Demirtaş: Başkan Apo'nun emeğini iktidara taşıyıp, Türkiye'yi değiştireceğiz

Benim ilkokulda da lisede de bir sürü kürt arkadaşım oldu. Şuanda daha da çok var. Biri arkadaşlarıma kürt diyemezdim hakaret gibi gelirdi demiş de çocukken hiçbirine aaa kürt kız geldi gibi bi muhabbet geçmedi aramızda. Öyle bir şeye gerek duymadık ki kürt deyip ayrıştıralım birde hakaret ettiğimizi sanalım.

Nasıl çocukluklar yaşadınız aile yapınızı vs bilemem tabii. Biz çocukken herkes kürtten türkten önce çocuktu. Bu kürt bu türk bu da laz dediğimiz anda ayrışmaya başlıyoruz zaten.

Konu madem kürtlükten utanma/hakaret gibi algılamaya geldi. Bir örnekte benden gelsin o zaman. Çok yakın arkadaşım Tuncelili. Tanıştığımızda ben sormadığım halde biz kürt değiliz ama zazayız demişti. Dilimiz farklı kültürümüz farklı vs birsürü açıklama yapmıştı. Yine aynı şekilde karslı bir arkadaşım aslen azeri göçmeni olduğunu belirtmişti. Ve Karsın kürtlerinden dert yanmıştı. Bende öyle deme her bölgede bu tarz insanlar var deyip geçiştirmiştim.

Yani özetleyecek olursam bu toplumda kürtler mimlendiyse bu algının oluşmasında herkesin payı var. Kürtlerinde türklerinde. En çokta önderini Apo olarak seçen kürtlerin payı var.

Sen bana 'Apo benim liderim.' dersem bende sana 'Benden biraz ötede yaşa lütfen üstüme kan sıçramasın' derim.

Anlatmak istediğimi anlamamissiniz. Ben de kürt arkadaşım nasılsın gibi bir durumdan bahsetmiyorum zaten. Diyelim ki bir kürt arkadaşım hakkında biriyle konuşurken kullandığım kalıp dogulu olurdu genellikle. Bu benim suçum mu? Tabii değil. Bu Kürtleri zorla Türk yapmaya çalışan zihniyetin oluşturduğu tahribatti ama büyüdük ve anladık şükür.

Seni suçlamadım zaten. Aile yapısı ve çevre meselesi. Benim demek istediğim çocukken kimin nereli olduğu dahi konuşulmazdı ki kürt veya doğulu gibi tabirlere ihtiyaç duyalım.

bizidemi zorla türk yapmaya çalışıyorlar biz hazmetmişiz o zaman

Son düzenleyen: Moderatör:
Seni suçlamadım zaten. Aile yapısı ve çevre meselesi. Benim demek istediğim çocukken kimin nereli olduğu dahi konuşulmazdı ki kürt veya doğulu gibi tabirlere ihtiyaç duyalım.

Yok vallahi benim olduğum yerde konuşulması şöyle dursun kiralik ev bile vermiyorlardi. Neyse herkesin bu ülkede eşit şekilde yaşamaya hakkının olduğunu bilelim yeter.

kürtleri zorla türk yapmaya çalışan zihniyet neddir ..saçmalık toplum birbirine düştü,müslüma değil,laik değil,gavur müslüma alevi sunni..biz bu bataktan çıkamayız..
ya zengin daha zengin oldu fakir iyice fakir biraz bunları sorgulayalım..tanıdığı olmayan iş bulma sorunu yaşıyor...

Bu Cumhuriyet gazetesinin 20 Mayıs 2015 günkü manşetinde üst kısımda bulunan fotoğraf:

Solda HDP Ankara, pardon Cumhuriyet Ankara temsilcisi Erdem Gül, sağda Can Dündar.

Sırrı Süreyya Önder ile Selahattin Demirtaş'ın arasında -yani tam olması gereken yerde- Nuray Mert.

Nasıl kare ama?

Siyaset din ve milliyetçilik ekseninden çıktığı zaman doğrulacağız.

Niye şaşırdınız? Ne olduklarını bilmiyor muyduk sanki? Daha düne kadar forumda hdp hdp diyenler sanki bunu bilmiyor muydu?

AKP-HDP Seçim Senaryosu Açığa Çıktı
Can Dündar, “HDP dışarıdan desteğe sıcak” başlıklı bugünkü köşesinde Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder ile yaptıkları görüşmeyi aktardı.

11 1722 0

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, “Cumhuriyet liderlerle buluşuyor... HDP dışarıdan desteğe sıcak” başlıklı bugünkü köşesinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yaptıkları görüşmeyi aktardı.
Dündar, HDP’lilerin “AKP yeniden iktidar olursa, dışarıdan destek verme fikrine uzak değiller” dediğini aktardı.
Can Dündar yazısında “HDP’ye gelen araştırmalarda iktidar partisinin oy yüzdesi yüzde 40 civarında görünüyor. Tek başına iktidar zor gibi...” dedi.
Dündar, “AK Parti yeniden iktidar olurlarsa HDP ile bir koalisyon ihtimali var mı?” şeklindeki soruya Demirtaş ve Önder’in yanıtını şöyle özetledi: “Buna hevesli değiller; böyle bir koalisyonun partilerine çok zarar vereceğine inanıyorlar.”
Dündar’ın yazısında “Ancak AKP yeniden iktidar olursa, dışarıdan destek verme fikrine uzak değiller” ifadesi dikkat çekerken Demirtaş ve Önder’in şu görüşleri aktarıldı:
“Belli ilkeler konur, kamuoyuna açıklanır, o ilkeler bazında kendimizi de onları da bağlarız. Süreci sürdürürüz. Ama bunun için son dönem söylediklerinden, ‘Kürt sorunu yoktur, masa yoktur, Dolmabahçe yoktur’ laflarının hepsinden rücu etmeleri ve izleme kurulu da dahil yeniden müzakereye başlamaları lazım. Öyle olursa Kandil’in anında kongre toplama taahhüdü ortada… Ama muhatap Saray değil, hükümettir.”,

Siyaset din ve milliyetçilik ekseninden çıktığı zaman doğrulacağız.
millet aya çıktı biz yaya kaldık..kötüye gidiyoruz,eğtim hep berbattı,halen berbat,kpss de yüksek puanlılar bile atanamadı,cebinde paran yoksa sürünürsün bu ülkede,arkadan dayın varsa harammış vs fark etmez,yerki işin görülsün..allah sonumuzu hayır etsin

aponun emegimi insanlari öldürmek masum bebeleri katletmekmi emek,INSALLAH baraji acamicaksiniz katiller

Meclise girmelerinde saknca yok. Ne kadar cok ses o ladar iyi. Bakin bugun obama baskan abd yikilmadi. Ama onlarda ozerklik falan durumu yok. Bizim korkumuzda bu. kibris gibi 2. Bi etimizden sutumuzden yararlanan fakat hic bir is yapmayan bir ulkecik daha

bırak allah aşkına akp li ünüversiteye giden arkadaşa sordum..çözümü..rte sınırları genişletmek istiyor dedi

Çok merak ediyorum acaba kendilerine özerklik verilse ama türkiyeden aldıkları herseyi kessek buyrun kendi yağınizda kavrulun diye türkiye sınırlarına giriş çıkışları vize tarzı birseyler gerceklesse ne derler. Yooo öyle olmaz dimi.. ben yine doktor öğretmen atayım okul yapayim elektriğini suyunu gönderiyım pkk güçlerinden oluşan yeni Polis teşkilatları benim nüfus kağıdıma bakarak kontrollü giriş çıkış sağlasın ama onlar türkiyenin 4 bir yanında at kostursunlar:)) eskiden katıydim bu konuda 1 karış toprak gidemez vs. Yok ama bu iyilik resmen. Vereceksin toprağını da ozsrkligini de al kendi yağında kavrul diyeceksin sonra gör tantanayi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…