• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demirtaş: Başkan Apo'nun emeğini iktidara taşıyıp, Türkiye'yi değiştireceğiz

Hannesli nickli arkadaş önceki sayfalarda bir mesajında değinmiş. Hükümet-devlet kavramı.

Akıllar bu noktada karışıyor bence. Hükümeti eleştirirken yapılanlar devlet düşmanlarına desteğe dönüşebiliyor. Akpyi eleştirirken Hdpye destek vermek buna bir örnek. Hdp pkk kökenli olduğunu kabul ediyor değil mi? Bu noktada bir şüphemiz yok. Pkk da bu hükümet var olmadan yıllar yıllar önce var olan bir örgüt. Yani hedefi Akp değil, Türkiye Cumhuriyetidir. Hdp sadece meclise girip muhalefet yapacakmış gibi görünürken Apoya göz kırpmadan edemiyor. Yetiştiği gruba asla ihanet etmeyeceğini düşünüyorum. Er yada geç amaçlarına ulaşmak için çabalıyorlar ve her yolu mübah görüyorlar.

Alevi, kürt bir gençle, bir türk genci aynı şekilde büyütülmüyor. İstanbulda yaşasa dahi çocuklara küçük yaştan itibaren devlet düşmanlığı aşılandığı bir gerçek. Karadenizli gençlerle imkan olarak eşit veya daha iyi konumda olasalar dahi (günümüz için konuşuyorum kürtler geçmişte şunları şunları yaşadı demeyin!) karadeniz insanı devletçidir. Kaçakçılığı devlete silah doğrultmayı şeref meselesi sayarlar. Doğu bölgesinde kaçakçılığın, yasadışı işlerin çok olmasının temelleri hep bunlara dayanıyor bence. Devletten ne koparırsak ne kadar kandırırsak kar olarak bakılıyor orada. 'Şark kurnazı' deyimi boşuna çıkmamış. Bunu kurnazlık, zekanın kanıtı olarak görüyorlar.

Şimdi durum böyleyken ben bu çocuklara da bütün kürtlere de terörist dersem yanlış olur. Ailelerinden ne görüyorlarsa ideolojilerini o yönde geliştiriyorlar. Biz çok bedel ödedik, onlara da ödeteceğiz mantığı var. Kandırılmaları çok kolay. Hani diyorlar ya 14 yaşında çocuğun eylemde ne işi vardı. Bu işi vardı. Ekmek almaya gitti dediler. Çocuk algısını kuvvetlendirmek için. Babası kendi açıkladı. Eyleme gitti benim oğlum diye. Çocukların hayatından önce masumiyetlerini çalıyorlar/çalıyoruz. Berkinin babası fatih portakalın programına katılmıştı. Devlet şöyle yaptı. Polis benim canımı şöyle aldı diye konuşuyordu. Bir soru karşısında dondu kaldı. ' Peki vicdanınız sızlıyor mu çocuğumu koruyamadım, olaylardan uzak tutamadım diye? ' Evet bu sorunun cevabı çok acı çünkü o baba için. Onu orada vuran polis, polisi koruyan devlet ne kadar suçluysa, çocuğuna bilinç aşılamayan, yasadışı grupların kucağına atan ailesi o kadar suçluydu çünkü.

Sonuç olarak devlet- hükümet kavramlarının ayrımını yapabilmek hem kolay hemde zor. Çok fazla manipülasyon var. Eylemler devlet düşmanlığına dönüşmese de hükümet dönüştürüyor zaten. Tıpkı gezideki gibi. Polis şiddetini haklı göstermek için gezide eylemlere katılan insanlar terörist olarak lanse edildi. Hedef gösterildi. Oysa eylem yasal haktır. Halkın genelinin gözünde oradaki insanlar teröristlerin örgütlediği, Amerikan/İsrail piyonları, aptal insanlar. Benim ailem dahi gezi eylemleri hakkında konuşurken yasadışı sol grupların etkisi altında olduğumu düşündüler, endişelendiler. Kamuoyunda öyle bir algı oluşturuldu. Bunlar teröristti. O zaman bunları savunan da teröristti.

Şuanda da Hdpnin kürtlerin temsilcisi olduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Pkk kürtlerin hakkını ne kadar savunuyorsa, hdp de o kadar savunacaktır. İnananlar versin tabii. Yasal yollarla seçime/meclise giren bir partiyi kimse susturamaz. Benim temennim barajı geçememeleri yönünde. Kürtleri kullanan kana susamış bir örgütü mecliste görmek istemem.

Alevi, kürt bir gençle, bir türk genci aynı şekilde büyütülmüyor. İstanbulda yaşasa dahi çocuklara küçük yaştan itibaren devlet düşmanlığı aşılandığı bir gerçek. Karadenizli gençlerle imkan olarak eşit veya daha iyi konumda olasalar dahi (günümüz için konuşuyorum kürtler geçmişte şunları şunları yaşadı demeyin!) karadeniz insanı devletçidir. Kaçakçılığı devlete silah doğrultmayı şeref meselesi sayarlar. Doğu bölgesinde kaçakçılığın, yasadışı işlerin çok olmasının temelleri hep bunlara dayanıyor bence. Devletten ne koparırsak ne kadar kandırırsak kar olarak bakılıyor orada. 'Şark kurnazı' deyimi boşuna çıkmamış. Bunu kurnazlık, zekanın kanıtı olarak görüyorlar.

yukarıdaki yazın pek çoklarının gözünden kaçmış olabilir..ama çok ayırımcı ve katılmıyorum..alevi ailelerde ,kürt ailelerde cumhuriyetçi evlat yatiştiriyor..bu şekildeki bir yazı adil değil..

Turancilik, sagcilik, solculuk filan kalmadi artik rusa, simdi herkes ekmeginin pesinde.. Kacak-saraylardan, gemiciklerden, makam arabalarindan, ucaklarindan, Turgeve bagislanan milyar dolarlardan, yandaslara peskes cekilen ihalelerden, ormanlardan, memurluklardan biz de payimiza duseni istiyoruz, hep bana rabbena olmaz. cok sey mi istiyoruz?
mai arkadaşın yazısından alıntı fazla ayrımcı değilmi sence saraylım?

yukarıdaki yazın pek çoklarının gözünden kaçmış olabilir..ama çok ayırımcı ve katılmıyorum..alevi ailelerde ,kürt ailelerde cumhuriyetçi evlat yatiştiriyor..bu şekildeki bir yazı adil değil..

Kendi gözlemlerimi aktardım. Doğru bulunur yanlış bulunur. Bütün genellemeler yanlıştır zaten. Bu da bir genelleme sonuçta. Geçmişte kimlikleri yok edilmeye çalışılmış, asimile edilmeye çalışılmış bir toplumun devlet olgusuna düşman olmasını da normal buluyorum. Şahsi gözlemim yani. Burada hem turan milliyetçiliğine karşı hemde kürt milliyetçiliğine karşı eşit mesafede eleştiride bulundum. Irkımla övünecek kadar sığ bir insan değilim.

Kendi gözlemlerimi aktardım. Doğru bulunur yanlış bulunur. Bütün genellemeler yanlıştır zaten. Bu da bir genelleme sonuçta. Geçmişte kimlikleri yok edilmeye çalışılmış, asimile edilmeye çalışılmış bir toplumun devlet olgusuna düşman olmasını da normal buluyorum. Şahsi gözlemim yani. Burada hem turan milliyetçiliğine karşı hemde kürt milliyetçiliğine karşı eşit mesafede eleştiride bulundum. Irkımla övünecek kadar sığ bir insan değilim.
ırkıyla özündü diye sığ dediniz şimdide
sephora arkadaş özerlikten bahsettiğinde ben sığ demeye cesaret edemedim..insanların öncelikleri farklı olabilir

mai arkadaşın yazısından alıntı fazla ayrımcı değilmi sence saraylım?

Dogru.. Ancak burasi siyaseti konustugumuz bir mecra oldugundan ben butun bu degisik irk, mezhep ve kulturden gelen insanlara devletin esit mesafede olmasindan ve esit haklar getirmesinden yanayim. Turkiyede yillardir yapilan bir yanlis bu iktidar zamaninda iyice ayyuka cikti, aleni sekilde yapilmaya basladi. Gelen iktidar halkin refah seviyesini, egitim seviyesini arttirmaya yonelik icraatleri ikinci plana atip halkin sadece kendisini ilgilendiren kilik kiyafeti, dini, yasam tarzini kendine uydurmaya calisiyor. Din, irk, kultur farkliliklarini ezerek aklinca tek tip insan yaratmaya calisiyor.

Birak insanlarin ozel yasamlarina mudahele etmeyi de sen bu insanlara vaad ettigin isi, asi getir, ekonomiyi kalkindir, is alanlarini genislet, refahini arttir.. Yok, ahlak polisi gibi evleri bas, kizli erkekli mi ders calisiyorlar onu gozetle, kapali mi giyinmis, acik mi giyinmis onu dert et, karisini mi calistiriyormus, yoksa evde mi oturtuyormus, hamile hamile sokaga mi cikartiyormus, dondurma mi yediriyormus, kahkaha mi attiriyormus.. Sana ne? sana ne? Hayatima karis diye getirmedim seni oraya, kendi aklim bana yeter.. Sen kendi isini yap, bana adam gibi hizmet et, yeter!

ben karadenizliyim ama kürt ve alevilere yazdığınız yazı fazlaca genellenmiş hiç hoşlanmadım açıkçası ben kürt yada alevi olsam çok gücüme giderdi

Dogru.. Ancak burasi siyaseti konustugumuz bir mecra oldugundan ben butun bu degisik irk, mezhep ve kulturden gelen insanlara devletin esit mesafede olmasindan ve esit haklar getirmesinden yanayim. Turkiyede yillardir yapilan bir yanlis bu iktidar zamaninda iyice ayyuka cikti, aleni sekilde yapilmaya basladi. Gelen iktidar halkin refah seviyesini, egitim seviyesini arttirmaya yonelik icraatleri ikinci plana atip halkin sadece kendisini ilgilendiren kilik kiyafeti, dini, yasam tarzini kendine uydurmaya calisiyor. Din, irk, kultur farkliliklarini ezerek aklinca tek tip insan yaratmaya calisiyor.

Birak insanlarin ozel yasamlarina mudahele etmeyi de sen bu insanlara vaad ettigin isi, asi getir, ekonomiyi kalkindir, is alanlarini genislet, refahini arttir.. Yok, ahlak polisi gibi evleri bas, kizli erkekli mi ders calisiyorlar onu gozetle, kapali mi giyinmis, acik mi giyinmis onu dert et, karisini mi calistiriyormus, yoksa evde mi oturtuyormus, hamile hamile sokaga mi cikartiyormus, dondurma mi yediriyormus, kahkaha mi attiriyormus.. Sana ne? sana ne? Hayatima karis diye getirmedim seni oraya, kendi aklim bana yeter.. Sen kendi isini yap, bana adam gibi hizmet et, yeter!
haklısın.ya rte çıkmış pensilvenyadaki diyor,ya bırak pensilvanyayı sen ülkenin durumuna bak değilmi?

davutoğlu selçıklu torunu diyor,tamam tamamda hani iş hani aş?

Ben artık yazmıyorum tartışmayıda uzatmak istemiyorum saygı ve sevgi ile...
Ha bu arada kimseden çekinmiyorum onuda yazayım bazılarından özellikle ama seçim zamanı banlanmak istemiyorum daha önümüzde çok gün var...
Allahıma emanet olunuz...

Ben artık yazmıyorum tartışmayıda uzatmak istemiyorum saygı ve sevgi ile...
Ha bu arada kimseden çekinmiyorum onuda yazayım bazılarından özellikle ama seçim zamanı banlanmak istemiyorum daha önümüzde çok gün var...
Allahıma emanet olunuz...
:KK19:

Alevi gencler devlet düşmanlıgiylami yetistiriliyor kürt soyunyla ayni mi tutuyorsun benmi yanlis okuyorum -mai- -mai-
Kürt derken onuda genellemiyorum tabi.. bir yengem kürt inanılmaz türkçu ataturkcu , bir gelinimiz kürt dugunde birton olay yaşandı. Ikiside kürt..
Ha aleviye gelince asla toz kondurmam kimse kusura bakmasin.. ben daha hic bir alevi gormedim ki devlet dusmanligiyla yetissin.. hukumet demiyorum devlet !!!

Alevi gencler devlet düşmanlıgiylami yetistiriliyor kürt soyunyla ayni mi tutuyorsun benmi yanlis okuyorum -mai- -mai-
Kürt derken onuda genellemiyorum tabi.. bir yengem kürt inanılmaz türkçu ataturkcu , bir gelinimiz kürt dugunde birton olay yaşandı. Ikiside kürt..
Ha aleviye gelince asla toz kondurmam kimse kusura bakmasin.. ben daha hic bir alevi gormedim ki devlet dusmanligiyla yetissin.. hukumet demiyorum devlet !!!
çok şaşırdım açıkçası!ailemde ayırım gördüm ama ilkokulda bile yanlış olduğunu düşünürdüm,şu anda cahillikten öyle düşünüyorlardı diyorum..

Turancilik, sagcilik, solculuk filan kalmadi artik rusa, simdi herkes ekmeginin pesinde.. Kacak-saraylardan, gemiciklerden, makam arabalarindan, ucaklarindan, Turgeve bagislanan milyar dolarlardan, yandaslara peskes cekilen ihalelerden, ormanlardan, memurluklardan biz de payimiza duseni istiyoruz, hep bana rabbena olmaz. cok sey mi istiyoruz?
Evet, bunları istiyorsanız, şeytanla pazarlık etmek, değişmek istiyorsunuz. :) Sadakaya ihsana miktarına göre Razı gelmek yanlışın bir ucundan tutmak demek. Benim önerim, bana göre yapılabilecek tek şey şu: STK larda (sivil toplum kuruluşlarında)örgütlenmek. AKP baskıyla istemeden toplumsal muhalefeti yükseltti. Taraftarlarının yön değiştirmesi rüzgârın durumuna bağlı. Kadınlar klübü güçlü bir yapı örneğin buradan bir tüketim protestosu başlatabiliriz. Ülkemizin Yönetimini uluslararası silah, petrol, ilaç, gıda Şirketleri değiştiriyor, komisyonda anlaştıklarını iktidarda tutuyorlar, üreticinizi seçin, bunu yayın, büyüttüğümüz çocuklara öğretin, kişisel ve toplumsal dönüşüm buna bağlı. Bu saatten sonra ne oy ne vergi bize söz Hakkı vermiyor, bu bir yanılsama. Bu çok Çalıyor az çalanı bulalım, olamaz. Meclise hizmet aşkıyla giren bir tek vekil yokken siyaset Konuşmak boşa çaba.

ırkıyla özündü diye sığ dediniz şimdide
sephora arkadaş özerlikten bahsettiğinde ben sığ demeye cesaret edemedim..insanların öncelikleri farklı olabilir

Kime sığ dedim? Irkıyla övünen insanda utanan da sığ insandır benim için evet. Hiç bir zaman türk olduğum için kendimi üstün görmedim. Üstün görende sığdır bana göre. Doğuştan gelen ve seçemediğim bir özellikten dolayı ne övünürüm ne yerinirim. Kafatası ırkçılığından bahsetmişim orda ve ben onlardan olamam demişim o kadar sığ biri değilim demişim şahsım adına konuşmuşum yani. Sanki burada insanlara bu sıfatı layık görmüşüm gibi bak şimdide sığ dedin diyorsun.

Bu forumda ilk banımı savcının şehit edildiği konuda yemiştim ben. Eylemci çocuklara üzüldüğüm ve üzüntümü belirttiğim için. Ailesine başsağlığı dilediğim için. Belki yaşından dolayı belki iyi bir üniversitede güzel bir bölüm birinde olmasından dolayıydı bilemiyorum. O gün bu çocuk benim arkadaşlarımdan biri de olabilirdi demiştim. Neden diye sormuştum? Bir insan genç yaşında neden bile istese ölüme gider?
Kimin ne yaşadığını nasıl bir ailede çevrede büyüdüğünü şartların nereye sürüklediğini bilemeyiz elbette. Ben sadece çevremden gözlediğim kadarıyla buna neyin sebep olabileceği konusunda düşündüm. Ve kendimce cevaplar buldum. Katılırsın katılmazsın orası seni bağlar.

Bugün bir türk genci askere gitmek istemese vatan haini olarak bakıyorlar değil mi? 'Vatani göre olum git erkek gibi yap gel' anlayışı hakim. Aynı baskı kürt gençlerin üzerinde de olabilir diye düşündüm. Hangisiyle konuşsam eskiden ne zulümler gördüklerini anlatıyorlar. Bir insan kendi içinde yaşadığı devlete neden TC devleti şeklinde hitap eder? Bu onlar adına çok yaralayıcı birşey değil mi kendi vatanında el gibi hissetmek. TC nin devleti TC nin askeri. Devleti sahipleri ve koruyucuları olarak değil tehdit olarak görüyorlar. Bunun sorumlusu zaten devletin kendisi. Bunuda yaza yaza parmaklarım yoruldu artık. Yine o topikte de yazmıştım defalarca ama okuyan olmamıştı. Katil sevici olmuştum bikere.

Rusada çok güzel bir yere değinmişti. Engellemeler teşviktir. İnsanları isyana sürüklediler. Burada suçlu ne sadece akp ne sadece pkk ne sensin ne ben. Temeli çok eskiye dayanır. Sadece akp politikasıyla yada Aponun becereceği şeyler değil.

Tabi yine tekrarlayım artık her mesajın altına farz oldu sanırım. Bunlar benim şahsi düşüncelerim, çıkarımlarım. Tüm ülkenin vatandaşlarıno kapsayamaz. Herkes aynı düşünseydi zaten şuan bu konuda 60. sayfaya dayanmamış olurduk.

Birde herkesten son bir ricam. Yazılanları yarım yamalak okuyup atlamayalım. Hem açıklamaya çalışırken aynı şeyler defalarca yazılıyor, sürekli kendimizi tekrarlar hale geliyoruz. Hemde polemiğe gerek yok :KK24:

Kime sığ dedim? Irkıyla övünen insanda utanan da sığ insandır benim için evet. Hiç bir zaman türk olduğum için kendimi üstün görmedim. Üstün görende sığdır bana göre. Doğuştan gelen ve seçemediğim bir özellikten dolayı ne övünürüm ne yerinirim. Kafatası ırkçılığından bahsetmişim orda ve ben onlardan olamam demişim o kadar sığ biri değilim demişim şahsım adına konuşmuşum yani. Sanki burada insanlara bu sıfatı layık görmüşüm gibi bak şimdide sığ dedin diyorsun.

Bu forumda ilk banımı savcının şehit edildiği konuda yemiştim ben. Eylemci çocuklara üzüldüğüm ve üzüntümü belirttiğim için. Ailesine başsağlığı dilediğim için. Belki yaşından dolayı belki iyi bir üniversitede güzel bir bölüm birinde olmasından dolayıydı bilemiyorum. O gün bu çocuk benim arkadaşlarımdan biri de olabilirdi demiştim. Neden diye sormuştum? Bir insan genç yaşında neden bile istese ölüme gider?
Kimin ne yaşadığını nasıl bir ailede çevrede büyüdüğünü şartların nereye sürüklediğini bilemeyiz elbette. Ben sadece çevremden gözlediğim kadarıyla buna neyin sebep olabileceği konusunda düşündüm. Ve kendimce cevaplar buldum. Katılırsın katılmazsın orası seni bağlar.

Bugün bir türk genci askere gitmek istemese vatan haini olarak bakıyorlar değil mi? 'Vatani göre olum git erkek gibi yap gel' anlayışı hakim. Aynı baskı kürt gençlerin üzerinde de olabilir diye düşündüm. Hangisiyle konuşsam eskiden ne zulümler gördüklerini anlatıyorlar. Bir insan kendi içinde yaşadığı devlete neden TC devleti şeklinde hitap eder? Bu onlar adına çok yaralayıcı birşey değil mi kendi vatanında el gibi hissetmek. TC nin devleti TC nin askeri. Devleti sahipleri ve koruyucuları olarak değil tehdit olarak görüyorlar. Bunun sorumlusu zaten devletin kendisi. Bunuda yaza yaza parmaklarım yoruldu artık. Yine o topikte de yazmıştım defalarca ama okuyan olmamıştı. Katil sevici olmuştum bikere.

Rusada çok güzel bir yere değinmişti. Engellemeler teşviktir. İnsanları isyana sürüklediler. Burada suçlu ne sadece akp ne sadece pkk ne sensin ne ben. Temeli çok eskiye dayanır. Sadece akp politikasıyla yada Aponun becereceği şeyler değil.

Tabi yine tekrarlayım artık her mesajın altına farz oldu sanırım. Bunlar benim şahsi düşüncelerim, çıkarımlarım. Tüm ülkenin vatandaşlarıno kapsayamaz. Herkes aynı düşünseydi zaten şuan bu konuda 60. sayfaya dayanmamış olurduk.

Birde herkesten son bir ricam. Yazılanları yarım yamalak okuyup atlamayalım. Hem açıklamaya çalışırken aynı şeyler defalarca yazılıyor, sürekli kendimizi tekrarlar hale geliyoruz. Hemde polemiğe gerek yok :KK24:
polimik değil amacım asla,ben gerektiği zaman özür diledim,olabilir,fazla genelleme olmuş sadece belki sizde farklı doğsanız aynını hissederdiniz..bu sizin bileceğiniz bir şey düşünceler özgür olmalı tabiiki iyi gecelr..

Cryptice yazarken uzun uzun açıkladım. Yazarken genel ve kürt vatandaşları düşünerek yazdım. Sadece aleviler için konuşursam şuanda onlarında üzerinde de baskı var. Cemevleri tartışmaları vs. Aleviliği dinden saymamak gibi. Öteki hissediyorlar. İnancını görmezden gelmek kimliğini yok saymak demektir. Sanki bu insanlar uzaylıymış gibi bir ara cemevlerinde acayip olayların döndüğüyle alakalı haberler bile çıkarmışlardı. Mum söndü falan. Bilirsin sanıyorum. Örgütlerde bu gençlerin üzerine yoğunlaşıyor. İsyana teşvik, örgüte davet ediyorlar. Devlete cephe almaya müsaitler.

Benimde alevi arkadaşım var tuncelili. Koyu chpli atatürkçü. Biz aileden chpliyiz falan demişti hatta :D Ben ondan çok şey öğrendim mesela alevilerle alakalı. Oruçları falan çok değişik. Çoğu saz çalıyor :) İyi insanlar.
Neden farklılıklara bu kadar tahammülsüzüz anlayamıyorum. (bu cümleyi de kimseye özel yazmadım genel)

Paranoyak ettiniz beni ya birşey yazıcam alakasız biri alıncak diye parantez açıp duruyorum. (buda senin için değil 27.01 beni sen paranoyak etmedin kendi iç yakarışım)

polimik değil amacım asla,ben gerektiği zaman özür diledim,olabilir,fazla genelleme olmuş sadece belki sizde farklı doğsanız aynını hissederdiniz..bu sizin bileceğiniz bir şey düşünceler özgür olmalı tabiiki iyi gecelr..

İşte kime göre neye göre farklı ablacım :) Sana göre kürt farklı kürde göre türk farklı alevi farklı göçmenler çok acayip suriyeliler niye geldi? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi? Bu soruların sonu yok. Hangi ırktan veya hangi dinden olduğumuzdan önce aynı ülkenin vatandaşı olduğumuzu herkesin insan olduğunu gördüğümüz gün püripak olacağız :21:

Benim önerim, bana göre yapılabilecek tek şey şu: STK larda (sivil toplum kuruluşlarında)örgütlenmek. AKP baskıyla istemeden toplumsal muhalefeti yükseltti. Taraftarlarının yön değiştirmesi rüzgârın durumuna bağlı. Kadınlar klübü güçlü bir yapı örneğin buradan bir tüketim protestosu başlatabiliriz. Ülkemizin Yönetimini uluslararası silah, petrol, ilaç, gıda Şirketleri değiştiriyor, komisyonda anlaştıklarını iktidarda tutuyorlar, üreticinizi seçin, bunu yayın, büyüttüğümüz çocuklara öğretin, kişisel ve toplumsal dönüşüm buna bağlı. Bu saatten sonra ne oy ne vergi bize söz Hakkı vermiyor, bu bir yanılsama. Bu çok Çalıyor az çalanı bulalım, olamaz. Meclise hizmet aşkıyla giren bir tek vekil yokken siyaset Konuşmak boşa çaba.

Bugün parti kuralım diyerek şakaya vurduğumda aklımdan bu tarz şeylerde geçiyordu. Gerçekten çok güzel noktalara değiniyorsun.

Evet, bunları istiyorsanız, şeytanla pazarlık etmek, değişmek istiyorsunuz. :) Sadakaya ihsana miktarına göre Razı gelmek yanlışın bir ucundan tutmak demek. Benim önerim, bana göre yapılabilecek tek şey şu: STK larda (sivil toplum kuruluşlarında)örgütlenmek. AKP baskıyla istemeden toplumsal muhalefeti yükseltti. Taraftarlarının yön değiştirmesi rüzgârın durumuna bağlı. Kadınlar klübü güçlü bir yapı örneğin buradan bir tüketim protestosu başlatabiliriz. Ülkemizin Yönetimini uluslararası silah, petrol, ilaç, gıda Şirketleri değiştiriyor, komisyonda anlaştıklarını iktidarda tutuyorlar, üreticinizi seçin, bunu yayın, büyüttüğümüz çocuklara öğretin, kişisel ve toplumsal dönüşüm buna bağlı. Bu saatten sonra ne oy ne vergi bize söz Hakkı vermiyor, bu bir yanılsama. Bu çok Çalıyor az çalanı bulalım, olamaz. Meclise hizmet aşkıyla giren bir tek vekil yokken siyaset Konuşmak boşa çaba.
Evet, birseyler yapmali ve hepimiz elimizi tasin altina koymaliyiz. Bu sivil toplum kuruluslarinda olur, yakin buldugumuz bir partide olur, her turlu onerilere de acik olmaliyiz. Herkesin elinden gelebilecek birseyler olmali. Uzakta oldugum icin aktif birseyler yapamiyorum, ama donusumde dusunmuyor da degilim.

Dostlar herkes sakin olsun. Kendimize güvenelim, birliğe inanalım. Kadınlar kulübü olarak bir parti kuralım. Bu seçimler için geç kaldık. Bir sonrakine masaya yumruğumuzu indiririz. Kadının gücünü hatırlatırız.En Büyük KK
Var olan hükümetle, muhalefetle bir yere varamayacağımız açık. Yönetime kadın eli değmesi şart. Yaşasın partili kadınlar, yaşasın tam bağımsız türkiye, kahrolsun bağzı şeyler :KK50:

Seçim çalışmaları için harika fikirlerim var şimdiden :KK76:
:KK70::KK70:
Bu yorumu görmemiştim, hiç fena fikir değil:KK59: hep aynı başkan olmasın ama senede bir aramızdan yeni başkan seçelim, bir kere başkanlık yapan görev süresini tamamlayınca yeniden aday olmasın ki sürekli taze kan olsun ve farklı düşüncedeki kadınlarda liderlik yapsın. TÜİK'in açıklamasına göre ülkemizde 38 milyon 711 bin 602 (%49.8) Kadın yaşıyor, hiçte azımsanmayacak bir sayı, hepsine ulaşsak meclisi fethederiz:KK5:

Back
X