- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #4.121
ayıptır söylemesi ben de yeşilleniyorum şimdi ablacım, dukana başladım geçtiğimiz hafta, ben de sabah bir demlik akşam bir demlik yeşilçay içiyorum 1demliğim yaklaşık 3 fincan ediyor :)) nasıl olsa sağlıklı diye biraz abartmış olabilirim bu işi. Aynen kahve tiryakisiyim ben de, ama öyle böyle değil, hiç şekil cins ayırdetmem, zift gibi içerim bir de, şeker ve sütsüz. onu bırakmadım ama içiyorum günde 1-2 fincan. İnşallah bunların sonucunu alıcam yaza çok düğün var
buarada kahvenin zararı neymiş ablacım?
canım bende demir eksikliğine bağlı kansızlık var biraz..doktora gitmiştim ilaç falan yazmadı ama bol bol yeşillik tüket pekmez
kuru üzüm kayısı kurusu falan ye dedi..bunlar kan yapıcı özellikteymiş..bende internetten araştırma yaptım kahve ve siyah çay
fazla tüketildiğinde kansızlığa sebep olabiliyormuş..bi de çok ilginç geldi..demir eksikliği olan insanlar kahveyi çok severmiş.
benim bi arkadaşım vardı abartmıyorum..kaşık kaşık kahve yiyordu..sonra ortaya çıktı ki demir eksikliği varmış..bende içmeden
duramayanlardandım bunu duyunca epey şasırdım internette de var bu tarz yazılar..sende aşırı
derecede kahve tüketiyorsan bi kan değerlerine baktırmanda fayda var ama evham etme öyle ciddi bi sorun değil..doğru beslenmeyle
düzeltilebiliyo..her kahveyi sevende de demir eksikliği var diyemeyiz yani..