukyol kaptanlığı çok zor bir işi var tabi siz benden daha iyi bilirsiniz.tecrübeli olmalısınız.dediğim gibi benden zaman istedi bende tamam dedim bu cidileşme konularını sen açana kadar bir daha açmayacağım dedim.ama çok korkuyorum onu kaybetmekten bir adım bile atmadan ya yine giderse yine aylarca okadar uzaklarda olası beni korkutuyo sorun beklemek değil sonsuza kadar beklerim onu ama işte benimde bir ailem var o denizdeyken birkaç kişi beni istedi ya yine çıkarsa böyle kişiler ailem bilmiyo bizi ya beni zorlarlarsa oda burda olmayacakki kimden destek alayım.ama sözlü olsak bu sıkıntıları yaşamam.ozaman çok daha kolay olur herşey.ayırıkalmaktan korkmuyorum ben onu kaybetmekten korkuy

yani canım aslında evde otursam sıkılırdım, işe git gel haftasonları aktivite derken zaman gecirmekte sorun olmuo ama tat mı alamıosun desem zaman mı öldürüosun desem..:KK43: evet sanki gelmesine odaklı yasıorum, ona daha cok üzülüorum cünkü herkesten, herseyden ayrı kalıo uzak kalıo..
en basit seyleri arar oluosun işte insanlar işten cıkarken eşini arıo gelirken ekmek al falan dio ya o bile canını acıtmaya yetio:KK25:

seni o kadar iyi anlıyorum ki bunlar hep ilk zaman psikolojisi aslında zamanla bunların yerini başka düşünceler alıyor
bencil bir insan değilim aslında ama onu düşünüyorum tabiki ama o en azından çekip gidiyor burda türlü insanlarla türlü sıkıntılarla savaşmak bizlere kalıyor birazda böyle düşünüyorum ordaki herkes onun yaşadığı hayatı yaşıyor ama burdaki herkes bizim yaşadığımız hayatı yaşamıyor yaşasada çevremizde yaşamıyor desek daha doğru olur aslında

aman olmasın boş ver canım be
yapacak bişey olmayınca elden bişey gelmeyince katlanıyor mecbur insan
bende son günlerde pek yorgun hissediyorum kendimi elimi kaldıracak halim yok sanki

Bende bic bisi yapmiyorum ama yorgunluk uykusuzluk kocam gemide yoruluyo ben onun yorgunlugua yoruluyorum galiba

Bende bic bisi yapmiyorum ama yorgunluk uykusuzluk kocam gemide yoruluyo ben onun yorgunlugua yoruluyorum galiba

ne kadarda güzel söylemişsin evet eşlerimiz orda çalışıyorlar burda biz yoruluyoruz :KK16:
rabbim yardımcıları olsun hava şartlarıda çok kötü iş yapmasalarda sallantıdan yorulurlar artık

ne kadarda güzel söylemişsin evet eşlerimiz orda çalışıyorlar burda biz yoruluyoruz :KK16:
rabbim yardımcıları olsun hava şartlarıda çok kötü iş yapmasalarda sallantıdan yorulurlar artık
Ah ah hemde ne sallanma hava cok fena diyordu zaten gitmeden de dedi o hatta hic calismadim hava baya bozuk oluo demisti seninki ne tarafta calisio canim benimki dunya geneli

Ah ah hemde ne sallanma hava cok fena diyordu zaten gitmeden de dedi o hatta hic calismadim hava baya bozuk oluo demisti seninki ne tarafta calisio canim benimki dunya geneli

atlas okyanusunda portekize bağlı azor adaları arasında gidip geliyorlar büyük adadan yakıt alıp daha küçük adalara götürüyorlar
gittikleri mesafe 1-2 saatlik ama sonuçta okyanustalar açık deniz

sizleri burda gördüğüme çok sevindim...her ikinizinde sevgilisi/eşi bahriyeden anladığım kadarıyla...
gerçi ben sivil bahriyeden de arkadaşlar burda olsun istiyorum ama ya görmediler ya da aramızda yoklar...

merhaba ben yeni üye oldum bnm erkek arkadaşımda denizci we 2 gün önce gönderdim çok zorlanıyorum bi o kadar tedirginim acaba bu deniz sonumuz olur mu diye iletişim yok aylarca göremiyosun ona nasıl dawranacagımnı bilmiyorum yardımcı olur musunuz

merhaba ben yeni üye oldum bnm erkek arkadaşımda denizci we 2 gün önce gönderdim çok zorlanıyorum bi o kadar tedirginim acaba bu deniz sonumuz olur mu diye iletişim yok aylarca göremiyosun ona nasıl dawranacagımnı bilmiyorum yardımcı olur musunuz

selam, hosgeldin:KK70:
bunu zamanla görürsün, ne kadardın berabersiniz? ben de baslarda öyle düşünüodum bi bakmışım kısa zamanda evlenmişiz, kader kısmet ne istediğini bil gerisini oluruna bırak derim:nazar:

seni o kadar iyi anlıyorum ki bunlar hep ilk zaman psikolojisi aslında zamanla bunların yerini başka düşünceler alıyor
bencil bir insan değilim aslında ama onu düşünüyorum tabiki ama o en azından çekip gidiyor burda türlü insanlarla türlü sıkıntılarla savaşmak bizlere kalıyor birazda böyle düşünüyorum ordaki herkes onun yaşadığı hayatı yaşıyor ama burdaki herkes bizim yaşadığımız hayatı yaşamıyor yaşasada çevremizde yaşamıyor desek daha doğru olur aslında

ikinizide o kadar iyi anlıyorum ki ve söylediklerinize katılıyorum.
şimdi karşımda haftasonu gidecek şimdiden acısı içime çöktü güzel günler çok hızlı geçiyor
birde sınavlara çalıştı bu tatil bişi anlamadık hiç
15 tatilde gitmeyi istiyorum yine,vize alırsam gidicem inş....

kışın herkes gemide genelde denizci eşlerininde moraller yerlerde,topik bunalıma girmiş:yaza doğru izinler gezmeler başlar herkeste moraller düzelir "zor ama güzel" tarafı ağır basar yine:)

stajla alakalı bilgim olmadığı için bişey diyemeyeceğim
gemiye gittiğim zamanlarda mutlaka stajyer olan kaptan oluyordu onu biliyorum ama bu torpillemi olur yoksa her şirket alırmı bilemiyorum
inşallah işiniz rast giderde staj işi hallolur ilkler her zxaman çok zordur
ilk gemiye çıkma ilkstaj ilk 4.kaptan ilk 3. kaptan falan filan işte rabbim kolaylıklar versin daha yolun çok başındasınız

Doğru söylüyosunuz herşeyin daha çok başındayız inşallah herşey istediğimiz gibi olur.. tabii sizlerinde inşallah.. eşinizle gemiye mi gittiniz? ne kadar güzeel =) nasıldı biraz anlatırmısınız? bende çook istiyorum ama ben biraz narinimdir çok çabuk hasta olurum korkuyorum açıkcası.. gerçi çok erken bunları düşünmek için ama bilmek isterim neler yaşadığınızı =)

mesleğine engel olmamakla en doğrusunu yapmışssın.
eşimle tanıştıgımda 15 yaşındaydım ve o zamanlar tabi bu mesleği seciceğini bilmiyordum :)) aradan 12 sene geçti ve gene kader bizi buluşturdu zaten hıç unutmamıştım.
ilk birlikte olmaya başladıgımızda mesleğini öğrenince yıkıldım yapamam dedim bizi destekleyen arkdaşlarım olsada desteklemeyen çok kişi oldu.o zamanlar yakın bir arkadaşım eşime söyle dedi ben arkadaşımı tanıyorum o senınle yapamaz sevdiğini yanında yamacında ister sizin ilişkiniz çok uzun sürmez dedi.eşimin cevabı bu seni ilgilendirmez ilerde sende göreceksin dedi.evlendiğimiz gün çok güzel cevabınıda aldı.
benım en buyuk destekcilerim ailem oldu.babam kesinlikle kabul etmicek sorun çıkarıcak diye duşundum .babam kızlarını çok sever kıskanır.ama hiç beklediğim gibi karşılamadı tam tersi sevindi çünkü beni daha fazla görme onlarda kalma durumum daha fazla oldugundan.
asıl tepkiler akrabalarından ,,kıskanç arkadaşların,seni üzmek isteyen insanlardan olacak ilk zamanlar verecek cvp bile bulamayacaksın.eve gelip ağlayacaksın ilk bir sene gerçekten çok zor geçiyor şuan bile o zamanlarımı duşunurken ağlıyorum.arkadaşlarını eşleriyle görünce kötü olacaksın yada sevgilileriyle .hiç tanımadıgın insanları bile el ele görünce için acıyacak.
sonra zamanla bazı şeylere göğüs germeye alışıyorsun.ama özleme alışmıyorsun o hep aynı sadece özlemle başetmeyi göğüs germeyi öğreniyorsun canım.
ve insanlar sana bir laf söyledklerinde başın yukarda cevabını yapıştırıp gülüp geçiceksin ve orda kalacak üzülmeyeceksin.
benden sana tavsiye asla insanlara üzüldüğünü belli etme canını daha da yakarlar ''sen seçtin sen istedin başına gelecekleri biliyorsun şimdi ne diye üzülüyorsun'' lafını söyleyerek onları keyiflendirme.bana bunu söyleyen kuzenımle o gunden beri konuşmuyorum ve aslada konuşmam bana laf söyledi allah razida getirmedi eşi tahin oldu 6 aydır uzaklarmış :)))
sevgiliyken amacın var nişan için gelecek nişanlanıcaz. arkadaşlarınla ,ailenle zaman geçiyor .nişanlıyken daha kolay aslında evlilik hazırlıkları gelince evlenicez kafan sureklı meşgul ama evlenince zor.onunla evinde sen ordasın ama o orda yok.onunla uyudugun yatakta onunla yatamıyorsun ki ben eşim olmadan yataktamızda yatamıyorum.eve geliyorsun ses yok off işte zor.ama çocuk olunca çokçok daha zormuş .ama hep söylediğim şey eşin ewe izne gelince o yaşadıgın sıkıntılı günleri biranda unutuyorsun aklına bile gelmiyor herşey eşin oluyor.
zor birşey olması yanındaa güzellikleri çok .her geldiğinde çiçekler hediyeler giderken hediyeler.benim evli arkadaşlarım gerçek arkadaşlarım tabi özeniyorlar bile 3 yıllık evliyim 3 kere çiçekle gelmedi diye yanı bu güzellikler sana olan askı herşeye göğüs germeye yetiyor.
sormak istediğin şeyler olursa seve seve yardımcı oluruz.herşey gönlünüzce olsun inşallah.

Allah razı olsun sizden ne güzel yazmışsınız gözlerim doldu diyebilirim... Benim çevremde de destek değil köstek olan arkadaşlarım var ama dediğiniz gibi baş etmeyi öğrenmem lazım.. tavsiyelerinize uyucam inşallah üstesinden gelebilirm.. akrabalarımız henüz bilmedikleri için rahatım ama annemle babam mesleğinden dolayı pek razı değiller maalesef, en çok da onlara karşı üzüntümü belli etmemem lazım ki kararımın arkasında olduğumu bilsinler ama bunu nasıl başarıcam bilmiyorum çok zor olacak =( O gittiğinde sanki dünyam kararacakmış gibi hissediyorum bunu etrafımdakilerden nasıl saklayacağım ki =( dedğiniz gibi evli olunca eminimki çok daha zor oluyordur öyle düşünüp halime şükretmem lazım.. Rabbim sizlere o sabrı versin... bir taraftanda beni özlerse kavuşmalarımızda çook daha güzel ve heyecanlı olur, zaten romantik olan aşkım daha da üstüme düşer,daha çok birbirimize bağlarız ilişkimiz monotonlaşmaz diye düşünüyorum =)

iletişim yok demek yanlış olur bence imkanlar elverdiğince haberleşiyorsun mutlaka
şimdi yeni gittiği için gemiye adapte olma süresi falan biraz düzene girene kadar sıkıntılı olabilir haberleşmeleriniz ama eğer gerçek sevgi varsa ortada asla sonunuz olmaz denize gitmesi aksine sevginiz büyürde büyür

Doğru söylüyosunuz herşeyin daha çok başındayız inşallah herşey istediğimiz gibi olur.. tabii sizlerinde inşallah.. eşinizle gemiye mi gittiniz? ne kadar güzeel =) nasıldı biraz anlatırmısınız? bende çook istiyorum ama ben biraz narinimdir çok çabuk hasta olurum korkuyorum açıkcası.. gerçi çok erken bunları düşünmek için ama bilmek isterim neler yaşadığınızı =)

evet eşim gemideyken bende yanına gittim en fazla 2,5 ay kaldım imkanı olan bütün eşler gitmeli bence oradaki hayatı yaşamı eşlerimizin sıkıntılarını anlayabilmemiz için
narinsen biraz zor olabilir ben dayanıklıyımdır yada ben öyle olduğunu düşünüyorum ama ilk gittiğimde gemi limanda ve bağlı olduğu halde tahliye sırasındaki ufak sarsıntılar bile tutmuştu beni

ikinizide o kadar iyi anlıyorum ki ve söylediklerinize katılıyorum.
şimdi karşımda haftasonu gidecek şimdiden acısı içime çöktü güzel günler çok hızlı geçiyor
birde sınavlara çalıştı bu tatil bişi anlamadık hiç
15 tatilde gitmeyi istiyorum yine,vize alırsam gidicem inş....

kışın herkes gemide genelde denizci eşlerininde moraller yerlerde,topik bunalıma girmiş:yaza doğru izinler gezmeler başlar herkeste moraller düzelir "zor ama güzel" tarafı ağır basar yine:)

allah kavuştursun şimdiden
burnun sızlar eşine baktıkça eminim ben hep direnirim son ana kadar ağlamamak için
çünkü başlayınca durduramıyorum o zmanda eşim için çok daha çor oluyor
sonuç olarak gitmek zorunda başka çaremiz yok
bizimde öyle böyle derken 2 ayımız bitti yarıladık şükürler olsun

canlar bişey sorcam eşim tunus tarafından yola cıktılar pazar gunu ıstanbula dogru gelecekler fakat pazardan beri 4gundur teli cekmiyor ve marınetrafıctede goremiyorum kapsama dışında veriyor.yanı yunan adalarının ordayken falan çekmesi lazım 4 gunde oraya nasıl gelemezler mi sizce tunustan ıstanbula kaç gunde gelirler.endışe ediyorum bişey olacak diye endişe ediyorum.ortalama 7-8 kn hızla gidiyorlar.

Son düzenleme:
X