Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

merhaba arkadaşlar eşim denizci bizim dün tayinimiz kıbrıs a çıktı nasıl bir yer lojmanları hakkında bilgisi olan varmı...bana bilgi verirseniz sevinirim.

bu tayin heycanını malesef yaşayamadık biz bu sene... artık seneye kaldı... inş. hayırlısı olur sizin için

Tesekkür ederim Hosbuldum. Bi kac gün sonra gidecek askim Libyaya 45 gün kalacaklar mart ayinda gittiler gecen haftaya kadar ordaydilar simdi geldiler ama tekrar gitmek üzere. Sinir oluyorum bu seyirlere artik, bitmiyolar bitürlü

galiba dönünce benim ki de gidecek libyaya... belli değil gerçi daha ama her an herşey olabiliyo malesef

45 gün ayrılıkları duyunca sizin adınıza sevindim :) ne güzel. 45 gün bizim için çok kısa bi süre keşke bizimde öyle olsa

ben de daha önce dayanamıyodum 1 ay ayrı kalmaya.şimdi tam 4 ay oldu ve o bir aylara hasret kaldım resmen... bu topiğe ilk yazdığım günü hatırlıyorum da ne de çabuk geçiyor zaman.öyle ya da böyle elbet geçiyor... bi de ben kendi halime şükrediyorum.sakın yanlış anlaşılmasın ama sivil denizcilerin eşleri için daha zor bu durumlar.onlar bi gidiyolar aylarca hatta bazen yıl bile oluyormuş... hepimiz için zor ama Allah sabrını veriyor insana...

bi yazı buldum ve çok beğendim paylaşmak istedim. herkes kendinden bişeyler bulur heralde :)

DENİZCİYE SEVDALANMAK ....

Zordur sevdaları denizcilerin.Saklı ve katı dünyalarında, özlemler gizli yaşanır.Sevdaları uzaktan size göz kırpan deniz fenerleri gibidir. Varlığını bildiğin ama tam göremediğin... Belli etmezler sevdalarını. Zordur bir denizciye sevdalanmak... Bir denizciye sevdalanmak, senden önce kalbini çalan denize rakip çıkmak zordur.Vazgeçilemeyen, tutkulu bir aşığın çağırmaları sonucunda sevdiğin adamın ona gidişine seyirci kalmak, sessiz durmak.Beklemek... Özlemek...Yasaklı duygular olarak bunları ortaya dökmemek. Sevdalısına denize bakıp, gözlerinin ferini sevdalandığında bırakmak.Sevdiğin adamın en büyük sevdasına gidişinin ardından onunla oynaşmasını seyretmek. Fırtınadan yorulmuş mağrur dönüşünü beklemek, sabretmek.Gidişlerine olduğu gibi dönüşlerinede açık bırakmak kapıyı. Zordur bir denizciye sevdalanmak. Her limanda bir aşığı yoktur denizcinin. Bir sürü limanı olan bir sevdası vardır. Niye sever böyle bir insanı bu yürek? Denize sevdalanmış bir adamı.Yüreği hoyrattır ve yumuşak.Sözleri sarsıcı, sarıcı ve sıcak. Bakışları korkutucu ve ürkek.Açık ve karanlık. Sessiz ama konuşkan. Ne garip bir tezattır, bunların hepsini içinde barındırmak. Gizemli !!! Bu gizem seni çeker önce; seyrettikçe ve dinledikçe seversin, sevdikçe seyre dalar ve yaklaşırsın. Başka bir dünya sunar sana bildiğinden uzak. Görebileceğin kadar yakın, dokunamıyacağın kadar ırak... renkli ve canlı. Ama bilemezsin ki bazen durgun bazen fırtınalı... Anladığında ise yüreğin sende değildir zaten... Ve sen artık DENİZ olmuşsundur.....

Kaptan

Kaptan, senin deniz dediğine
burada yalnızlık deriz.
Güverte dediğine
aşk ihtimali,
yelken dediğine gökyüzü.

Biz küçüktük,
sen demir alıyordun.
Şehirle liman eskiydi,
yeniden sevilirdi.
Sen bekleyenler isterdin,
beklemek,
taktığın lakabımızdı bizim.
Sonun kalmak olurdu,
biliyorduk.

Yürüsen deniz arkandan gelir.
Analarımız yaşlandı
birer dakika arayla,
kız kardeşlerimizi hep sensiz evlendirdik.
Deniz vardı aramızda,
o aynı kaldıkça
değişmezsin sanıyorduk,
biz daha yaşlanmayız.

Kaptan,

senin deniz dediğine
burada yalnızlık deriz.
Güverte dediğine
biz aşk ihtimali,
yelken dediğine
acı bekleyiş.
Yazık,
keşke sevecek kadar
tanıyabilsek,
tanıyacak kadar
görebilseydik seni...

TUNA KIREMITCI

Kızlar bunu Nesrin'in profilinde okumuştum, çok beğenmiştim yani ben kendi adıma. Paylaşmak istedim...

Son düzenleme:
kızlar nasılsınız bakalım :79: giremiyorum artık kızım izin verdikçe evle uğraşıyorum çok zormuş annelik ama biokadarda güzel neredeyse 2 aylık oldu prensesim :81: eşimde gidecek yanlızlık başlayacak :84:

kuzum nerelerdesin sennnnnnnnn:98:

merhaba arkadaşlar:)
sizlere bir sorum olacak... şimdi askerlik olayı bizim sivil denizciler için biraz sorunlu biliyorsunuz üç buçuk yıl yabancı bayrak gemide çalış vs işler var. yabancı gemilerde sigorta yapmıyor, askerlik için özel ya da devlet sigortası yaptırmamak gerekiyormuş diye öğrendim, sigorta yok bari özel hayat ya da sağlık sigortası yaptıralım dedik ama askerlikte sorun çıkıyormuş. sizler ne yaptınız sigorta konusunu beni aydınlatırmısınız bu sorunu nasıl çözdünüz? en kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim... hepinizi öptüm

Canım merhabalar. Valla öyle bir sorunla biz de karşı karşıya kaldık ve çözemedik maalesef. Yabancı bayrak gitmek zorunda kaldı. Ben sigorta olmuyor diye istemiyordum ama mecbur kaldık dediğim gibi. Sen burada ona sigorta ödesen bu sefer de o askerlik için sorun olur. Ama bireysel emeklilik var. Oraya ödeme yapabilirsiniz. Çünkü başka bir yerde sigortalı olması sorun oluşturur. Benim bildiğim bu kadar. Diğer arkadaşlar inşallah sana yardımcı olacaktır. ÖNEMLİ çünkü.

evet çok önemli bir konu özel sigortada olmuyormuş askerlikte sorun oluyormuş şaşırdık kaldık

hatta türkiyede kendi adına ait banka hesabı bile olmayacakmış yeni düzenlemeler gelmiş askerlik adına :S sizler neler yaptınız??

bu konu hakkında en ufak bir fikrim yok benim eşim askerliğini yaptı inşallah en kısa zamanda çözüme ulaşırsınız
benim eşim bu akşam yola çıkıyor istanbulda şirketin kursu varmış 2 gün kurs gördükten sonra gemi nerede liman yaparsa oraya gidecek ve çok uzaklara kuzey denizinde çalışan bir gemi inşallah internette görüşebiliriz en azından kızımızın büyüdüğünü uzaktanda olsa takip edebilir 2 gündür hüngür hüsran ağlıyorum önceleri sadece kendime ağlardım şimdi kızım içinde ağlıyorum ona bunu yapmaya ne hakkımız var daha minicikken hasret çekecek babasına kendimi çok kötü hisssediyorum onu dünyaya getirmek suçmuş gibi geliyor iyice psikolojim bozuldu ne yapacağımı bilemiyorum rabbim bana yardım et eşimle birlikte evden çıkıp anneme gideceğim bir süre orda kalmayı planlıyorum başka türlü dayanabileceğimi sanmıyorum önceleri değiştirmeci gitmekti niyeti şimdi 4 aylık kontrata gidiyor bi aksilik olmazsa benden bu kadar biliyorum uzaklardada olsda benim hissettiklerimi hisseden ne yaşadığımı anlayabilen arkadaşlarım var sizlere çok teşekkür ederim bekleyenler inşallah yakın zamanda kavuşurlar

ayy ben çok kötü oldum yaaa Allahım sbaır versin tez zamanda kavuştursun inşşş sizleri böyle gördükçe ürküyorum bende böyle olacağım onu hep özleyeceğim gözyaşım dinmeyecek diye ama vazgeçemiyorum

Umarım en kısa zamanda herkes denizdeki sevdiklerine kavuşur,ilk ayrılış ve 1.5 ay oldu görüşemiyoruz çoğu zaman ve zorlanıyorum malesef (

ah canım benim kıyamam sana bende rahattım 1 senedir çıkmıyodu gemiye ama artık gidicem diyo bende napıcam bilmiyorum çocukla gerçi büyüdü ama yinede babadan ayrılmak zor 2 gün görmese unutuyo tanımıyo allah kolaylık versin hepimize sabır versin hayat hiç kolay değil sen üzülme psikolojinide bozma bebeğin için sen lazımsın o senin üzgün olduğunu anlar sakin olmaya çalış dertleşmek isretsen buralardayız unutma seni çok seviyorum arkadaşımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…