Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

inşallah cnm ben inanıyorum zaman gelicek sende üzerindeki bu karamsarlığı atıcaksın tamamen..aynen tatlım insanlar olayın direkt
olumsuzlularını düşündükleri için o şekilde yorum yapıyolar..çünkü insanlar yapı gereği önccelikle herseyin kötü tarafını düşünme
eğilimindeler..ben bunda ard bi niyet görmüyorum sonuçta ailelerimiz yakınlarımız bizim için en hayırlısını istiyolar dolayısıyla daha
baştan pürüzlerle karşılaşmanı istememeleri anlaşılır bişey..ama bu bi noktadan sonra bizim kararımız..seçimlerimizin sonuçlarınada
biz katlanıcaz o nedenle kimsenin etkisi altında kalmamak gerekiyor..ben en doğru kararı vereceğine inanıyorum senin cnm..allahta
öününüzü açık eder umarım..bu arada eşim sivil canm..uzak yol 2. kaptanı

Sağolun ablacım inş diyorum ben de, daha önce de sizden yardım aldım, çok şükür görüştüm ferahladım diyorum ya varolan enerjinizi bana da yansıtıyorsunuz, o yüzden dedikleriniz umut verici oluyor, teşekküe ediyor ve inş diyorum herşeyin hayırlısı.

böyle hissetmene çok sevindim canm..ozman ne mutlu bana..ama senin de pozitif yönün kuvvetli ve farklı bakış açılarına
açıksın..bu da önemli ve güzel bi özellik..olaylara at gözlükleriyle bakan öyle çok insan var ki..
ama sen çok olgunsun.. o yüzden senle konuşunca bende rahatlıyorum ve huzur buluyorum..

teşekkür ederim ablacım sağolun herşey için buarada bir de özelden mesaj göndermiştim size.

eşiyle denize hele uzak yola cıkan varmı

ben de çok merak ediyorum deneyimlerini???

teşekkür ederim ablacım sağolun herşey için buarada bir de özelden mesaj göndermiştim size.

ben de çok merak ediyorum deneyimlerini???

rica ederim ececim sende istediğin zaman aramaktan çekinme..memnuniyet duyarım..:)
sevval17 merhaba..eşiyle gemiye çıkan henüz çok da fazla arkadaşımız yok sanırım topikte..siz çıkmayı planlıyorsunuz sanırım diymi

benim eşim kaptan uzakyol ve biz beş yıldır beraber cıkıyoruz ddenize...eşiyle gitmek isteyen herkese tavsiye ediyorum

benim eşim kaptan uzakyol ve biz beş yıldır beraber cıkıyoruz ddenize...eşiyle gitmek isteyen herkese tavsiye ediyorum

sevvalcim çok memnun oldum..son bi kaç gündür gemiye eşiyle giden bi arkadaşımdan pek te iç açıcı olmayan haberler işittik..
bu durumdan etkilenen etkilenmeyen arkadaşlarım oldu tabi ki..sizinde paylaşımlarınız bizim için çok önemli..tecrübelerinizden
faydalanmak isterim..

merhaba kader arkadaslarım. benı tanıyanınız vardır ama tanımayanlaarınız ıcın kısaca tanıtayım kendımı. bende denızcı esıyım ve 4 yıllık evlıyım. evlendıgımızde 2. kaptandı ve 3,5 yıldır da suvarı. bır cok zorrr gunler atlattım mesela 2010 yılında esımın gemısı somalılı korsanlar tarafından kacırıldı ve 128 gun boyunca korsanların elınde esırdı. cok sukur atlattık. gecen yaz ıse bende esımle bırlıkte sefere cıktım ve gercekten eslerımızı anlamak ıcın ımkanı olan herkesın gıtmesını ısterım. cunku ınanın burdan bakmakla anlaşılmıyor denızcılık. cok zor sartlarda calısılıyor ve ekmek parasını kazanmak hıc kolay degıl. stres desenız hat safhada. resmen kelle kollukta calısıyorlar. mesela manevralarda mumkun oldugu kadar köprü üstünde durmamaya calısıyordum. bırcok seye hasretler mesela. bızım personelımız hep efendı aılele babası ınsanlardı. tek kotu bır bakıs söz ima vs hiçbirsey görmedim,hissetmedim. ama esım anlatırdı hep denizcilere güven olmaz. evde canım cıcım dıyıpte burda yemedıgı halt kalmaz dıye. ama bızler bılemeyız tabı. rabbım sütü bozuk insanlarla karsılastırmasın bızlerı ve ıslah etsın. her meslek zordur belkı ama denızcılık cok daha zordur bence. ve evet bizler özel kadınlarız. çünkü eşlerimiz yokken hem ana hem babayız. hem de evın erkegıyız. hasretın üzerine bir de hayatın yükü
biner ve buna ragmen dimdik ayaktayızdır. böyle de olmalı elbet. Eşlerimize güvenelim hanımlar. güven olmaz sa hiçbirsey olmaz bu hayatta. rabbım hepsının yardımcıları olsun ınsallah. pozitif olun lütfen.

mrb ececim ne haber?neler yaptın görüşmeyeli..

İyiyim Simge ablacım sağolun, siz nasılsınız, neler yaptınız? Ben bugün evdeydim, işlerim de vardı, onları yaptım ama çok sıkıldım evde olmaktan akşamüstü yürüyüş yaptım ben de. Sizin de öyle oluyor mu, ben tüm gün evde olduğumda içim sıkılıyor resmen.

Siz nasılsınız Nesrin abla??

iyiym ececim teşekkürederim..doğru diyosun evde kalınca insan daralıyo..meşgale olmayınca hiç olmuycak şeylere takıyosun..
bu yüzden çalışmak çok güzel bişey..yoruluyoruz falan ama farkında olmadan sosyalleşiyoruz..bende napiyim kahve yaptım
kendime pc başında eşimin konumuna bakıyorsum az evvel..ispanyadalar..marinetraffic ten takip ediyorum..bakıpta
ne olucaksa sanki..ama içim rahatlıyo nedense..
nesrincim senle pek konuşma fırsatımız olmadı sen epeydir burdasın sanırım ben yeni sayılırım..öncelikle çok memnunoldum..
bende bi kaç ay önce nikahlandım..eşim 2. kaptan..allaha şükür derdimiz tasamız yok şimdilik hasretlik haricinde..daraldığım
dönemler oluyo tabi benimde ama sesini duyduğumda aslında orada ne kadar stres altında olduğunu hissettiğimde güven
duymamam için bi sebep olmadığını anlıyorum..çünkü dediğiniz gibi o kadar zor şartlarda çalışıyorlar ki..sışardan yorum yapanlar sanki eşlerimiz macera ya gidiyo ekmek parası derdinde değil gibi havaya giriyo..dediğiniz gibi güvenilmez insan her yerde var.dün eşimle konuştum limandaydılar
dedi ki...arkadaşlar çıktılar ama ben gidicem biraz dinlenicem dedi..bende sordum sen çıkmıycakmısın diye..stajer ve 4.kaptan çıkmış
sanırım bekarlar ve sevgilileri yokmuş..dedi ki şimdi onların gidecekleri yere karışmak olmaz..ben evli arkadaşlarımla çıkarım çıkarsam yani
bi restoranta gideriz değişiklik olsun diye gemide sürekli dört duvar arasında insan zorlanıyo dedi zaten çıkarsamda seni ararım dedi..böyle olunca niye aklım onda kalsın ki .kadın hisseder yani uzaktada olsa neler dönüp bittiğini..aslında bu konularda çok konuşmak istemiyorum gündemimiz sadece bu konudan ibaret değil.ama merak konusu olduğu için yazayım dedim..sevgililik
dönemimizde bende böyle tahat değildim ama zamanla taşlar yerine oturdu..hislerinize güvenin derim başka da bi seçenek yok zaten..

Tekrardan merhaba Nesrin ablacım, ben de çok memnun oldum sizi tanıdığıma, neyseki kötü zamanlar atlatılmış, yeni günlere umutla bakmak, pozitif olmak lazım sizin de dediğiniz gibi. Karşımızdaki insana güvenmek, empati kurmak enn çok ihtiyaç duyduğumuz şeydir zaten, bu her konuda böyledir, ülkede de dünyada da barış için en gerekli şeydir anlamaya çalışmak. Biz hep anlatmaya çalışırız hayatı, anlamaya çalışmıyoruz. Empati sözcüğünden anladığımız şey benim yerimde olsan ne yapardın, halbuki empatinin gerçek değeri onun yerinde olsaydım ne yapardım sorusunu sorabilmektir. Ve ayrıca en ufak zorlukta yılıp bırakmak kalpazan işidir zaten. Bu konuyla ilgili İclal Aydın'ın çok beğendiğim bir yazısı vardı oradan özellikle şu söz çok yakışır buraya: "Uzun yolu göze alamayana kelebek olunmazmış, nefesi yetmeyenle dipte hazine aranmazmış. Aşkın ibadetini bilmeyene bayram bağışlanmazmış.."
Nesrin ablacım umarım kısa zamanda tüm isteklerinize de kavuşursunuz. Buarada ben de bugün tesadüfen gördüm facebookta denizci eşleri/sevgilileri adında bir grup var, sanırım buradaki hanımlar gene orada söz sahibi.

Simge ablacım sizin de dediğiniz çok doğru meşgale şart, malzemem gelmediği için okula gitmemin bir anlamı olmayacaktı, evde çalışayım dedim. Ve de ne zamandır aklımdaydı zaten, ben de vaktimi doldurmak için hem de ek gelir maksadıyla özel ders ilanları hazırladım bugün.
..Marine traffic.. benim sık kullanılanlarımda sürekli, Simge ablacım bir de benimki zaten hep aklımda ne olcak nereye gidiyoruz gibisinden. Oturduğum yer sahile çok yakın, evde olduğum zamanlar boğazdan geçen gemi düdüğünü duymayagöreyim gene aklıma düşüyor, marine traffic açılıyor.. Onu belki görmüyorum, sesini duymuyorum ama en azından nerde oldugunu bilmek insana huzur veriyor ablacım. Napalım benim daha durum belli değil ama böyle kendi kendime kuruntu veya umut bağlama çalışmalarım sürüyor.

Son düzenleme:
canım ne güzel..inşallh senin gibi uyumlu tatlı öğrencilerin olur..bugün merak ettim seni sırf o yüzden facebook kullanan bi arkadaşımdan
rica ettim sana bakmak için..resmini gördüm çok ta güzelsin maşallah kalbinin güzelliği yüzüne yansımış dedim..hep böyle
doğal ve içten kalırsın umarım..ayrıca neden bilmiyorum amaiçimden bi ses seni de burda gelin yapıcaz diyo..:)
biliyormusun eşimi ilk gördüğümde demiştim ki bu adamla benim uzun yıllar süren bi ilişkim olucak..neden bilmiyorum içime
böyle doğmuştu tabi evliliğe kadar geliceğini kestirememiştim ama çok şükür ki bugün bu durumdayız..
zaten seni kaçıran denizcinin de aklına şaşarım..

Çok ama çok teşekkür ederim Simge ablacım, siz güzel bakmışsınızki güzel görmüşsünüz, tüm iltifatlarınız, temennileriniz için ayrı ayrı teşekkürler..
İçinizdeki sese kalben çok inanıyorum çünkü ben de öyle hissediyorum, yakın bir arkadaşım, bahsetmişimdir burda da, o da sizinle aynı şeyi söylüyor ama durum ortada ne yazıkki, kısmet diyorum ben de artık. Belki de bunları bizim inatçı sıpanın duyması lazım bilemiyorum

rica ederim cnm..bunlar gerçek..fast foof kültürüne inat sabretmek güzeldir,hersey zamanla güzelleşir hakettiği değeri bulur..
bu arada akşam saatlerinde haberlerde ingilterede bi yakıt gemisinin yandığını söylediler..eşim ispanyada olmasına karşın
içim cız etti..yalnız zaten gemide türk personel yokmuş..şükür dedim ama yine de evham ediyor insan..ne kadar zor şartlar da
çalıştıklarını çok daha iyi anlıyor..küçük şeylerle kuruntu yapmamak gerek diymi..nelerle savaşıyorlar..allaha emanet olsunlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…