Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Bu forumda yeniyim nereye nasıl yazacağımı bilmiyorum ama ilgilenirseniz sizlerden bişey rica edicem =( Benim erkek arkadaşım şuan denizcilik fakultesinde 2.sınıv öğrencisi ve bu şubat ayında 6-7 aylığına staja çıkması gerekiyo ne kadar şirket varsa başvurduk ama hiç olumlu cevap alamadık. sizlerinde denizci eşleri olduğunuzu biliyorum belki eşlerinizle konuşup bize gemi bulmamızda yardımcı olursunuz diye düşündüm. yoksa okulu dolayısıyla bizim evlenmemiz uzayacak =,(

Meraba canim bence sabret ki evlilik sonrasi daha cok vakit gecirebilesiniz biliyosun ben evlendim yeni ama borc bitmiyo her sey para bi de dugun yapmadik onu yapsak artik nikahtan sonraki gun sefere cikardi herhalde ya da dugunden once cikabilirdi :) 1.5 ay oldu evleneli hemen gemiye cikti koca bi borc yiginimiz var cunku taksitler krediler ee evin masrafi derkene yeni gonderdim esimi o evde tek kalmak gercekten kotu bi duygu en azindan evlenmeden brz daha ayri kalmaya dayanip geldiginde daha iyi zaman gecireceginizi dusun :)

canım benım düğün paranız var ama sonrası yok diyorsun hem düğün parasıyla bir sure idare edersiniz ama o para kenarda kalsada siz elinizdeki paranızı harcamak çok daha mantıklı.
yenı evli olacaksınız para olmayınca kavgalar olur sıkıntı olur para olmayınca erkenden gemiye gitmesi gerekecek.ama para sıkntısı olmassa belkide1-2 ay fazladan kalacak yeni evliyken eşini gemiye göndermek çok zor canım biz evlendıkten 1 ay sonra gitti çok kotu oldum ee daha yenı evlenmiştik nereye dedim :)) bunları duşun eminimki nişanlında bunları duşunuyor.öfkeyle kalkan zararla oturur.kötü konuşma .

ay ne güzel gözün aydın darısı başımıza.senin telaşın vardır şimdi.

canım facebook kullanıyorsanız orda gruplar var bir sürü ilan oluyor görüyorum stajer ilanı.
yazıyım ekleyin ordan grupları takıp edin.

kara liste denizcilik firmalari grubu
Maya Danmanlk Denizcilik grubu
denize gönül verenler grubu
mavi gemi personeli
ak liste denizclik firmaları grubu

ama bunlar simsar oluyor bilgine.

haklısın canım sonucta su an ev alamıcaz.. evin kirası, giderleri olacak, bizim harcamalarımız olacak.. benim kazandıgım bunlara yetmez
gelince beni de götürmek istio ben de istifa edip gidicem tazminatımı alıcam sanırım. Şimdilik böyle düşünüyorum insallah istediğimiz gibi gider, her beraber görücez artık :26:

diddiy, ben çok zor günler geçirirken sen hep bana sabrı, olumlu düşünmeyi tavsiye etmiştin. lütfen sen de olumlu düşünmeye çalış, bugüne odaklanma, gelecek güzel günleri düşün, düğününüzü, evinizi, birlikte gezeceğiniz güzel yerleri, hatta şimdiden planla herşeyi geleceği mevsime göre. denizde çalışmak zor, herkes, onlar da kendilerinin çok zor bir dönem geçirdiğini düşünüyor ama bence denizci eşi olmak da o kadar zor. çünkü onlar için kaygılanan, endişe eden de bizleriz. bekleyen, yalnız kalan, sabreden de bizleriz. çevremizle, önyargılı insanlarla da biz mücadele ediyoruz. çocuklarımıza hem anne hem baba oluyoruz. üstelik bence hiç de öyle bol gelir ve rahatlıkta yaşamıyoruz. sonuçta yapacağımız her fazladan masraf eşimizin ileride daha çok denize gitmesine sebep olur. çoğu şeyden fedakarlık yapıyoruz bu yüzden. Allah hepimize yardım etsin.

ne güzel yazmışsın canım, bundan sonra bişeyler alırken bunları daha cok düşüneceğim:26:
bu sabah konustuk biz de artık yaklaşmak üzere karaya o yuzden konusabiliyoruz cok şükür, o da öyle diyor bu kadar sıkıntıyı sırf gelince rahat edebilelim, sen birsey istediğinde alabileyim diye cekiyorum diyor, yazık üzüldüm orda yapayalnız yyine de o beni teselli etmeye calışıyor, şikayet etmiyor.
evet burda onun eşi olarak bana da cok fedakarlık düşüyor ama düşünüyorum da dünyalara değişmem onu, dünyadaki bütün erkekleri getirseler yok ben yine özleyeyim ama o benim olsun derim:123:

Son düzenleme:

Peki hemen bakıcam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim =) sizin eşinizin görevi ne? evlimisiniz? Nasip olursa bizde iki üç seneye evlenicez bi denizci ile birlikte olmak nasıl bişey birinci ağızdan öğrenmek isterim =)

rica ederim inşallah en kısa zamanda stajını tamamlar.
evet cnm 1.5 yıllık evliyiz.sizede allah tamamını erdirsin.herkesin evlenmeden önce çok iyi duşunup ,doğru karar mı veriyorum diye düşünmesi lazım ama bir denizciyle evlenecek kişi 2kat fazla kendini sorgulamalı çünkü zor bir süreç eşin yokken.
ama bir o kdr güzel eğer seviyorsan ve seviliyorsan tabiki.bana şimdi tekrar sorsalar gene eşimle evlendirdim mesleği ne olursa olsun ben eşimi sevdim mesleğini sevmiyorum o bir gerçek ama ondan ekmek yiyoruz.
birkere önce dışardan gelen tepkilere göğüs germen gerek ilk zamanlar insanın en çok moralını bozan onlar oluyor.zamanla alışıyorsun laflara hıççç canını sıkmıyor ben cevaplarını şak diye suratlarına versemde evime geldiğimde çok ağlardım.ama şimdi gülüp geçiyorum.
ilk evlendiğin zamanlar eşin gittikten snra çok koyuyor hala kötü oluyorum ama ilk 1sene hergun aglardım yemez içmez herseye küserdim.onsuz bayramlarda hep buruk olurum.şunu bil doğum gunleri yılbaşları evlilik yıldonumu hiçbirine denk gelmeyebilir.
ama bunlar geçiyor ve eşin eğer birçok denizci eşi gibiyse yoklugunu ilgisiyle sana hissettirecek herzaman sevgisini tam içinde sımsıkı tuttugunu bileceksin.ve o zor gunler gecer eşin gelir sen o gelmeden gunlerce hazırlık yaparsın sankı eve bir ordu misafir gelir gibi.
kuafor alışveriş sevdiği yemekler temizlikler vs.ve işte en güzel anlar başlar sankı o yaşadıgın zor gunleri hıç yaşamamıssın geldiğinde bu adam için herşeye değer dersin.
daha çok var canım yaşayıp göreceksin sende bizim gibi.
benım eşim eskiden uzak yol çalışırmış ama biz beraber olduktan sonra yakın yol çalışmaya başladı öyle olunca daha sık görüşüyorsunuz .turkıyedeki limanlara ben giderdim o gelirdi.
iizim en uzun ayrılıgımız allaha şükür 2 aydı ama bu sefer uzak yol gitti şuanda 1 ay oldu ama sanırım 3-4 olacak gbi ben kendimi buna hazırladım erken turkıyeye gelirse bayram olur bana :)))

kızlar ya sizden bişey rica edicem eşim ingiltereden yola çıkıyor yarın fırtına varmış ne olur dua edin sorunsuz gelsinler.gecen haftada çıktılar yola fırtına yuzunden gemide hasar oluşmuş geri döndüler tamir edildi şimdi çıkıcaklar ama hep aklım eşimde .hep ya ona bişey olursa ben naparım diye duşunuyorum paranoyak oldum gözümün önüne sacma sapan şeyler geliyor.

neymiş efendim artık eskisi kadar güler yüz göstermiyomuşum kayınvalideme.. bişey olmuş da söylemiyomuymuşum. ben özlem duygusuyla savaşırken tüm enerjimi yitiriyorum sizin gönlünüzü yapacak güler yüz gösterecek halim kalmıyor anlayınız.. burdaki kader ortaklarım dışında kimsenin beni anlamasını beklemiyorum zaten ama bi de "sen zaten bunun zor olduğunu biliyodun, ayrı kalacağınız belliydi" diye benim üstüme gelmeyin ya... ben şikayetçi veya pişman değilim ki, sadece tüm enerjimi harcıyorum güçlü olmak için, geriye de güler yüz kalmıyo. kusura bakmayın.

bende gıcık oluyorum
bile isteye evlendi cümlesine
sadece kayınvalidem der ayrıca gıcık şey

komşucan unutmuşum yazmayı
ben inadına onların yanında daha mutlu daha keyifli olurum
içimdeki hüznü asla yansıtmam kimselere ne kadar doğru bilmiyorum ama
daha önceden tecrübe ettim artık onlarla paylaşmam sıkıntılarımı
nasıl olsa anlamayacak üzerine boş laf yapıp dahada çok canımı acıtacaklar diye
tabi şimdide gelin zevki sefa içinde keyif yapıyor oğlanda çalışıp didiniyor diyorlar ama allah biliyor yaşadığım sıkıntıları
minicik yavruma babasının eksikliğini hissettirmemek için nasıl savaştığımı
eşimde hepsini bildiği için sen benim amazon kadınımsın der gururla

aynen öyle yapıcam.. bişe açıklamaya çalışsam suçlu oluyorum. aldığım drama derslerinin meyvelerini yeme zamanı geldi

iyi şeyler düşün iyi olsun canımm kötüyü cagırma

ayy canım ne kadar zor yaa, aslında senin yazdıklarından da komsucanınkilerden de anlaşılıyor ki aranızda kadınla/eşinin ailesiyle sevgi bagı yok. beni mesela kız kardesleriyle kardes zannediolar annesine ben annecim derim baska bişey demem o yuzden onların yanında daha da mutlu hissediyorum kendimi yüzüm kendiliğinden daha cok gülüyor
ama kendi annemin yanında bazen gözlerim doldugunda bile sen buna katlanacaksın kararlarının arkasında dur, özlemen doğal ama güçlü ol o cocugu da üzme der. belki kayınvalide de aynı seyleri söylerdi surat assam kızmayın siz de insan psikolojisi, sen biliodun, ben demiştim gibi cümleleri söylemeyi sever insan.

canım selam, kariyernette mearsk'ün ilanını gördüm zorunlu staj diye, bi bakarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…