- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
-
- #5.221
hakkınızda hayırlısı olur inşallah mecburiyetler işte yoksa oda gitmek istemez uzak yol şu sıkışıklığı geçene kadar dayan inşallah herşey yolunda giderde tekrar yakın yol çalışmaya başlar bebeğinizin her anını birlikte yaşarsınız
benim eşim uzak yol çalışmadı hiçilk başlarda hep yurt içiydi izmit istanbul izmir antalya iskenderun bende hep giderdim o zamanlar sonra ehliyet büyüdükçe yurt dışında ama ordada hep yakın limanlarda çalıştı şimdide aynı şekilde uzakta ama yakın limanlar arası gidip geldiği için tlfda nette hep açık çok şükür
eminim herkesin zor bir tarafı var eşler gemiye dönünce.hasretlik başta geleni zaten.hele birde benim gibi eşi gemiye gidipte kayınvalidede kalma zorunluluğu olan varsa işte en zoruda bu olsa gerek.eşim gemiye dönüceği zaman ona ayrı bavul bana ayrı bavul hazırlamaktan sıkıldım artık.hadi kayınvalıdeden kalk annene git orda kal ordan tekrar kayınvalıdeye sonra eşim gelir evde kaçgun kalıcagı belli olmaz eve dönerim.evimm güzel evimm burnumda tüter her an.eşimin hasretlii yetmiyormuş gibi birde evimin hasretliği oluyor.eşim evde yhalnız kalmamı kesinlikle istemıyor.benım oturdugum yer kayınvalıdemlere 10 dk uzaklıkta özel arabayla anneme ise 2 saat uzaklıkta.oyuzden mecburen orada kalıyorum.Rabbime dua edıyorum biran evvel bebeğimiz olsunda evimde kalayım diye.eşim eylül 19 undan beri evde 1 ay izin yaptı şimdi sefer için beklıyor.2 aydır evımdeyım 1 ayı tatılde geçtı.okadar mutlyumki anlatamam size kızlar.Ya insan evini temizlerken ağlarmı? ben ağlıyorum resmen okadar özluyorumki iş yapmayı bile.sabır edıyorum 2.5 senedır.bol bol dua edıyorum bu durumdan kurtulayım diye.Allah herkese sabır versın eşilerımızede hem sabır hem sağlık versın kızlar..
amin canım inşallah.işt bende yakın limanlar olsun istediğimde o bana ben ona ulaşıyım istiyorum.gerçi her ikiside zor ama 1 ay hıc telefon cekmeden ne yaparım uydu telefonunda ztn bişey anlaşılmıyor.ama sıkışık durumdayız off bilemiyorum hakkımızda hayrlısı .inşallah yakın yol duzgun bir şirket çıkar bari
selam kızlar uzun zamandır yazamadım eşim 1,5aydır burda .şirket değiştiricek iş arıyor birkaç haftaya gider sanırım o zaman daha çok yazıcam size.
şimdi mutluyum gidince herşey daha zor olacak gene başa dönücem.eşim yakın yol çalışıyordu yanı karadenız marmara ege.ama şimdi uzak yol bakıyor biz birlikte oldugumuzdan beri hiç gitmedi sevgili olmadan tek şartım buydu bu mesleği sececeksen ve benımle olmak istiyorsan yakın yol gidersin dedim sağolsun kabul etti.ama şimdi hem daha fazla para veriyorlar hemde para biriktirmek için uzak yol tercih edeceğini söyledi bizde çocuk denemelerindeyız dun kavga ettik ben istemiyorum uzak yol .bebeğimizi görücem,kalp atışlarını,tekmelerini duyucam sen acık denizde olucan senınle bu guzel duyguları paylaşmıcam diye.oda haklı bedelli askerlık parası verdik çok sıkıştık butun birikimimiz bitti bende çalışmıyorum iş arıyorum ama olmuyor.bu yuzden kavga etttik ve dunden beri konuşmuyoruz.sabahta regli oldum yanı bu ay bebiş olmadı.gemiyede giderse diğer ayda olmayabılır offf bilmiyorum kızlar çok canım sıkkın birde reglinin duygusallığı var ustumde.
bana anlatırmısınız uzak yol eşleri sevgilileri ne kadar uzağa gidiyorlar ne kadarda bir görüşüyorsunuz telefon ınternet durumu nasıl.bide çoğu 6 aylık .
4 aylık nasıl oluyor.eşime sormak istemiyorum ikna olucam zannetmesin.
inşallah en kısa zamanda evlenırsınız allah tamamını erdırsın.
sağol canım bilgilendirdiğin için peki 25-35 gun nereye giderken bu kadar uzun suruyor amerıka falan mı.
yakın yolda mesela rusya yol 1.5 gun suruyor enfazla 1.5gun ulaşamıyorum onda bıle kafayı yıyorum 35 gunu duşunemıyorum.
yakın yol olunca en uzun 1 ay görmediğim oldu eskiden 2 haftada bir eve gelirdi 1-2 gun dönerdı yada ben giderdim.izmire gelmişti ben 2 kere gittim o geldi 1 kere.tekirdağa geldi .3gun geldi.ama en fazla 1 hafta yurtdışı seyır liman falan.sonra bogaz geçme tr liman falan gene 1 hafta tr telefonda rahat görüşme.o yuzden yakın yol istiyorum.ama şirketler pek guvenilir olmuyor para geç ödüyorlar gununde ödeyen olmuyor.ama uzak yolda öyle değilmiş maası zamanında ödeme yapıyorlamış peki bu kısmı doğru mu
gerçekten çok zor bir durum rabbim kolaylık versin kendi ailenle kalsan bi nebze daha kolay çünkü eşim yokken ailesinden kimi görsem daha çok etkileniyorum ama kendi ailemleyken sanki sevgiliymişizde arada kaçamak yapıyomuş gibi hissediyorsun çünkü yine ailenlesin aynı ev aynı oda aynı yatak çok zor değil yani çok şükür öyle bir durumum olmadı nerde istersem orda kaldım hep ama ilk nişanlandığımızda böyle bir konu geçmişti asla kabul etmeyeceğimi söyledim ve konu kapanmıştı inşallah senin eşinde ikna olur biran öncede sende kendi yuvanda mutlu olursun çocuk olunca evde yanlız kalma fikri daha zor bir durum çünkü her an herşey olabilir en basit banyo yapman gerekse bebeğini emanet edecek birine ihtiyacın olacak bence çok daha zor
walla bnm çevremde hem asgarı ucret alan hemde esımden daha cok alan bır suru arkadasım akrabam var...hayata yaşam şartları...kımse ıstemez eşi uzakda olsun .bnm tavrım denizcilerin delıler gıbı para kazandıbakış açısına bağlı diye düşünüyorum benim çevremde sabah 8 akşam 5 çalışan ayda 5 bin bile alan kimse yok 10 -12 bin şöyle bi dursun
biz eşlerimizi seçtik onların işleri meslekleri bu kabul etmek zorundayız kim ister eşi gitsin 4 ay 6 ay 9 ay görmesin
bana dünyaları versinler yinede eşim gitmesin isterim ama bu bize bağlı değil
Kızlar dün bizim 1. Evlilik yıldönümümüzdüeşimin gelişine daha 2.5ay var...biz 1yılda sadece 4ay beraberdik yanı 4aylık evlı gıbıyız:)....şimdi bu şartlar altında hala denizcilerin işini maaşını iyi bulan var mı?
nasıl bir işi var?(konteynır,tanker,dökme)hattı nasıl?görevi,ünvanı nedir?nice güzel mutlu yıllar canım..işini ve maaşını iyi bulanlardanım ben :) Allaha şükür eşim uzun yol gitmiyor oyuzden ben çok fazla görebiliyorum 1 yıl içinde.aşk hiç bitmiyor oyonden çok güzel.hele siz hep cicim ayındasınız gibi olursunuz eminim :)
nice güzel mutlu yıllar canım..işini ve maaşını iyi bulanlardanım ben :) Allaha şükür eşim uzun yol gitmiyor oyuzden ben çok fazla görebiliyorum 1 yıl içinde.aşk hiç bitmiyor oyonden çok güzel.hele siz hep cicim ayındasınız gibi olursunuz eminim :)
eşim 5 sene kadar uzak yol çalıştı. uzak yolda maaşlar iyi,büyük şirketlerdeydi maaş alamama durumu olmadı hiç ama küçük yada köklü olmayan yerlerde alamayan arkadaşlarımız oldu,ama onların şikayet edebildikleri bir denizcilik mahkemesi gibi birşey var biliyorsunuz ordan eninde sonunda alıyorlardı ama gecikme falan sorun tabi.
telefonlar görüşme her zaman olmuyor ,uydudan arıyordu,limanda normal görüşme yapıyorduk.40 gün sefer yaptıkları oluyor. ama 2-3 yıldır gemilerde mail sistemi vardı hep hergün mailleşmek çok rahatlatıcı oluyordu.
eşim tankerde çalıştığı için 4 aydı kontratlar.dökmelerde genelde 6 ay olur.ama tabi her şirket 1 -1,5 ay arası oyalayıp geç yollar genelde.yani 4 ay diye gider 5 ayda gelirdi genelde
gelelim artılarına gelince 4-5 ay gitmezdi,doya doya herşeye vakit bulurduk.birde dövizliden yararlandı iyi oldu.
şimdi yakın yol,haftada bir tr de.parası neredeyse yarısı mail sistemi yok.2-3 ay da 1 ay izin(bizim için çok az)
ama her hafta 1 günde olsa görüşüyoruz,sigortası var,arada bir ben gidebiliyorum.
eşim uzak yolu istese de ben yakın yoldan memnunum,daha az yıpratıcı oluyor.
herkese merhaba,
buraya geçen ay yazmıştım, nişanlım ile gemiye gitmeden hemen önce ayrıldık diye. kızlar inanamıyorum, biz ayrıldıktan 2 gün sonra bunu ailesi veya arkadaşları biriyle tanıştırmış. bu kızı bir kez görmüş ve kıza evlenme vaadinde bulunup gemiye gitmiş. gemiden onla görüşüyomuş 2 aydır. o kadar bunalımdaki kızın hiçbir özelliğine bakmamış. bana demişti ilk bulduğum kızla evlencem diye ama inanmamıştım. öyle biri değil normalde. o yüzden bana cevap vermiyordu 2 aydır demek ki. onu çok seviyorum ben. 1,5 yıldır yüzüğünü taktım. tek anlaşmazlık ailelerdi. bi de o hemen evlenmek istiyodu, gemiye öyle gitmek. ben de okulum bitsin diye bekledim, master yapıyorum. onu çok seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum, bu kızla neden böyle görüşüyo diye düşündüm. bunalımdan kurtulmak için bence. kızı faceden gördüm, gerçekten öyle bir görüşte aşık olunacak biri gibi değil. aşk değil aralarındaki biliyorum, önceleri olmadığına da eminim. emin yerden aldım bu bilgileri. artık okul falan umrumda değil, ne yapcam ben? aşkımı geri istiyorumlütfen bir akıl verin. o gemiye gitmeye bile razıyım.
eşim 5 sene kadar uzak yol çalıştı. uzak yolda maaşlar iyi,büyük şirketlerdeydi maaş alamama durumu olmadı hiç ama küçük yada köklü olmayan yerlerde alamayan arkadaşlarımız oldu,ama onların şikayet edebildikleri bir denizcilik mahkemesi gibi birşey var biliyorsunuz ordan eninde sonunda alıyorlardı ama gecikme falan sorun tabi.
telefonlar görüşme her zaman olmuyor ,uydudan arıyordu,limanda normal görüşme yapıyorduk.40 gün sefer yaptıkları oluyor. ama 2-3 yıldır gemilerde mail sistemi vardı hep hergün mailleşmek çok rahatlatıcı oluyordu.
eşim tankerde çalıştığı için 4 aydı kontratlar.dökmelerde genelde 6 ay olur.ama tabi her şirket 1 -1,5 ay arası oyalayıp geç yollar genelde.yani 4 ay diye gider 5 ayda gelirdi genelde
gelelim artılarına gelince 4-5 ay gitmezdi,doya doya herşeye vakit bulurduk.birde dövizliden yararlandı iyi oldu.
şimdi yakın yol,haftada bir tr de.parası neredeyse yarısı mail sistemi yok.2-3 ay da 1 ay izin(bizim için çok az)
ama her hafta 1 günde olsa görüşüyoruz,sigortası var,arada bir ben gidebiliyorum.
eşim uzak yolu istese de ben yakın yoldan memnunum,daha az yıpratıcı oluyor.
kızlarrr selam nasılsınız bakalım :) benim sevgilim gideli 3 ay oldu kaldı 4 ayımız
ya bana yardım edin ne yapacagımı bilmiyorum. bana diyorki ben geldiğinde işten cık beraber gemiye gidelim zaten evleniyoruz ya ağustosta.. aslında iyi bi işim var ama ben cok sıkıldım cıkmak istiyorum bi yandan tazminat da alıcam 30 milyar kadar. cıkayım diyorum ama onunla gidersem yapabilir miyim dioki sadece bi kere gel gör yapamazsan dönersin ben varım sıkılmazsın, ben kendimi biliyorum sıkılırım. hadi idare ettim diyelim bu duruma alışsın istemiyorum bi an önce ben de işimi değiştirim o da karada iş bulsun cocuk yapalım istiyorum..
bi kere gildelim dönüşte ikimiz de buluruz iş diyor.
bana akıl verin aklın yolu birdir:26::26::26:
Ne güzel haberlerinizi alıyoruz, çok sevindim
Denemekte fayda var Didem ablacım, mümkün mü bilmiyorum ama belki kısa kontrat yapabilirse hem denemiş görmüş olursunuz yapıp yapamayacağınızı. Hem de uzuun bir balayı olur, ileride de ne yapacağınıza karar verme şansınız olur bu süreçte bence.
canım benim çok sagol daha güzeli başına olsun insallah
kısa dediğin 4 ay yapabilir ya da ben 3 ayda sıkıldım mesela inebilirim, o 3 ay daha kalır katlanabilirim belki ama bakalım durabilecek miyim, döndüğümde iş bulabilecek miyim, bulamazsam cocuk da yaparrsam onun gitmesi lazım ama babası yanında olmadan büyütmek istemem kimse istemez biliyorum
en iyisi biraz bırakmak galiba, hep düzenli hayatım oldu oku çalış eve git çalış oku.. bana da bir nefes olur belki artık cam fanustaki balık gibiyim sabah gel calış aksam eve git gel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?