• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

canım benim okulumda 14 puan :))) hergün tank zırhlılar... özel arekat çevik kuvvet... burnumun dibinde savaş var...komşu köyümüzde 2 gün okullar tatil... suriye sınırındayım.. ve sanırım artık buraya alıştım :) dükkanlar 3 te kapanmıyor genel olarak 6 da kapanıyor 6 dan sonra başka amaçlar için kullanılıyor... kırtasiyeler 8 de kapanıyor... gece mermi sesiyle değil de tankın gürültüsüyle uyanabilirsin ya da telefonun arada arap hattı çekebilir bunlar normal... ama aynı zamanda saygı görüyosun burdaki insanlar için önemli birisin..nerye gidersen git "hoşgeldin hocam gel bir çayımızı iç"... sevgili al buraya gel misafirim olun anlatılmaz yaşanır.... ama bugün birşey farkettim müsrüf biri asla değilim ev kiram falanda çok ucuz... iyi para biriktiririm derken 2 aydır elime düzgün bişey geçmedi ama istediğim gibi yiyip içtim evimi kurdum...düşünüyorum da bu maaşla batıda nasıl geçinirmişim diye... maddi olarak rahat edebilceğin ve para biriktirebileceğin bir yer... evet kap sevgili gel buraya size güney doğu turu yaptırayım :) halime şükrediyorum artık... en azından kışın yolum kapanmıyor tanımadığım kişiler önümü kesmiyor... telefonum çekiyor internetim var... bunları bulamayan ve 95 puanla bunların bulunmadığı yerde görev yapan arkadaşlarım var... herşeye rağmen dedikleri gibi umudunu kaybetme belki doğu görevini istanbul gibi biyerde yaparsın... haline şükret bence beterin beteri var... beni düşün doğuda batı görevi yapıyorum senelerce burda kalmak zorundayım...ama şükrediyorum kardan yolum kapanmıyor diye :) ben buraya geldiğimden beri hiç olmadığı kadar yağmur yağmış buraya, hoca sen uğurlu geldin diyorlar... ve buranın insanı burayı o kadar çok seviyor ki istanbulu izmiri beğenmiyor :) hergün yeni bişey öğreniyorum...hayat işte bir şekilde devam ediyor....

ben zaten şükrediyorum, doğuya gitmekten de nişanlımın korktuğu kadar korkmuyorum.. seni faceden eklemek isterim sakıncası yoksa :) keşke eşlerimizi felan da tanıştırma imkanımız olsa :))

Yazılanları okuyorum da, korktum ben iyice. Ben o karaya dönmeden çocuk zaten düşünmüyordum. Süvariliğini aldıktan sonra karaya dönmeyi planlıyoruz. Karada ki işlerden ya da bakanlığa girişlerden, artık özelde olur ne olursa diye düşündüm ben, şirketlerden... Okudum anladığım kadarıyla çocuk olsa bile dönmemişler, bende bundan korktum. Karaya dönmek zor mu :26: Tamam pilotluk zor, karada işin parasıda denize göre düşük, ama yeterli bir para biriktirdikten sonra (örneğin ev,araba, çocuk için az bir para) karada daha az bir maaşa çalışamazlar mı?

valla canım eşimin arkadaslarına bakıorum hepsinin derdi süvari olmak, zaten karada da iş bulmak için genelde bu sartı arıolar:19:
haklısın ben de karaya gecmeden cocuk yapmak istemıyorum ama yasım beklemek için cok küçük de degil allah yardımcımız olsun insallah:nazar:

bana sorarsanız denızdekı maaslarıda az calısma sartlarına gore karadakı bırını dusunursen adam aksam 5de evınde haftasonu colugu cocuguyla bızımkıler 6 ay yok 2ay goruoruz onlar denızın ortasında kafayı yıyolar aılelerınden uzak ne sıgortaları var(yabancı bayraklı)ne aldıkları para deıl...

burcucum selam, cok haklısın gelince 3-4 ay calışmıo ortalamaya vursan maaş düşüo 5-6 bine, burda da 3e bulsa en azından evin varsa gül gibi gecinirsin bi de hsonu olur sigortası olur insan gibi yasarlar biz de hasret cekmeyiz ya:20:

burcucum selam, cok haklısın gelince 3-4 ay calışmıo ortalamaya vursan maaş düşüo 5-6 bine, burda da 3e bulsa en azından evin varsa gül gibi gecinirsin bi de hsonu olur sigortası olur insan gibi yasarlar biz de hasret cekmeyiz ya:20:
bebegım kesınlıkle haklısın 3kurus eksık olsun bnm olsun o konuda hepımız hem fıkırız bnm tepkım denızcılerın ıyı kazandıgını savunanlara bence öle deıl onu anlatmaya calısıodum...:26::26::26:

bebegım kesınlıkle haklısın 3kurus eksık olsun bnm olsun o konuda hepımız hem fıkırız bnm tepkım denızcılerın ıyı kazandıgını savunanlara bence öle deıl onu anlatmaya calısıodum...:26::26::26:

bir memura göre ya da eğitim seviyesi düşük insanlara göre iyi kazanıyor ya insanlar abartıo canım valla ben bankada calışıyorum 3 sene sonra kaptan maaşı alabilirim yani piyasasına göre değişir, ama hiçç gözümde yok:19::19:

Valla ben de katılıyorum arkadaşlara. Allah bereket versin ona diyeceğim birşey yok ama karada da onlara yakın alan insanlar var. Denizdekiler 6 ay 24 saat çalışıyor. Ama buradakilerin hafta sonu tatilleri var, akşamları evindeler. Günde 10 saat bile çalışsalar yine de karada olanlar daha az çalışmış oluyorlar. O yüzden diyeceğim o ki ben de çok abartı paralar kazandıklarını düşünmüyorum. İnsanlarde bu intiba var. Abartmışlar bence. Belki eskiden kazanıyorlardır, onu bilmiyorum. Ama işte nankörlük de etmek istemiyorum.
Herşeye rağmen hamd olsun Allah'a, Allah bereket versin (tüm denizcilere ve ailelerine).

valla canım eşimin arkadaslarına bakıorum hepsinin derdi süvari olmak, zaten karada da iş bulmak için genelde bu sartı arıolar:19:
haklısın ben de karaya gecmeden cocuk yapmak istemıyorum ama yasım beklemek için cok küçük de degil allah yardımcımız olsun insallah:nazar:

Ben yaş konusunda şanslı da olsam, süvariliğine daha kaç yıl var. Yaşım 23 ama artık 2 yılda bir yükselmiyorlar biliyosunuz 3 yıl oldu o. 24 ay değil artık 36 ay. Ondan benim yaşımda vurur tepelere. Herşeyin hayırlısı artık, ne plan yaparsak yapalım olcağına varcak, en azından böyle diyerek içimi rahat tutmaya çalışıyorum :2:

Bende katılıyorum, çok maaş aldıklarını düşünüyorlar ilk başta öyle belki ama yaş ilerleyince onlarla aynı yaşta olupda karada kalanlarda aynı imkanlara sahip oluyorlar. Eşi denizci olan bütün bayanlara, çocuklarıyla birlikte deniz yolu gözleyen bütün eşlere Allah kolaylık versin. :nazar:

eminim herkesin zor bir tarafı var eşler gemiye dönünce.hasretlik başta geleni zaten.hele birde benim gibi eşi gemiye gidipte kayınvalidede kalma zorunluluğu olan varsa işte en zoruda bu olsa gerek.eşim gemiye dönüceği zaman ona ayrı bavul bana ayrı bavul hazırlamaktan sıkıldım artık.hadi kayınvalıdeden kalk annene git orda kal ordan tekrar kayınvalıdeye sonra eşim gelir evde kaçgun kalıcagı belli olmaz eve dönerim.evimm güzel evimm burnumda tüter her an.eşimin hasretlii yetmiyormuş gibi birde evimin hasretliği oluyor.eşim evde yhalnız kalmamı kesinlikle istemıyor.benım oturdugum yer kayınvalıdemlere 10 dk uzaklıkta özel arabayla anneme ise 2 saat uzaklıkta.oyuzden mecburen orada kalıyorum.Rabbime dua edıyorum biran evvel bebeğimiz olsunda evimde kalayım diye.eşim eylül 19 undan beri evde 1 ay izin yaptı şimdi sefer için beklıyor.2 aydır evımdeyım 1 ayı tatılde geçtı.okadar mutlyumki anlatamam size kızlar.Ya insan evini temizlerken ağlarmı? ben ağlıyorum resmen okadar özluyorumki iş yapmayı bile.sabır edıyorum 2.5 senedır.bol bol dua edıyorum bu durumdan kurtulayım diye.Allah herkese sabır versın eşilerımızede hem sabır hem sağlık versın kızlar..:43:

eminim herkesin zor bir tarafı var eşler gemiye dönünce.hasretlik başta geleni zaten.hele birde benim gibi eşi gemiye gidipte kayınvalidede kalma zorunluluğu olan varsa işte en zoruda bu olsa gerek.eşim gemiye dönüceği zaman ona ayrı bavul bana ayrı bavul hazırlamaktan sıkıldım artık.hadi kayınvalıdeden kalk annene git orda kal ordan tekrar kayınvalıdeye sonra eşim gelir evde kaçgun kalıcagı belli olmaz eve dönerim.evimm güzel evimm burnumda tüter her an.eşimin hasretlii yetmiyormuş gibi birde evimin hasretliği oluyor.eşim evde yhalnız kalmamı kesinlikle istemıyor.benım oturdugum yer kayınvalıdemlere 10 dk uzaklıkta özel arabayla anneme ise 2 saat uzaklıkta.oyuzden mecburen orada kalıyorum.Rabbime dua edıyorum biran evvel bebeğimiz olsunda evimde kalayım diye.eşim eylül 19 undan beri evde 1 ay izin yaptı şimdi sefer için beklıyor.2 aydır evımdeyım 1 ayı tatılde geçtı.okadar mutlyumki anlatamam size kızlar.Ya insan evini temizlerken ağlarmı? ben ağlıyorum resmen okadar özluyorumki iş yapmayı bile.sabır edıyorum 2.5 senedır.bol bol dua edıyorum bu durumdan kurtulayım diye.Allah herkese sabır versın eşilerımızede hem sabır hem sağlık versın kızlar..:43:

keşke eşini ikna edebilirsen evinde kalmak için.. benimki yokken onun akrabalarını görmek daha da çok hatırlatıyo bana yokluğunu, neyseki gelmesine ikibuçuk ay kaldı.. allah herkese sabır versin, tek ihtiyacımız olan bu

keşke eşini ikna edebilirsen evinde kalmak için.. benimki yokken onun akrabalarını görmek daha da çok hatırlatıyo bana yokluğunu, neyseki gelmesine ikibuçuk ay kaldı.. allah herkese sabır versin, tek ihtiyacımız olan bu

malesef çk denedim ama kabul etmiyor.oturduğum sitede kimseyi tanımıorum.eşimde diyorki gemideyken birde seni evde yalnız düşünemem diyor aklım tamamen sende kalır diyor.kısmet artık canım sabırla bekliyorum evimde kalıcağım günleri.

selam kızlar uzun zamandır yazamadım eşim 1,5aydır burda .şirket değiştiricek iş arıyor birkaç haftaya gider sanırım o zaman daha çok yazıcam size.
şimdi mutluyum gidince herşey daha zor olacak gene başa dönücem.eşim yakın yol çalışıyordu yanı karadenız marmara ege.ama şimdi uzak yol bakıyor biz birlikte oldugumuzdan beri hiç gitmedi sevgili olmadan tek şartım buydu bu mesleği sececeksen ve benımle olmak istiyorsan yakın yol gidersin dedim sağolsun kabul etti.ama şimdi hem daha fazla para veriyorlar hemde para biriktirmek için uzak yol tercih edeceğini söyledi bizde çocuk denemelerindeyız dun kavga ettik ben istemiyorum uzak yol .bebeğimizi görücem,kalp atışlarını,tekmelerini duyucam sen acık denizde olucan senınle bu guzel duyguları paylaşmıcam diye.oda haklı bedelli askerlık parası verdik çok sıkıştık butun birikimimiz bitti bende çalışmıyorum iş arıyorum ama olmuyor.bu yuzden kavga etttik ve dunden beri konuşmuyoruz.sabahta regli oldum yanı bu ay bebiş olmadı.gemiyede giderse diğer ayda olmayabılır offf bilmiyorum kızlar çok canım sıkkın birde reglinin duygusallığı var ustumde.
bana anlatırmısınız uzak yol eşleri sevgilileri ne kadar uzağa gidiyorlar ne kadarda bir görüşüyorsunuz telefon ınternet durumu nasıl.bide çoğu 6 aylık .
4 aylık nasıl oluyor.eşime sormak istemiyorum ikna olucam zannetmesin.

selam kızlar uzun zamandır yazamadım eşim 1,5aydır burda .şirket değiştiricek iş arıyor birkaç haftaya gider sanırım o zaman daha çok yazıcam size.
şimdi mutluyum gidince herşey daha zor olacak gene başa dönücem.eşim yakın yol çalışıyordu yanı karadenız marmara ege.ama şimdi uzak yol bakıyor biz birlikte oldugumuzdan beri hiç gitmedi sevgili olmadan tek şartım buydu bu mesleği sececeksen ve benımle olmak istiyorsan yakın yol gidersin dedim sağolsun kabul etti.ama şimdi hem daha fazla para veriyorlar hemde para biriktirmek için uzak yol tercih edeceğini söyledi bizde çocuk denemelerindeyız dun kavga ettik ben istemiyorum uzak yol .bebeğimizi görücem,kalp atışlarını,tekmelerini duyucam sen acık denizde olucan senınle bu guzel duyguları paylaşmıcam diye.oda haklı bedelli askerlık parası verdik çok sıkıştık butun birikimimiz bitti bende çalışmıyorum iş arıyorum ama olmuyor.bu yuzden kavga etttik ve dunden beri konuşmuyoruz.sabahta regli oldum yanı bu ay bebiş olmadı.gemiyede giderse diğer ayda olmayabılır offf bilmiyorum kızlar çok canım sıkkın birde reglinin duygusallığı var ustumde.
bana anlatırmısınız uzak yol eşleri sevgilileri ne kadar uzağa gidiyorlar ne kadarda bir görüşüyorsunuz telefon ınternet durumu nasıl.bide çoğu 6 aylık .

mrb canım.. benim nişanlım hep 6 ay gidiyo uzakyol, zorluğu hasreti anlatmaya gerek yok, sözcükler yetmez zaten.. haberleşme olanağı gemiden gemiye değişiyo. bazı gemilerde internet varmış ama benimki hiç öyle bir gemiye gitmedi henüz. bizim haberleşmemiz şu şekilde oluyor: limandayken internet alıyo, ikimizde de iphone var, watsapla msjlaşıyoruz viberla konuşuyoruz tangoyla görüntülü arama yapıyoruz. limana girmeden 3-4 gün demirde bekliyolar, limanda da bir hafta kalıyolar yaklaşık, yani 10 gün boyunca çok rahat iletişim sağlıyoruz. ama seyire çıktıklarında sadece uydu telefonundan arayabiliyor o da 3 günde bir ve kısa konuşuyoruz. bazen uydu telefonu bozuluyor o zaman hiç haber alamadığım oluyor. seyir 25-35 gün arası sürüyor uzak yol olduğu için.
bende bişey merak ediyorum, yakın yol çalışırken ne kadar kalıyodu eşin karada? mesela ayda bir gelip bir hafta mı kalıyodu?
allah yardımcın olsun, hepimizin yardımcısı olsun

valla bnnm cevremde sabah 8 aksam 5ıse gıden ınsanlarla aynı maası alıo esım kaptan maasları fazla dıe bırsey yok bana mantıklı gelmedı acıkcası bu arada esım 3.kaptan 2. olursa ozel bır sırketın muduru yonetıcı yardımcısı maasına ulasır ancak ustelık bu pozısyondakı ınsanların altında sırketı araba verıo haftasonları tatıl verıo aksam evlerınde oluolar...

bakış açısına bağlı diye düşünüyorum benim çevremde sabah 8 akşam 5 çalışan ayda 5 bin bile alan kimse yok 10 -12 bin şöyle bi dursun
biz eşlerimizi seçtik onların işleri meslekleri bu kabul etmek zorundayız kim ister eşi gitsin 4 ay 6 ay 9 ay görmesin
bana dünyaları versinler yinede eşim gitmesin isterim ama bu bize bağlı değil

mrb canım.. benim nişanlım hep 6 ay gidiyo uzakyol, zorluğu hasreti anlatmaya gerek yok, sözcükler yetmez zaten.. haberleşme olanağı gemiden gemiye değişiyo. bazı gemilerde internet varmış ama benimki hiç öyle bir gemiye gitmedi henüz. bizim haberleşmemiz şu şekilde oluyor: limandayken internet alıyo, ikimizde de iphone var, watsapla msjlaşıyoruz viberla konuşuyoruz tangoyla görüntülü arama yapıyoruz. limana girmeden 3-4 gün demirde bekliyolar, limanda da bir hafta kalıyolar yaklaşık, yani 10 gün boyunca çok rahat iletişim sağlıyoruz. ama seyire çıktıklarında sadece uydu telefonundan arayabiliyor o da 3 günde bir ve kısa konuşuyoruz. bazen uydu telefonu bozuluyor o zaman hiç haber alamadığım oluyor. seyir 25-35 gün arası sürüyor uzak yol olduğu için.
bende bişey merak ediyorum, yakın yol çalışırken ne kadar kalıyodu eşin karada? mesela ayda bir gelip bir hafta mı kalıyodu?
allah yardımcın olsun, hepimizin yardımcısı olsun

inşallah en kısa zamanda evlenırsınız allah tamamını erdırsın.
sağol canım bilgilendirdiğin için peki 25-35 gun nereye giderken bu kadar uzun suruyor amerıka falan mı.
yakın yolda mesela rusya yol 1.5 gun suruyor enfazla 1.5gun ulaşamıyorum onda bıle kafayı yıyorum 35 gunu duşunemıyorum.
yakın yol olunca en uzun 1 ay görmediğim oldu eskiden 2 haftada bir eve gelirdi 1-2 gun dönerdı yada ben giderdim.izmire gelmişti ben 2 kere gittim o geldi 1 kere.tekirdağa geldi .3gun geldi.ama en fazla 1 hafta yurtdışı seyır liman falan.sonra bogaz geçme tr liman falan gene 1 hafta tr telefonda rahat görüşme.o yuzden yakın yol istiyorum.ama şirketler pek guvenilir olmuyor para geç ödüyorlar gununde ödeyen olmuyor.ama uzak yolda öyle değilmiş maası zamanında ödeme yapıyorlamış peki bu kısmı doğru mu

hakkınızda hayırlısı olur inşallah mecburiyetler işte yoksa oda gitmek istemez uzak yol şu sıkışıklığı geçene kadar dayan inşallah herşey yolunda giderde tekrar yakın yol çalışmaya başlar bebeğinizin her anını birlikte yaşarsınız
benim eşim uzak yol çalışmadı hiçilk başlarda hep yurt içiydi izmit istanbul izmir antalya iskenderun bende hep giderdim o zamanlar sonra ehliyet büyüdükçe yurt dışında ama ordada hep yakın limanlarda çalıştı şimdide aynı şekilde uzakta ama yakın limanlar arası gidip geldiği için tlfda nette hep açık çok şükür

Back