Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

slm arkadaşım hoşgeldin aramıza.burdaki yazıları okudunmu bilmiyorum ama genelde askeri alanda çalışan denizcilerin eşleriyiz biz.yani senin bahsettiklerin askeriyede olmuyor.yani karada denizcilik firmalarına geçemiolar emekli olduktan sonra belki.karada görev yapanlarda var aramızda ama genelde askeri alanda çalışanlarız.bu arada sana başarılar

merhabalrr hepinizi çok özledim ben,yine ancak yazabiliorum internet uzerinde oynadıgım bi oyunun yuzunden modem bozuldu ve 3-4hafta yaptıramadık cunku ilk bozusum deil kızdılar bana bizimkiler ,neyse haticeye deil neticeye bakmak lazım dimi inanın klavyede yazı yazmayı bile unutmusum :))))
bundan sonmra bidaha ne zaman girerim bilmiyorum cunku sınav haftası malum aramızda ogrenci olanlar bilir.
hmm dusunuyorum ama yazcaklarımı unuttum iyimi gelir bakam birazdan aklıma
öncelikle herkesin eşleri gelmiş hepinize gozunaydın ve hayırlı olsun diliyorum,çok sevindim.bu arada denizcim sende taşınmıssındır artık lojmanların kuçuk olmasına uzuldum ama marmarıstekiler buyuk .nedense dengesiz yapmıslar ozaman, soylemen iyi oldu bende ev dolsun die esya almam en azından .
son olarak bayan kaptan arkadaşımıza anlattıkları için tesekkur ederim inan içimizi çok ferahlattın ne diyebılırımkı daha !! klava: bir sevdiğinin olmadığını duşunuyorum ben açıkcası bayan kaptan ,olsaydı bu tür iç burkan cumleler kurmazdın.
neyse belkide iyi niyetle yazdın bunları yada işinin mahiyetini anlatmak için,zorluklarıunı... ama sunuda unutmamk lazım hiç bi işin kolaylıgı yoktur her işin kendine has zorlukları vardır..
:teytey: Kızlar kendınıze çok iyi bakın opüyorum kocaman sizleri a.s. :enbuyukkk:

abba slm hoşgeldin buarada.yazdıklarına katılıyorum aynen.sanırım sende bana katılıyorsun.dediğin gibi sevdiği yok galiba arkadaşımızın.oda iyi niyatli yazmış sanırım ama ben bile bi an neoluyoruz dedim.:asigim:

sağol ecemcim sende hoşgeldin.bayan captan arkadasımızın yazdıklarını okuyunca azıcık sinirlendim ve biraz sert mi msj yazdım anlaşılan .sen daha ılımlı yaklasmıssın neyseki.
hm son olarak aklıma gelmısken yazayım bayan captan arkasımız diyor cesaretli olmamız lazımmıs diyerek,sence cesaret tek korkmamak mı?? belki sen buyuk dalgalardan korkmamayı cesaret sanıyorsun ama buradaki tüm asker eşleri(deniz-hava-kara),eşlerinden ayrı kaldıkları zaman hayattan yılmamayı,cevrelerine (çocukları,anne-babaları)karşı güçlü imajını verip sürekli telkin ve teselli de bulunmak, o buyuyk dalgalardan daha buyuk sorumluluk getırıyuor ,senın dalgalardan korkmaman cesaretli olman belki bi anlık bi saniyelik ama bizimkisi devamlı ve yavastan asla bi açık vermemektir.işte bayan captan arkadasımız senınle bızım aramızda fark bu !! neyse ben burda durdukca daa çok yazarım en iyisi çıkayım ben herkese bol selam öpüyorumm görüszzzz

aslında bende pek ılımlı yaklaşmadım umarım arkadaşımız yazdıklarımızı anlamıştır.sana katılıyorum sonuna kadar.bende sinirlendim.ee zaten öğrenciymiş yani biz sanırım ondan daha kıdemliyiz yerimseniben.pek bilgiside yok sanırım arkarkaya yazmış ama neyse.bizim savaşımız sabırımız sonuna kadar.dışardan tabii konuşmak kolay.ayırt edememiş arkadaşımız umarım daha detaylı bilgiye sahip olur ve araştırır.tavsiyemizi dikkate alırsa onun yararına.bende seni öpüyorum canıma.s.

arkadaşlar farkındaysanız bu başlıkta sadece denizcilikten konuşuyoruz.
ama sunuda unutmamk lazım hiç bi işin kolaylıgı yoktur her işin kendine has zorlukları vardır..
:
Dolayısıyla denizcilikten bahsediyoruz, başka mesleklerin tehlikeli-tehlikesiz olduğunu değil.İyi niyetli olarak denizciliğin iyi yanlarından ikisini, kötü yanlarındanda ikisini söyledim. Yani mesleğimiz mahiyetini dile getirdim.
yukarıda birde cesaretin sadece dalgalardan korkmamak, eşlerinden ayrı kaldıkları zaman hayattan yılmamayı başarmak olduğunuda söylemişsin. e bi zahmet düşünü ver bizde eşlerimizden, ailelerimizden aylarca ayrı, uzakta kalıyoruz. Gemiye çıkıyosunuz, 6 ay sonra bi dönüyosunuz; kim ölmüş, kim kalmış, buralar değişmiş, çocuğun okula başlamış, karne bile almış :uhm: Şimdi bizim cesaretimiz sadece dalgalalardan korkmamakmı?
ecem_1912 ! bana demişsinki pek bilgin yok, arka arkaya yazmışsın diye !!!. Bilgisayar bilgim Allaha şükür var, ama yazıcağım metin uzun olduğu için, okuyucuya üşenip okumamak gelebilir diye; arka arkaya mesaj yazdım.
bide sabırdan bahsetmişsin ecem_1912 ! sabır bizim mesleğin olmazsa olmazı. Sevdiklerine kavuşmaya 6-7 ay var sabretmede göreyim seni....

selam arkadaşlar derindenizcim nasılsın uzun zamandır ugramıyordum foruma ama seni gördüğüme çok sevindim bu arada arkadaşlar mesajlarınızın bir bölümünü okudum ve çok duygulandım bende asker eşiyim 2-3gün gelemicek olsun evde duramıyorum sizlere allah sabır versin bu yaz tayinciyiz dogu görevimiz var bende alışcam artık uzun süre gelmemelere sizlerinki daha zor tabi sürekli özlem zor olsa gerek

1- sen daha ADAYSIN (2-3 yer gördün diye bize ahkam kesme!)
2- SİVİLSİN (bu topik askeri personelde çalışanların eşlerine ait biyer,siviller yazamaz {yeterince açık mı senin için?!!}
3-'' MESLEKLERİMİZ VE BİZ'' bölümünde kendi branşından olanlarla mukayeseni yap bizimle değil,ben maliye bölümü öğrencisiyim gelipte burada bölümüm üzerinden terimler kullanıp konuşmuyorum.
4- o PERVANE birgün senide çeker dikkat et,bunun tecrübesizlikle ya da senin bölümünü okuyup okumamakla da ilgisi yok sadece ''dikkat'' gerektiren birşey.
5- kıç tarafına hava almaya çıktığın zaman PUNTELLERE de dikkat et!!

Senin anlayacağın dilden konuştum umarım daha fazla laf kalabalığı yapmazsın burada!!!
Ayrıca senin kompleksli biri olduğunu düşünüyorum canım..babay

şimdi önce buradada mesleğindede yenisin,konuşmalarına dikkat etmeni tavsiye ediyorum.benim yazdıklarımı ve abbanın yazdıklarını ne kadar anladığın belli.bence senin bilgisayar bilgin olabilir ama eksik yanlarında var.bana hala öğüt verir nitelikte konuşuyorsun bence senin buna ihtiyacın var.sevdiklerine kavuşmaya 6-7 ay var sabretmede göreyim demek ne demek onu da hiç anlamadım.açıklarsan sevinirim.ayrıca abba sana gereken cevabı vermiş sonuna kadar katılıyorum.sen yanlış yerdesin bence de!!!!!!!!!!!!

abba verdiğin cevaplar için seni tebrik ediyorum gerçekten demek istediklerimi sen anlatmışsın.bana tercüman oldun saol :)) bence ileri falanda gitmedin arkadaş verdiği cevaplardan anlamadığı belli bizi.anlayacağını da sanmıyorum. görüşmek üzere.

saol ecemcim bence ADAYımızda farkında ama nedense bunu kabul etmek istemıyor yanlış yere yazdığını ama hala anlamamakta ısrar ediyorsa ona tavsiyem IQ 'suna bi baktırsın demek olacak ve bunuda ciddi söylüyorum maksadım alay etmek asla değil.dediğim gibi mukayesesini bizimle deil kendi meslekdaşlarıyla yapması lazım bu topiğin bulunğu yer '' EŞLERİMİZİN MESLEKLERİ VE BİZ''bölümü oluyor burası {büyük harfle yazıyorumki iyice anlasın diye}.bize verdiği cevaplara bakarak ileri gitmediğimi anladım hatta az bile demişim dedim açıkcası :) Neyse kendi düşen ağlamazmış , biz sadece gerekli savunmamızı yaptık okadar.son olarak bir özürü de hak ettiğimizi düşünüyorum ben,umarım beni anlamıştır ADAYımız.
canım opüyorummm goruszzz sonaaa , dier kızların eşleri yanlarında sanırım ne güzel ne mutluD

hoşgeldin derya aramıza ,aynı kaderi paylaşanlardanız burada hepimiz... optüm gorusmek üzere..

bende usta gemici eşiyim .on yıldır. eşim yük gemisinde .gittimi dokuz ay yok.bazen bir sene.büyük oğlum babasını bilmeden büyüdü.yalnız evliliği iyi bilirim...

slm kızlarr nasılsınnn.bende geldim. ama nezamandır pek kimse yokkk.kızlarr neredesinizzz.

kıslar nerdesiniz.ben yalnızım gene.şans bizdekide.nöbetçiydi eşim kaç gün 3 gün göremeden seyre gitti bugün direk bide seyir dönüşü eve gelmicek direk nöbete gene.off yaa.canım çok sıkıldı.hep yanımda olsun.akşamları geldiğinde öyle mutlu oluyorum ki.ama uzun zamandır ya nöbet ya seiyr.yani akşamları,sabahları,geceleri yok yok yok.ben yalnızım bi başımayım hep buralarda.onun olmadığı heryer benim için hep yalnızlık.ben eşimi çok özledim.öyle özledimki anlatamam.
paylaşmak istedim...

Ah be ecem aynı durumdayız son zamanlarda doğru dürüst yüzünü göremedim yine yok seyirde ve seyir dönüşü nöbetçi bize hayırlısıyla sabırla beklemek düşüyor... Allah kavuştursun ...

benımki yine ayın sonuna attı offf ya çok özledim. şimdi gelincede kardeşimin dügünü var .yine anlamıycaz bişey yine gitcek artık sen anlat ogluşuma durumu. daha üçyaşında sorup duruyo nerde diye.geçen babasıyla konuşuyo nedese baba benim çok sütüm var sen delsene bak bi şürü var nasıl üzüldüm otur agla sonra ooofffffffff

özlem çok zor oluyor evet bazen banada aglama krizleri gelior (( Allah hepimize sabır versin.. Güçlü olacaz die etrafa karşı kendimizi daha çok yıpratıyoruz ama gerekende bu sanırım. özellikle kavuscamıza gunler kaldıgı zaman sabırsızlanmamak elde deil ve ve o anki özlemden daha çok bi duygu yuku oluyor pek anlatamasamda anladınız sanırım.bu haftasonu yanıma gelicek insallah kazasız gölcük yakın dedik yine ayda bir yada iki ayda bir yanıma gelebilior(( öpüyorum hepinizi gorusmek üzere.. çok sevmek çok özlemek kavusamamak ızdırap oluyor evet; tek tesellisi gelicek bi gun 2gun yada daha fazla sureyle yanına gelıp sarılması belkide...

özledim çok özledim.bu bomboş evde bomboş odada bomboş masada bomboş yatakta hep tek başımayım.beni üzen tek başıma olmak değil.sensizlik.sesini bile duyamıyorum.nöbetten çık seyre seyireden çık nöbete.ufffff.ağlasam ne fayda yalvarsam kapansam ayaklarına gitme aşkım gitme bitanem desem.katlanamıyorum bazen.hiç bir zaman.denize bakıyorum sadece.boş telefonunu arıyorum sanki çalcak.hep aynı ses aradığınız kişiye ulaşılamıyor.bende biliyorum ulaşılamaz.ama arıyorum işte.buara okadar bunaldımki.hep oyalıyorum kendimi ama olmuyor.hiç birşey unutturmuyor yokluğunu.alışmakmı,neye niçin nekadar...çok özledim.oysa ne ayrılıklar yaşadık bu neki.geçmio işte bikaçgün bile geçmio artık.ölüm gibi.çok özledim...:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…