selam kızlar uzun zamandır yazamadım eşim 1,5aydır burda .şirket değiştiricek iş arıyor birkaç haftaya gider sanırım o zaman daha çok yazıcam size.
şimdi mutluyum gidince herşey daha zor olacak gene başa dönücem.eşim yakın yol çalışıyordu yanı karadenız marmara ege.ama şimdi uzak yol bakıyor biz birlikte oldugumuzdan beri hiç gitmedi sevgili olmadan tek şartım buydu bu mesleği sececeksen ve benımle olmak istiyorsan yakın yol gidersin dedim sağolsun kabul etti.ama şimdi hem daha fazla para veriyorlar hemde para biriktirmek için uzak yol tercih edeceğini söyledi bizde çocuk denemelerindeyız dun kavga ettik ben istemiyorum uzak yol .bebeğimizi görücem,kalp atışlarını,tekmelerini duyucam sen acık denizde olucan senınle bu guzel duyguları paylaşmıcam diye.oda haklı bedelli askerlık parası verdik çok sıkıştık butun birikimimiz bitti bende çalışmıyorum iş arıyorum ama olmuyor.bu yuzden kavga etttik ve dunden beri konuşmuyoruz.sabahta regli oldum yanı bu ay bebiş olmadı.gemiyede giderse diğer ayda olmayabılır offf bilmiyorum kızlar çok canım sıkkın birde reglinin duygusallığı var ustumde.
bana anlatırmısınız uzak yol eşleri sevgilileri ne kadar uzağa gidiyorlar ne kadarda bir görüşüyorsunuz telefon ınternet durumu nasıl.bide çoğu 6 aylık .
4 aylık nasıl oluyor.eşime sormak istemiyorum ikna olucam zannetmesin.
Gerçi komsucan cevap vermiş ama ben benimkinide söyliyim dedim. Aynı şekilde bizimde 6 aylığına çıkıyor, genelde güney amerika tarafları çalışıyor gemisi bazen arada türkiye tarafına geliyor ama gelirkende afrika, italya, yunanistan tarafına uğruyor yani iki yılda bir anca geliyomuş gemi bu taraflara. O taraflarda okyanus seferi pek yok genelde yakın yerler maksimum 3 gün telefon çekmez, en kısa sürede 2-3 saat. Ama afrika tarafına geçiyorlarsa 7 gün bir seferleri olur. Ama o taraftan yukarı cebeli tarafına gidiyorlarsa fil dişi sahilleri tarafında çeker yine. Güney amerika tarafında internet var nerdeyse her ülkede hat alıp internet alıp konuşuyorlar, brezilya uruguay taraflarında ise limanda ücretsiz internet var, afrika tarafında da internet var genelde. İnternet olduğundan ordaki hatlardan alıp internet paketi yaparlar ve görüntülü konuşursun sürekli. Benim sevdiceğimde yakın sefer çalıştı 4 ay kadar. Ama yakın seferler çok yorucu oluyordu ve yoğun olduğundan konuşamıyorduk genelde, internet desen bir tek istanbuldan geçerken izmir taraflarında da yakından geçerlerse oluyordu. İstanbuldan boğaz geçişi zaten çok yoğun oluyordu. Yani uzaktayken daha çok görüşüyoruz biz sanki. :44:
Hindistan tarafına gidiyorlarsa ise zaten bikaç ay o tarafta kalıyorlar. Şirket gemiyi geri getirmiyor o tarafta iş bağlamaya çalışıyor. Hindistanda da internet alıyorlar, çin tarafında da var. Görüntülü konuşuyorsun genelde ya da komsucan ın dediği gibi tango,viber (tango daha iyi ama 3g yoksa viberden ses net geliyor), whatsup, genel tercihler arasında
ama küba gibi bir yerde şu anda orda internet devlet kontrolünde bundan telefonla konuşuyoruz.
İnternetin olmadığı ya da hat alamadıkları zaman ben burdan vodafone ya da turkcell numarasından internetten giriş yapıyorum ve yurtdışı paketlerinden hangi ülkedeyse ona göre paket yapıyorum. Farklı paketler var, eğer 3.dünya ülkelerindeyse dünya paketi değilse avrupa paketleri filan yapıyorum. Kontörlüyse burdan numarasına kontör yüklüyorum. Ayda 120 dk, 30 dk, günlük 30 dk, ayda 180 dk, 90 dk gibi bir çok seçenek var. Yanında 4 hatla çıktı, bundan bir paketi bitirirsek aynı numaraya bir ay boyunca paket yapamıycamızdan dolayı diğer hatlardan birini takıyor. Ve eskiden turkcell kullanırdık ama artık vodafone a geçtik. Çünkü örneğin kübada turkcell yok vodafone var. venezuella tarafında turkcelin 120 dksı 79 tl iken vodafone nun 45 tl gibi mesela. Böyle işte gittiği ülkeye göre seçenekler mevcut
Ama uzak yol sıkıntı, yakın yoldayken yoğun olsa da geldiği bir limanda seninde gitmen, ya da bikaç günlüğüne inme ihtimalleri oluyor. Uzak yokla o yok, bir de şirket hemen çekmiyo bizimkini bir ay da öyle atar genelde olur sana 7 ay
Uzak yolu da zor, yakın seferide zor. Neresinden baksan da biz denizci sevdalılarının işi çok zor sabır versin hepimize