Demirtaş: Başkan Apo'nun emeğini iktidara taşıyıp, Türkiye'yi değiştireceğiz

Olivia, milliyetcilik dune kadar problemimiz degildi ki.. Her irktan insan kanun onunde esit haklara sahip idi. herkesin istedigi yerde okuma, yasama, istedigi meslegi edinme hakki var idi, Turk olsun, Kurt olsun. Istanbul'a, Izmir'e, Ankara'ya goc eden Kurtlere vize mi vardi? Esitlik olmasa idi bu insanlar evlerini birakip gelirler miydi? Bu hukumet Kurtleri problem haline getirdi. Kurt sorunu diye diye milletin kafasina soktu, Kurdu Turke, Turku Kurde dusman haline getirdi. Bu ulkenin problemi ekonomi, is, as idi, doguda da PKK idi, teror idi. AKP, PKK ile Kurt kokenli vatandasi ozlestirdi, PKK sorunu Kurt sorunu haline geldi, Turk milliyetciligi sorun haline geldi. Doguyu Kurtlere degil, PKKya verip teroru cozdum deme derdine dustu, buna da bir isim koydu: Kurt sorunu.. HDP Aponun partisidir, Kurtlerin degil, onlarin yillardir milletvekili cikardiklari ve temsil edildikleri bir suru partisi var zaten, doguda secime giren her parti gibi. Isterlerse bagimsiz aday olup gene geliyorlar zaten, ozgurluklerine yasak mi var?
Mecliste bugun HDPnin sadece 27 milletvekili var, Ama oyle iken meclisteki Kurt kokenli milletvekillerinin sayisi yuzde 25. Sirf AKpartide 70 tane var, cok merakli olsalardi once onlar istifa edip HDPye katilirlardi, Kurtler yasakliymis gibi konusmayin yav..

Aynen öyle, ben de çok katıydım bu konuda. Ama artık diyorum ki hadi yallah. Özerklik isteyen gitsin yaşasın. Türkiye'den kuruş yok, vize bile verilmesin bunlara. Ben elektrik faturamı üç gün geciktirince anında damlıyorlar kesmek için. Onlar ahırlarda bile elektrik sobasıyla ısıtıyor hayvanlarını. Nerede eşitlik. Ben de onların haklarından istiyorum. Nerede?. Ama onların derdi özerklik falan değil ki. Kürtlük özgürlük nidaları altında tüm gözleri İSTANBUL'da. Oyun büyük. Öyle özerk devlet olceeeyiz diye nara attıklarına bakmayın. Bunu bilmeyen sazanlar da çok tabi o ayrı. İstanbul olmuş kürt şehri. Madem istiyorsun özerklik, madem o kadar seviyorsun ne işin var başka şehirde. Her yerdeler artık. Ama sorsan başkentleri amed .
Özerklik verilse bunlara, bir yıl içinde birbirlerini yerler. Kavga edecek birilerini bulamayınca birbirlerini öldürüyorlar zaten. Doğal hallerine bırakmak daha mantıklı. Bırakacaksın yesinler birbirlerini.

ÖNEMLİ NOT: Türk bayrağı altında tek devlet tek millet olarak yaşamaktan gocunmayan hiç kimse yukarıdaki yazımdan rahatsız olmasın.
Hiç kimsenin etnik kökenle, şunla bunla diniyle inancıyla kimsenin yargılamadığı, daha müreffeh, daha sağlam bir gelecek için bu kangren olan kolu kesmek lazım. Kesip atalım. Yolumuza bakalım artık. Yeter artık ya!

olayı buralara kadar taşıyan akp dir.tek yanlış politikası değil ama,suriye politikasıda aynı,

karadenizin 100 de 90 ı işsizlikten geli,ee hayvancılık çifçilk yok iş yok haydi büyük şehire..allahtan küçük bir kasabadayım

Ben Trakyalıyım. Trakyada hayvancılığı, tarımı bitirdiler. Köylüler artık geçinemiyor. Geçinemeyince gidiyor fabrikada asgari ücrete çalışıyor. (Ya da tarlasını, bağını, bahçesini satıyor.. burası önemli!! KİMLERE SATIYOR? KİMLER GELİYOR BİZİM KÖYLERİMİZE!!!!? Cevabı tahmin ettiniz.!!! Sakin olamıyorum. Gittiğim konuştuğum herkes artık olayın farkında ama ama iş işten geçti.... Geçmiş ola... Yaşayıp göreceğiz bundan sonrasını... HDP mi barajı aşıyormuş hatta tek başına hükümet mi kuruyormuş koalisyon mu oluyormuş artık bunları konuşmak çok çok yersiz. Zaten amaçlarını hep birlikte tüm partililerle gerçekleştiriyorlar. Ne zaman ki milli bilinç oluşur, insanlar oynanan oyunları anlar... o zaman işler değişebilir... Hiç umudum yok ...

Lütfen yorum yaparken tüm Doğu'lu insanları aynı kefeye koyarak yazmayın.
Bu ülkenin vatandaşlarının her şehirde yaşama hakkı vardır.
PKK'ya söveyim derken etnik ayrımcılık yapmayın rica ediyorum.

Habere şaşırdım mı? Selahattin Demirtaş'ın başkan diye İmralı'dakinden bahsetmesine şaşırdım mı?
Hiiiiç şaşırmadım, şaşıran varsa ne bekliyorsunuz ki demek istiyorum kendilerine.
Adamların amaçları belli, kurtarıcınız olacaklarını mı sanıyordunuz? Bunlar bırakın sizi, Kürt halkının dertlerine derman olmayı bile düşünmüyorlar, hedefleri, misyonları çok başka, bunu anlayın artık.

Ahmet Kaya kürtçe albüm yapacağını söylediğinde hürriyetin 'vay şerefsiz' diye başlık atip linç kampanyasiyla ahmet kayayi memleket hasretiyle ölüme mahkum ettigi zamanlardan bahsediyorum.
He bundan bahsediyorsun yane... Bak bakalim kurtce album bu yazinin neresinde var:

Iste senin sevgili Ahmet Kaya'n:
Almanya'da verdigi konserlerde "Vallahi biz Apo'yu ozledik" diye sarkilar soylerken..

Ahmet Kaya bir PKK sempatizani idi. Yargilandi, PKKya yardim ve yataklik yapmaktan hukum giydi, yurt disina kacti. Onun bir Kurt olmasi tum Kurt kokenli vatandaslari baglamaz. Turkiyedeki butun Kurt kokenlileri PKKya yardim ve yatakliktan iceri atmiyorlar degil mi?

Kusura bakmayin ama guneydogunun elektrik su faturasini biz oderken oraya bizim cebimizden cikan vergilerle yapilan okullar hastaneler yollar yakilip yikilirken ordaki insanimiz teror yuzunden oldurulup askerimiz sehit edilip kadinlarimiz kacirlirken elin suriyelisi burda hastanelerden beles yararlanip universiteye sinavsiz girip birde ustune sirita sirita dilenirken hangi esitliklikten ozgurlukten bahsediyorsunuz siz Ataturkun kurdugu dedelerimizin Kurtulus Savasinda canlari pahasina kazandiklari bu topraklardan biz cikalim onlar yasasin yeaaaa herkese esitlik (!) iste

Offf içim dışım kürt oldu yeminle...Ne bitmez dertleri varmış be arkadaş
Neden bitsinki elektrik su faturalarimizi onlar oduyor bu vatan onlarin ama biz ellerinden almaya ozerklik kurmaya calisiyoruz ekmek elden su golden yasiyoruz bi de ustune teroristlik yapip meclise girip elebasimizi ulkenin basina getirmeye calisiyoruz yazik gunahhh yeaaaa(!)

Bu is suraya gidiyo soyleyim zamaninda bu arkadaslarin sesi bu kadar cikamazdi noldu simdi meclise girmeye calisiyolar e simdi ulkeye doldurduk suriyelileri nolucak 30/yil sonra onlarda basliycak bizde ozerklik isteriz meclise giricez bla bla kula kulluk etmezsek iyidir

Biraz göz gezdireyim siyasete dedim, haberi gördüm sinirim zıpladı..
Çözümü hdp de arayacaklar bu sözlerden sonra hala gidip eveti basacaklarsa diyecek sözüm yok..

Askeri sivil demeden bir çok insanın katilleri bunlar...
Bu katillere oy verecek günlere geldiysek vah halimize..Öldürülen, bu topraklar uğrunda ölen herkesin vebalidir bu..

Abla yasca benden cok buyuksun. Ahmet kayanin boyle bir soylemi olmadigini benden daha iyi biliyor olman lazim, evveliyatin yetiyor. Ahmet kaya arabami serefsizlerin ulkesinde biraktim dememistir. Bazi serefsizler yuzunden arabami ulkemde biraktim demistir. Carpitilarak harcandi ahmet kaya. Bence onu hic karistirmayalim.

topiği okurken vllahi kalp spazmı geçirecektim dayanamadım okumayı yarıda bıraktım.

hala kürtler ezildi hikayeleri mi anlatılıyor geçiniz bunları lütfen.kürt vatandaşlar ezilmedi 48593549659 defa yazdık buraya karadenizde ki halkta çok zorluklar içinde yaşıyor ama biz eziliyoruz bize imkan sağlanmıyor diye ağlamadıklmarı için kimse bunun farkında değil.

en basit açıklamayla eğer pkk doğudaki köprüleri yıkmasaydı,okulları yakmasaydı,doktorları,öğretmenleri,münehdisleri kaçırıp öldürmeseydi acaba hala duygu sömürüsü ile işleyen bu politikayı yürütebilecekler miydi? adamlar vergi vermiyor,elektirik,su,doğal gaz vb..şeyleri ödemiyor hepsi benim paramdan kesiliyor,kim mağdur acaba?

hdp nin durumu zaten belli adramların lideri apo,kim buna neden şaşırsın ki? ama ben gerçekten hdp ve ideolojisi ile ilgisi olmadığı halda sırf demirtaş kendisine sempatik geldiği için ona oy verecek arkadaşları anlamıyorum ve artık anlamak da istemiyorum.

kimse kusura bakmasın ya da baksın ama bu partiye oy vermek demek apo nun hapisten çıkması için de yardım etmek demektir,şehit kanını eline bulaştırmak demektir.

hdp nin gerçek yüzü eğer barajı aşamaz ise ortaya çıkacak bizde bu çok datlu çok pıtırcık partinin neler yaptığını hep birlikte izleyeceğiz.

bu yine tayyiple alttan alttan işbirliği yapmıs sanırım barajı gecememek için çırpınıyo

Hdp ye oy verecekler zaten partinin pkkli oldugunu biliyorlar....Ama buralara "baris sevgi birlik beraberlik" yazip isterseniz saf yerine koymayin kimseyi.

Kürtler ciksin siyasete lazi da ciksin kim varsa ciksin temsil edilsin hakki aransin ne kadar ses o kadar iyi.

Ama kalkip hdpyi kurtuluşun partisi barisin partisi diye carpitip abartmayin.
Neyin ve kimin partisi olduğunu siz de biliyorsunuz bizler de..

Destekliyorsaniz olduğu gibi destekleyin "partinin alakasi olmayan ve olmayacak anlamlari yükleyerek" desteklemeyin

Tüm yazdiklarina parmagimi basarim, üstünede imzami atarim Sadece belki cok iyi niyetliyim bilmiyorum, bir cümle haric. Ben HDP`yi Apo`nun partisi olarak görmüyorum. Cünkü tüm HDP deki insanlarin yorumlarini, aciklamalarini canli yayinda dinledim.
Diyelimki HDP baraji gecti, tüm Türkiyeyi elinemi alacak ? Hayir, yine karsisinda koskoca bir AKP var. Yani ne degisecek, sadece bu insanlarinda bir partisi söz sahibi olsun, bakalim cözümleri ve dertleri nedir ? Onlarinda söz haklari olsun. Senelerdir denediler bir cözüm bulamadilar.
Bir türlü yok olmadi bu problem ? Neymis, demekki onlarinda bir istekleri, sözleri ve ümitleri var. Onlar bizler derken tuhafima gidiyor cünkü gercekten kategorize etmemek lazim.
Ben iyilik düsünen ve hep hayatinda iyilikle yükseklere erisen cok seyler basaran bir insanim ve iyiligin cok kapilar actigini biliyorum. Iyilikle, dürüstlükle, dogruculukla hic kimse yikilmaz, hatta dogru duvar yikilmaz derler.
Zamaninda MIT kurdular 90 yillarda, güya onlar bu problemi cözeceklerdi...Ne oldu biliyormusunuz ? o MIT`de karisti PKK `nin gelir sagladigi islerine.... Sundan 100 % eminimki zamaninda cözülmedi bu Problem ve bu problem bizi yillardir terk etmiyor. Resmen gölge gibi pesimizde ve halada pesimizde olacak onlari yok saymaya devam edersek.
Diyorumki, onlara bir sans taninmali, belki kendileri bir cözüm bulacaklardir. Belki onlarda politikada faal olurlarsa yasadiklari doguda birseyler degisecek ? Neden bir sans vermeyelim ?
Tabiki vatan bölünmez, ben koyu bir Atatürkcü olarak kattiyen bunu istemem ve 90 % kürtlerinde istemedigini biliyorum ama baris icinde yasamayi cok arzuluyorlar. Hic bir anne aglamasin artik.
Cok liberal bakiyorum olaylara, daha dogrusu global bakiyorum, hatta hatta günün birinde bizimde, Avrupa gibi mecburi askerlikler kalksin isterim, cünkü huzur icinde yasamak budur iste. Kendimize düsman yarata yarata nereye varacagiz ?
Bize esitlik lazim her konuda.
Ama her konuda. esitlik oldugu sürece kavga etmek icin bir neden olmazki ? Tipki Avrupa gibi !
Mesela, aleviler Cem evi istiyorlar, yapin olsun. Neden bu problem oluyor ? Her dine ve mezhebe saygili olmaliyiz. Bu sene ne Kadar cok Yezitler öldürüldü, tecavüz edildi dünyada, bumudur cözüm ?
Yani artik bu asiri korkakliklari birakip, iyimser ve bariscil olmaya bakalim. Biz bir bütünüz, bunu 90 % kürtlerde öyle düsünüyor.
HDP`de birde cok hosuma giden bir sürü kadin milletvekilleri olmasi.
HDP 268, CHP 103, AKP 99, MHP 58 kadin aday gösterdi. Bu bile beni cok umutlandiriyor. Sunu gösteriyorki artik kürt kökenli türkler bazi seylerin üstüne gitmeye niyetli. Kadinlarin oldugu yerde baris olacagina eminim.
Aaaaahhh keske Atatürkcüyüm diyip yillardir hic bir sey yapmayanlarda bunlardan bir örnek alsa.
Bende Atatürkcüyüm ama böyle faal bir parti simdiye kadar görmedim.

Tamam sende kendi bakis acindan böle görüyorsun.
Peki cözüm ? Bu problemin cözümü nedir sence ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…