• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

denge sorunum ve ilişkim

sevil14

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2012
316
4
46
Bolu
merhaba kızlar. daha once actığım konulardan belki bilirsiniz. 1 bucuk yıllık bir ilişkim var ve erkek arkadaşımla o kadar saçma sebeplerden tartışıyoruz ki. aslında iyi bir insandır ama sadece aramızın iyi olduğu zamanlarda. daha önce tartışdıgımızda surekli ayrılmayı dile getirdigimiz için basitleştirdi bu ilişkiyi sanırım :(ben kendimi ona karşı değerrsiz hissediyorum. aramız iyi oldugunda gayet iyiyiz ama aramız kötü oldugunda odundan farkı kalmıyor soguk konuşmalar ısteksiz davranmalar vs. örneğin bugün basit bi nedenden dolayı tartstık konu büyüdü de büyüdü. konuşurken beni tınlamayan dalga gecer gibi tavırlar takındı ve bu beni o kadar uzuyor kı bı anlık snirle bitsin o zaman falan dedim. konuşamaya devam ettik ve konuşmanın devamında bana sen daha benım suratıma telefonu kapatamıyorsun falan dedi. ayrılmam konusu da onun bana yalvarıp yalvarmayacagını gormem içinmiş öyle düşünüyor. oysa ki ben cidden her tartışma sonucunda bu vurdumduymazlıga ve her seferınde ilk adımı atmaya dayanamadığım için kendimi değersiz hissettiğim için bitirmek istedim. deliler gibi seviyorum aşığım ama gercekten ben ayrılıyorum dediğimde bile bana tamam diyor. kapatıyorum diyorum tamam diyor. kapatıyorum aptal gibi geri arıyorum yani nöyle yaptıgım çok zaman oldu. galiba beni cebinde olarak gormeye basladı son bırkac aydır bu boyle. normalde aramız iyiyken melek gibidir en ufak bişey olsun yanımda olur desteğini esirgemez asla her dakıka ilgi gösterir ve gayet sevecen davranır ama aramız bozulsun tarttısalım bu moda giriyor. sanıyor ki ben onun hep bana yalvarmasını istiyorum oyle diyor bana. yapmazmış bunu yalvarmazmış. ben yalvarsın demıyorum kı hatalarını gorsun hatalı olunca sadece bu. her zaman haklı haksız ben ugrasırsam bu ilişki nereye kadar gider. bıraz tez canlıyım sanırsam bazen o kadar dengesizleşiyorum ki hemen aramak sesini duymak sorunları halletmek istiyorum. ben halletmek ısteyınce oturup konuşuyoruz ama o kac zamandır haksız da olsa oturup sorunlarrımızı çözelim diye gelmedi bana. hep ben. bilmiyorum ben mi abartıyorum diyorum bazen ama cevreme de anlatıyorum onun da haksıız oldugu pek çok konu olmasına ragmen her zaman ben ugrastım. ben kendime köle aramıyorum veya kımseye kole olmak da istemiyorum sadece dengeyı saglamak istiyorum güçlü olmak istemiyorum ama ne zaman kendıme söz versem tutamadım. telefonda konuşurken bu yaptıkları aklıma gelınce aglıyorum ama elımde degıl tutamıyorum kı kendımı onu bıle umursamıyor sankı bilmiyorum. bı duzelıyor senı sevıyorum falan dıyor ondan sonra ben ters bısey soylesem o ıyıce terslenıyor. dusunsenıze sen dha telefonu kapatamıyosun ılk benım kapamamı beklıyosun ayrılırken bıle dıyor. ayrılırken bıle konusuyosun gercekten ayrılmak ıstesen bu kadar konusup durmazsın benı denemek ıcın cocukca yollara basvurma vs dedı bugun. bıde konusuyorum bısey anlatıyorum cocuk gibi taklıdımı yapıyor bıkac kere daha yaptı bozuldugumu blıyor snırlenınce bunu yapıyor bana:( o bana ayrılalım dese bırsuru kez arar ona verdıgım degerı anlatırdım bu kız halımle evıne bıle gıderım ama ben bıttı dedığımde tamam deyıp kapatmamı beklıyor. aslında ghiç böyle bi insan değildir üzüldügümü söylüyorum bu seferde hep arıyım dmı sevil seni sen de acma köle olayım sna bnu istiyorsun falan dıyor. ben öyle bişey istemıyorum asla belırtıyorum ama anlamıyor. ya ben sadece sorun bendeyse duzeltmek veya sorun ondaysa akllanmasını istiyorum. bugun en son bıraz once knustuk gercekten ayrılmak ısteseydın bu kdr knusup durmazdın kapatamıyorsun vs deyınce kapatıyorum dedım kapat dedı ve kapadım bende gerı de aramadım. zaten knusurken bıle uykum var falan dıyordu ben aramıstım onu. benımde uykum var ama sorunu tam olarak çözmeden uyumak ıstemem başım kazan gibi de olsa yarın sabah erken kalkacak olsam da. eskıden o da böyleydı bır anda değişti. bır kere de bunlar senın duzelmen ıcın taktık falan demıstı böyle taktık mı olur allah askına? ben çok üüzlüncede senı üzüyorum hep benleyken mutsuzsun bitsin vs demişliği var ama ben hayır deyınce uzatmazdı ayrılmazdı.bilmiyorum ben sadece dengeli bi ilişki istiyorum kızlar. aramayın etmeyın dıyor herkes bende onu başarmak istiyorum. ben mi haksızım bilmiyorum ama bunlara kim dayanır ki :(

canım bence fazla değer verdiğini apaçık göstermişsin.egosunu tatmin ediyorsun.

bende öyle düşünüyorum canım açık açık söyledim zaten aptal değilsen görüyorsundur sana verdiğim değeri ama hüç karşılığını alamıyorum. bi ilişki bitti dediğimde tamam diyorsun peki ben nasıl anlıyacagım senin bana verdiğin değeri dedim 1buçuk yıldır beraberiz sevil her istediğin oluyor daha ne falan dedii ( ki her istediğim her zaman olmadı kesinlikle) ben sadece ilişkimi kurtarmak istiyorum ne yapacagım ben böyle çok fenayım :(

Bir süre o seni arasın, sorsun canım.
Arada telefonlarını açma.
hİÇbirkonuda sitem etme, sorunları açma.
Biraz kendi haline bırak bakalım neler olucak?
Ama bu düşüncelerini bir ara onunla paylaşssan iyi olur.

bende öyle düşünüyorum canım açık açık söyledim zaten aptal değilsen görüyorsundur sana verdiğim değeri ama hiç karşılığını alamıyorum. bi ilişki bitti dediğimde tamam diyorsun peki ben nasıl anlıyacagım senin bana verdiğin değeri dedim 1buçuk yıldır beraberiz sevil her istediğin oluyor daha ne falan dedii ( ki her istediğim her zaman olmadı kesinlikle) ben sadece ilişkimi kurtarmak istiyorum ne yapacagım ben böyle çok fenayım :(

Ne zaman ki öğreneceğiz erkekler ve kadınlar farklı yaratılmışlar;
Ne zaman ki bu bilgi ışığında beklentilerimizi değiştireceğiz ve azaltacağız karşılıklı....
O zaman sihirli değnek değecek ilişkilerinize.

Bu kadar erkek bağımlı yaşamayın ilişkinizi...

Ondan da bunu beklemeyin.
Beraber olduğunuz zamanlardan keyif alın,geri kalan zamanlarınızda onu düşünmekten vazgeçin ve onunda sizi düşünmekten başka bir dünyası olduğunu görün.

Son düzenleme:

bende öyle düşünüyorum canım zaten açık açık söyledim aptal değilsen görüyorsun sana verdiğimm değeri peki sen ben sana ayrılmak istiyorum dedğimde tamam diyorsun direkt uğrasmıyorsun ben nasıl anlayacagım dedim bir bucuk senedir beraberiz sevıl yapma her istediğin oluor vs dedi. ne yapacagım ben bilmiyorum cok fenayım :(:(

Üzgünüm ama,belli ki bu ilişkiden sıkılmış veya sevgisi eskisine nazaran daha az. Çok el üstünde tutmuşsun,bırak arama. Mesaj atma biraz uzak kal. Seni kaybetmekten korksun. Yoksa bu nereye kadar gider bu şekilde? Lütfen yapamam falan deme,bende senin gibiydim. Yada kendini özlet değerini anlasın. Sana nasıl böyle davranabiliyor,sen onun sevgilisisin. Normal bir arkadaşı değilsin bunun farkında değil bence. Veya sende umursamiyormus gibi davran. Trip atma,hı tamam falan de onun yaptığı gibi yap. Emin ol içten içe sinir olucak,neden böyle yapıyor diye düşünecek. Eskiden boylemiydi peki? Bu kadar umursamaz ve pişkin? Allah yardimcin olsun bu çocukla canım benim. Umarım düzelir..

canım bencede arkadaşın dediği gibi sen bir süre arama msj falanda at görüşelim gibi isteklerde bulunma.bırak o senin egonu tatmin etsin.o arasın.o aradığında trıp yapma normal davran.eğer arayıp sormuyorsa zaten olay bitmiştir.bend ebir süre eşime aynı taktiği uyguladım bizimki msj konusundaydı be atmasam o atmazdı bzen yazdılarıma bile cevap yazmazdı.üstelik şehir dışındaydı ama sürekli arardı.ben bir hafta aramadım msj da yazmadım.hep o aradı niye aramıyon msj atmıyon falan diye baktı bende iş yok şimdi hep o msj atıyor.arıyor.biz alıştırıyoruz biz

Bir süre o seni arasın, sorsun canım.
Arada telefonlarını açma.
hİÇbirkonuda sitem etme, sorunları açma.
Biraz kendi haline bırak bakalım neler olucak?
Ama bu düşüncelerini bir ara onunla paylaşssan iyi olur.

daha önce bu şekilde sorunlarımız oldu dediğim gibi ama %90 ben arayıp sordum düzeltmek için careler aradım tabı o da hazıra alıştı ve hep uzerıne kondu :( bu dusuncelerimi biliyor ama gene aynı dusuncede benı çok sevıyorsun kendını uzuyosun kendın edıp kendın bluyorsun ayrılıyosun sonra gerı gelıyorsun guzelım ilişkiyi mahvedıyorsun vs dedi. ben bana verdigi sevgiyi degeri göremediğimden bunlar oluoyr bnu biliyor ama çocuklukmuş bu ona göre çogu hareketlerı benden daha çocukcadır anlatsam bile anlamak istemıyor :( aramayayım ben ama ya o benı aramazsa. benı arıcaksın biliyorum bende bunu dedim onun laflarına karşılık ben mi dedi dalga geçer gibi sırıttı ınanamıyorum ya :(

daha önce bu şekilde sorunlarımız oldu dediğim gibi ama %90 ben arayıp sordum düzeltmek için careler aradım tabı o da hazıra alıştı ve hep uzerıne kondu :( bu dusuncelerimi biliyor ama gene aynı dusuncede benı çok sevıyorsun kendını uzuyosun kendın edıp kendın bluyorsun ayrılıyosun sonra gerı gelıyorsun guzelım ilişkiyi mahvedıyorsun vs dedi. ben bana verdigi sevgiyi degeri göremediğimden bunlar oluoyr bnu biliyor ama çocuklukmuş bu ona göre çogu hareketlerı benden daha çocukcadır anlatsam bile anlamak istemıyor :( aramayayım ben ama ya o benı aramazsa. benı arıcaksın biliyorum bende bunu dedim onun laflarına karşılık ben mi dedi dalga geçer gibi sırıttı ınanamıyorum ya :(

Bende yaşadım bu tarz şeyler.
2 gün aramamıştım.
Baktım 2 gün sonra o beni arıyor. ve 1 hafta boyunca o aradı hep beni.
Şimdi ilişkimiz normale döndü.
Ayrılık lafını da çok ağıza almamak gerekiyor.
Sonra vazgeçiyoruz çünkü.
Ama insan o sinirle söyliyebiliyor bazen.

Üzgünüm ama,belli ki bu ilişkiden sıkılmış veya sevgisi eskisine nazaran daha az. Çok el üstünde tutmuşsun,bırak arama. Mesaj atma biraz uzak kal. Seni kaybetmekten korksun. Yoksa bu nereye kadar gider bu şekilde? Lütfen yapamam falan deme,bende senin gibiydim. Yada kendini özlet değerini anlasın. Sana nasıl böyle davranabiliyor,sen onun sevgilisisin. Normal bir arkadaşı değilsin bunun farkında değil bence. Veya sende umursamiyormus gibi davran. Trip atma,hı tamam falan de onun yaptığı gibi yap. Emin ol içten içe sinir olucak,neden böyle yapıyor diye düşünecek. Eskiden boylemiydi peki? Bu kadar umursamaz ve pişkin? Allah yardimcin olsun bu çocukla canım benim. Umarım düzelir..

böye olunca cok mu güzel oluyor bunaltıyorsun falan dıyor ben sadece sıkıntımı ilişkideki sorunları ortaya dokuyorum oysa ki :( ben bana bunları söylerken ınanırmısınız agzım açık dinliyorum ınanamıyorum sana dıyebiliyorum çogu zaman uff sevıl falan dıyor gercekten bazen söylediğim hiçbişeyi dinlemek istemıyormuş gibi hissediyorum. eskiden böyle değildi bıkaç kez tartışdığımızda ben gercekten değer vererek ugrastım onun için ve cok fedakarımdır her konuda bırde ilişkimde düzen bozuldugunda kendımı kaybedıyorum sankı :( umarım canım dedikllerini uygulayacagım ama en son konuşmamızı yukarıda yazdım ya ararsa ne yapayım açmayayım mı ? ben kendıme hakım olmak ve aramak ıstemıyorum..

canım bencede arkadaşın dediği gibi sen bir süre arama msj falanda at görüşelim gibi isteklerde bulunma.bırak o senin egonu tatmin etsin.o arasın.o aradığında trıp yapma normal davran.eğer arayıp sormuyorsa zaten olay bitmiştir.bend ebir süre eşime aynı taktiği uyguladım bizimki msj konusundaydı be atmasam o atmazdı bzen yazdılarıma bile cevap yazmazdı.üstelik şehir dışındaydı ama sürekli arardı.ben bir hafta aramadım msj da yazmadım.hep o aradı niye aramıyon msj atmıyon falan diye baktı bende iş yok şimdi hep o msj atıyor.arıyor.biz alıştırıyoruz biz

evet kesinlikle öyle ben ilk başlarda tabiki dğer verıyordum ama bilinçliydim kontrol her zaman elımdeydı yanı kendıme karşı kontrolum vardı zamanla bu yavaş yavaş yer değiştirdi o da farkında bunun ben soyluyorum kaldırdım senın biryerlerını benı cebınde goruyorsun falan dıye hayır sevıl kesınlıkle oyle dusunmuyorum dıyor ama ne kadar soylesede herşey açık ve net sizler benden daha objektıf bakıyorsunuz sizde öyle dusunuyorsunuz:( kendımı nasıl tutacagım ben bıryere kdar tutuyorum sonra bı an oyle daralıyorum kı pat dıye arıyorum :( ne olacak böyle:(

Bende yaşadım bu tarz şeyler.
2 gün aramamıştım.
Baktım 2 gün sonra o beni arıyor. ve 1 hafta boyunca o aradı hep beni.
Şimdi ilişkimiz normale döndü.
Ayrılık lafını da çok ağıza almamak gerekiyor.
Sonra vazgeçiyoruz çünkü.
Ama insan o sinirle söyliyebiliyor bazen.

ne güzel allah bozmasın. peki iki gun sonra aradıgında hemen barısmadınız değil mi bir hafta boyunca o ugrastı demek ki ben o potansıyelı goremıyorum artık onda yapmaz dediğim ınsan benı boyle uzuyor birde ararsa hemen açmayayım mı sizinki nasıl duzene girdi :( evet kesınlıkle ayrılık kelımesı yıpratıyor birşeyleri..

böye olunca cok mu güzel oluyor bunaltıyorsun falan dıyor ben sadece sıkıntımı ilişkideki sorunları ortaya dokuyorum oysa ki :( ben bana bunları söylerken ınanırmısınız agzım açık dinliyorum ınanamıyorum sana dıyebiliyorum çogu zaman uff sevıl falan dıyor gercekten bazen söylediğim hiçbişeyi dinlemek istemıyormuş gibi hissediyorum. eskiden böyle değildi bıkaç kez tartışdığımızda ben gercekten değer vererek ugrastım onun için ve cok fedakarımdır her konuda bırde ilişkimde düzen bozuldugunda kendımı kaybedıyorum sankı :( umarım canım dedikllerini uygulayacagım ama en son konuşmamızı yukarıda yazdım ya ararsa ne yapayım açmayayım mı ? ben kendıme hakım olmak ve aramak ıstemıyorum..

inan bende aynı senin gibiydim. Hep ben bir şeyleri düzeltmeye çalışırdım,uyuyamazdim o gün. Ben arardim ben mesaj atardım hatta ben özür dilerdim. emin ol seni çok iyi anlıyorum. Fakat böyle yapmaya devam edersen onu tamamen kaybedeceksin. Senden haric onunda hayatı var. Bu kadar sıkma,erkekler sıkıntıya gelemezler. Orta yolunu bul. Hep yüzüne vurma,sitem etme trip atma. Arama,sorma. Böyle yaptıkça o da kendi kendine diyecek ki "sevile ne oldu böyle eskisi gibi değil" diyecek merak edecek. Sen onun egosunu tatmin etmeyince ona tuhaf gelecek. Ve artik o uğraşacak sende ki ilgiyi geri kazansın diye. Bana inan,böyle oluyor. Hem hayatının merkezi yapma onu. Sen ona muhtaç falan değilsin ki. Kim bilir ne kadar güzel bir kizsindir,aklın başındadır. Ayrılma korkusunu ver ona. Ha tamam mı diyor. Tamam o zaman sende eyvallah de. Donmuyorsa aramiyorsa seni sevmiyor demektir. Seni sevmeyeni istemeyeni sen isteyecek misin ki? onsuzda yapabilirsin. Sen çok korkuyorsun onu kaybetmekten. Biraz rahatla. Başka şeylerle ilgilen. Aradiginda açma,bir bahane uydur. Sicak davran ama umursamaz davran. Aynı onun yaptığı gibi. Eğer kendini tutamazsan,yazdıklarımı yapmazsan,hala hep sen ararsan,egosunu tatmin etmeye devam edersen ve onu sıkarsan onu kaybedeceksin. Bununda garantisini veriyorum. Seni üzmek istemem,fakat bilinçli ol biraz. Sen ona muhtac değilsin,sen ozelsin ezdirme kendini ya. Lütfen..

Son düzenleme:
inan bende aynı senin gibiydim. Hep ben bir şeyleri düzeltmeye çalışırdım,uyuyamazdim o gün. Ben arardim ben mesaj atardım hatta ben özür dilerdim. emin ol seni çok iyi anlıyorum. Fakat böyle yapmaya devam edersen onu tamamen kaybedeceksin. Senden haric onunda hayatı var. Bu kadar sıkma,erkekler sıkıntıya gelemezler. Orta yolunu bul. Hep yüzüne vurma,sitem etme trip atma. Arama,sorma. Böyle yaptıkça o da kendi kendine diyecek ki "sevile ne oldu böyle eskisi gibi değil" diyecek merak edecek. Sen onun egosunu tatmin etmeyince ona tuhaf gelecek. Ve artik o uğraşacak sende ki ilgiyi geri kazansın diye. Bana inan,böyle oluyor. Hem hayatının merkezi yapma onu. Sen ona muhtaç falan değilsin ki. Kim bilir ne kadar güzel bir kizsindir,aklın başındadır. Ayrılma korkusunu ver ona. Ha tamam mı diyor. Tamam o zaman sende eyvallah de. Donmuyorsa aramiyorsa seni sevmiyor demektir. Seni sevmeyeni istemeyeni sen isteyecek misin ki? onsuzda yapabilirsin. Sen çok korkuyorsun onu kaybetmekten. Biraz rahatla. Başka şeylerle ilgilen. Aradiginda açma,bir bahane uydur. Sicak davran ama umursamaz davran. Aynı onun yaptığı gibi. Eğer kendini tutamazsan,yazdıklarımı yapmazsan,hala hep sen ararsan,egosunu tatmin etmeye devam edersen ve onu sıkarsan onu kaybedeceksin. Bununda garantisini veriyorum. Seni üzmek istemem,fakat bilinçli ol biraz. Sen ona muhtac değilsin,sen ozelsin ezdirme kendini ya. Lütfen..

haklısınız ama buna nasıl nerden başlayacagım bilmiyorum daha önceki ilişkimdede bunu yaşadım ve kaybettim size ınanıyorum farkındayım da bunun ama nasıl başarıcam bilmiyorum :( her gece yapıcam olacak bu diyorum sonra olmuyor ve bi şekilde adım atıyorum daha sonra ılk adımı attım ama bundan sonrası ıcın oyle olacagım dıyorum gene olmuyor. nasıl başlıcam bilmiyorum bilemiyorum kaybetmek istemıyorum kurulu bi düzen bu aşk bu ama nasıl olacak :( ben memurum bir devlet hastanesınde hemşirelik yapıyorum o ise okuyor bu durumu anlattıgımda herkes boşversene vs dıyor ama kolay değil ki hem ben boşvermek istemıyorum ne kadar sıkarsam o kadar kaçıyor vazgecmem lazım haklısınız :(

Ne zaman ki öğreneceğiz erkekler ve kadınlar farklı yaratılmışlar;
Ne zaman ki bu bilgi ışığında beklentilerimizi değiştireceğiz ve azaltacağız karşılıklı....
O zaman sihirli değnek değecek ilişkilerinize.

Bu kadar erkek bağımlı yaşamayın ilişkinizi...

Ondan da bunu beklemeyin.
Beraber olduğunuz zamanlardan keyif alın,geri kalan zamanlarınızda onu düşünmekten vazgeçin ve onunda sizi düşünmekten başka bir dünyası olduğunu görün.

Kesinlikle arkadaşım:46:

Arkadaşım senin hatan onun rolünü de üstlenmem. Kavga ediyorsunuz, o hatalı, o özür dilemeli ama sen arıyorsun. Ee bu durumda o geri çekiliyor çünkü yapılması gereken şey zaten senin tarafından yapılmış oluyor. Bu durum çoğu ilişkide süre uzayınca yaşanıyor, biz bayanlar olarak ilgiyi göstermeyi seviyoruz zira...

Sen ondan daha mı değersizsin. Sen onu kaybedersen sen üzüleceksin de o üzülmeyecek mi? Bunun cevabını bi'an olsun net veremeden düşünüyorsan çek kendini. Arama 1 hafta sık kendini sonra zaten düzelmezse ipleri sal gitsin, olacağına varsın.

Bizim ilişkimiz ne zaman bu yola girse çekiyorum ilgiyi, sanırım 1senenin sonunda sevgilimi çözmeyi başardım:32:. Adama her gün aşkım, bitanem diye pışpış yapan ben olunca adam haliyle bir adım geri de duruyor bu da beni tatmin etmeyip, üzüyordu. En basiti özledim demiyorum bi'süre bu sefer başlıyor: "sen önceden derdin, özlemiyo musun artık beni" diye. Ve ya demeyen adam ben artık demiyorum diye pat diye arayıp "ya ben seni özledim, sen beni özlemedin mi" diye sitem ediyor.

Düşünsene okadar zaman ben özledim dedikçe ben de özledim diyen adam ben demeyince nasıl diyor. Denge kurmak zor iş :ssz:

haklısınız ama buna nasıl nerden başlayacagım bilmiyorum daha önceki ilişkimdede bunu yaşadım ve kaybettim size ınanıyorum farkındayım da bunun ama nasıl başarıcam bilmiyorum :( her gece yapıcam olacak bu diyorum sonra olmuyor ve bi şekilde adım atıyorum daha sonra ılk adımı attım ama bundan sonrası ıcın oyle olacagım dıyorum gene olmuyor. nasıl başlıcam bilmiyorum bilemiyorum kaybetmek istemıyorum kurulu bi düzen bu aşk bu ama nasıl olacak :( ben memurum bir devlet hastanesınde hemşirelik yapıyorum o ise okuyor bu durumu anlattıgımda herkes boşversene vs dıyor ama kolay değil ki hem ben boşvermek istemıyorum ne kadar sıkarsam o kadar kaçıyor vazgecmem lazım haklısınız :(

Dünyanın acı gerçekleri : Kimse kimseye çok fazla değer vermiyor.

İlişkilerin heyecanı kaçıyor. Anlamı değişiyor. Her gün başka insanlarla karşılaşılıyor. Bu durumda kendini dünyaya kapayan , sevdiğini düşündüğü insandan başkasını düşünmeyen , görmeyen , hayatını , zihnini ona odaklayan hep üzülen taraf oluyor. Kız yada erkek ölesiye bağlanan hep üzülür.

Bu ilişkiyi hayatınızın merkezi yapmayın. İlişkiler değişir yıpranır , yıpratır ... Hele belli yaşlarda insanlar çok fazla haz ve heyecan odaklı davranabilirler. Yeni sevgili , yeni beğeni ,sürekli egoyu şişirme , kendini dev aynasında görme hali. Hele bir de tüm ukalalığa rağmen gitmeyen , sevgisi azalmayan hatta artan bir sevgili varsa ... Niye değişsin ki.

BU SEVGİ SİZİ MUTSUZ EDİYOR. Canınızı acıtıyor. Olması gereken bu mu?

Devlet memuruymuşsunuz.

Bir spor salonuna yazılın. Stres atar daha iyi hissedersiniz.

Polen yiyin zihninizin arı gibi çalıştığını hissedeceksiniz.

Sizin hayattaki amacınız sizi mutsuz eden adamı elden kaçırmamak olmamalı.

Sizi mutlu edecek , huzurlu edecek ortamı hazırlamak olmalı. Yanınızdaki kim olursa olsun kendi iç huzurunuzdan kaynaklanan mutluluğu ve huzuru yaşamalı tatmalısınız. Sürekli korkutan , acaba giderse diye üzen bir sevgili size acıdan başka birşey veremez ki.

Bazı insanlar haz odaklı düşünürler. Dışarda tonla güzel kız vardır. o çiçekten bu çiçeğe konmanın bir zararını görmez. Amacı gezip eylenmektir. Bazı insanlar da ısrarla odaklanır.

Hayatınızın amacını hedeflerini belirleyin. 50 senelik ömrümüz ya var ya yok. Tek bir insanın ağzından çıkan yada çıkmayan sözlere mutluluğunuzu indirgerseniz dibe vurmayı garantilemiş olursunuz.

O kişi sizin hayatınızda bir boşluğu dolduruyor. Değer görme , kıymetli olma, biricik olma , sevilme , güzel olma , anlamlı olma ... Anne yada babayla yeterli sevgi bağınız oluşmadıysa , doyurucu sağlıklı destek veren ( ki bu devirde gerçek dostluklar çok zor) bir arkadaş ortamınız yoksa , yaptığınız iş , kazancınız , yaptığınız bir hobi size üretme tatmini vermiyorsa ve siz tüm mutluluğunuzu sevgilinizin iki güzel sözüne bağladıysanız şu an risk altındasınız.

Emin olun hayatınızın geneline baktığınızda anlayacaksınz ki kaplaması gerekenden çok çok fazla yer kaplamış. Nefes alacağınız , huzur bulacağınız geniş alanlar bırakmazsanız her gelen sizi üzer. İnsanlar fanidirler. Sonsuz bir sevgi ,huzur , mutluluk vermeleri mümkün değildir. Değişirler, şımarırlar, kullanırlar... İşlerine geliyorsa kendilerini kullandırırlar.

Sadece ülkelerin politikalarına bakarak anlarsınız bu durumu. İki ülke arasında ekonomik fayda imkanı varsa o iki ülke birbirine yaklaşır. Bir 50 yıl önce birbirlerini boğazlamış olmalarının hiçbir önemi yoktur. Her ülke kendi fayda zarar dengesine göre yaklaşır uzaklaşır. İnsanlar için de durum böyle. Çok severken bunları göremeyen taraf çok üzülür.

Kendinizin kıymetini anlayın. Bu kıymeti anlamazsanız sizdeki kıymetten yaralanmak için birileri mutlaka kanatlarınızı kırar. Sizden alabilecekleri bittikten sonra da kaybettiğiniz kanatlara değecek hiç bir şey elde etmemiş olursunuz.

Son düzenleme:
ay nasıl dayanıyosun buna...
ben şiştim burda okurken....
çok yüz vermişsin...
seni kaybetme korkusu yok belliki...
ayrılma lafınıda çok kullanma bence....
birazda kendini çekmende fayda var gibi geldi bana...

Kesinlikle arkadaşım:46:

Arkadaşım senin hatan onun rolünü de üstlenmem. Kavga ediyorsunuz, o hatalı, o özür dilemeli ama sen arıyorsun. Ee bu durumda o geri çekiliyor çünkü yapılması gereken şey zaten senin tarafından yapılmış oluyor. Bu durum çoğu ilişkide süre uzayınca yaşanıyor, biz bayanlar olarak ilgiyi göstermeyi seviyoruz zira...

Sen ondan daha mı değersizsin. Sen onu kaybedersen sen üzüleceksin de o üzülmeyecek mi? Bunun cevabını bi'an olsun net veremeden düşünüyorsan çek kendini. Arama 1 hafta sık kendini sonra zaten düzelmezse ipleri sal gitsin, olacağına varsın.

Bizim ilişkimiz ne zaman bu yola girse çekiyorum ilgiyi, sanırım 1senenin sonunda sevgilimi çözmeyi başardım:32:. Adama her gün aşkım, bitanem diye pışpış yapan ben olunca adam haliyle bir adım geri de duruyor bu da beni tatmin etmeyip, üzüyordu. En basiti özledim demiyorum bi'süre bu sefer başlıyor: "sen önceden derdin, özlemiyo musun artık beni" diye. Ve ya demeyen adam ben artık demiyorum diye pat diye arayıp "ya ben seni özledim, sen beni özlemedin mi" diye sitem ediyor.

Düşünsene okadar zaman ben özledim dedikçe ben de özledim diyen adam ben demeyince nasıl diyor. Denge kurmak zor iş :ssz:

evet çok çok haklısınız ben onun benden özür dilemesine fırsat bırakmıyorum bırakmadım belkide, veyahut her kalbimi kırışında senden değerli mi deyip barıştığım için bu hale geldi bu noktaya geldik. ne güzel dengeyi oturtmuşsunuz ilişkinizde keşke bende oturtabilsem.. benim herşeyiyle bana ait diyerek o kadar şey yaptım ki .. kendimizi geri çektiğimizde düzeliyor demek ki bazı şeyler ber sadece kararlı olamıyorum hani diyorsunuz ya ben özlediğim demediğimde o özledim diyor diye işte bunu başarabilecek gücüm neden yok benim :(

Back