• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Merhaba kızlar... uzun zamandır yoktum merak edenler de olmuş keşke yoğunluktan filan olsaydı...
çok uykusuz, çok zor geceler geçirdim. düşündüm düşündüm ve sonunda bir çıkar yol bulamadığım için ayrılmaya karar verdim.
mesleğinin payı yadsınamazdı ama kesinlikle tek sebep bu değildi. başka başka çözülmeyen sorunlar vardı temelde. o çok üzüldü hiç istemedi.onu üzgün görmek en zoruydu şüphesiz...
zor ikna ettim ikimizin için de böylesinin hayırlı olacağını... sizler de dua edin lütfen ikimiz için de hayırlısı olsun...
yarın mahkememiz var.anlaşmalı olacağı için tek celsede bitiyormuş. bugün denizci eşi olarak son günüm de , son kez denizci eşi olarak bakayım dedim şu topiğe...
burda çok güzel insanlar tanıdım ben... Allah hepsinden razı olsun, gönüllerinden ne geçiyorsa versin onlara...
hepinizi çok seviyorum... Allah eşlerinize, sevdiklerinize selamet sizlere de sabır versin...
neler oluyor anlayamıyorum :14: neden bu ara hep yaprak dökümü çok üzüldüm canım benim eminimki çok iyi düşünerek aldın bu kararı ama ne diyeceğimi bilemiyorum :19: tabikide dualarım sizinle herkes için hayırlısı olur inşallah ve pişmanlık duymazsın uzun zamandır yoksun aklıma çok şey geldi ama bu hiç gelmemişti her ne olursa olsun bizleri yanlız bırakma

ay kayınvalide geliyor haftaya, hastaymış da hastahane işleriyle ben ilgilenecekmişim...... ahh ahh gelmedi zamanında bitince geliyor:37:
canım benim kolay gelsin belkide çoktain geldide gitti bile inşallah sen iyisindir sorun yoktur :16:

:64: aşkımmmm geldiii indi kurtuldu o gemiden :81:

:32:çok mutluyum hala bittiğine inanamıyorum:69:

çok zorluk çıkarmışlar inmemesi için ama sonunda başarmış çok mutlu oldum:21: darısı bütün bekleyenlere inşş herkes sağ salim yuvasına kauşur:70:

gerçi biz gene ayrıyız ben yine göremicem onu, 1 saat görsem yeterdi ama nerdeee:59:
olsun en azından telefon çekecek istediğim zaman ulaşabilicem buda yeter:92: bana destek olan bütün arkadaşıma çok teşekkür ediyorum hepinizi çok ama çok seviyorummmmmmmmm iyiki varsınızzzz:71::kkk::72:
gözün aydın canım benim inşallah uzun süre birlikte olursunuz iyice hasret giderirsiniz darısı tüm bekleyenlerin başına

iyi akşamlar kızlar. Moralim Coook bozuk. Nişanlım bir süre daha gelemiyormuş. Onunla birlikte 2 kaptanında bizim gibi planları altüst oldu. 6 ayı doldu aslında ama sürekli sorun çıkarıyor şirketi, resmen oyalıyorlar. En kötüsüde Bize yaşattıkları hayal kırıklığı. :59: Bugün onun doğum günü yanında değilim bütün özel günlerde olduğu gibi. :63:
işte herşeyden zor gelen bu değilmi arkadaşım bütün özel günlerin yanlız geçmesi biz avutuyoruz kendimizi burda cevramizde birsürü insan var ya onun için çok daha zor inşallah en kısa zamanda sağlıkla gelirde ayrı geçmiş bütün özel günlerin acısını çıkartırsınız :21:

htcvlkn, htckvn, htnkvn, mavi boncuk, derindeniz, nesrin savaş ve uzun zamandır uğramayan arkadaşlarım nelerdesiniz merak ediyorum:26::18:
ben iyi sayılırım gostcum sadece hamilelik ilerlediği için tatlı bir telaş var koşuşturuyorum meleğim için

selam kızlar naber? ben umut fırsat verirse yanınıza gelmeye çalışıyorum
canım kamaradaki yatakları değişmiyolar maalesef ama sizin şirket değiştirirmi bilmem sormakta fayda var tabii:28:
zaman zaman aranızda olurum inşş çok çokkkkkkkkkk öptüm:54:
umut kocaman oldu annesi sen nasılsın alıştın değilmi umutlu hayata ben hep düşünüyorum 6.5 yıldır bu evde genelde yanlız yada izinlerde eşimle farklı bi düzen vardı ve kuzucum doğduğunda çok daha farklı olacak büük bir merakla bekliyoruz o günlerin gelmesini :16:

neler oluyor anlayamıyorum :14: neden bu ara hep yaprak dökümü çok üzüldüm canım benim eminimki çok iyi düşünerek aldın bu kararı ama ne diyeceğimi bilemiyorum :19: tabikide dualarım sizinle herkes için hayırlısı olur inşallah ve pişmanlık duymazsın uzun zamandır yoksun aklıma çok şey geldi ama bu hiç gelmemişti her ne olursa olsun bizleri yanlız bırakma

canım benim kolay gelsin belkide çoktain geldide gitti bile inşallah sen iyisindir sorun yoktur :16:

gözün aydın canım benim inşallah uzun süre birlikte olursunuz iyice hasret giderirsiniz darısı tüm bekleyenlerin başına

işte herşeyden zor gelen bu değilmi arkadaşım bütün özel günlerin yanlız geçmesi biz avutuyoruz kendimizi burda cevramizde birsürü insan var ya onun için çok daha zor inşallah en kısa zamanda sağlıkla gelirde ayrı geçmiş bütün özel günlerin acısını çıkartırsınız :21:

ben iyi sayılırım gostcum sadece hamilelik ilerlediği için tatlı bir telaş var koşuşturuyorum meleğim için

umut kocaman oldu annesi sen nasılsın alıştın değilmi umutlu hayata ben hep düşünüyorum 6.5 yıldır bu evde genelde yanlız yada izinlerde eşimle farklı bi düzen vardı ve kuzucum doğduğunda çok daha farklı olacak büük bir merakla bekliyoruz o günlerin gelmesini :16:

hoşgeldin ablacım... İyiyim bende.. teşekkür ederim geldi ama hala göremedim, olsun iyi olduğunu biliyorum ya yeter.. senin bebiş beklediğini biliyoruz inşş hayırlısıyla sağ salim geliverir:nazar:

bu aralar bir üzgünlük var topikte inşş Allah herkesin yüüznü güldürür:71:

Merhaba kızlar... uzun zamandır yoktum merak edenler de olmuş keşke yoğunluktan filan olsaydı...
çok uykusuz, çok zor geceler geçirdim. düşündüm düşündüm ve sonunda bir çıkar yol bulamadığım için ayrılmaya karar verdim.
mesleğinin payı yadsınamazdı ama kesinlikle tek sebep bu değildi. başka başka çözülmeyen sorunlar vardı temelde. o çok üzüldü hiç istemedi.onu üzgün görmek en zoruydu şüphesiz...
zor ikna ettim ikimizin için de böylesinin hayırlı olacağını... sizler de dua edin lütfen ikimiz için de hayırlısı olsun...
yarın mahkememiz var.anlaşmalı olacağı için tek celsede bitiyormuş. bugün denizci eşi olarak son günüm de , son kez denizci eşi olarak bakayım dedim şu topiğe...
burda çok güzel insanlar tanıdım ben... Allah hepsinden razı olsun, gönüllerinden ne geçiyorsa versin onlara...
hepinizi çok seviyorum... Allah eşlerinize, sevdiklerinize selamet sizlere de sabır versin...

dualarımız hep sizinle...:70:

canım boşanma kararı karşısında "çok üzgünüm" demek istemiyorum. yaşamış biri olarak şu kadarını söyleyeyim; iki insan evlenirken nasıl sevinilirse boşanırken de o kadar sevinilebilir. çünkü her iki karar da özünde bundan sonra daha mutlu olunacağı inancıyla alınıyor. evlilik gibi boşanmanın da ilk günleri zor geçiyor. evli olma durumu gibi yeniden bekar kadın olma durumuna da zamanla alışılıyor. güçlü bir kadın olduğunu seni tanımasam bile aklımda bıraktığın izden hissediyordum. merak etme herşey güzel olacak, oluyor hem de fazlasıyla...rahatlık hoşuna gidecek, sorumsuzluk, bağımsızlık, hesap vermezlik, kendi kaderini sadece kendi kararlarınla tayin etme şımarıklığı...vs. inan bunlar iyi gitmeyen evliliklerin ardından kadınlara çok iyi geliyor.
tecrübelerime istinaden birkaç şey söylemek istiyorum: ailen bu süreçte destek olacak ama sen yine de bu desteği kontrollü kabul et. niyetleri iyi olsa da boğabiliyor.
mahkeme süreci tamamlandıktan sonra muhakemeye girme. biten bittiğine göre ruhunu, aklını geride bıraktıklarının meşgul etmesine izin verme. kendine odaklan, işine, arkadaşlarına, fiziksel görünümüne, hayallerine...bir de kendini hazır hissedince aşık ol; aşktan muhteşemi yok bu hayatta, aşk gibi unutturan, hayata bağlayan, yenileyen, güçlendiren, umutlandıran başka bişey yok.
herşeyin harika olmasını dilerim senin için, çok cesur ol, yeni hayatın başlıyor...
sevgilerimle

selam herkeseeee:))
ne zamandır giremedim bende... bu bebek beni perişan etti... uyku yok düzen yok günler saatler birbirine karıştı artık. birde üzerine sevdiceğimin gitme vakti yaklaştı. oturup zırıl zırıl ağlıyorum.sütün falan kesilmez umarım.ne yapacağım ben o gidince. bu seferki diğerlerine hiç benzemeyecek. geçen gün babası oğlumu kucağına aldı seviyordu ve dediki acaba ben gitmeden baba dermisin. duyarmıyım ilk söylemeni.ben koptum tabi.ağla ağla helak oldum. güçlüyüm falan diyorum ama bebeğe kadarmış galiba herşey. çok moralim bozuk çok...
öpüyorum hepinizi....

dkiraz okadar üzme kendini inan herşey geçecek senin şuan en zor zamanın aynı şeyleri bende yaşadım,sütü kestiğin zaman gece daha çok uyumaya başlıycak 2 ile 3 yaş dönemi çok zor bir dönem kırma dökme oraya gitme demekten helak oluyorsun ama üçbuçuk-4 yaş sonrası çok güzel iyiki doğurmuşum diyorsun herşeyi anlamaya başlıyorlar teşekkür etmesini biliyorlar geçen oğlum ellerine sağlık anneciğim dedi dünyalar benim oldu eşim yokluğunu ooğlum sayesinde anlamıyorum okadar dolduruyorki günlerimi vakit nasıl geçiyor anlamıyorum oysaki eskiden eşimi beklerken hiç geçmezdi.ona hep iyiki varsın anneciğim diyorum.çünkü gerçekten iyiki var insanın çocuğunun olması kadar güzel birşey yok hakikaten melekler.ama annelerin emeğide gözardı edilir gibi değil.az önce efeye masal anlattım ve şimdi mışıl mışıl uyuyor yarın anaokulumuz var.:1:(biraz istemesekte) eşimle devamlı çağrılaşıyoruz.öyle iş ayrılıklarına biz çoktan alıştık ama efe artık büyüdüğü için daha sık babasını sorar oldu bende espirili bir dille para kazanması gerektiğini söyleyince beraber gülüyoruz ama eşim bebekliğinden beri ara sıra gittiği için duruma alışık ama eşim bebekliğinden beri karada çalışıp şimdi gemiye gitseydi eminim oğlum ve dolayısı ile ben bu ayrılma durumunu zor atlatırdık.durum böyle kaptan eşi olmak zor ama zor olmayan iş mi var:61: hepinizi öpüyorum

yok görüşemedik ben 7 aydır görüşemiyoruz diye yakınırken bide hesapladım ki 7 buçuk ayı geçmiş:1:

en yakın zamanda görüşürsünz inşş. :61:

ben de haber alamamaktan yakınıyodum.ilk 20 gün hiç haber yok.sonra sabahın köründe bi telefoonnn çığlık çığlığaaa :61: her ne kadar zor olsa da ayrı kalmak anlıyorum ki güçlüyüz biz.sende bende bizm gibi diğer arkadaşlarımız da....

en yakın zamanda görüşürsünz inşş. :61:

ben de haber alamamaktan yakınıyodum.ilk 20 gün hiç haber yok.sonra sabahın köründe bi telefoonnn çığlık çığlığaaa :61: her ne kadar zor olsa da ayrı kalmak anlıyorum ki güçlüyüz biz.sende bende bizm gibi diğer arkadaşlarımız da....

evettt:1:operatör şirketine dava açasım gelio heryerden çeker dio reklamına denizci kouyor ama hani nerdee:1::60:

dkiraz okadar üzme kendini inan herşey geçecek senin şuan en zor zamanın aynı şeyleri bende yaşadım,sütü kestiğin zaman gece daha çok uyumaya başlıycak 2 ile 3 yaş dönemi çok zor bir dönem kırma dökme oraya gitme demekten helak oluyorsun ama üçbuçuk-4 yaş sonrası çok güzel iyiki doğurmuşum diyorsun herşeyi anlamaya başlıyorlar teşekkür etmesini biliyorlar geçen oğlum ellerine sağlık anneciğim dedi dünyalar benim oldu eşim yokluğunu ooğlum sayesinde anlamıyorum okadar dolduruyorki günlerimi vakit nasıl geçiyor anlamıyorum oysaki eskiden eşimi beklerken hiç geçmezdi.ona hep iyiki varsın anneciğim diyorum.çünkü gerçekten iyiki var insanın çocuğunun olması kadar güzel birşey yok hakikaten melekler.ama annelerin emeğide gözardı edilir gibi değil.az önce efeye masal anlattım ve şimdi mışıl mışıl uyuyor yarın anaokulumuz var.:1:(biraz istemesekte) eşimle devamlı çağrılaşıyoruz.öyle iş ayrılıklarına biz çoktan alıştık ama efe artık büyüdüğü için daha sık babasını sorar oldu bende espirili bir dille para kazanması gerektiğini söyleyince beraber gülüyoruz ama eşim bebekliğinden beri ara sıra gittiği için duruma alışık ama eşim bebekliğinden beri karada çalışıp şimdi gemiye gitseydi eminim oğlum ve dolayısı ile ben bu ayrılma durumunu zor atlatırdık.durum böyle kaptan eşi olmak zor ama zor olmayan iş mi var:61: hepinizi öpüyorum

benim asıl korktuğum ne biliyormusun? eşim gidince çok zorlanıyorum başta. ilk bir hafta falan hayattan kopuyorum neredeyse.(aslında bu gelişlerde de yaşadığım birşey.adapte olamıyorum hemen durum değişimlerine)bitkin huysuz biri olup çıkıyorum.eskiden vurup kafayı günlerce uyurdum. oysa şimdi bir bebek var kucağımda gözleri ta gözlerimin içine derin derin bakan, masum, ilgi bekleyen, sabır bekleyen...ben bu sabrı gösterememekten korkuyorum aslında.
hep çok güçlü bir kadın olduğumla gurur duyardım ama bu gidiş benzemiyor diğerlerine korkuyorum yenik düşeceğim diye....

selam kızlar nasılsınız?ben bursada olduğum için çok fazla giremiyorum ama özledim sohbetleri en kısa zamanda görüşmek üzere:54:

benim asıl korktuğum ne biliyormusun? eşim gidince çok zorlanıyorum başta. ilk bir hafta falan hayattan kopuyorum neredeyse.(aslında bu gelişlerde de yaşadığım birşey.adapte olamıyorum hemen durum değişimlerine)bitkin huysuz biri olup çıkıyorum.eskiden vurup kafayı günlerce uyurdum. oysa şimdi bir bebek var kucağımda gözleri ta gözlerimin içine derin derin bakan, masum, ilgi bekleyen, sabır bekleyen...ben bu sabrı gösterememekten korkuyorum aslında.
hep çok güçlü bir kadın olduğumla gurur duyardım ama bu gidiş benzemiyor diğerlerine korkuyorum yenik düşeceğim diye....

dkiraz arkadaşım gece seni bebek çok uyandırdığı için uykusuz üstüne üstlük eşinde gittiği için üzgün ve bütün bunları birleştirirsek biraz zor bir ruh hali içindesin yazdıklarından onu anlıyorum.bu gidiş benzemiyo diğerlerine ve neye yenik düşeceğini inan ben anlamadım.sadece dediğin gibi sabretmen gerekiyor ama inan aynı yollardan bende geçtim aynen anlattığın gibi hala bile daha eşim gidince 1 hafta kendime gelemiyorum bunu kayınvalidem söylüyor.sonra eşim 1 hafta gemiye adapte olamadığını söylüyor.hiç evden gemiye gitmek istemiyor ama yapıcak birşey yok sonuçta evin geçinmesi lazım.ama gemiden eve gelmesine 1 hafta kala bizim evde hep bayram havası.eskiden çocuk yokken bende günümü uykuyla geçiriyordum ev hanımı olmaya hiç alışamamıştım gün dolduruyordum ama çocuk oldu ilk 2 sene ağlıyordum bu hayat böylemi geçicek ben niye okudum eş bekle çocuk doyur ki mesleğim kimya meslek felan kalmadı zaten artık usta bir ev hanımı oldum :1: zaten çalışırsam eşimi hiç göremiycem o geldiğinde evde olucak emekliler gibi ben sabah işe gidicem akşam yorgun dönücem yani böyle olmıyacağını anlayınca benim iş otomatik olarak bitti sonra çalışırsam tatili 15 güne sığdırmamız gerekicek şimdi 2 ay tatil yapıyoruz bir annemlerin yazlığında bir kayınvalidemlerin yazlığında*ama oğlum şimdi 5 yaşında her işi nerdeyse kendi yapıyor buda beni çok rahatlatıyor en azından kedimede vakit ayırabiliyorum*eşim geldimi aylecek rahat rahat gezebiliyoruz*dolayısı ile sabredilmiycek bir şey yok çocuğumuz sağlıklı doğduğu için ve eşimizinde bir işi olduğu için şükretmemiz gerekiyor*kendine iyi bak*

Okumaya değer
Kadın 32 yaşında güzel bir bayandı ve eşi
oldukça yakışıklı bir deniz subayı idi....Bundan bir kaç ay önce yanlış bir
teşhis sonucu gerçekleştirilen ameliyatla gözlerini kaybetmişti genç kadın
ve asla göremeyecekti.
Kocası ameliyattan sonra acı gerçeği öğrenince
...yıkılmış ve kend i kendine bir söz vermişti. Günler geçiyordu.Kadın her geçen gün kendini daha
kötü hissediyor, çok sevdiği kocasına yük olduğunu düşünüyordu.Eşinin bu
içine kapanık, karamsar hali kocayı çok üzüyordu
Birden aklına eşinin eski işi geldi.Geri dönmesini
isteyecekti.Ama bunu ona nasıl söyleyecekti, çünkü artık çok
kırılgan ve neşesizdi.
Bütün cesaretini toplayarak akşam karısına konuyu açtı.Karısı dehşetle
gözlerini açtı:Ben bunu nasıl yaparım ben körüm, diye
bağırdı.
Kocası ona destek olacağını, her sabah kendisinin işe
bırakacağını ve akşamları da iş çıkışında alacağını ve ona çok güvendiğini
söyledi.Çünkü eşini tanıyordu ve bunu başarabileceğini biliyordu.Kadın
büyük bir umutsuzlukla kabul etti çünkü eşini çok seviyordu ve onu kırmak
istemiyordu.Her sabah eşini işine bırakıyor ve akşamları da alıyordu
fedakar koca.Günler böyle ilerledi, karısı eskisinden biraz daha
iyiydi.Fakat kocası daha fazlasını istiyordu, kendisine söz vermişti
sonuna kadar gidecekti.Aksam karısına:Artık işe kendin gidip gelmelisin,
dedi.Kadın şaşırmıştı.Bunu asla yapamayacağını söyledi.Kocası ısrar edince
onu yine kıramadı ve bütün cesaretini
topladı.Bunu kendisi de istiyordu
ama o kadar güveni yoktu. Sabahları kadın artık otobüs durağına kendisi
gidiyor, otobüsüne biniyor ve otobüsten inerek işine
gidebiliyordu.Günler günleri kovaladı, hiç bir problem yoktu.Yine bir gün
otobüse binerken, şoför:Sizi kıskanıyorum, hanımefendi dedi.Kadın
kendisine söylenip
söylenmediğini anlayamadan, neden diye sordu.Şoför:Çünkü her sabah sizin
arkanızdan bir deniz subayı genç adam otobüse biniyor ve bütün yol boyunca
sevgi ile size bakıyor, otobüsten indikten sonra yeşil ışıkta yolun
karşısına geçmenizi bekliyor siz binaya girdikten sonra
arkanızdan öpücük yollayıp size her gün sevgiyle el sallıyor, dedi.
HERKESİN
BU KADAR SEVMESİ VE SEVİLMESİ, HEPSİNDEN DE ÖNEMLİSİ BÖYLE BİR SEVGİYİ HAK
EDECEK İNSANI BULMASI DİLEĞİYLE..

Son düzenleme:
Back