- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
-
- #3.941
selamlar gizemcimmya ben bişey sormak istiyorum bu konuda bu sitede en tecrübeliler sizlersiniz, ablalarım kardeşlerim bana bir yardım edin.. Benim sözlüm şu an askerde ve tuzlada gemide makineci olarak askerlik yapıyor askerliği bittiğindede gemilerde çalışabilir sertifikası verilecekmiş, ve oda gemilerde görev yapmak istiyor özellikle ro-ro gemilerine başvurup ro-ro gemisinde çalışmak istiyor.. Şimdi benim size sormak istediğim soru şu, Eşiniz, sevgiliniz, yada nişanlınız vs. hepinizin denizci yaşadığınız tecrübelerinizi birazcık benimle paylaşabilirmisiniz?? uzaklık , özlem hasret, Denizci olmak , denizci eşi olmak maddi ve manevi açıdan yani her açıdan iyi midir ?? kötümüdür?? beni bilgilendirebilecek olan varsa çok memnun olucam..
selamlar gizemcimmgemi adamıyla birlikteysen ortak bir yaşam düşünüyorsan gerçekten güçlü olmalısın hepimiz gibi hep söylüyorum biz özel kadınlarız.diğerleri gibi değiliz evimizin hem erkeği hemde kadını olabilmeyi beceren hatunlarızz uzaklık,yalnız kalmak ilk zamanlar zor gelsede sonrasında hayat biçimi şekline geliyor.normalin oluyor yanii bende öle oldu hem her dönüşleri balayı tadında geçiyor manevi olarak böyle şu an aklıma gelenler.maddi olarak tabiki ciddi farklar var diğer meslek sahibi kişilerle arada.ama 24 saatlerini gemide geçirdiklerini düşünürsek az bile çok şükür Allaha ama. tabi kaptanlar için yazıyorum gemicileri bilemiyorum.bide kaptanlar gemiye eşlerini yanında götürebiliyor gemicilerde olmuyor sanırım aklıma gelenleri hızlı bi şekilde yazdım canımmm çok şey var tabi ama birden gelmiyor herşey...kendine iyi bak çok mutlu oollllllllll sözlünleeee
Yorumun ve yardımın için çok teşekkür ediyorum.. Sözlümün düşüncesi şu (makine teknikeri kendisi bu arada) makine teknikeri olarak bir fabrikada çalışıp gemide alıcağımın yarısından daha azını alıcağıma gemide çalışıp ikimize ve çocuğumuza iyi bir hayat sunabilirim... Mantık bu tamam belki haklı olabilir bir yandan bende istiyorum (malum hayat şartları her zaman en iyisini değerlendirmek gerekiyor) ama yeni evli olup uzaklığa katlanmak zor.. Ayrıca sözlümün kaptan olma gibi bir durumu yok makine ile alakalı bir görevde bulunabilir.. Yinede zor.. Aslında ben bu hayata alışkınım babamdan dolayı ,tır şöforu kendisi ve sürekli yurt dışında bu yasıma kadar babasız büyüdüm yani görüyorsun tabiki ama hala yabancı biri gibi gelir babam bana .. gerçi baba farklı eş farklı ama ne bilim yinede bir bağlantı kuruyorum işte kendi kendime.. Bu arada Eşi sevgilisi vs. gemide makine ile alakalı bir görevde bulunan var mı aramızda???
diddiy kötü olduu canım yaa hevesle beklerkenn neyse alıştık artıkk :2: ayy 6 aylık kontratlı sanırım arkadaşın seninn :2: çok zor çokk hepimizee bol sabırlı günlerr
Herkese merhabalar,
Benim şuanki durumum tam olarak belli değil ama bir kaptanla tanıştım, muhabbet ediyoruz, kafa yapılarımız, geçmişimiz çok benzeşiyor ve geleceğe dair güzel bakıyorum ama herşeyin hayırlısı yinede hiçbirşey için çabucak sevinmek ya da üzülmek istemiyorum. Yazdıklarınızı, dertlerinizi okudum buradan biraz biraz, açıkçası ben karşımdaki insana güvenmek istiyorum ama görüşülen zaman çok kısıtlı, daha önce açtığım konu da bunda çok etkili dolayısıyla bunun üstünden nasıl geleceğimi bilmiyorum. Acele karar vermek, karşımdakini üzmek, kendim üzülmek istemiyorum ama çok umutlu bakıyorum işte, sadece paylaşmak istedimçok teşekkürler.
selam:) düşüncelerin cok güzel iki taraf da üzülmemeli tabii ki, tanımadan göndermek cok zor. bizim gecmişimiz vardı mesela ama tekrar baslamaya karar verdik 15 gun sonra gitti, defalarca ayrılmaya calıştım hem o bırakmadı hem ben beceremedim. sonucta uzak, göremiyorum diye ayrılmaya calışıosun ama özlem bi yandan seni baglıyor. şimdi 1 seneyi gecti alıştım. o da alıştı, otutturduk bi şekilde geçiyor, bazen zor gelse de.
bence tanımaya fırsatın olmadan giderse arkadas olarak tanımaya devam et, geldiğinde 1-2 ay burda kalır sık görüşürsen tanıdıgın yeter bence. zaten insanlar 10 yıllık evli yine de yeni huyları cıkıo. belirli kriterleri uyuyo mu die tanısan yeter diye düşünüyorum.
Cevabınız için çok teşekkür ederiminşallah biz de alışırız kısa sürede sizin gibi, çok memnun oldum buarada. :)
Benim şansıma sanırım -biraz da eksisini artısını içinde olmadığım için pek bilemiyorum ama- şirket değiştirdi, ro-ro gemisine geçti, daha kısa aralıklarla görüşücez inşallah hayırlısı olur. Bu kadar kısa zamanda yanlış mı yapıyorum diye çok sorguladım kendimi ama içimde çok yoğun duygular yaşıyorum ama değer mi değmez mi, hemen göstermeli miyim bunda emin olamadığımdan, aynı şekilde karşımda da bunu gördüğümden çekingen davranıyoruz. Şu aşama heyecanlı olduğu kadar da zor işte. Şu an seferde mesela onunla paylaşmak istediğim sevinçlerim oluyor, 1 telefon uzagında bile değil, o çok kötü birşey(
Sizin nasıldı rica etsem ilk dönemlerinizi paylaşır mısınız?
Merhabalarrr
Ben de bir denizci nişanlısı sayılırım. sayılırım diyorum çünkü artık karada nişanlım. Eylül ayında Denizcilik müsteşarlığına girdi memur olarak, onun için zor ama geleceğimiz için güzel bir karar oldu diye düünüyorum. 2 yıl ayrı kaldık biz de 6 aylık gidiyordu gemiye gerçekten zor bir dönemdi bizim için...
İnş hepiniz kavuşursunuz eşlerinize sevgililierinize.
İlk onunla tanıştığımızda okumuştum bu konuyu ve destek almıştım açıkcası burada yazılanlardan :))
selam, 1.kaptan mıydı nisaşnlın, nasıl gecti karaya, ne kadar calıştıktan sonra?
benimki de düşünüyor ama 2 sene 1. kaptanlık yapmam lazım diyor.
merhaba kusura bakma yeni görüyorum mesajı. 2. kaptandı aslında o da 1. kaptan olduktan sonra geçmek istiyordu çünkü maaşlar daha çok artıormuş kıdemin de tabii ama yazın müsteşarlık alım yapınca şansımızı deneyelim dedik ve tuttu Kpss ile girdi çok da yüksek değildi kpss puanı ama mülakatlar fln iyi geçti.
Çok mutlu değil tabii karada olduğu için ama alışmaya çalışıyor maaş bi anda düştü 9-6 mesai başladı takım elbisler fln baya zorlandı memuriyeti pek sevmedi yanii :)))
o yüzden nasıl istiyorsa öyle yapsın bırak 1. kaptanlık yapıp karaya geçerse daha mutlu olur diye düşünüyorum.
ben de memnun oldumdaha yoğun duygular varsa tabii, peşinden git derim. cok arkadasım var yalnızlar ve bana imreniyorlar, yanında olmasa da bu duyguları yasamak gercekten güzel. ama paylaşamıyorsun bir cok seyi, anlatamıyorsun evet. mesela bugün iş görüşmem var fikrini almak istiyorum, anlatmak istiyorum ama 3 gün cekmez teli
ilk başlarda daha zor gelio, beklediğime degecek mi, aldatır mı, anlaşabilecek miyiz, bu hayat böyle mi gececek gibi sorular soruyosun, bunlara sebep biraz da insanların yorumları.
karsındaki erkeğin de destek olması lazım bu sürecte.şimdi insanlar sustu, bizim kavgalarımız dindi, gelecek planlarımız başladı.
sanki fırtına dindi, biz şimdi şimdi yaşamaya başladık güzelliğini. her ilişki için tavsiyem biraz sabır, biraz anlayış; herşeyi cabuk yasayıp cabuk tüketmeye alışmışız, oysa biraz sindirerek yasanan ilişkiler daha saglam olur diye düşünüyorum
selamzaten benimki düğüne giderken giymio takım elbise hayatta o tarz bi işe girmez mutlu olmayacağı sekilde ben de zorlayamam buna hakkım yok cunku daha cok sahil güvenlik, tersane gibi yerler uygun ona kpssye o da gircek bakalım bu yaz zaten 2 sene gecerli, belki 2 sene içinde iyi bi yer cıkar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?