- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Ben yeni duymuş gibi şaşırmıyorum ama insanların ayy çok sempatik demelerine katlanamıyorum. Terörist başına başkan diyor adam daha ötesi var mı?
apo çizgisinde olmasını istemezdim tatlım..apodan kurtuluş yok sanırım gider apo gelir başka bir apo
şu an anketlere göre yüzde 11 ama seçimler de gerçek belli olur..Ya bana kalırsa hala bir prim yaptığı yok, ak partililer mhpliler diğer partililer falan bunlara oy vermez, chp liler verirse verir onlarda bence sandıkta yine chpye mühürü basar , yani umarım öyle olur.
Hükümetin gidip apoyla görüşmeside normal değil bence. Yıllarca insanlar bunlar yüzünden gözyaşı döktü. Kundaktaki bebeklere varana kadar öldürdüler. Hiç gözümün önünden gitmiyor sıra sıra 24 tabutKökenleri ordan geliyor, aponun projeleri olmazsa bu seviyeye gelemezdi kürt hareketi. Hükümet gidip apoyla görüşme yaparken sorun yok, onun tebasından biri başkan deyince sorun var.
Ve evet demirtaş bence hala iyi bir lider. Oy vermeye ay pek sevimli adam diye karar verenlerin şu an bu söylemden rahatsız olması çok normal. Biraz bişeyler okuyup, araştırıp ne olup bittiğini, durumunu, tutumunu öğrendikten sonra oy vermeye karar verdikten sonra bu tip söylemlerin önemi kalmıyor.
canım halkına zarar verdi bence,kürt kızlara özgürlük vaadiyle sahip oldu,hiçbir çatışmaya katılmadı,gençleri silahlandırdı çok karışık işler..bunu sorgulamadan önceonunla masaya görüşmeye gidenleri kınasınlar,hdp gökten zembille inmedi akp sayesinde bu gününde..Aponun çizgisi nedir canım? Yanlış anlaşılmasın kendisinden hoşlanmam ama apo terörist başıdır diye basite indirgemek bişey değiştirmiyor. Adam bir lider, kendi halkı için de iyi bir lider. Bir de bu açıdan bakmak lazım.
hangi velik vukelanın oğlu askere gitmiş..tansu çillerin oğlu askerliğini beykozda yaptı,kendi yalısından oğluna el sallıyormuş..terörizmde terörist kadar devlette suçluHükümetin gidip apoyla görüşmeside normal değil bence. Yıllarca insanlar bunlar yüzünden gözyaşı döktü. Kundaktaki bebeklere varana kadar öldürdüler. Hiç gözümün önünden gitmiyor sıra sıra 24 tabutduygusal düşünüyorum belki ama hazmedemiyorum.
Hükümetin gidip apoyla görüşmeside normal değil bence. Yıllarca insanlar bunlar yüzünden gözyaşı döktü. Kundaktaki bebeklere varana kadar öldürdüler. Hiç gözümün önünden gitmiyor sıra sıra 24 tabutduygusal düşünüyorum belki ama hazmedemiyorum.
bulunduğu yere apo olmasa gelemeyeceğini kendisi anlattı zaten..ya hangi gence şans veriliyorki bu ülkede,mesut yılmaz özal sayesinde geldi tayyip erbakan sayesinde biri sayesinde gelmeyen varmı..getirtmezler zatenBen yeni duymuş gibi şaşırmıyorum ama insanların ayy çok sempatik demelerine katlanamıyorum. Terörist başına başkan diyor adam daha ötesi var mı?
canım halkına zarar verdi bence,kürt kızlara özgürlük vaadiyle sahip oldu,hiçbir çatışmaya katılmadı,gençleri silahlandırdı çok karışık işler..bunu sorgulamadan önceonunla masaya görüşmeye gidenleri kınasınlar,hdp gökten zembille inmedi akp sayesinde bu gününde..
hdp barajı aşsa akp yada chp ile koalisyona gitse ne olur..bence bugünden kötü olmayız..neden belki iktidar artık çok rahat olamaz o açıdan iyi olur..akp ilk etaplarda iyi bir çıkış yaptıysa bile çizgisini bozdu,partiye hakimiyet yok..kimin eli kimin cebinde belli değil çok yandaş yolunu buldu zengin oldu deniliyor
canım ben kürt halkına ayrımcılık yapıldığını düşünmüyorum ..çünki onların yaşadığını kırsal kesimlerdeki bizim ailelerimiz de yaşadı..topraksa yaşıyoruz kovanmı var kürt halkını,kürt halkı bile birbirine düşmüş,alevi kürtler ve sünni kürtler birbirini vurdu kobane olaylarında onlardada sağcısı solcusu vs. var..özgürlükse bizden eksiklermi özgürlükte..karadenize yerleşmiş bizimkilerde tam ne ırkı olduğumuzu bilmiyıruz ..araştırmadıkta..neden cumhuriyette türkiye kuruldu ve hepimiz burda yaşadığımız için türküz diyoruz..bu insanları galeyena getirmenin anlamı nedir..akpli arkadaşa anlattım rte sınırları genişletecek diyorO hikayeleri bilmiyorum. Birkaç kitap, makale falan okudum hakkında. Çok değişik. Burda konuşulacak şeyler değil. O yüzden kapatıyorum konuyu.
Partilerin hepsi birbirinden beter. O yüzden en yakın olduğun partiyi seçip oy vermek zorundasın. Ben kendime yakın olarak hdpyi gördüm bu kez. Bir de gerçekten meclise girmelerini istiyorum.
geçen sene almanyada okuyan ünüversiteli genç arkadaşımla konuştum,almanyadaa doğmuş vatanım diyor almanya için,kürt kardeşlerin neden zoruna gitsinki..Peki başka yolu var mıydı bu işin? Çözüm ne olabilirdi sence?
Türk olmak istemeyen bir insana zorla türksün demek bile bir ayrımcılık değil mi? Kürt kökenli türkiyeli diyemiyoruz hala, illa türksün de türksün. Bir laz kendini türk olarak adlandırmakta sıkıntı duymuyordur ya da bir çerkez vs, ama eğer kürt bundan rahatsızlık duyuyorsa onlara neden rahatsızlık duyuyorsun diyemeyiz ki. Bu başlıca sorun bence onlar için.canım ben kürt halkına ayrımcılık yapıldığını düşünmüyorum ..çünki onların yaşadığını kırsal kesimlerdeki bizim ailelerimiz de yaşadı..topraksa yaşıyoruz kovanmı var kürt halkını,kürt halkı bile birbirine düşmüş,alevi kürtler ve sünni kürtler birbirini vurdu kobane olaylarında onlardada sağcısı solcusu vs. var..özgürlükse bizden eksiklermi özgürlükte..karadenize yerleşmiş bizimkilerde tam ne ırkı olduğumuzu bilmiyıruz ..araştırmadıkta..neden cumhuriyette türkiye kuruldu ve hepimiz burda yaşadığımız için türküz diyoruz..bu insanları galeyena getirmenin anlamı nedir..akpli arkadaşa anlattım rte sınırları genişletecek diyor
ya ben anlamıyorum tam laz olduğumuzda belli değilki:)almanyadan yine br arkadaş yazmış türkiyede kadınlar şöyle böyle beğenmiyor yani..ee orada sosyal şartlar daha iyi..bence o insanları bulundukları yerde boğuyorlar..zaten şartlar berbat..yazık günah hepimize..hepimize yapılıyor vicdani şeyler..Türk olmak istemeyen bir insana zorla türksün demek bile bir ayrımcılık değil mi? Kürt kökenli türkiyeli diyemiyoruz hala, illa türksün de türksün. Bir laz kendini türk olarak adlandırmakta sıkıntı duymuyordur ya da bir çerkez vs, ama eğer kürt bundan rahatsızlık duyuyorsa onlara neden rahatsızlık duyuyorsun diyemeyiz ki. Bu başlıca sorun bence onlar için.
Türk olmak istemeyen bir insana zorla türksün demek bile bir ayrımcılık değil mi? Kürt kökenli türkiyeli diyemiyoruz hala, illa türksün de türksün. Bir laz kendini türk olarak adlandırmakta sıkıntı duymuyordur ya da bir çerkez vs, ama eğer kürt bundan rahatsızlık duyuyorsa onlara neden rahatsızlık duyuyorsun diyemeyiz ki. Bu başlıca sorun bence onlar için.
Eğitim. Kürtler okuyup iyi yerlere gelselerdi toplumda kendilerine daha iyi bir yer bulurlardı. Hiç politik doğrucu olmadan açık açık söyleyeceğim alınan alınsın. Türkiyede hala daha Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı bölgelerde sosyokültürel düzey çok aşağılarda. Küçük şehirleri geçtim, büyük şehirlerde dahi kötü mahalle diye diye kabul edilen mahallelerin birçoğunda Kürt ağırlıklı yerleşim hakim. Kürtler arasında elbet kendini geliştiren nice doktorlar, mühendisler, öğretmenler var ama genel Kürt nüfusuna vurulduğunda oranları düşük diğer etnik kökenlere kıyasla.Peki başka yolu var mıydı bu işin? Çözüm ne olabilirdi sence?
Uzun uzun yazacak durumda değilim şu an ama kürtlerle türkler bu topraklarda yıllarca yaşadı. Omuz omuza çarpıştılar kurtuluş savaşında. Bir denyo çıktı kürtlere özgürlük dedi iç savaşı başlattı. Kürtleri kovan mı vardı memleketten? Memleketin adının Türkiye Cumhuriyeti olması mı rahatsız etti birilerini? Velhasıl yaşandı bir kere bunlar. Ben bu kadar kolay unutulup aponun normal bir vatandaş veya bir lider gibi gösterilmesini hazmedemiyorum. Onun vereceği akıllarla, talimatlarla meclise girecek olan bir hdp de istemiyorum.Peki başka yolu var mıydı bu işin? Çözüm ne olabilirdi sence?
Türk olmak istemeyen bir insana zorla türksün demek bile bir ayrımcılık değil mi? Kürt kökenli türkiyeli diyemiyoruz hala, illa türksün de türksün. Bir laz kendini türk olarak adlandırmakta sıkıntı duymuyordur ya da bir çerkez vs, ama eğer kürt bundan rahatsızlık duyuyorsa onlara neden rahatsızlık duyuyorsun diyemeyiz ki. Bu başlıca sorun bence onlar için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?