Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

öncelikle hoşgelmişsin aramıza 9 ay çok uzun zaman allah güç sabır versin tüm bekleyenlere bizim 4 ayımız biti kontrat 4 ay ama bu defa 2 ay daha çalışması gerek hayırlısı olur inşallah öyle çok özledimki ama benim özlemim prensesiminkinden önemli değil yavrum bilgisayar görüyo baba baba telefon görüyo baba baba ne yapsın ancak oralarda görüyo babasını bir an önce bitsin artık geçsin zaman kavuşalım hepimizde

Bende incek diye beklerken haber geldi 25 gun demirde kalcklarmis avustralyadalar tanker bu iste tahliye icin o zmn uygunmus anca ama o gemi bos olsaydi o sirket napar eder bu kdr sure demirde birakmazdi ee tanker yuklu sirket parasini alio onlara hava hos valla dondugunde 10,5 ay olms olck cocuk konusu cok zor biz evli degiliz ama nassi duskun cocuklara evlenince yapalim hemen diyo kendi ztn dayanamaz ki hasretini birakir denizi fln birinci kaptanligi alsin turkiyede calismaya baslasin en azindn o zmn cocuk diyorum simdide kurtaj fln yasaklaninca oh canimada degsin kacisin yok olursa da diyo saskin ya hasreti daha buyucek daha zorlasck halbuki:44:

herşeyin hayırlısı 9 ay beklemişken tam kavuşacağız derken böyle mecburiyetler olunca insanın canı daha çok sıkılıyor tankerlerde kontratlar 3 yada 4 ay neden bu kadar çok kaldıki denizde eşim asla kalmaz kontrat biter iner gemiden en az 2 ay kalır burda sonra tekrar gider son seferlerde izinleri dahada abarttık çünkü hamileyken 6 ay kaldı doğumdan sonra gitti 5 ay çalıştı 5 ay izin yaptı işte son gitti 4 ay oldu ama gelmemesi gerek yeni eve geçtim ve bütün eşyaları yeniledim masraf çok olunca izin parası kalmadı
8 yıllık evliyiz ilk zamanlar istemedik çocuk bu sıkıntıları yaşayacağımızı bildiğim için ama bi zaman sonra istiyosun çok zor yani şu hayatta hiç birşeyi yaparken zorlanmadım tek başına herşeyi hallettim ama kızımı tek başına büyütmek çok zor oldu çok zorlanıyorum anne diye değil baba diye ağlıyor her an aklında baba baba ve bu beni çok huzursuz ediyor inşallah sizde hayırlısıyla önce evlenirsiniz sonra da zamanı geldiğinde alırsınız bebeğinizi kucağınıza

Merhabalar herkese.. Ben de aranıza yeni katıldım hatta bu ilk mesajım :) Foruma katılma sebebim de bu topic oldu :) Benim de sevgilim uzak yol çalışıyor, 2. kaptan.. Yazılanların çoğunu okumaya çalışsam da çok fazla 500 e yakın sayfa var, yavaş yavaş hepsini okuyacağım ama :)

merhaba...uzun zamandır bakamadım sayfaya( nasılsınız nasıl gidiyor hayat? ben yine yanlızım.. Atama sonuçlarını bekliyorum öyle... elim telefonda bir yandan telefon bekliyorum o da hiç çalmıyor:) öyle işte...

Canim 3.kaptan erkek arkadasim yeni bi yasa cikiyo yukselmek icin24aydn 36aya cokiyo sure buna takilmamak icin boyle uzun kaldi normalde6aylik kontrat yapiodu gecen sefer erken cektiler personeli komple yabanci yaptilar bu kdr uzun kalma nedeni de bu yoksa 7 7 yapcakti iki seferide dieri4 ay surunce mecburen boyle kaldi cocuk tek basina gercekten zor canim Allah kolaylik versin diyorum dileklerin icin de tesekkur ediyorum

Hoşbulduk :) Bizim de kontrat bittikten sonra nişan olacak inşallah bi aksilik olmazsa diyorum tabi.. 4-5 ay sonra diyelim.. Sonra bir kontrat daha atıp yaza doğru düğün planlıyoruz.. Umarım planladığımız gibi olur herşey.. Beklemek çok zor, 7 yıldır bekliyoruz çünkü.. Ama bu defa daha umutlu bir bekleyiş var işte, bu seferin sonunda resmi bir adım atılacak çünkü :) Daha yeni gitti ama, zaman çabuk geçsin...

hoşgeldin aramıza inşallah kontratınız çabucak biterde hayırlısıyla nişanlanırsınız

amaann deli oluyorum şu yeni çıkan yasalara yükselmesinler diye ellerinden geleni yapıyolar allah yardımcınız olsun bizde ne sıkıntılar çektik çok şükür bitti kurslar sınavlar bitti derken yine var tabiki ama eskisi gibi uzun kurslar ve zor sınavlar kalmadı yeni bi yasa çıkarmazlarsa

canım benim hayırlısıyla sonuçların gelir inşallah allah gönlüne göre versin çalar elbet her gecenin bir sabahı var

bende daha yenı uye oldum , hatta bu topic için üye oldum bile denebilir, az önce ki mesajıma cevap verıp bu konumda olan bayanlarımız bana yardımcı olurlarsa sevınırım :)

bende daha yenı uye oldum , hatta bu topic için üye oldum bile denebilir, az önce ki mesajıma cevap verıp bu konumda olan bayanlarımız bana yardımcı olurlarsa sevınırım :)

hoş geldin canım bende yeniyim burda benim erkek arkadaşım sivil tankerde çıkıyo gemiye ama asker tanıdığım vardı oğlu da babasının izinden gitti ama bizimkinden daha rahat görüşüyorlar tabi görev yeri konumu vs bunlar önemlidir detaylı bilmiyorum elbet vardır arkadaşlar bilen

Son düzenleme:

Benim sevgilim özel sektörde olduğu için bilemiyorum canım, kaldı ki zaten biz henüz evli de olmadığımızdan sorunu net yanıtlayamam ama ben de merak ediyorum cevapları :))

Yazdıklarım gitmiş... Muhtemelen sizinkiler de...

Hatırlamıyorum ama birisi nişanlısıyla gemiye çıkmaktan bahsediyordu.. Valla benim de işim olmasa, yeni ofis açmamış olsam, süren davalarım olmasa (avukatım da ) ben de giderdim kesin!!! Keşke öyle bir şansım olsa..

Çok uzun kalıyorlar yazmıştı bir arkadaş da.. Özel sektörün şu avantajı var sadece istediği zaman çıkıp istediği zaman inebiliyor, ancak limana yanaşma konusunda 1-2 haftalık sarkmalar olabilir yine de. Yabancı bayraklı gemi çünkü.. Yine de benimkisi 4 aylık kontrat yapar 2 ay Türkiye'de kalır genelde.. Sebebi de 4 ay sonunda 1 maaş ikramiye olması
Ama sanırım ki bundan sonra Türkiye'de kalabildiği kadar kalır, taaa ki parası bitene dek

şu yeni sisteme gıcık oluyorum cvp yazarken süre biraz uzayınca kendiliğinden forumdan çıkıveriyosun

imkanın olduğu zaman mutlaka gidip o ortamı görmelisin o zaman eşlerimizi çok daha iyi anlayabiliriz ne kadar yanlız ve kimsesiz olduklarını
bizde aynen dediğin gibi 4 ay çalışır parası bitene kadarda karada kalırdı ama artık prensesimiz var sorumluluklarımız arttı

teşekkür ederim rusyaya gidiyor geliyor 18 saat sadece.gidip gelme en fazla 3 yada 4 gün.senin ki neden 6 ay ki.yakın yol bulsun.sen nerede oturuyon samsunda ben limanın orda.[/QUOTE]

rusyaya gittiğini tahmin edebiliyorum ama kalyoncuylamı başka firma varmı
normalde 6 değil 4 ay kalır bu defa uzun kalacak çünkü doğum zamanı 6 ay izin yaptı sonra 5 ay çalıştı 5 ay izin yaptı şimdide evi taşıdım bütün evi yeniden döşüyorum masraf çok olunca çalışma süreside uzayacak mecburen
sanırım samsunlu değilsin iş sebebiylemi geldin ben artık canikte oturacağım önceden atakumdaydım

öncelikle hoşgeldin benim eşimde özel sektörde olduğu için net bişey diyemeyeceğim ama ikisininde iyi ve kötü yanları var sanırım mesela bizde istemediğ sevmediği zaman çalışmak zorunda değil bir sürü şirket birsürü gemi var istersek gemiye gidebiliyoruz ama askeriyede yok ve hatta bi arkadaş anlatmıştı tlf bile yasak olduğunu biz tlf yada internet çektiğinde sıkıntısızca görüşebiliyoruz sorun olmuyor tabi bütün bunlar rütbe ve çalışma şekline göre değişir her ikisindede
daha başka bilgisi olanlarda yazarlar sanırım
erkek arkadaşın mı deniz astsubayı detayları ondanda öğrenebilirsin

Allah bağışlasın, uzun ömürlü olsun inşallah.. Bu kontratta telefon sıkıntımız var ne yazıkki, seferleri uzun 10-12 gün arası açık denizde olduğu için uydu telefonuyla görüşüyoruz o da biliyorsundur çok kötü, ses 5 sn gecikmeli gelip gidiyor bekliyorsun falan.. Ama mail atıyoruz sürekli, en azından iletişim kurabiliyoruz, ona şükür... Ben cidden 1 defacık da olsa gidip onunla yaşamak istiyorum, umarım olur...

teşekkür ederim amin vakti geldiğinde allah sizede nasip etsin inşallah.kesinlikle her denizcinin eşi imkanı varsa gidip ordaki ortamı görmeli inşallah sende gidersin eşinle birlikte orda o havayı solumak harika bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…