• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Burcu ablacım ben daha yükseklisans öğrencisiyim, ve inş bu dönem son eğitim öğrenim dönemim. Ailem başka şehirde, ben İstanbulda ikamet ediyorum. Bahsettiğim erkek arkadaşımla da kendisi şuan 3. kaptan, çocukluktan beri ortak çevrede yetişmişiz, hatta ailelerimiz farklı kanallardan hala iletişim halinde diyebilirim ama çok sonradan tanışmak kısmet oldu. Biz beraberdik ama sonra onun isteğiyle ayrıldık, tekrar beraberiz derken şuan biz neyiz onu ben dahi bilmiyorum:50: böyle yani.. ben de haftasonları üds kpds toefl için kursa gidiyorum da o yüzden sordum size de.

sen kalbını ferah tut senın ıcın hangısı dogruysa o gelıp senı bulur:nazar:
kurs konusndada arasıstırdın mı bılmıyorum ama tofelıcın fln devlet kurslarıyetersız kalıyor

sen kalbını ferah tut senın ıcın hangısı dogruysa o gelıp senı bulur:nazar:
kurs konusndada arasıstırdın mı bılmıyorum ama tofelıcın fln devlet kurslarıyetersız kalıyor

çok araştırmadım açıkçası ama mecidiyeköyde biryer gidiyorum ben de, daha çok taktik veriyorlar ablacım, zaten belli seviye ingilizcem var da, puan yükseltmem gerekiyor. hayırlısı bakalım. Dediklerinize istinaden de ben de öyle düşünüyorum zaten hayırlısı ablacım.
Bu arada akraba çıkıcaksınız diye umuyorum ben de:7:

çok araştırmadım açıkçası ama mecidiyeköyde biryer gidiyorum ben de, daha çok taktik veriyorlar ablacım, zaten belli seviye ingilizcem var da, puan yükseltmem gerekiyor. hayırlısı bakalım. Dediklerinize istinaden de ben de öyle düşünüyorum zaten hayırlısı ablacım.
Bu arada akraba çıkıcaksınız diye umuyorum ben de:7:
fus cuzd

hehehe aydını 1ay önce 1 kere gördüm eşimin babası oralı diye bnm kutukde oralı oldu
işte:))derslerın ıcınde basarılar dılıyorum sana su akar yolunu bulur sen elınden gelenı yap hersey halolur...:nazar:

estağfurullah burcucum zaten topik sessizken üzülüyorum..herkes gelse de neşelense..aramıza katıldığın ne iyi oldu..en doğru adrese geldik kızlar..bizi en iyi biz anlarız..yaşamayan bilemez halimizi yoksa ahkam kesmek o kadar kolay ki..
ececim akraba kardeş farketmez..bütün kızlar toplanırız biz. nil karaibrahimgili de çalarız tam olur.;) bu arada 28 yaşındayım cnm

:37:saat 02:25 ben hala anket giriyorum.... yorgunum:(( inş atanırım dieyerek dua ediyorum:))) ya Van ya İstanbul olsun istiyorum:)) sevgilisi sevgilim uzak doğuda be doğuda geçinir gideriz:D bu arada face book taki denizci eşleri sevgilileri gruplarından nefret ediyorum hiç biri burası kadar samimi ve içten değil. oradaki pek çok kişi gerçekten buradakiler kadar pozitif değil. onlara bakınca ben daha çok depresyona giriyorum en iyisi uzak olmak bence :21:

Bu arada sevgili ablalarım ve kardeşlerim bir beslenme uzmanı olaraktan denizci beslenmesine el atmaya karar verdim, ardından denizci eşlerinin sosyal hayatlarını inceleyeceğim bu konularda yapılmış sadece tek çalışma var. dolayısıyla ilerde sizinle teker teker tanışabilirim beni kabul edersiniz değil mi:16::17:

Son düzenleme:
evt canım biliyorum insan zor dönemlerden geçerken iyi kötü herşeyden etkilenir..daha çokta olumsuz durumlara yönelme eğiliminde
olur..senin yaşadığına benzer şeyler bende yaşadım..güven kolay kolay kazanılan bi duygu değil..ancak yaşayarak öğrendim ki
hersey insanların kolayca ahkam kestikleri gibi değil..bende eşimle evlenmeden önce soru işaretleriyle doluydum yalan değil..ama
zamanla onun çevremde tanıdığım insanlardan daha güvenilir ve düzgün bi insan olduğunu anladım..ve evlenme kararı aldık
cnm keşke sevdiğine yansıtmasaydın durumu..anlıyorum seni duramadın ve bi açıklama bekledin sana da hak veriyorum..fakat sevgilin de incinmiş sonuç olarak..bende eşinize yansıtmayın diye bunu kastedmiştim..çok zor şartlarda çalışıp sana özlem çekip birde huzur bulmak için seni aradığında senin böyle
bi durumda onu zan altına sokman üzmüş onu..ve tabi masum olduğu içinde böyle suçlamalar onu yaralamış ve tepki göstermiş anlaşılan..biliyorum insan çok sevince kıskanıyor..bende eşimi kıskanırım..mutluluğumun bozulmasını istemediğim kaybetme korkusu yaşadığım olmuştur..bunlar gayet normal şeyler..zaten olmazsa da olmaz.. tabi dozunda olduğu takdirde.
cnm tabi en iyisine sen karar vericeksin ama bundan sonra ki konuşmalarında ılımlı ol ..uzaklık varsa arada küslük iyi değildir..gönlünü al sevdiğinin..zaten öyle yapınca o da sana duymak istediklerini söyleyecek kendiliğinden..emin ol..;)

selam canım. yok yanlış anlamışsın, bi kişinin lafıyla gidip kavga etcek değilim. hele de genel bi konudan. sadece böyle seyler duydum, sinirlerim bozuldu dedim. bu konuda zaten konusmuştuk.. biz acıkcası çift olarak farklı algılamayı, herseye bir baska gözle de bakıp bunu tartışmayı seviyoruz. onun bu konuya yaklaşımı da bu sekilde oldu. birincisi böyle bi zorunluluk yok dedi. "ayrıca o anda o kişinin psikolojisini anlaman lazım, yasaman lazım karar verip vay aldatmış kötü bu demek için" dedi. "binlerce insan, binlerce içinde bulunulan durum, binlerce neden ve sonuc varken sadece bu yapılıyormuş ve kötüdür diye nitelendirip hersey silinmez" tarzında konustu.
bugün bi iş görüşmesine gittim de adamlar moldova, ukrayna ve romanyada ofisimiz var gitmeniz gerekebilir dedi. o anda düşündüm de erkek olsam sevgilim göndermezdi diye:) sonra düşündüm acaba biz mi abartıoruz, sanki kadınlar sıralanmış bizimkiler de birinci dereceden abaza diye düşünüp kuruyoruz :)
neyse hayatta paylaşacak bu kadar güzel sey varken bunları düşünemicem simgemcim tekrar sağol :54:

selam canım. yok yanlış anlamışsın, bi kişinin lafıyla gidip kavga etcek değilim. hele de genel bi konudan. sadece böyle seyler duydum, sinirlerim bozuldu dedim. bu konuda zaten konusmuştuk.. biz acıkcası çift olarak farklı algılamayı, herseye bir baska gözle de bakıp bunu tartışmayı seviyoruz. onun bu konuya yaklaşımı da bu sekilde oldu. birincisi böyle bi zorunluluk yok dedi. "ayrıca o anda o kişinin psikolojisini anlaman lazım, yasaman lazım karar verip vay aldatmış kötü bu demek için" dedi. "binlerce insan, binlerce içinde bulunulan durum, binlerce neden ve sonuc varken sadece bu yapılıyormuş ve kötüdür diye nitelendirip hersey silinmez" tarzında konustu.
bugün bi iş görüşmesine gittim de adamlar moldova, ukrayna ve romanyada ofisimiz var gitmeniz gerekebilir dedi. o anda düşündüm de erkek olsam sevgilim göndermezdi diye:) sonra düşündüm acaba biz mi abartıoruz, sanki kadınlar sıralanmış bizimkiler de birinci dereceden abaza diye düşünüp kuruyoruz :)
neyse hayatta paylaşacak bu kadar güzel sey varken bunları düşünemicem simgemcim tekrar sağol :54:

mrb canım..ne biliyim bunları sevgilimle konuşmam ters tepki yaptı dediğinde ben pek iç açıcı bi konuşma geçirmediğinizi düşünmüştüm..ama yanlış ta değerlendirmiş olabilirim tabi..msjlar bazen konu hakkında çok ta açıklayıcı olamıyo..şu aldatma
olayındaki psikolojiye gelince..ne olursa olsun ben bu konuda olumlu bakamam..bizde stres altındayız bizde mi gidelim eşimizi
ahlaksızca aldatalım..ben eşime güveniyorum içim rahat fakat ilerde neler yaşanır neler değişir tama olarak bilmek mümkün değil..allah korusun bi aldatma olayı yaşansa aynı pozitifliği gösteremem..
çünkü hayatta bazı şeyler var ki şiddet aldatılma istismar gibi bunları kabul edemem..tabi çok ta büyük konuşmayı sevmem..yaşamadan
neyin ne sonuçlar doğuracağını söylemek yanlış olur..allah göstermesin diyelim..
hayatta paylaşak o kadar güzel şey varken bunları düşünemiycem yazmışsın.. haklısın fakat önceki yazında üzgün olduğunu hissettiğim için bişeyler yazma gereği hissettim,moralsiz gibiydin ama sen kendi içinde çözmşsün sanırım güzel..problem yok ozamn..

:37:saat 02:25 ben hala anket giriyorum.... yorgunum:(( inş atanırım dieyerek dua ediyorum:))) ya Van ya İstanbul olsun istiyorum:)) sevgilisi sevgilim uzak doğuda be doğuda geçinir gideriz:D bu arada face book taki denizci eşleri sevgilileri gruplarından nefret ediyorum hiç biri burası kadar samimi ve içten değil. oradaki pek çok kişi gerçekten buradakiler kadar pozitif değil. onlara bakınca ben daha çok depresyona giriyorum en iyisi uzak olmak bence :21:

Bu arada sevgili ablalarım ve kardeşlerim bir beslenme uzmanı olaraktan denizci beslenmesine el atmaya karar verdim, ardından denizci eşlerinin sosyal hayatlarını inceleyeceğim bu konularda yapılmış sadece tek çalışma var. dolayısıyla ilerde sizinle teker teker tanışabilirim beni kabul edersiniz değil mi:16::17:

inş hersey gönlünce olur tatlım..istanbul olsunda sana ulaşma şansımız daha fazla olur..;)ama tabi öncelikle sen nerde mutlu olucaksan neresi hayırlı olucaksa oraya atanırsın inşllah..ben facebook kullanmıyorum ama gerçektende burda birbirimizle moral
buluyoruz..bu da bana yetiyo..
araştırmana da yardımcı olmak isterim tabi uygun bi zmanda biraraya gelebilirsek neden olmasın cnm..:34:

bu arada cnm konuyu gündeme getirmissin ama böyle yanlış bilgilendirmiş oluyoruz herkesi..soru işaretleri olmasın kimsenin aklında istiyorum.. o limanlarda böyle bi zorunluluk yok demişsin ama var yani gemiye kadınların girmesi zorunlu çünkü liman otoritesiyle o sektördeki insanların yaptığı anlaşmadan dolayı bu zorunluluk..ben kadınlar gelmeyince yükleme boşaltma olmuyor diye duydum..zorunlu olmayan şey ise personelin iradesi..yani yapmayı yanlış gören sevgilisi eşi olan personel yapmaz..yapanlara da bişey diyemez..bunu anlattım çünkü bişeyler yazıyoruz yanlış anlaşılıyor ve biçok sey havada kalıyor..bende cevap verme gereği
yaşıyorum yoksa hiç haz etmiyorum bu konulardan.
arkadaşlar dün gece 05.00 da eşim aradı sabaha karşı moral bulmak istemiş.ne kadar özlediğinden ve gemideki zor
şartlardan bahsetti..bırak gezmeyi uyuyacak zamanı zor buluyorum dedi..hani onun ses tonunu konuşmasını duymanızı isterdim
herşeyi öyle iyi özetliyor ki..şu konuları konuşmaktan bile utanıyorum kendi adıma..güvenelim arkadaşlar ya çevreden sağdan soldan güvenmeyin diyenleri de utandıralım. oralarda bizim için
yıpratıyolar kendilerini..yuvalarını geçindirmek için gençliklerini veriyorlar gemiye..biz de biz üzmeyelim onları..

bu arada cnm konuyu gündeme getirmissin ama böyle yanlış bilgilendirmiş oluyoruz herkesi..soru işaretleri olmasın kimsenin aklında istiyorum.. o limanlarda böyle bi zorunluluk yok demişsin ama var yani gemiye kadınların girmesi zorunlu çünkü liman otoritesiyle o sektördeki insanların yaptığı anlaşmadan dolayı bu zorunluluk..ben kadınlar gelmeyince yükleme boşaltma olmuyor diye duydum..zorunlu olmayan şey ise personelin iradesi..yani yapmayı yanlış gören sevgilisi eşi olan personel yapmaz..yapanlara da bişey diyemez..bunu anlattım çünkü bişeyler yazıyoruz yanlış anlaşılıyor ve biçok sey havada kalıyor..bende cevap verme gereği
yaşıyorum yoksa hiç haz etmiyorum bu konulardan.
arkadaşlar dün gece 05.00 da eşim aradı sabaha karşı moral bulmak istemiş.ne kadar özlediğinden ve gemideki zor
şartlardan bahsetti..bırak gezmeyi uyuyacak zamanı zor buluyorum dedi..hani onun ses tonunu konuşmasını duymanızı isterdim
herşeyi öyle iyi özetliyor ki..şu konuları konuşmaktan bile utanıyorum kendi adıma..güvenelim arkadaşlar ya çevreden sağdan soldan güvenmeyin diyenleri de utandıralım. oralarda bizim için
yıpratıyolar kendilerini..yuvalarını geçindirmek için gençliklerini veriyorlar gemiye..biz de biz üzmeyelim onları..

inşşşş ablacım saol bende istanbulu çok istiyorum:((( inşş olur... bu arada senin gibi güçlü insanlkara ihtiyacımız varhep kal bu grupta gitme sakın biyere ablacım:))))))))

inşşşş ablacım saol bende istanbulu çok istiyorum:((( inşş olur... bu arada senin gibi güçlü insanlkara ihtiyacımız varhep kal bu grupta gitme sakın biyere ablacım:))))))))

saol cnm bende burayı geçte olsa bulduğum için gerçekten mutluyum..tabi ki burda dertlerimizi sevinçlerimizi paylaşıcaz bildiklerimizi bilmeyenlerle paylaşıcaz ki ozman bu topikte amacına ulaşıcak..ben burayı sıradan bi sohbet ortamı olarak
asla görmüyorum..yani hepiniz arkadaşlarım gibisiniz beni anladığınızı hissetmek okadar güzel ki..inşllah daha da kalıcı
dostluklar kurabiliriz burada..

Evet simge ablamız, kıymetlimiz gitme sakın :1: ben diğer meslekgrubu eşlerinin topiklerini incelemedim ama burası çok sıcak geliyor, tüm ablalarım, kardeşlerim sağolsunlar buraya yazdıkları için.

saol cnm bende burayı geçte olsa bulduğum için gerçekten mutluyum..tabi ki burda dertlerimizi sevinçlerimizi paylaşıcaz bildiklerimizi bilmeyenlerle paylaşıcaz ki ozman bu topikte amacına ulaşıcak..ben burayı sıradan bi sohbet ortamı olarak
asla görmüyorum..yani hepiniz arkadaşlarım gibisiniz beni anladığınızı hissetmek okadar güzel ki..inşllah daha da kalıcı
dostluklar kurabiliriz burada..

Simge ablacım yani burdaki hanımlarla birbirimizi tanımıyoruz ama dertler ortak olunca en iyi anlayan en iyi destek olan gene aynı derdi yaşayanlar, yaşananlar oluyor. Bu konuda çok yakın arkadaşın dahi olsa aynı konumda olamadığın için seni tam anlayamadığını da düşünüyorsun doğal olarak. ama burada hemen herkes aynı şeyleri yaşıyor, aynı dertler paylaştırılıyor, inş herkes sevdiklerine tez zamanda kavuşur.

Evet simge ablamız, kıymetlimiz gitme sakın :1: ben diğer meslekgrubu eşlerinin topiklerini incelemedim ama burası çok sıcak geliyor, tüm ablalarım, kardeşlerim sağolsunlar buraya yazdıkları için.

Simge ablacım yani burdaki hanımlarla birbirimizi tanımıyoruz ama dertler ortak olunca en iyi anlayan en iyi destek olan gene aynı derdi yaşayanlar, yaşananlar oluyor. Bu konuda çok yakın arkadaşın dahi olsa aynı konumda olamadığın için seni tam anlayamadığını da düşünüyorsun doğal olarak. ama burada hemen herkes aynı şeyleri yaşıyor, aynı dertler paylaştırılıyor, inş herkes sevdiklerine tez zamanda kavuşur.

saolun teşekkürederim canlarım:16:..topiğimizden hep böyle birbiriyle iyi anlaşan kader arkadaşlarımız dostlarımız eksik olmasın..
napiyosun ececim nasıl geçti günün..hersey yolundadır umarım

sevindim canım ne güzel..bende iş güç uğraşıp durudum bugün yoğundu bayağı..sonra eve geldim spor yaptım..anca çıkıyor yorgunluk..adaçayı yaptım kendime..bi yazı okudumda çay ve kahveyi neredeyse hayatımdan çıkarmış durumdayım..siyah çayı
pek sevmemde kahveye bağımlı gibiydim öğrencilik hayatından kalma alışkanlık ama karar aldım fazla tüketmemeye..o yüzden bitkisel çaylara verdim kendimi..:)

sevindim canım ne güzel..bende iş güç uğraşıp durudum bugün yoğundu bayağı..sonra eve geldim spor yaptım..anca çıkıyor yorgunluk..adaçayı yaptım kendime..bi yazı okudumda çay ve kahveyi neredeyse hayatımdan çıkarmış durumdayım..siyah çayı
pek sevmemde kahveye bağımlı gibiydim öğrencilik hayatından kalma alışkanlık ama karar aldım fazla tüketmemeye..o yüzden bitkisel çaylara verdim kendimi..:)

:34: ayıptır söylemesi ben de yeşilleniyorum şimdi ablacım, dukana başladım geçtiğimiz hafta, ben de sabah bir demlik akşam bir demlik yeşilçay içiyorum 1demliğim yaklaşık 3 fincan ediyor :)) nasıl olsa sağlıklı diye biraz abartmış olabilirim bu işi. Aynen kahve tiryakisiyim ben de, ama öyle böyle değil, hiç şekil cins ayırdetmem, zift gibi içerim bir de, şeker ve sütsüz. onu bırakmadım ama içiyorum günde 1-2 fincan. İnşallah bunların sonucunu alıcam yaza çok düğün var:1::1:

buarada kahvenin zararı neymiş ablacım?

Son düzenleme:
Back