- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
Hannesli nickli arkadaş önceki sayfalarda bir mesajında değinmiş. Hükümet-devlet kavramı.
Akıllar bu noktada karışıyor bence. Hükümeti eleştirirken yapılanlar devlet düşmanlarına desteğe dönüşebiliyor. Akpyi eleştirirken Hdpye destek vermek buna bir örnek. Hdp pkk kökenli olduğunu kabul ediyor değil mi? Bu noktada bir şüphemiz yok. Pkk da bu hükümet var olmadan yıllar yıllar önce var olan bir örgüt. Yani hedefi Akp değil, Türkiye Cumhuriyetidir. Hdp sadece meclise girip muhalefet yapacakmış gibi görünürken Apoya göz kırpmadan edemiyor. Yetiştiği gruba asla ihanet etmeyeceğini düşünüyorum. Er yada geç amaçlarına ulaşmak için çabalıyorlar ve her yolu mübah görüyorlar.
Alevi, kürt bir gençle, bir türk genci aynı şekilde büyütülmüyor. İstanbulda yaşasa dahi çocuklara küçük yaştan itibaren devlet düşmanlığı aşılandığı bir gerçek. Karadenizli gençlerle imkan olarak eşit veya daha iyi konumda olasalar dahi (günümüz için konuşuyorum kürtler geçmişte şunları şunları yaşadı demeyin!) karadeniz insanı devletçidir. Kaçakçılığı devlete silah doğrultmayı şeref meselesi sayarlar. Doğu bölgesinde kaçakçılığın, yasadışı işlerin çok olmasının temelleri hep bunlara dayanıyor bence. Devletten ne koparırsak ne kadar kandırırsak kar olarak bakılıyor orada. 'Şark kurnazı' deyimi boşuna çıkmamış. Bunu kurnazlık, zekanın kanıtı olarak görüyorlar.
Şimdi durum böyleyken ben bu çocuklara da bütün kürtlere de terörist dersem yanlış olur. Ailelerinden ne görüyorlarsa ideolojilerini o yönde geliştiriyorlar. Biz çok bedel ödedik, onlara da ödeteceğiz mantığı var. Kandırılmaları çok kolay. Hani diyorlar ya 14 yaşında çocuğun eylemde ne işi vardı. Bu işi vardı. Ekmek almaya gitti dediler. Çocuk algısını kuvvetlendirmek için. Babası kendi açıkladı. Eyleme gitti benim oğlum diye. Çocukların hayatından önce masumiyetlerini çalıyorlar/çalıyoruz. Berkinin babası fatih portakalın programına katılmıştı. Devlet şöyle yaptı. Polis benim canımı şöyle aldı diye konuşuyordu. Bir soru karşısında dondu kaldı. ' Peki vicdanınız sızlıyor mu çocuğumu koruyamadım, olaylardan uzak tutamadım diye? ' Evet bu sorunun cevabı çok acı çünkü o baba için. Onu orada vuran polis, polisi koruyan devlet ne kadar suçluysa, çocuğuna bilinç aşılamayan, yasadışı grupların kucağına atan ailesi o kadar suçluydu çünkü.
Sonuç olarak devlet- hükümet kavramlarının ayrımını yapabilmek hem kolay hemde zor. Çok fazla manipülasyon var. Eylemler devlet düşmanlığına dönüşmese de hükümet dönüştürüyor zaten. Tıpkı gezideki gibi. Polis şiddetini haklı göstermek için gezide eylemlere katılan insanlar terörist olarak lanse edildi. Hedef gösterildi. Oysa eylem yasal haktır. Halkın genelinin gözünde oradaki insanlar teröristlerin örgütlediği, Amerikan/İsrail piyonları, aptal insanlar. Benim ailem dahi gezi eylemleri hakkında konuşurken yasadışı sol grupların etkisi altında olduğumu düşündüler, endişelendiler. Kamuoyunda öyle bir algı oluşturuldu. Bunlar teröristti. O zaman bunları savunan da teröristti.
Şuanda da Hdpnin kürtlerin temsilcisi olduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Pkk kürtlerin hakkını ne kadar savunuyorsa, hdp de o kadar savunacaktır. İnananlar versin tabii. Yasal yollarla seçime/meclise giren bir partiyi kimse susturamaz. Benim temennim barajı geçememeleri yönünde. Kürtleri kullanan kana susamış bir örgütü mecliste görmek istemem.
Alevi, kürt bir gençle, bir türk genci aynı şekilde büyütülmüyor. İstanbulda yaşasa dahi çocuklara küçük yaştan itibaren devlet düşmanlığı aşılandığı bir gerçek. Karadenizli gençlerle imkan olarak eşit veya daha iyi konumda olasalar dahi (günümüz için konuşuyorum kürtler geçmişte şunları şunları yaşadı demeyin!) karadeniz insanı devletçidir. Kaçakçılığı devlete silah doğrultmayı şeref meselesi sayarlar. Doğu bölgesinde kaçakçılığın, yasadışı işlerin çok olmasının temelleri hep bunlara dayanıyor bence. Devletten ne koparırsak ne kadar kandırırsak kar olarak bakılıyor orada. 'Şark kurnazı' deyimi boşuna çıkmamış. Bunu kurnazlık, zekanın kanıtı olarak görüyorlar.
yukarıdaki yazın pek çoklarının gözünden kaçmış olabilir..ama çok ayırımcı ve katılmıyorum..alevi ailelerde ,kürt ailelerde cumhuriyetçi evlat yatiştiriyor..bu şekildeki bir yazı adil değil..