• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deneyimsizlik

Imeragaya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
35
9
1
32
Arkadaşlar merhaba ben 26 yaşında, akademik kariyer peşinde koşan bir kadınım. Sorunum şu ki uzun yıllardır sürekli ders çalışmaktan hiç ilişki deneyimim olmadı. Bu yaşıma kadar kimseyle sevgili olmadım ve bu hep çevrem tarafından garip karşılandı. Bu durumu aslında hiç kafaya takmadım çünkü hayatta belli amaçlarım vardı ve açıkçası yalnızlık beni korkutan bir durum değildi, hatta yalnızlığı sevdiğim bile söylenebilir. Kafamın rahat olması hoşuma gidiyordu taki karşıma birisi cikana kadar...
Bu kişi karşıma çıktığından beri deneyimsiz olmanın ne kadar kötü olduğunu anlamaya başladım. İlişkimiz kısa süre önce başladı ve uzak mesafe iliskisimiz var. Benden biraz büyük bir adam ve daha önce hayatında birçok sevgilisi olmuş. İlişkimiz çok yeni olduğu için çevreye duyurmayi şu anda pek düşünmüyoruz, birbirimizi tanıyıp duruma göre geleceğe bakmayı düşünüyoruz.
Ben çok fazla deneyimsiz olduğumu ona belli etmemeye çalışıyorum açıkçası. Zaten sürekli mic mic ilişkilerde pek bana göre değil. Size sormak istediğim şu ilişkimizin 4. ayını yaşıyoruz. İlk zamanlar birbirini tanıma düşüncesi ile hergun telefon görüşmeleri(bu görüşmeler çoğu zaman 1 saat falan sürerdi), sürekli mesajlasmalar oluyordu. Ama son 1 ayda bunlar azaldı tabiki gün içinde arada sırada mesajlasmalar var ama bazı günler(2,3 falan sürüyor bazen) yoğunluktan dolayı hic konuşmadığımız, mesajlasmadigimiz oluyor. Ben onu pek aramıyorum açıkçası genellikle ondan bekliyorum, ters bir zamanda aramis falan olmayim diye.
Mesaj attığım zaman da gayet güzel cevaplar veriyor(gecen günlerde ne yapıyorsun dediğimde kuzenler ile oturuyoruz diye fotoğraf yolladı mesela).
Şimdi deneyimsizlik burada ortaya çıkıyor arkadaşlar bir süre sonra ilişkinin böyle olması normal midir, yoksa bir sorun olduğuna mı işarettir? Yoksa ben gereksiz kuruntu mu yapıyorum. Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum
Not:kafamdaki düşünceleri ve kuşkuları karşıya hiç yansıtmadim.

Ben de ilk çıktığım adamla evlendim ve deneyimsizdim. İçimde olanı açıkça anlatırdım taktik yapamazdım. Senin için doğru kişiyse bu tavrın sizi yakınlaştıracaktır bence. İçinden nasıl geliyorsa öyle takıl ama belli mesafe hep olsun saygı güzel şey

Bence normal, ben telefonda hergün 1 saat konuşsam bunalırım. Ikinizin de başka hayatları var. Ama uzak mesafe ilişkide normal mi bilemiyorum, hiç yaşamadım.
Deneyimsizlik de mühim değil, birey olduğunuzu unutmayın, ipleri karşı tarafa tamamen vermeyin ve sonsuz güvenmeyin. Deneyim sadece bu 3 maddeyi ogretir

Iliskilerin belli bir standardı yoktur.
Yani deneyim,beklenti vs.bu tarz seyler kisiye gore degisir.Bircok iliski yasamıs olsan dahi bunu hissedebilirdin.Cunku kimse benzer degil.Cunku herkesin iliskiden ve karsısında ki insandan beklentileri farklı.Kendini kasma.Rahat ol.Icinden geldigi halde aramamazlık yapma,yazmamazlik yapma.Kendince musaitlik durumunu kestirmeye calısma.Zaten müsait olmadıgı zaman bunu sana söyleyebilecektir.
Rahat ol ve keyfine bak.

Kimseye duyurmama meselesini ilk kim açtı? Bu kararı nasıl aldınız? Adam hiç plan program yapmıyor mu? sadece telefon üzerinden mi sürüyor iletişim?
Kimseye duyurmamayi ben istedim, hala ailemle yaşıyorum ve kulaklarına giderse işler ciddiye binsin istemedim. Yanıma tabiki geliyor 4 kere falan yuzyuze görüştük. Evli değil bundan eminim:)

İliskide iki uc gun hiç merak edilmezmi gün içinde olmasa bile günün sonunda araması lazım neye göre yoğunluk anlayamadım

Kuzenlerine vakit ayırıyor ama sizi aramiyo kac yasinda kendisi

İliskide iki uc gun hiç merak edilmezmi gün içinde olmasa bile günün sonunda araması lazım neye göre yoğunluk anlayamadım

Kuzenlerine vakit ayırıyor ama sizi aramiyo kac yasinda kendisi
Onun rahatlığını ben verdim ona ilişkinin başlarında ki bende arayıp sormuyorum bazen, seninde kendi hayatın var, sürekli haber vermemiz sacma olur diye, o en başlarda sürekli arıyordu dediğim gibi acaba şimdi benden mi bekliyor gibi bir dusunce de var kafamda, ben 2,3 kere anca aramışımdir onu:)
Kendisi 34 yaşında:)

Onun rahatlığını ben verdim ona ilişkinin başlarında ki bende arayıp sormuyorum bazen, seninde kendi hayatın var, sürekli haber vermemiz sacma olur diye, o en başlarda sürekli arıyordu dediğim gibi acaba şimdi benden mi bekliyor gibi bir dusunce de var kafamda, ben 2,3 kere anca aramışımdir onu:)
Kendisi 34 yaşında:)
Bence birbirinize karışmadan ilişkinizi yaşamak çok güzel bir şey sonra karışınca sorunlar çıkıyor

Bence bu durum gayet normal hatta olması gereken. Bazı dönemlerde sevgilim çok üzerime düşüyordu bunalıyordum devamlı elimde telefon. Şimdi işleri daha yoğun fırsat bulursa kısa bir napıyorsun nasılsın demek için arar biraz da mesaj oh ne ala.
Hem siz akademik kariyer yolunda ilerliyormuşsunuz. Bu durum sizin için çok çok daha iyi diye düşünüyorum. Her anınızı meşgul eden bir adamla zor olabilirdi. Yüzyüze geldiğiniz zaman iletişiminiz iyiyse birşeyler hissedebiliyorsanız yeterlidir sanırım

Bence birbirinize karışmadan ilişkinizi yaşamak çok güzel bir şey sonra karışınca sorunlar çıkıyor
Buna katılıyorum şu anda 4 aydır birlikteyiz ama daha hiç kavga etmedik, sanırım çok kasmayinca ortada bir sorun da olmuyor. Yan yana gelince de zaten özlemiş oluyoruz gene kavga etmeye fırsat kalmıyor:))

Bence bu durum gayet normal hatta olması gereken. Bazı dönemlerde sevgilim çok üzerime düşüyordu bunalıyordum devamlı elimde telefon. Şimdi işleri daha yoğun fırsat bulursa kısa bir napıyorsun nasılsın demek için arar biraz da mesaj oh ne ala.
Hem siz akademik kariyer yolunda ilerliyormuşsunuz. Bu durum sizin için çok çok daha iyi diye düşünüyorum. Her anınızı meşgul eden bir adamla zor olabilirdi. Yüzyüze geldiğiniz zaman iletişiminiz iyiyse birşeyler hissedebiliyorsanız yeterlidir sanırım
Yüz yüze çok iyiyiz, hatta o benden daha istekli sürekli sarılmalar, öpmeler falan. Zaten her seferinde yanıma gelen oydu, ben hiç gitmedim zaten öğrenci olduğum için çok fazla maddi durumum olmadığını biliyor:)
Benim sorunum daha önce ilişki yaşamadığım için bir ilişkinin nasıl süreçlerden geçtiğini bilmemek sadece:(

Belli bi süre sonra telefonlaşmalar azalır ancak kesilmez. Ayrıca sen de ara. Içinden geldiği zaman kendini tutma, ara naber müsait mısın sesini duymak istedim" de mesela. Bunda garip olan birşey yok onun da hoşuna gidecektir.senin sesini duymaya alıştıkça seni daha cok aramaya baslar, ayrıca uzak mesafe ilişkisinde görüşmek de Çok önemli. Yanına geliyor mu? Gelmek için çaba harcıyor mu? Asıl onemli olan bu

Birbirine güven oluştukça aramalar azalır tabi ama bir günde hiç mesaj bile atmama durumu artarsa sorun olabilir. Şimdilik sen ara yaz bakalım olmadı geri çekilirsin.

Yüz yüze çok iyiyiz, hatta o benden daha istekli sürekli sarılmalar, öpmeler falan. Zaten her seferinde yanıma gelen oydu, ben hiç gitmedim zaten öğrenci olduğum için çok fazla maddi durumum olmadığını biliyor:)
Benim sorunum daha önce ilişki yaşamadığım için bir ilişkinin nasıl süreçlerden geçtiğini bilmemek sadece:KK43:
Aslında daha iyi gibi biliyor musun? En azında aklı başında hareket edebiliyorsun :) ben bazen diyorum keşke kimseyle tanışıp görüşmeseydim öylece bekleseydim diye gereksiz kırgınlıklar yorgunluklar gibi geliyor.
Birlikteyken enejinizin iyi olması güzel. Umarım herşey gönlünüzce olur :)

Belli bi süre sonra telefonlaşmalar azalır ancak kesilmez. Ayrıca sen de ara. Içinden geldiği zaman kendini tutma, ara naber müsait mısın sesini duymak istedim" de mesela. Bunda garip olan birşey yok onun da hoşuna gidecektir.senin sesini duymaya alıştıkça seni daha cok aramaya baslar, ayrıca uzak mesafe ilişkisinde görüşmek de Çok önemli. Yanına geliyor mu? Gelmek için çaba harcıyor mu? Asıl onemli olan bu
En son 10 gün önce yanımda idi, elinden geldiğince gelmeye çalışıyor ama o da çalıştığı için her zaman görüşmek zor oluyor ben öğrenciyim zaten onun yanina gitmem maddi olarak zorluyor beni bir de ailemle yaşıyorum zaten binbir yalan dolanla çıkıp yanına gidiyorum, geldiği zaman:)
Ama aramak konusunda utanıyorum biraz, o ne zaman istersen gecenin köründe bile ara diyor ama ben çok utanıyorum:)

En son 10 gün önce yanımda idi, elinden geldiğince gelmeye çalışıyor ama o da çalıştığı için her zaman görüşmek zor oluyor ben öğrenciyim zaten onun yanina gitmem maddi olarak zorluyor beni bir de ailemle yaşıyorum zaten binbir yalan dolanla çıkıp yanına gidiyorum, geldiği zaman:)
Ama aramak konusunda utanıyorum biraz, o ne zaman istersen gecenin köründe bile ara diyor ama ben çok utanıyorum:)
Utana utana alişcaksın canim, ara bence yoksa ilerde "bu kız benimle konuşmak istemiyor" diye düşünüp o da aramaz.

Birbirine güven oluştukça aramalar azalır tabi ama bir günde hiç mesaj bile atmama durumu artarsa sorun olabilir. Şimdilik sen ara yaz bakalım olmadı geri çekilirsin.
Yani ben arayıp soruyorum, hani mesajlarda falan bir isteksizlik sezsem direk görüşmeyi keserim ama öyle bir sinyalde almıyorum. Taktik ve trip işlerini de hiç beceremem. Durup dururken de olayı kesip atmak istemem yani:)

Utana utana alişcaksın canim, ara bence yoksa ilerde "bu kız benimle konuşmak istemiyor" diye düşünüp o da aramaz.
İşte sanırım şu anda o durumu yaşıyoruz biz, sanki benden bekliyor msj ve arama işini.
Neden derseniz msjlarima falan güzel cevap veriyor, bir soğukluk hissetmiyorum yani, arayınca güzel konuşuyor diyeceğim adam aramıyor benden soğudu öyle bir durumda yok yani:))

Deneyimin çok fazla fayda sağladığını düşünmüyorum. O yüzden bu konuda rahat ol. Çünkü her ilişkinin dinamiği ve ilerleyişi farklı olduğundan, önceki tecrübeler (?) çok fayda sağlamaz.
Burada önemli olan ilişkinizin gidişat ve ilerleyişine odaklanıp, sınırlarınızı öğrenip, onlara saygı duyarak, orta yolları bularak, beklenti ve fikirlerinizi paylaşarak ilişkiyi devam ettirmek. 4 ay artık bir şeylerin ufaktan oturup netleşmeye başladığı zaman sayılabilir. Bugünleri güzel değerlendirmek, en doğrusu...

2-3 gün hiç konuşmamak kısmı bana biraz fazla geldi yalnız. İlişkisi olan insanın hiç değilse akşamları yatmadan evvel aramaları ya da mesajlaşmaları, birbirilerini merak etmeleri gerekir diye düşünüyorum.

Onun dışında duyurmama kısmı biraz garip geldi. İlişki duyurmak zaten tuhaf, biz sevgiliyiz diye herkese gidip söyleyecek haliniz yok elbette. Ancak çekilmiş fotoğrafınızı paylaşmak, profil fotoğrafı yapmak vb şeylerden geri durmak, ilişkisi yok izlenimi veren insan olmak, biraz garip...

Back