Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

amin canım inşallah.işt bende yakın limanlar olsun istediğimde o bana ben ona ulaşıyım istiyorum.gerçi her ikiside zor ama 1 ay hıc telefon cekmeden ne yaparım uydu telefonunda ztn bişey anlaşılmıyor.ama sıkışık durumdayız off bilemiyorum hakkımızda hayrlısı .inşallah yakın yol duzgun bir şirket çıkar bari

gerçekten çok zor bir durum rabbim kolaylık versin kendi ailenle kalsan bi nebze daha kolay çünkü eşim yokken ailesinden kimi görsem daha çok etkileniyorum ama kendi ailemleyken sanki sevgiliymişizde arada kaçamak yapıyomuş gibi hissediyorsun çünkü yine ailenlesin aynı ev aynı oda aynı yatak çok zor değil yani çok şükür öyle bir durumum olmadı nerde istersem orda kaldım hep ama ilk nişanlandığımızda böyle bir konu geçmişti asla kabul etmeyeceğimi söyledim ve konu kapanmıştı inşallah senin eşinde ikna olur biran öncede sende kendi yuvanda mutlu olursun çocuk olunca evde yanlız kalma fikri daha zor bir durum çünkü her an herşey olabilir en basit banyo yapman gerekse bebeğini emanet edecek birine ihtiyacın olacak bence çok daha zor

evet uydu tlfnu çok komik mekanik mekanik çıkıyor sesler inşallah herşey gönlünüzce olur iyi düşünki iyi olsun bu dönemde şirketler hep aynı gecikmeli yatıyor maaşlar ama içerdede kalmıyor bizimkisi

Gerçi komsucan cevap vermiş ama ben benimkinide söyliyim dedim. Aynı şekilde bizimde 6 aylığına çıkıyor, genelde güney amerika tarafları çalışıyor gemisi bazen arada türkiye tarafına geliyor ama gelirkende afrika, italya, yunanistan tarafına uğruyor yani iki yılda bir anca geliyomuş gemi bu taraflara. O taraflarda okyanus seferi pek yok genelde yakın yerler maksimum 3 gün telefon çekmez, en kısa sürede 2-3 saat. Ama afrika tarafına geçiyorlarsa 7 gün bir seferleri olur. Ama o taraftan yukarı cebeli tarafına gidiyorlarsa fil dişi sahilleri tarafında çeker yine. Güney amerika tarafında internet var nerdeyse her ülkede hat alıp internet alıp konuşuyorlar, brezilya uruguay taraflarında ise limanda ücretsiz internet var, afrika tarafında da internet var genelde. İnternet olduğundan ordaki hatlardan alıp internet paketi yaparlar ve görüntülü konuşursun sürekli. Benim sevdiceğimde yakın sefer çalıştı 4 ay kadar. Ama yakın seferler çok yorucu oluyordu ve yoğun olduğundan konuşamıyorduk genelde, internet desen bir tek istanbuldan geçerken izmir taraflarında da yakından geçerlerse oluyordu. İstanbuldan boğaz geçişi zaten çok yoğun oluyordu. Yani uzaktayken daha çok görüşüyoruz biz sanki. :44:

Hindistan tarafına gidiyorlarsa ise zaten bikaç ay o tarafta kalıyorlar. Şirket gemiyi geri getirmiyor o tarafta iş bağlamaya çalışıyor. Hindistanda da internet alıyorlar, çin tarafında da var. Görüntülü konuşuyorsun genelde ya da komsucan ın dediği gibi tango,viber (tango daha iyi ama 3g yoksa viberden ses net geliyor), whatsup, genel tercihler arasında ama küba gibi bir yerde şu anda orda internet devlet kontrolünde bundan telefonla konuşuyoruz.

İnternetin olmadığı ya da hat alamadıkları zaman ben burdan vodafone ya da turkcell numarasından internetten giriş yapıyorum ve yurtdışı paketlerinden hangi ülkedeyse ona göre paket yapıyorum. Farklı paketler var, eğer 3.dünya ülkelerindeyse dünya paketi değilse avrupa paketleri filan yapıyorum. Kontörlüyse burdan numarasına kontör yüklüyorum. Ayda 120 dk, 30 dk, günlük 30 dk, ayda 180 dk, 90 dk gibi bir çok seçenek var. Yanında 4 hatla çıktı, bundan bir paketi bitirirsek aynı numaraya bir ay boyunca paket yapamıycamızdan dolayı diğer hatlardan birini takıyor. Ve eskiden turkcell kullanırdık ama artık vodafone a geçtik. Çünkü örneğin kübada turkcell yok vodafone var. venezuella tarafında turkcelin 120 dksı 79 tl iken vodafone nun 45 tl gibi mesela. Böyle işte gittiği ülkeye göre seçenekler mevcut

Ama uzak yol sıkıntı, yakın yoldayken yoğun olsa da geldiği bir limanda seninde gitmen, ya da bikaç günlüğüne inme ihtimalleri oluyor. Uzak yokla o yok, bir de şirket hemen çekmiyo bizimkini bir ay da öyle atar genelde olur sana 7 ay Uzak yolu da zor, yakın seferide zor. Neresinden baksan da biz denizci sevdalılarının işi çok zor sabır versin hepimize

amin hayırlısıyla evleniriz inşallah ama bir buçuk sene sonra düşünüyoruz evliliği..
maaşı zamanında alıyor evet, o konuda sıkıntı yok.. uzak sefer dediğim mesela mısırdan çine, hindistandan çine, ukraynadan endonezyaya, endonezyadan hindistana gibi.. mesela şuan o çin'de ve çinden italyaya gidecekler, muhtemelen bir ay sürer..
benim için en büyük sıkıntı şu: sadece uydu telefonundan iletişim sağladığımız seferlerde sadece o arayabiliyo, onun aramasını beklemek zorundayım.. bir keresinde kabus görmüştüm onla ilgili, marine traficte de yerleri belli değildi bi de en son konuşmamızda fırtına var demişti.. dayanamadım aradım uydu telefonundan gemiyi :)) saate de bakmamıştım meğer orda gecenin 4üymüş, vardiya tutan kaptana dedim illa konuşmam lazım gitti uyandırdı benimkini, süvari de uyanmış o arada nasıl olduysa. konuştuk ama sonuçta çok çok kızdı, annem babam veya kardeşlerimden biri ölmedikçe bi daha arama bu telefondan dedi. küstük o yüzden ama sonra düşününce ona hak verdim, her gördüğüm kabusta arayacak olsam battık :))) tabi yine de alttan almadım o ayrı
yakın yol iyiymiş, ama nişanlımın daha askerlik derdi var o yüzden 3 sene daha uzakyol gidecek mecbur

bizdede evlenmeden önce böyle bir konu geçti.eşim kayınvalidemlerin sitesinde oturmak istiyordu evlendikten sonra gemiye gıdınce eşim yalnız olmayım diye.bende kabul etmedım ayrı sitede başka yerde olsun dedım bir şartla kabul ettı oda kayınvalıdemde kalırsam gemi zamanında.2ğ5 yıl oldu evleneli.bakalım bebek zamanında dediğin gibi zor olabilir ama enazından kendi evimde olurum heralde.allah yardımcımız olsun.

walla bnm çevremde hem asgarı ucret alan hemde esımden daha cok alan bır suru arkadasım akrabam var...hayata yaşam şartları...kımse ıstemez eşi uzakda olsun .bnm tavrım denizcilerin delıler gıbı para kazandı
gını ıdda edenlere...böle birşey yok demek istedim...

Kızlar dün bizim 1. Evlilik yıldönümümüzdüeşimin gelişine daha 2.5ay var...biz 1yılda sadece 4ay beraberdik yanı 4aylık evlı gıbıyız:)....şimdi bu şartlar altında hala denizcilerin işini maaşını iyi bulan var mı?

nice güzel mutlu yıllar canım..işini ve maaşını iyi bulanlardanım ben :) Allaha şükür eşim uzun yol gitmiyor oyuzden ben çok fazla görebiliyorum 1 yıl içinde.aşk hiç bitmiyor oyonden çok güzel.hele siz hep cicim ayındasınız gibi olursunuz eminim :)

nasıl bir işi var?(konteynır,tanker,dökme)hattı nasıl?görevi,ünvanı nedir?
senın adına sevındım darısı bızımkıleerın basına...

nayy ne güzel bizimde oyle olsun.hattı nedr

eşim 5 sene kadar uzak yol çalıştı. uzak yolda maaşlar iyi,büyük şirketlerdeydi maaş alamama durumu olmadı hiç ama küçük yada köklü olmayan yerlerde alamayan arkadaşlarımız oldu,ama onların şikayet edebildikleri bir denizcilik mahkemesi gibi birşey var biliyorsunuz ordan eninde sonunda alıyorlardı ama gecikme falan sorun tabi.
telefonlar görüşme her zaman olmuyor ,uydudan arıyordu,limanda normal görüşme yapıyorduk.40 gün sefer yaptıkları oluyor. ama 2-3 yıldır gemilerde mail sistemi vardı hep hergün mailleşmek çok rahatlatıcı oluyordu.
eşim tankerde çalıştığı için 4 aydı kontratlar.dökmelerde genelde 6 ay olur.ama tabi her şirket 1 -1,5 ay arası oyalayıp geç yollar genelde.yani 4 ay diye gider 5 ayda gelirdi genelde
gelelim artılarına gelince 4-5 ay gitmezdi,doya doya herşeye vakit bulurduk.birde dövizliden yararlandı iyi oldu.
şimdi yakın yol,haftada bir tr de.parası neredeyse yarısı mail sistemi yok.2-3 ay da 1 ay izin(bizim için çok az)
ama her hafta 1 günde olsa görüşüyoruz,sigortası var,arada bir ben gidebiliyorum.
eşim uzak yolu istese de ben yakın yoldan memnunum,daha az yıpratıcı oluyor.

askerlik sıkıntısından kurtulunca evimizi de alır almaz yakın yolda çalışması için tutturucam bende.. o şartlara erişene kadar daha 4 sene gider heralde.. allah her şeyin sabrını verir. senin adına çok sevindim :)

herkese merhaba,

buraya geçen ay yazmıştım, nişanlım ile gemiye gitmeden hemen önce ayrıldık diye. kızlar inanamıyorum, biz ayrıldıktan 2 gün sonra bunu ailesi veya arkadaşları biriyle tanıştırmış. bu kızı bir kez görmüş ve kıza evlenme vaadinde bulunup gemiye gitmiş. gemiden onla görüşüyomuş 2 aydır. o kadar bunalımdaki kızın hiçbir özelliğine bakmamış. bana demişti ilk bulduğum kızla evlencem diye ama inanmamıştım. öyle biri değil normalde. o yüzden bana cevap vermiyordu 2 aydır demek ki. onu çok seviyorum ben. 1,5 yıldır yüzüğünü taktım. tek anlaşmazlık ailelerdi. bi de o hemen evlenmek istiyodu, gemiye öyle gitmek. ben de okulum bitsin diye bekledim, master yapıyorum. onu çok seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum, bu kızla neden böyle görüşüyo diye düşündüm. bunalımdan kurtulmak için bence. kızı faceden gördüm, gerçekten öyle bir görüşte aşık olunacak biri gibi değil. aşk değil aralarındaki biliyorum, önceleri olmadığına da eminim. emin yerden aldım bu bilgileri. artık okul falan umrumda değil, ne yapcam ben? aşkımı geri istiyorum lütfen bir akıl verin. o gemiye gitmeye bile razıyım.

kızlarrr selam nasılsınız bakalım :) benim sevgilim gideli 3 ay oldu kaldı 4 ayımız
ya bana yardım edin ne yapacagımı bilmiyorum. bana diyorki ben geldiğinde işten cık beraber gemiye gidelim zaten evleniyoruz ya ağustosta.. aslında iyi bi işim var ama ben cok sıkıldım cıkmak istiyorum bi yandan tazminat da alıcam 30 milyar kadar. cıkayım diyorum ama onunla gidersem yapabilir miyim dioki sadece bi kere gel gör yapamazsan dönersin ben varım sıkılmazsın, ben kendimi biliyorum sıkılırım. hadi idare ettim diyelim bu duruma alışsın istemiyorum bi an önce ben de işimi değiştirim o da karada iş bulsun cocuk yapalım istiyorum..
bi kere gildelim dönüşte ikimiz de buluruz iş diyor.
bana akıl verin aklın yolu birdir:26::26::26:

Son düzenleme:

canım selam, hatırladım yazdıklarını küçük sebepten tartıştık falan demiştin sonra cebi cekıodu ama acmamıştı..baskasıyla güçlenmeye calışmış belli. erkekler böyledir bir dala tutunur diğerini bırakmak için. asık olmamıştır belki ama zaten uzakta kız, iki laf eder tanımaya calışır böylece yalnızlıgını giderir bu da gemideki adama az cok yeter.
sen hiç iletişim kuramadın mı baskalarından mı duydun bu durumu? hemen evlenmen için masterın engel değil aslında, erkekler aillerine cok düşkün ailesinde dolduran biri vardı demek ki, bence sinirlenmeden onu cok sevdiğini aranıza baskasını sokmasının çözüm olmadıgını anlat, ne olursa olsun iki kişi bi arada oldugu zaman aile engeli de uzaklık da yıkılır canım

valla canım senin acından olan durumdan ziyade eşin için çok iyi bence hem uzak yol stresi yok limanlarda dilini bilmeyen insanlara dert anlat, gittiğin yer güvenli mi değil mi dışarı çıkamazsın, acıp bi haber okuyamazsın, acil birsey olsa atlayıp gelemezsin,bizimki gibi eski gemiyse 25 gün haber alamazsın..bence yarı maaş bile iyi hem de ayda bir görüşüosun biz hem mailleşemiyoruz günlerce konusamıyoruz hem de aylarca yüzünü göremiyorum. sen tart işte bak beterin beteri var

Ne güzel haberlerinizi alıyoruz, çok sevindim
Denemekte fayda var Didem ablacım, mümkün mü bilmiyorum ama belki kısa kontrat yapabilirse hem denemiş görmüş olursunuz yapıp yapamayacağınızı. Hem de uzuun bir balayı olur, ileride de ne yapacağınıza karar verme şansınız olur bu süreçte bence.

canım benim çok sagol daha güzeli başına olsun insallah
kısa dediğin 4 ay yapabilir ya da ben 3 ayda sıkıldım mesela inebilirim, o 3 ay daha kalır katlanabilirim belki ama bakalım durabilecek miyim, döndüğümde iş bulabilecek miyim, bulamazsam cocuk da yaparrsam onun gitmesi lazım ama babası yanında olmadan büyütmek istemem kimse istemez biliyorum
en iyisi biraz bırakmak galiba, hep düzenli hayatım oldu oku çalış eve git çalış oku.. bana da bir nefes olur belki artık cam fanustaki balık gibiyim sabah gel calış aksam eve git gel

bence imkanın varsa yakın seferi dene önce
ben yaparım diyordum eşim yapamazsın diyordu,1 haftalık sefere gittim ki onun 2 günüde limandaydık buna rağmen hiç kolay değil
gerçi uzun sefere giden arkadaşlarımızda var başarabiliyorlar kişiden kişiye değişir
sen daha baştan yapamam diyorsan zor olabilir senin için iyi düşün
peki eşin 1.kaptan mı?çünkü 1.ler için durum daha kolay beraber zaman geçinmeniz daha kolay
peki hattı neresi malum kış ayında havalar bozuk bunu da düşün,ben yarım gün az bir havada yataktan çıkamadım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…