- 22 Şubat 2008
- 4.520
- 37
-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
merhabalar ben bayan kaptan adayıyım. :) Eşlerini bekleyenler için tavsiyem sadece sabretmektir. Bir zaman sonra karadaki denizcilik firmalarına geçme şansları var, yada olmadı eşlerinide gemide beraber götürebilirler. Ama eşiyle denize çıkmak isteyen varsa biraz cesaretli olmalıdır. Cesaretten kastım ; denizde her an herşey olabilir. Mesela 5-6 metrelik dalgalar bizim için normal hava koşullarındandır. Ama o 5-6 metrelik dalgaların arasında bi büyük dalga oluşur, mesela 15 metrelik dalga oluştu, koca kütle geminin bordasına(yan taraflarına) bi vurur ve gemiyi 2 ye bölebilir.
merhabalrr hepinizi çok özledim ben,yine ancak yazabilioruminternet uzerinde oynadıgım bi oyunun yuzunden modem bozuldu ve 3-4hafta yaptıramadık cunku ilk bozusum deil kızdılar bana bizimkiler ,neyse haticeye deil neticeye bakmak lazım dimi inanın klavyede yazı yazmayı bile unutmusum :))))
bundan sonmra bidaha ne zaman girerim bilmiyorum cunku sınav haftası malum aramızda ogrenci olanlar bilir.
hmm dusunuyorum ama yazcaklarımı unuttum iyimigelir bakam birazdan aklıma
öncelikle herkesin eşleri gelmiş hepinize gozunaydın ve hayırlı olsun diliyorum,çok sevindim.bu arada denizcim sende taşınmıssındır artıklojmanların kuçuk olmasına uzuldum ama marmarıstekiler buyuk .nedense dengesiz yapmıslar ozaman, soylemen iyi oldu bende ev dolsun die esya almam en azından .
son olarak bayan kaptan arkadaşımıza anlattıkları için tesekkur ederim inan içimizi çok ferahlattın ne diyebılırımkı daha !!klava: bir sevdiğinin olmadığını duşunuyorum ben açıkcası bayan kaptan ,olsaydı bu tür iç burkan cumleler kurmazdın.
neyse belkide iyi niyetle yazdın bunları yada işinin mahiyetini anlatmak için,zorluklarıunı... ama sunuda unutmamk lazım hiç bi işin kolaylıgı yoktur her işin kendine has zorlukları vardır..
:teytey: Kızlar kendınıze çok iyi bakın opüyorum kocaman sizleria.s. :enbuyukkk:
sağol ecemcim sende hoşgeldin.bayan captan arkadasımızın yazdıklarını okuyunca azıcık sinirlendim ve biraz sert mi msj yazdım anlaşılan .sen daha ılımlı yaklasmıssın neyseki.
hm son olarak aklıma gelmısken yazayım bayan captan arkasımız diyor cesaretli olmamız lazımmıs diyerek,sence cesaret tek korkmamak mı?? belki sen buyuk dalgalardan korkmamayı cesaret sanıyorsun ama buradaki tüm asker eşleri(deniz-hava-kara),eşlerinden ayrı kaldıkları zaman hayattan yılmamayı,cevrelerine (çocukları,anne-babaları)karşı güçlü imajını verip sürekli telkin ve teselli de bulunmak, o buyuyk dalgalardan daha buyuk sorumluluk getırıyuor ,senın dalgalardan korkmaman cesaretli olman belki bi anlık bi saniyelik ama bizimkisi devamlı ve yavastan asla bi açık vermemektir.işte bayan captan arkadasımız senınle bızım aramızda fark bu !! neyse ben burda durdukca daa çok yazarım en iyisi çıkayım ben herkese bol selam öpüyorumm görüszzzz
Dolayısıyla denizcilikten bahsediyoruz, başka mesleklerin tehlikeli-tehlikesiz olduğunu değil.İyi niyetli olarak denizciliğin iyi yanlarından ikisini, kötü yanlarındanda ikisini söyledim. Yani mesleğimiz mahiyetini dile getirdim.ama sunuda unutmamk lazım hiç bi işin kolaylıgı yoktur her işin kendine has zorlukları vardır..
:
arkadaşlar farkındaysanız bu başlıkta sadece denizcilikten konuşuyoruz. Dolayısıyla denizcilikten bahsediyoruz, başka mesleklerin tehlikeli-tehlikesiz olduğunu değil.İyi niyetli olarak denizciliğin iyi yanlarından ikisini, kötü yanlarındanda ikisini söyledim. Yani mesleğimiz mahiyetini dile getirdim.
yukarıda birde cesaretin sadece dalgalardan korkmamak, eşlerinden ayrı kaldıkları zaman hayattan yılmamayı başarmak olduğunuda söylemişsin. e bi zahmet düşünü ver bizde eşlerimizden, ailelerimizden aylarca ayrı, uzakta kalıyoruz. Gemiye çıkıyosunuz, 6 ay sonra bi dönüyosunuz; kim ölmüş, kim kalmış, buralar değişmiş, çocuğun okula başlamış, karne bile almış :uhm: Şimdi bizim cesaretimiz sadece dalgalalardan korkmamakmı?
ecem_1912 ! bana demişsinki pek bilgin yok, arka arkaya yazmışsın diye !!!. Bilgisayar bilgim Allaha şükür var, ama yazıcağım metin uzun olduğu için, okuyucuya üşenip okumamak gelebilir diye; arka arkaya mesaj yazdım.
bide sabırdan bahsetmişsin ecem_1912 ! sabır bizim mesleğin olmazsa olmazı. Sevdiklerine kavuşmaya 6-7 ay var sabretmede göreyim seni....