- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
-
- #5.161
şafak 96 :)) sonunda iki basamaklı sayılara indik!! aşkım şuan endonezya'dan çine gidiyor ve 46 gündür toprağa basmadıumarım çin'deki limanda dışarı çıkabilir.. çin'den amerikaya gideceklermiş, okyanus geçecekleri için korkuyorum ben.. allah onu ve diğer tüm denizci kardeşleri korusun
eşinle gemiye gitmek için gerekli prosedürü merak ediyorum ben...gemi adamı ehlıyetı dıolar bıdı bıdı dıolar neyı nerden alıcam nerden baslıyacagımı bılmıorum kurs varmıs dıolar bırısı dıo 3aylık bırı dıo 6aylık bırı dıo 1aylık tam net kesın bılgı yok google dan aradıgımdada ehlıyet kursları gıbı fırma reklamları cıkıo gemı adamları kursu reklamları delırıcem ıslem sırası nedır
Canım Önce Kursa yazıldım. Karaköy Fındıklıda BİLDENİZ (Bilimsel Denizcilik Gemi Adami Yetiştirme Merkezi) BİLDENİZ
Eşimin şirketi orayla calışıyor Sertifikası bitenler orda yeniliyor Ben İlk Defa cıkacağım icin 15 iş günü gemide yaşayabilmek için temel eğitim aldım. Benim Gemi Adamı Cüzdanım KAMAROT olarak alındı cünkü en az kurs süresi buydu. Beni Gemide calışıyor gösterdiler sadece personel listelerinde görünüyorum. Sigortam yok ama benden şirket özel sigorta yapmamı istedi yine bunuda eşimin şirketi yaptı sadece ben ödemeyi yaptım.Can kurtarma aletlerini, Yangın eğitimi filan. Hepsini kursta öğretiyorlar, Denizcilik Müsteşarlığından da denetlemeye geliyorlar, Sonra sınava giriyorsun geçemeyen olmuyor zaten cok basit sorular. Sonra Liman Cüzdanına başvuruyorsun. O cüzdan olmadan gemiye katılamazsın. Her limanda bakıyorlar çünkü. Sonra Gemi adamı sağlık cüzdanı (Tam teşekküllü bir hastaneden zaten kurs sana hangi hastanelerin raporunu onayladıklarını söylüyolar. Eşimin şirketinin personelini gönderdiği hastanede yaptırdım Karaköydeki Alman hastanesinde), Aşı kağıdı filan cıkartıyosun. Sarı humma diye bir aşı var onu yapıyolar şartmış bu aşıda. Bunları zaten sevgilinde biliyordur. En sonunda da pasaport cıkarıyorsun Ben gemi Amerikaya gider diye American vizeside cıkardım. Zaten beni eşimin şirketindeki personel müdürü yönlendirdi hep.
cok tesekkur ederım bılgıler ıcın ben ve bnm gıbılere gercekden yol gosterıcı oldu kamarot ehlıyetıyle 6aylık seferede cıkabılırım demı bıde ben ıstege baglı sıgortalıyım onu ıptal mı etmem gerekıyor acaba(sanırım bu teferruatı sırketle halledebılırız....cok tesekkurler...
bnm esım o lımanda bulunmusdu yakındakı alısverıs merkezınegezmeye gıttı fln sanırım sızde orda yada lıman cıkısındabulusabılırsınız...Kızlar bilginiz varmı bilmiyorum ama birşey sormak istiyorum. İstanbul Zeytinburnu'nda bir liman (Zeyport) varmış. Orada duracak bir gemiye gidilmesi mümkün mü? Yani ziyaret gibi birşeyi kastediyorum. Gümrükten çıkmış sayılıyorsun izin vermezler felan diyorlar. Bu konu ile ilgili yapılabilecek birşey varmıdır? :97:
bnmkı 4aydır oralarda sımdı endonezyadan sıngapura gıdıo oralar iimiş merak edılecek bıse yok ıletısımı nasıl saglıosunuz"siz??Benimkide Kübadan endonezyaya gidiyo fix 3 ay boyunca, şirket anlaşmış 3 aylığına. Endonezyada şimdi.. AminnnOkyanus geçmelerini beklemesi zor, Allah sanada kolaylık versin. İnşallah çok hava olmaz sallanmazlar.
bnmkı 4aydır oralarda sımdı endonezyadan sıngapura gıdıo oralar iimiş merak edılecek bıse yok ıletısımı nasıl saglıosunuz"siz??
Kizlar yarin evlilik vakti insallah hayirlisiyla bi denizci esi olacagim
kızlar yazdıklarınızı okuyunca eskiler geliyor aklıma
biz üni. de çıkmaya başladık hergün dipdibeydik
okul bitti o denize ben doğuya(öğretmenim) 3 sene doğuda kaldım,o da uzun uzun çalıştı birbirimizi senede 3 ay zor görür olduk.
tabi bu arada askerlik sorunu da vardı falan filan
neyse işte şimdi 3 yıllık evliyiz,askerlik bitti,benim doğu hizmetim bitti,1.müh olmasına az var,maddi sıkıntılar,uzun seferler bitti,
o zamanlar nasıl bitecek bunlar,nasıl geçecek bu günler diyordum şimdiyse dilediğimizce yaşıyoruz.çok şükür
yaniiii hepsi bitiyor önemli olan zor zamanlarda birbirini yıpratmamak,ne kadar ayrı kalsanızda birlikteyken tadını çıkarın gezin tozun eğlenin,hepsi geçiyor...
Merhabalar...
uzun zamandır yazamadım ben güney doğuda bir ilçeye öğretmen olarak atandım özellikle deniz k ablacım merak etmiş...sonucu böyle beklemiyorduk çok üzüldük ama elden gelen bir şey yok sanırım uzun uzun yıllar burda yani doğuda değişik yerlerde kalmak zorunda kalacağım. eş durumundan da faydalanamadığım için yapacak bişey yok kimsede açıklama yapmıyor... evlendiğimizde daha rahat görüşebilmek için öğretmen olmayı istemiştim...
başta çok ama çok zorlandım hatta istifa bile etmeyi düşündüm ama saolsun bu guruptan 2 tane cici ablacım (onlar kendilerini bilirler öpüyorum çok çok) beni öyle bi teselli edip kendime getirdiler ki canlarım benim sizlerin sayesinde dayanıyorum. umarım herşey çok daha güzel olur... herşeyde bir hayır vardır diyip duruyorum. bakalım sevdiceğimin gemisi bu tarafa yakın bir liman yapacakmış bende öğretmen olmanın kolay izin ve rapor alabilmenin avantajından yararlanıp limana kaçacağım... umarım hep böyle güzellikler olur ne diyelim... Allah herkesin gönlüne göre versin...
etrafta hep "ayy çok zor,yazık,napıcaksınız böyle" gibi yorumlar oluyordu,ama kimseye dert yanmadan durumu öyle yada böyle idare ettim,kötü şeylerin üzerinde durmadan iyilerin tadını çıkarmaya çalıştım.şimdiyse onlar monotonluktan sıkılmış herşeyden şikayet eder vaziyetteler,benimse birçok anım,gördüğüm birçok yer, tanıdığım birçok insan var...
yaşadığım onca şeyden sonra hayata bakış açım çok değişti,her anın kıymetini biliyorum ve mutluyum:)
etrafta hep "ayy çok zor,yazık,napıcaksınız böyle" gibi yorumlar oluyordu,ama kimseye dert yanmadan durumu öyle yada böyle idare ettim,kötü şeylerin üzerinde durmadan iyilerin tadını çıkarmaya çalıştım.şimdiyse onlar monotonluktan sıkılmış herşeyden şikayet eder vaziyetteler,benimse birçok anım,gördüğüm birçok yer, tanıdığım birçok insan var...
yaşadığım onca şeyden sonra hayata bakış açım çok değişti,her anın kıymetini biliyorum ve mutluyum:)
umarım benimde öyle olur hiç bişeyden pişman olmam ve keşke demem...
sonunda ayrılık vakti geldiii
üzgünüm ama kızımın durumu daha çok üzüyor beni acaba abartıyormuyum bilemiyorum ama öyle işte
dün akşam uğurladık evimizin erkeğini 8 inde uçak var şimdi şirkette toplantı tahlil falan filan
3 ay birlikteydik doya doya gezdik eğlendik herşey çok güzeldi biliyorum şimdi gitti ama 4 ay sonra tekrar evimizde olacak
prenses hiç ses çıkarmadı babasının gidişine el salladı babasına mama cici dedi gönderdi hiç sormadı sonra
gelenler oldu bugün baba nerde diyenlere hiç cevap vermedi kaşlarını karartıp arkasına döndü
akşam yatma vakti geldiğindede hadi kızım yatma vakti geldi havhavlar miyavlar uyudu dedim teyzen ablan herkes uyudu
döndü baba ??? dedi bende babada uyudu kızım dedim yattı uyudu yavrum
içinde ne yaşıyor acaba ben sordum baba nerde diye para kazanmaya gitti mama ve ciciler alacağız dedi inşallah söylediği gibi anlıyordur
telefonunu ve internetin olması biraz olsun içimi rahatlatıyor
rabbim tüm bekleyenleri hayırlısıyla sağlıkla kavuştursun...
sonunda ayrılık vakti geldiii
üzgünüm ama kızımın durumu daha çok üzüyor beni acaba abartıyormuyum bilemiyorum ama öyle işte
dün akşam uğurladık evimizin erkeğini 8 inde uçak var şimdi şirkette toplantı tahlil falan filan
3 ay birlikteydik doya doya gezdik eğlendik herşey çok güzeldi biliyorum şimdi gitti ama 4 ay sonra tekrar evimizde olacak
prenses hiç ses çıkarmadı babasının gidişine el salladı babasına mama cici dedi gönderdi hiç sormadı sonra
gelenler oldu bugün baba nerde diyenlere hiç cevap vermedi kaşlarını karartıp arkasına döndü
akşam yatma vakti geldiğindede hadi kızım yatma vakti geldi havhavlar miyavlar uyudu dedim teyzen ablan herkes uyudu
döndü baba ??? dedi bende babada uyudu kızım dedim yattı uyudu yavrum
içinde ne yaşıyor acaba ben sordum baba nerde diye para kazanmaya gitti mama ve ciciler alacağız dedi inşallah söylediği gibi anlıyordur
telefonunu ve internetin olması biraz olsun içimi rahatlatıyor
rabbim tüm bekleyenleri hayırlısıyla sağlıkla kavuştursun...
İnşallah Allah'ın izniyle hiç pişman olmayacaksın. Herşey çok daha güzel olacak inşallah. Ben her bunaldığımda hep bu ayeti aklıma getirmeye çalışırım:
“Ey iman edenler! Başınıza gelecek her şeye sabretmekle ve namaz kılmakla Allah’tan yardım isteyin. Allah sabredenlerle beraberdir.”
* Bakara sûresi (2), 153
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?