- 30 Nisan 2009
- 1.224
- 9
- 41
-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #5.381
ayy canım ne kadar zor yaa, aslında senin yazdıklarından da komsucanınkilerden de anlaşılıyor ki aranızda kadınla/eşinin ailesiyle sevgi bagı yok. beni mesela kız kardesleriyle kardes zannediolar annesine ben annecim derim baska bişey demem o yuzden onların yanında daha da mutlu hissediyorum kendimi yüzüm kendiliğinden daha cok gülüyor
ama kendi annemin yanında bazen gözlerim doldugunda bile sen buna katlanacaksın kararlarının arkasında dur, özlemen doğal ama güçlü ol o cocugu da üzme der. belki kayınvalide de aynı seyleri söylerdi surat assam kızmayın siz de insan psikolojisi, sen biliodun, ben demiştim gibi cümleleri söylemeyi sever insan.
ne mutlu senin adına sevindim
bende ilk zamanlar denedim iyi olmayı olduğum gibi davranmayı hissettiklerimi yansıtmayı ama olmadı didem
gülüp mutlu olduğumda oğulları yokken nasılda keyifli olurmuşum dediler
üzgün canım sıkkın olduğunda amann bile isteye evlendin ne varki gidecek dediler
yanlarında alışveriş yapsam ayy ne güzel desem ne zorlukla kazanılıyo para sen ancak harca dediler
bende artık kendimce silah kuşandım hiç bir şeyimi yansıtmam resmiyetimi korurum
artık onlar tarafından yaralanmıyorum en azından
eşim gider aylarca arayan soran yok torun bizim nerdedir nasıldır diye soran yok
eşim gelir her sabah onların tlf uyanırız torunumuzu getir oğlum akşama bilmem ne yaptım gelde ye der kayınvalidem
emin ol sende bu durumda olsan benim yaptığımı yapmak zorunda kalırdın
Merhabalar çok yakında ben de kaptan eşi olacağım ve beraber denize çıkmak gibi planlarımız var. Gemiye giden denizci eşlerinin yorumlarına ihtiyacım var, doğru yerde miyim?
hadi ya ne kadar zor, canım haklısın ne yapsan bi kulp takmışlar. bi de aramamaları ne kadar sinir bozucu eşin demıo mu o kız orada yalnız arayın hal hatır sorun bişeye ihtiyacı var mı sorun diye, bi de torunları var yani..
ben de öyle olsa yüzlerine bakmazdım kırk yılda bir giderdim ama cok bozulurdum yani gecen aradgmda mesela annesi biraz soguk konustu bi bozuldum sevgilimn cebi de cekmıodu ona da söleyemedim megerse kadıncagız uyuomuş uyandırmışım söyleyememiş o anda:26:
senin eşin canım ister aglar ister gülersin, ister harcar ister harcamazsın sana kalmış hiçç takma kafana
türkler anne babalığı sahiplik gibi görüo, oysa sadece dünyaya getirdin büyüttün ve o artık senden ayrı bi birey eşi de, bütçesi de ailesi de hersey kendinin sadece destek olmak gerekli, burunları herseye sokup bozmaya çalışanlara sinir oluorum
kızlar ya sizden bişey rica edicem eşim ingiltereden yola çıkıyor yarın fırtına varmış ne olur dua edin sorunsuz gelsinler.gecen haftada çıktılar yola fırtına yuzunden gemide hasar oluşmuş geri döndüler tamir edildi şimdi çıkıcaklar ama hep aklım eşimde .hep ya ona bişey olursa ben naparım diye duşunuyorum paranoyak oldum gözümün önüne sacma sapan şeyler geliyor.
arkadaşlar buarada gerçekten çok teşekkur ederim sıkıntımı paylaşıp ortak olmadıgınız,ufakta olsa teselli vermediğiniz için
arkadaşlar buarada gerçekten çok teşekkur ederim sıkıntımı paylaşıp ortak olmadıgınız,ufakta olsa teselli vermediğiniz için
rica ederim inşallah en kısa zamanda stajını tamamlar.
evet cnm 1.5 yıllık evliyiz.sizede allah tamamını erdirsin.herkesin evlenmeden önce çok iyi duşunup ,doğru karar mı veriyorum diye düşünmesi lazım ama bir denizciyle evlenecek kişi 2kat fazla kendini sorgulamalı çünkü zor bir süreç eşin yokken.
ama bir o kdr güzel eğer seviyorsan ve seviliyorsan tabiki.bana şimdi tekrar sorsalar gene eşimle evlendirdim mesleği ne olursa olsun ben eşimi sevdim mesleğini sevmiyorum o bir gerçek ama ondan ekmek yiyoruz.
birkere önce dışardan gelen tepkilere göğüs germen gerek ilk zamanlar insanın en çok moralını bozan onlar oluyor.zamanla alışıyorsun laflara hıççç canını sıkmıyor ben cevaplarını şak diye suratlarına versemde evime geldiğimde çok ağlardım.ama şimdi gülüp geçiyorum.
ilk evlendiğin zamanlar eşin gittikten snra çok koyuyor hala kötü oluyorum ama ilk 1sene hergun aglardım yemez içmez herseye küserdim.onsuz bayramlarda hep buruk olurum.şunu bil doğum gunleri yılbaşları evlilik yıldonumu hiçbirine denk gelmeyebilir.
ama bunlar geçiyor ve eşin eğer birçok denizci eşi gibiyse yoklugunu ilgisiyle sana hissettirecek herzaman sevgisini tam içinde sımsıkı tuttugunu bileceksin.ve o zor gunler gecer eşin gelir sen o gelmeden gunlerce hazırlık yaparsın sankı eve bir ordu misafir gelir gibi.
kuafor alışveriş sevdiği yemekler temizlikler vs.ve işte en güzel anlar başlar sankı o yaşadıgın zor gunleri hıç yaşamamıssın geldiğinde bu adam için herşeye değer dersin.
daha çok var canım yaşayıp göreceksin sende bizim gibi.
benım eşim eskiden uzak yol çalışırmış ama biz beraber olduktan sonra yakın yol çalışmaya başladı öyle olunca daha sık görüşüyorsunuz .turkıyedeki limanlara ben giderdim o gelirdi.
iizim en uzun ayrılıgımız allaha şükür 2 aydı ama bu sefer uzak yol gitti şuanda 1 ay oldu ama sanırım 3-4 olacak gbi ben kendimi buna hazırladım erken turkıyeye gelirse bayram olur bana :)))
canım selam, kariyernette mearsk'ün ilanını gördüm zorunlu staj diye, bi bakarsınız.
merhaba herkeze selamlar...ben acemi sayılırım nereye ne yazılır bilmiyorum bile.benimde sizler gibi denizde bir beklediğim var. yılbaşı günü msj atı yakında döneceğini söyledi çok sevindim dünyalar benim oldu.ama konuştuğumuzda dönünce ne yapacağız nolucak artık cid bir şey olucakmı diye konuyu açtım ama bana zaman ver dedi.ben onu aylardır bekliyorum anladım şimdi niye böyle oldu.bu günde hiç bir msj doğru dürüst cevap vermedi hep işim var diyo anlamıyorum.. çok üzgünüm...nolur biriniz cevap yazın teselliye ihtiyacım var...
Teşekkür ederim ilginiz için =) yalnız oradaki ilan işletme stajı içinmiş biz güverte stajı yapmak için güvenilir şirketler arıyoruz inşallah bulunur...
aa canım benim çok üzgünüm ama msjnı hiç farketmedim kusura bakma :18:
aslında bende hep felaket seneryoları yazarım kafamda ya aşkıma bişey olursa diye
son zamanlarda bu dahada arttı çünkü adalar arasıda gidip gelseler bile okyanustalar ve çok fazla sallantı olduğunu söylüyor eşim limandayken bile halat kopuyormuş düşünün artık
rabbim hayırlısıyla sağsalim kavuştursun hepimizi
inşallah senin sevdiceğinde seni daha fazla bekletmeden sağlıkla gelir
Ne güzel yazmışsınız.. uzun süredir bu forumu takip ediyorum sizlere ve sabrınıza hayranım =) inşallah erken gelir sürpriz yapar size =) bizde birbuçuk yıldır birlikteyiz ve Doğru kararı verdiğime eminim =) beraber karar verdik kaptan olmasına, daha doğrusu o çok istiyodu bende ona engel olmak istemedim.. Allahtan çok uzun süre yapmayacak beş seneye kadar karaya çıkmayı düşünüyo.. Biz şu an da ayrıyız zaten ayda bir defa görüşebiliyoruz ben eskişehirde çalışıyorum o istanbulda okuyor =( ama eminim ki evlendikten sonra ayrı kalmak çook daha zordur Rabbim eşinden ayrı olanlara yardım etsin... ne güzel sizin eşiniz uzak yol çalışmıyormuş biz daha yolun başındayız =) Çok şükür ki kendimden fazla güveniyorum onun sevgisine aşkına.. o yüzden sabretmeliyim diyorum =) Peki ilk zamanlar ne gibi zorluklar yaşadınız çevrenizdekiler nasıl tepki verdi siz ne yaptınız?
mesleğine engel olmamakla en doğrusunu yapmışssın.
eşimle tanıştıgımda 15 yaşındaydım ve o zamanlar tabi bu mesleği seciceğini bilmiyordum :)) aradan 12 sene geçti ve gene kader bizi buluşturdu zaten hıç unutmamıştım.
ilk birlikte olmaya başladıgımızda mesleğini öğrenince yıkıldım yapamam dedim bizi destekleyen arkdaşlarım olsada desteklemeyen çok kişi oldu.o zamanlar yakın bir arkadaşım eşime söyle dedi ben arkadaşımı tanıyorum o senınle yapamaz sevdiğini yanında yamacında ister sizin ilişkiniz çok uzun sürmez dedi.eşimin cevabı bu seni ilgilendirmez ilerde sende göreceksin dedi.evlendiğimiz gün çok güzel cevabınıda aldı.
benım en buyuk destekcilerim ailem oldu.babam kesinlikle kabul etmicek sorun çıkarıcak diye duşundum .babam kızlarını çok sever kıskanır.ama hiç beklediğim gibi karşılamadı tam tersi sevindi çünkü beni daha fazla görme onlarda kalma durumum daha fazla oldugundan.
asıl tepkiler akrabalarından ,,kıskanç arkadaşların,seni üzmek isteyen insanlardan olacak ilk zamanlar verecek cvp bile bulamayacaksın.eve gelip ağlayacaksın ilk bir sene gerçekten çok zor geçiyor şuan bile o zamanlarımı duşunurken ağlıyorum.arkadaşlarını eşleriyle görünce kötü olacaksın yada sevgilileriyle .hiç tanımadıgın insanları bile el ele görünce için acıyacak.
sonra zamanla bazı şeylere göğüs germeye alışıyorsun.ama özleme alışmıyorsun o hep aynı sadece özlemle başetmeyi göğüs germeyi öğreniyorsun canım.
ve insanlar sana bir laf söyledklerinde başın yukarda cevabını yapıştırıp gülüp geçiceksin ve orda kalacak üzülmeyeceksin.
benden sana tavsiye asla insanlara üzüldüğünü belli etme canını daha da yakarlar ''sen seçtin sen istedin başına gelecekleri biliyorsun şimdi ne diye üzülüyorsun'' lafını söyleyerek onları keyiflendirme.bana bunu söyleyen kuzenımle o gunden beri konuşmuyorum ve aslada konuşmam bana laf söyledi allah razida getirmedi eşi tahin oldu 6 aydır uzaklarmış :)))
sevgiliyken amacın var nişan için gelecek nişanlanıcaz. arkadaşlarınla ,ailenle zaman geçiyor .nişanlıyken daha kolay aslında evlilik hazırlıkları gelince evlenicez kafan sureklı meşgul ama evlenince zor.onunla evinde sen ordasın ama o orda yok.onunla uyudugun yatakta onunla yatamıyorsun ki ben eşim olmadan yataktamızda yatamıyorum.eve geliyorsun ses yok off işte zor.ama çocuk olunca çokçok daha zormuş .ama hep söylediğim şey eşin ewe izne gelince o yaşadıgın sıkıntılı günleri biranda unutuyorsun aklına bile gelmiyor herşey eşin oluyor.
zor birşey olması yanındaa güzellikleri çok .her geldiğinde çiçekler hediyeler giderken hediyeler.benim evli arkadaşlarım gerçek arkadaşlarım tabi özeniyorlar bile 3 yıllık evliyim 3 kere çiçekle gelmedi diye yanı bu güzellikler sana olan askı herşeye göğüs germeye yetiyor.
sormak istediğin şeyler olursa seve seve yardımcı oluruz.herşey gönlünüzce olsun inşallah.
ne kadar da güzel yazmışsın bütün yazdıklarına katılıyorum hislerimize tercuman olmuşsun
aslında zaman zaman yanlızlığı sevdiğimi bu şekilde çok mutlu olduğumu belki hep dip dibe olduğumuzda bu kadar mutlu olamayacağımızı
gerçek aşkı her daim içimizde yaşattığımızı saygının sevginin ve özlemin asla bitmeyeceğini düşünmek kendimi çok iyi hissettiriyor bana
ve vee daha bir sürü ama şuan aklıma gelenler bunlar
işin en kötü yanı ben kızımla her an birlikteyim ama babası hep özlemle hep merakla acaba bu gün neler yaptı diye beklemekte günler geçip gidiyor bu gün 2 ay bitti işe gideli kızımızın büyüdüğü günler geçirdiğimiz 2 ay bir daha yaşanmayacak beni asıl yıpratan üzen sıkan bitiren tek konu inşallah zamanla bunuda aşacağım
ewet canım kesinlikle özlem aşk sevgi saygı hiç bitmiyor.kavgalar daha az oluyor.en azından biz kavga etmeye başladıgımızda zamanımız zaten az neden kavga edelim diyip kapatıyoruz.başlamadan bitiyor küslük olmuyor.
eşiminde en üzüldüğü şuanda benım mutlu oldugum anlarda ,üzgün yada hasta oldugum, sabah uyandıgında benı görememek ilerde çocugumuz oldugunda ilk yurumesini,ilk dişini ilk baba demesine en guzel zamanlarına hastalıklarına şayit olamayacağını biliyor en cok üzüldüğü bunlar.
çocuk yokken üzüldüğünü sanıyorsun en acıyı yaşadığını hissediyorsun
çocuk olduktan sonra şimdiye kadar hiç üzülmemişim hiç içim acımamış diyorsun
aradaki farkı anlatabildim inşallah
ve ben bunu gerçekten böyle olacağını düşündüğüm için çocuk meselesini hep erteledim evet sonradan çok istedim ama aklımdaki soru işaretleri bile hep engel oldu hayallerime öyle yada böyle artık 7. yılımızda aldık kızımızı prensesimizi kucağımıza dünyanın en harika şeyi kelimelerle anlatılacak gibi değil
ama bir o kadarda zor ben bu yaşıma kadar hiç zorlanmamışım onu hissettim hissediyorum
rabbim sağlıkla hayırlısıyla büyüdüğünü göstersin bize