• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

:kızgın:

hemen hemen herkesin her limanda sevgili muhabetti yapması ne kadar iğrenç bence :kızgın: midem kalkıyor artık birinden duyduğum zaman...çalıştığım yerde bi müşterim var sürekli gelen onunda eşi denizci böyle sohbet falan ediyoruz arada bir..yanında bi arkadaşıyla gelmiş gecenlerde dediki benim için bu kızında sevgilisi denizciymiş falan çekemedi herhalde fesat şey o yanındaki bakışlarından anlamalıydım :oklava: diyor ki benim müşteriye senin ki nöbetçiyim diyip diyip başkalarıyla fingirdeşmesin falan bana bakıyor sonra hani kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabııı ayy bir sinirlendimmm pess yaaa pesss :kızgın: :oklava: umurumda değil hiç birii benim güvenim sonsuzz canıma ama insanız olurda bi hataya düşerse kendi kaybederrrrrr :kızgın:

boşver bitanem sinirini bozma,seninde dediğin gibi bazı hanımlar denizci sevgilim/eşim var diyice çekemiyorlar çok casip ve çekici geliyor onlara beyaz bir üniforma ama işin iç yüzünü bilmiyorlar ah bi bekleseler bizim gibi aylarca haber alamadan:(
millet yanındaki kocasına sahip çıkamıyor bize laf söylüyor oda bir tuhaf...eed bizim güvenimiz sonsuz alkisalkisalkis
senin erkek arkadaşın deniz subayımı yoksa kaptan mı bitanem?

arkadaşlar hepimiz için...

Zerrin Özer-Denizlerde Sen

Nereden takılmışsa
bir şarkı dudaklarımda
Havada deniz kokusu
Aramızda denizler
yıllarımı çaldı yokluğun
Ağlasam ağlar ıslanır
Denizlerde sen hasretinde ben
Yokluğun esiyor akşamlarda
Kadehlerde sen çaresizim ben
Yoksun sen yoksun ya akşamlarda

Sularda yorgun akşam
ben yangın telaşlarında
Çırpınır kalbim çırpınır
Gemiler geçer uzak
bir beyaz hüzün soluklarınır
Çırpınır akşam çırpınır

Gel bir daha gitme hiç
hep gözümün önünde ol sen
Hep yanımdaki resmin gibi
Aaramızda denizler
yıllarımı çaldı yokluğun
Ağlasam ağlar ıslanır

arkadaşlar bu denizciler çapkın olur muhabbetinden sıkıldım herkesden aynı şeyi duyuyorum bıktım usandım halbuki onlar nekadar zor şartlarda çalışıyorlar. siz de bu konudan muzdarip misiniz??:1shok:

ooooo neler neler söylediler ama tıkadım kulağımı hiçte öyle bi insan değil benim verdiğim cevap:ERKEKTİR YAPAR....
o zaman kimse bişey diyemedi tabi sustular şimdi Allah'a çok şükür çok mutluyum bi bebek bekliyoruz sakın kimseyi dinleme canım sen tanıyosan sevdiğini gerisi yalanolumunekankayizsmile

ooooo neler neler söylediler ama tıkadım kulağımı hiçte öyle bi insan değil benim verdiğim cevap:ERKEKTİR YAPAR....
o zaman kimse bişey diyemedi tabi sustular şimdi Allah'a çok şükür çok mutluyum bi bebek bekliyoruz sakın kimseyi dinleme canım sen tanıyosan sevdiğini gerisi yalanolumunekankayizsmile

bebek mi bekliyorsunuzzzz çok harikaa yaaa tebrik ederimmm inşallah sağlıklı ve mutlu bir bebek olur Allahın izniyle...Bende hayalini kurup duruyorum harika bişey bebişşş :)):emir_bebek::nazar:

canlarım keyifler nasıl :ecrin_bebek:
daha dün akşam yazdım ama yok :olmaz: sitede neler oluyor maviydi pembeye dönmüş ama bu hali çok güzel :kedi: neyse tekrar yazayım en son yazdığımda eşim evrak için türkiyeye gelmişti eve de geldi bir hafta beraberdik sonra aşkımı yolcu ettim :gitme: misafirler geldiler vakit bi şekilde hızlandı ama artık yanlızım mafoldumben 4 ay var canımın gelmesine 2 hafta geçti inşallah su gibi akar gider hepimiz için rabbim güç kuvvet versin hepimize :Saruboceq:
aramıza yeni katılanlar var hoş geldiniz arkadaşlar kaderimiz bir olumunekankayizsmile
nesrinden haber yok sanırım bakınayım neler olmuş kaydirigubbakcemile3

sen de hoşgeldin denizk... seninkide mi 4 ay yok :((( Allah sabır ve kolaylıklar versin hepimize...AMİNNN:( eed sitede onarım varsı sanırım erişim yoktu ama düzelmiş:)

canlarım keyifler nasıl :ecrin_bebek:
daha dün akşam yazdım ama yok :olmaz: sitede neler oluyor maviydi pembeye dönmüş ama bu hali çok güzel :kedi: neyse tekrar yazayım en son yazdığımda eşim evrak için türkiyeye gelmişti eve de geldi bir hafta beraberdik sonra aşkımı yolcu ettim :gitme: misafirler geldiler vakit bi şekilde hızlandı ama artık yanlızım mafoldumben 4 ay var canımın gelmesine 2 hafta geçti inşallah su gibi akar gider hepimiz için rabbim güç kuvvet versin hepimize :Saruboceq:
aramıza yeni katılanlar var hoş geldiniz arkadaşlar kaderimiz bir olumunekankayizsmile
nesrinden haber yok sanırım bakınayım neler olmuş kaydirigubbakcemile3

canım Allah kavuştursun sağ sağlim inş her gitme zor oluyo biliyorum ama buda hayatımızın bir parçası biz güçlü kadınlarız unutma:hooray: dikkat et kendine canımolumunekankayizsmile

ya arkadaşlar bu ne zor şeymiş böyle dayanmıyorum,telefonda gel artık nolur dememek için zor tutuyorum kendimi,günler geçip gitmek bilmio,iice sinirlerim yıprandı,her işim ters gidiyor kime gidip derdimi anlatayım ki mecburen içime atıyorum susuyorum ama dayanamıyorum :'( bu bizim ilk ayrılığımız zamanla alışacağım değil mi ???? :( :( :(

Valla canım yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi..
4 yıllık denizci sevgilisi, nişanlısı , sonra da eşi oldum...
Zamanla sıfatlarım değişti değişmeyen tek şey vardı ben her sıfatımı yalnız yaşadım.
Bugün doğumgünüm ve eşim yine yanımda yok. Halbuki nerdeyse 1 ay önce yanımda olması gerekiyordu. Ama deniz işi belli olmuyor dediği tek söz bu.
Aylar öncesinden arkadaşlarımızla tatil planı yaptık, rezervasyonlarımız yapıldı. 2 gün sonra tatilde olmamız lazım eşim onda da yok. Ne de olsa deniz işi bu dediği yine bu...
Hayatında olabileceğin en zor mesleğin eşi olmaya niyetlenmişsin sen. Şunu hiç unutma bu özlem, yalnızlık, sıkıntı hiç bitmiyor. Hatta zaman geçtikçe daha da arttığı bile oluyor.
Senin burada karar vermen gereken şey şu. Ben ömür boyu , ya da bilmiyorum nişanlın ne kadar kalmayı planlıyorsa denizden o kadar bu yalnızlığa dayanabilecek kadar güçlü müyüm?
Ben kendimi güçlü zannedip yola gözüm kapalı başladım. Çünü eşime çok aşıktım, ve dünyada karşıma ondan daha bir insan birinin çıkacağına ihtimal vermedim.
Buna rağmen bu duruma alışabildim mi hayır... Hala deli gibi özlüyor muyum evet...
Peki değiyor mu zaman zaman hayır dediğim olsa da değiyor dediğim zamanlar da az değil..
Biz sana ne desek ne söylesek boş.. Bak Nesrinciğim haftalardır kocasının yolunu bekliyor. Kolay bir şey mi bu? İnsana yeryüzünde kaç tane durum bu kadar işkence verebilir?
Ama sana tavsiyem canım evlilik zaten çok zor bir iş hele bir de denizci eşi olmak nasıl nasıl zor tahmin edemezsin.
Şimdiye kadar burdaki bekar arkadaşlarıma hiç böyle şeyler yazmamıştım. Çünkü onların sahiden sabırlı olduklarını fark edebiliyordum.
Maviboncuk, hatun_kvn gibi...
Ama anladığım kadarıyla sen çok çok narinsin , duygusalsın... Kendine bu işkenceyi yaparsan o günler yıl olur bitmez. Sadece mantıklı düşün yalnızlığın, özlemin senin için yemek yemek, su içmek gibi bir durum olduğunu kabullen hayatım. Eğer bunu yapamazsan canını çok acıtırsın..
Çok bilmiş bilmiş konuştuysam kusuruma da bakma..
Ben sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim seninle..
Allahım hakkında hayırlısını versin. Hepimiz için...

arkadaşlar benim ve pek çok arkadaşımın yazdığı mesajlar silinmiş topikte çok eksik mesaj var nesrinciğimin yazısıda gitmiş diğer arkadaşlarında nolmuş burda anlamadım:S
Nesrinden haberi olan var mı, belki de mesaj yazdı biz göremedik:(( sabah 3 e doğru baktığımda herşey normaldi ama şimdi bir baktım konuşmalarımız yok :(

Son düzenleme:
Valla canım yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi..
4 yıllık denizci sevgilisi, nişanlısı , sonra da eşi oldum...
Zamanla sıfatlarım değişti değişmeyen tek şey vardı ben her sıfatımı yalnız yaşadım.
Bugün doğumgünüm ve eşim yine yanımda yok. Halbuki nerdeyse 1 ay önce yanımda olması gerekiyordu. Ama deniz işi belli olmuyor dediği tek söz bu.
Aylar öncesinden arkadaşlarımızla tatil planı yaptık, rezervasyonlarımız yapıldı. 2 gün sonra tatilde olmamız lazım eşim onda da yok. Ne de olsa deniz işi bu dediği yine bu...
Hayatında olabileceğin en zor mesleğin eşi olmaya niyetlenmişsin sen. Şunu hiç unutma bu özlem, yalnızlık, sıkıntı hiç bitmiyor. Hatta zaman geçtikçe daha da arttığı bile oluyor.
Senin burada karar vermen gereken şey şu. Ben ömür boyu , ya da bilmiyorum nişanlın ne kadar kalmayı planlıyorsa denizden o kadar bu yalnızlığa dayanabilecek kadar güçlü müyüm?
Ben kendimi güçlü zannedip yola gözüm kapalı başladım. Çünü eşime çok aşıktım, ve dünyada karşıma ondan daha bir insan birinin çıkacağına ihtimal vermedim.
Buna rağmen bu duruma alışabildim mi hayır... Hala deli gibi özlüyor muyum evet...
Peki değiyor mu zaman zaman hayır dediğim olsa da değiyor dediğim zamanlar da az değil..
Biz sana ne desek ne söylesek boş.. Bak Nesrinciğim haftalardır kocasının yolunu bekliyor. Kolay bir şey mi bu? İnsana yeryüzünde kaç tane durum bu kadar işkence verebilir?
Ama sana tavsiyem canım evlilik zaten çok zor bir iş hele bir de denizci eşi olmak nasıl nasıl zor tahmin edemezsin.
Şimdiye kadar burdaki bekar arkadaşlarıma hiç böyle şeyler yazmamıştım. Çünkü onların sahiden sabırlı olduklarını fark edebiliyordum.
Maviboncuk, hatun_kvn gibi...
Ama anladığım kadarıyla sen çok çok narinsin , duygusalsın... Kendine bu işkenceyi yaparsan o günler yıl olur bitmez. Sadece mantıklı düşün yalnızlığın, özlemin senin için yemek yemek, su içmek gibi bir durum olduğunu kabullen hayatım. Eğer bunu yapamazsan canını çok acıtırsın..
Çok bilmiş bilmiş konuştuysam kusuruma da bakma..
Ben sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim seninle..
Allahım hakkında hayırlısını versin. Hepimiz için...

canım teşekkür edeyorum tavsiyelerin için ama burada pek çok mesaj silinmiş onları görebilseydin keşke...belki ozaman çok daha farklı düşünürdün...sana çok teşekkür ederim paylaşmın için..eed zor bir meslek hatta zor demek basit kalıyor... fakat nesrinciğiminde dediği gibi Allah dağına göre kar veriyor...biz öğrenciykende ayrıydık ayrı şehirle okuduk,1-2 ay geçmeden de görüşemedik ama ozaman internet vardı telefon vardı...şimdi ise haberleşme çok kısıtlı senin de bildiğin gibi...daha önce hiç bu şekilde ayrı kalmadık meğer bu bambaşkaymış...üstelik uzak yol kaptanı ve ben de sizin gibi onun başına bir şey gelmesinden korkuyorum...zamanla alışıyorum, dediğin gibi alışmak da zorundayım, şu yaşıma kadar hiç keşke demeden hayat çizgisinde yürüdüm bundan sonrada tel dileğim "keşke" dememek... sen söylemişsin çok aşıktım ve onun gibi birisini bulamayacağımı düşündüm diye...işte aynen ben de öyleyim. zaman zaman hepimiz duygusallaşırız o mesajda benim öyle bir anıma denk gelerek yazılmış bir mesaj olabilir, alışacağıma ve güçlü olacağıma inanıyorum.

senin de şu günlerde sıkıntıların var sanırım.doğum günün, tatilin... haklısın, biraz da eşine kızgınsın sanki...burada bir arkdaşımında ilk evlilik yıl dönümüydü eşi denizdeydi... olsun gelince bir de birlikte kutlarsınız. bana örnek vermek için yazdığını bilyorum ama üzüldüğün de apaçık ortada...sıkma canını.herşeyde vardır bir hayır...anladığım kadarıyla yanında olması gerekiyormuş ama gelememiş... olsun hayırlısıyla sağ salim gelsin önemli olan o...Allah hepimize sabır versin, hayırlısını versin...kendine çok iyi bak...tekrar çok teşekkür ederim tavsiyelerini esirgeme benden;) vereliniortaka.s.

öleeeeeee ne yılbası,doğumgunu,evlılık yıldonumlerıi,nede cocuklarımın doğumgunlerı gectı.sımdı bu ay oğlum sunnet ,ağustostada kızım 2 yasına bascak.9 yıllık evlılığımde hep bır yanımız yarım kaldı...ama onun ıcın durum daha can yakıcı...bunu bılıyorum...o herseyden mahrum,denızın ıcınde bı suru adamla dur,oda ıstemezmı karısı cocuğu,anasını babasını kardesını gorsun...demk ıstedığım onların durumu bızden daha ağlanacak durumda....:(:(

canlarım merhaba.eşim yok gene seyre gitti bir süre yok .ben gene yalnızım küçücük yavrumla. hem de temkinli gittiler. şu israile olayından sonra o tarafa gittiler. canım sıkkın. uzun süre yok hatta süresi bile belli değil.allah yardımcımız olsun.

Back