- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #4.561
kızlar nasılsınız ben giremiyorum artık sık sık umut beni çok yoruyo eski günleri özledim valla öpüyorum hepinizi
canımm büyüdükçe dertler artıyor demekki ama ben zaten prensesim doğduğundan beri perişanım anneme geliyorum biraz nefes alıyorum bende öptüm
ay kızlarrr son kalan yakın arkadaslarım da bu yaz evlenıo biz 8 aydır beklemedeyiz sinir oluyorum yaaaaaa
boş ver didiy önemli olan hemen olması değil hayırlısıyla olması kısmet sizde hayırlısıyla tez zamanda kavuşursunuz inşallah
canım bu cok güzel bi haber, nasıl bi iş bu sürekli iniyor mu gemide gidiyor mu anlamadım?
cocuk icin hijyenik ve saglıklı olmayabilir haklısın ama sen daha iyi analiz edersin bi bak bakalım:26:
canım benim normal şartlarda gemide çalışıyor baş makinist yani çarkçı başı ama bizim izinler en az 2 ay en uzunu ise 6 aya kadar sürüyor sebebi ise ayrılmak zor geldiği için yoksa izinleri abartıyoruz yani artık daha kısa izinde kalmalı ve borçlarımızı ödeyip sonra uzun izinlere devam kzımız var artık ilgi bekleyen şimdiki gemi 4+1 kontrat şeklinde gemideler ama adalara yakıt taşıyorlar karaya hep yakınlar nette var tlfda
hmmm e tabi doktor uygun görmediyse böylesi daha iyi ablacım hayırlısı olsun prenses iyi olsun yeter
evet canım gerçi artık buralarda ısınmaya başladı ama olsun dediğim gibi eşim bu işi yaptığı sürece daha çok fırsatımız olacaktır onları değerlendiririz inşallah
Merhaba,
Benimde ssevgilim kaptan ve ilk defa birlikteyken sefere çıktı. 6 ay yok. Tecrübeli olanlardan yardım bekliyorum. Gemide hayat nasıl oluyor? Telefon ya da vs bi şekilde iletişi,m hakkında bilgi verir misiniz bana?
geminin çalıştığı yere göre yani gittiği limanlara göre değişir kuru yükte limanda biraz daha fazla kalırlar tankerlere göre ya ordan uygun hat alır yada burdaki hattını yurt dışı tarifesine geçirir sorunsuz görüşürsünüz internetse limanlarda zaten olur yada kendisi temin edebilir yani biz öyle yapıyoruz açık denizde tlf çekmeyebilir o zamanda uydu tlf var biraz pahallı ama haber almak için herşeye değer o seni arar kısada olsa sesinizi duyarsınz