Bikac hafta sonra fesh
Bu yorumu görmemiştim, hiç fena fikir değilhep aynı başkan olmasın ama senede bir aramızdan yeni başkan seçelim, bir kere başkanlık yapan görev süresini tamamlayınca yeniden aday olmasın ki sürekli taze kan olsun ve farklı düşüncedeki kadınlarda liderlik yapsın. TÜİK'in açıklamasına göre ülkemizde 38 milyon 711 bin 602 (%49.8) Kadın yaşıyor, hiçte azımsanmayacak bir sayı, hepsine ulaşsak meclisi fethederiz
Cryptice yazarken uzun uzun açıkladım. Yazarken genel ve kürt vatandaşları düşünerek yazdım. Sadece aleviler için konuşursam şuanda onlarında üzerinde de baskı var. Cemevleri tartışmaları vs. Aleviliği dinden saymamak gibi. Öteki hissediyorlar. İnancını görmezden gelmek kimliğini yok saymak demektir. Sanki bu insanlar uzaylıymış gibi bir ara cemevlerinde acayip olayların döndüğüyle alakalı haberler bile çıkarmışlardı. Mum söndü falan. Bilirsin sanıyorum. Örgütlerde bu gençlerin üzerine yoğunlaşıyor. İsyana teşvik, örgüte davet ediyorlar. Devlete cephe almaya müsaitler.
Benimde alevi arkadaşım var tuncelili. Koyu chpli atatürkçü. Biz aileden chpliyiz falan demişti hattaBen ondan çok şey öğrendim mesela alevilerle alakalı. Oruçları falan çok değişik. Çoğu saz çalıyor :) İyi insanlar.
Neden farklılıklara bu kadar tahammülsüzüz anlayamıyorum. (bu cümleyi de kimseye özel yazmadım genel)
Paranoyak ettiniz beni ya birşey yazıcam alakasız biri alıncak diye parantez açıp duruyorum. (buda senin için değil 27.01 beni sen paranoyak etmedin kendi iç yakarışım)
kadınlarlamı,erkekler bu konuda daha uyumlu bence,alevi kürt mum söndü diyen arkadaşla ortak düşünecek ne fikrim olabilirki..suriyelilere biz kucak acıyoruz onların çocukları sokakta,ırkçılık için yazmadım suriyeliler diye,ya bir kaç arkadaş yazmıştı kendi yoksulumuz aç kaldı diye,devlet çöp konteynırından kurtarsın çocukları yuvaya göndersin,kadınlarada doğum kontrolü öğretilebilir,
Bu yorumu görmemiştim, hiç fena fikir değilhep aynı başkan olmasın ama senede bir aramızdan yeni başkan seçelim, bir kere başkanlık yapan görev süresini tamamlayınca yeniden aday olmasın ki sürekli taze kan olsun ve farklı düşüncedeki kadınlarda liderlik yapsın. TÜİK'in açıklamasına göre ülkemizde 38 milyon 711 bin 602 (%49.8) Kadın yaşıyor, hiçte azımsanmayacak bir sayı, hepsine ulaşsak meclisi fethederiz
sizin kelime oyunlarınız beni bağlamaz,şark kurnazı her kürt alevi,ülkesine düşman yetişir diyen ben değilim,kibar şeklde dövmek böyle olur,ayrıca corafyalar farklı olduğu için sorunlar daha fazla,karadeniz insanı daha milliyetçidir ne demek?İşte kime göre neye göre farklı ablacım :) Sana göre kürt farklı kürde göre türk farklı alevi farklı göçmenler çok acayip suriyeliler niye geldi? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi? Bu soruların sonu yok. Hangi ırktan veya hangi dinden olduğumuzdan önce aynı ülkenin vatandaşı olduğumuzu herkesin insan olduğunu gördüğümüz gün püripak olacağız
her neyse iyi toparladınBugün parti kuralım diyerek şakaya vurduğumda aklımdan bu tarz şeylerde geçiyordu. Gerçekten çok güzel noktalara değiniyorsun.
farklı şehirden göçenler hakkındada konuşurlar benim ailemde karadenizden göç etmiş..bende 7 göbek şehirlinin çocuğu olarak doğabilirdim..alevilik bir dinse ben yokum diyen rte alevii doğabilir kendini ifade etmeye uğraşabilirdi..artı suriyelileri açlıktan gebermeye getirmişler buraya düşündüğüm bu savaştan kurtarmak marifet değil,okula gitmyen konteynıra giren fufuş yapan kuma giden insan görmeye kim meraklı..her neyse herkes elindekiyle yetinmeyi öğrenmeli kalkıp bizi ne demey getirdiniz diyecek halleri yok yaİşte kime göre neye göre farklı ablacım :) Sana göre kürt farklı kürde göre türk farklı alevi farklı göçmenler çok acayip suriyeliler niye geldi? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi? Bu soruların sonu yok. Hangi ırktan veya hangi dinden olduğumuzdan önce aynı ülkenin vatandaşı olduğumuzu herkesin insan olduğunu gördüğümüz gün püripak olacağız
Bu yazdiginizi dogrulamak istiyorum. Ankara tuzlucayir da yasiyorum %90i alevi, diger inanistakiler azinlikta. Ama ben bir kere bile bir insanin inancinin sorgulandigini, dislandigini gormedim. 2 sokak asagimiz sunni mahallesi. Orada alevi oldugumuzu bilenler tarafindan igrenc seylere maruz kaldik. Kopegimi bile sokaklarindan geciremiyorum. Igrenerek bakiyorlar. Siz de mi tuzlucayirda oturuyorsunuz yoksa? :)Arkadasım ben cevap verme geregı duydum ,neden ?
Küçüklüğümden beri alevilerin içinde doğdum büyüdüm ve alevı bırıyle evlendım.. sonucta sanırım kızımda alevı oluyor
Ama inan hiçbir ailede devlet / türk düşmanlığı ile büyütülen çocuk görmedim.. Muhtemelen seninki istisnai bir durum olmuş , yada benimki
Doğudaki illerimizin alevileri genelde kürt alevisi oluyor. kürtlüğün üzerine alevilik ayrımcılığı eklenince birde o sebepten ötekileşmiş olabılırler.. o mum söndü dediğin olay o kadar eskidir ki , o apayrı bır facia.. çok çektiler dediğim olaylar bunları cıkaran yobazlar , insanımsı yaratıkların yaptıkları zaten. yakılan köyler , yıkılan yuvalar..
Şunuda cok acık bır genellemeyle söyleyebılırım ki aleviler bence kürtlere nazaran daha cok dıslanmıs acı cekmiş eziyet edilmiş bir topluluktur. en azından an itibariyle kürdüm diyebilirsin fakat hala alevıyım dıyemedıgın ortamlar fazlasıyla mevcut. Malesef bunun devletlede alakası yok.
Mesela Ankarada Tuzluçayır diye bir semt var bilenler vardır. %80-90 ı alevıdır. içlerinde yaşayan sünnileride birlikte yaşamaya alışmış dışlamayan insanlardır. ordan 2-3 km ötesine gittiğin andada aşırı milliyetçi , alevılerı tü kaka gören bir mahalle karşılar.. bıtmez olaylar tuzlucayırda..
Alevılerın kültür farklılıkları vardır elbet. yöreye göre hatta aynı yöreden kişiye göre bile cok farklılık gösterebiliyor.. Ama inanılmaz Atatürkçü , insancıl ve adaletli oluyorlar geneli. Çürük elma illaki çıkacaktır aralarında..
Cogu saz çalar deyiş , halk müziği gbi türleri çok sevdikleri için. Orucları farklıdır kendince Hz.Hüseyine yapılanları yaad etmek için. Ama onuda yapan var yapmayan var. Bızım aılede hıc bır alevılık kültürü adetı yoktur mesela sıradan bir sünni gbı yaşar , orucunu tutar , zaman gelir namazlarını kılarlar.. ama bızımkılerede kendı aılesınden ; yozlastıklarını , asımıle olduklarını soyleyen fertler cıkar
benim iş arkadasımda Tunceli alevisi. hem kürt hem alevı. Allaha ınanır sadece yaradan oldugunu kabul eder , Hz. aliyi önder kabul eder. Oda için için kürtlüğü savunur ama sonucta soyledıgı sey ; biz zamanında gelip yerleşmişiz toprak isteyemem , ayrıcalık isteyemem.. Sadece benim cem evi ibadetıme sünniler karısmasın , gidip gelebılmelıyım sennasıl camıne gdıyorsan oda benım kutsalım der saygı duyarım ve fıkrı ınanılmaz hosuma gider..
Peki , deger verdiğim düşüncelerine inanarak sana birsey sormak ıstıyorum..
bız alevıler ıcın ayrı ders olsun ıstemıyoruz mesela okullarda (alevıler için ) cocugum ozaman ötekileşmeyecek mı? cunkü alevılık - sünnilik bir din değil mezhep.. mezhep konusu ıcınde ders acılmalı mı ? matematıkte kümeler diye ayrı bır ders var mı ? gerek varmı? Biz zamanında din dersi içeriğinde mezheplerıde objektif şekilde işlediğimizi hatırlıyorum..
ılerde boyle bırsey yapılırsa cocugumuzu muhtemelen göndermeyecegız. cunku azınlıktayız.. gerek gormuyoruz. aılede alması gereken kültür - bilgi aşılamasını yapacagız zaten.
Kusura bakma konuyu cok uzattım. belkı dısarıda cıktım. ama alevılerle kürtlerin yaşadıklarını eşdeger görmüyorum. heleki yaşam tarzlarını apayrı tutuyorum..
Umarım yanlış anlamayız birbirimizi..
Bu yazdiginizi dogrulamak istiyorum. Ankara tuzlucayir da yasiyorum %90i alevi, diger inanistakiler azinlikta. Ama ben bir kere bile bir insanin inancinin sorgulandigini, dislandigini gormedim. 2 sokak asagimiz sunni mahallesi. Orada alevi oldugumuzu bilenler tarafindan igrenc seylere maruz kaldik. Kopegimi bile sokaklarindan geciremiyorum. Igrenerek bakiyorlar. Siz de mi tuzlucayirda oturuyorsunuz yoksa? :)
Arkadasım ben cevap verme geregı duydum ,neden ?
Küçüklüğümden beri alevilerin içinde doğdum büyüdüm ve alevı bırıyle evlendım.. sonucta sanırım kızımda alevı oluyor
Ama inan hiçbir ailede devlet / türk düşmanlığı ile büyütülen çocuk görmedim.. Muhtemelen seninki istisnai bir durum olmuş , yada benimki
Doğudaki illerimizin alevileri genelde kürt alevisi oluyor. kürtlüğün üzerine alevilik ayrımcılığı eklenince birde o sebepten ötekileşmiş olabılırler.. o mum söndü dediğin olay o kadar eskidir ki , o apayrı bır facia.. çok çektiler dediğim olaylar bunları cıkaran yobazlar , insanımsı yaratıkların yaptıkları zaten. yakılan köyler , yıkılan yuvalar..
Şunuda cok acık bır genellemeyle söyleyebılırım ki aleviler bence kürtlere nazaran daha cok dıslanmıs acı cekmiş eziyet edilmiş bir topluluktur. en azından an itibariyle kürdüm diyebilirsin fakat hala alevıyım dıyemedıgın ortamlar fazlasıyla mevcut. Malesef bunun devletlede alakası yok.
Mesela Ankarada Tuzluçayır diye bir semt var bilenler vardır. %80-90 ı alevıdır. içlerinde yaşayan sünnileride birlikte yaşamaya alışmış dışlamayan insanlardır. ordan 2-3 km ötesine gittiğin andada aşırı milliyetçi , alevılerı tü kaka gören bir mahalle karşılar.. bıtmez olaylar tuzlucayırda..
Alevılerın kültür farklılıkları vardır elbet. yöreye göre hatta aynı yöreden kişiye göre bile cok farklılık gösterebiliyor.. Ama inanılmaz Atatürkçü , insancıl ve adaletli oluyorlar geneli. Çürük elma illaki çıkacaktır aralarında..
Cogu saz çalar deyiş , halk müziği gbi türleri çok sevdikleri için. Orucları farklıdır kendince Hz.Hüseyine yapılanları yaad etmek için. Ama onuda yapan var yapmayan var. Bızım aılede hıc bır alevılık kültürü adetı yoktur mesela sıradan bir sünni gbı yaşar , orucunu tutar , zaman gelir namazlarını kılarlar.. ama bızımkılerede kendı aılesınden ; yozlastıklarını , asımıle olduklarını soyleyen fertler cıkar
benim iş arkadasımda Tunceli alevisi. hem kürt hem alevı. Allaha ınanır sadece yaradan oldugunu kabul eder , Hz. aliyi önder kabul eder. Oda için için kürtlüğü savunur ama sonucta soyledıgı sey ; biz zamanında gelip yerleşmişiz toprak isteyemem , ayrıcalık isteyemem.. Sadece benim cem evi ibadetıme sünniler karısmasın , gidip gelebılmelıyım sennasıl camıne gdıyorsan oda benım kutsalım der saygı duyarım ve fıkrı ınanılmaz hosuma gider..
Peki , deger verdiğim düşüncelerine inanarak sana birsey sormak ıstıyorum..
bız alevıler ıcın ayrı ders olsun ıstemıyoruz mesela okullarda (alevıler için ) cocugum ozaman ötekileşmeyecek mı? cunkü alevılık - sünnilik bir din değil mezhep.. mezhep konusu ıcınde ders acılmalı mı ? matematıkte kümeler diye ayrı bır ders var mı ? gerek varmı? Biz zamanında din dersi içeriğinde mezheplerıde objektif şekilde işlediğimizi hatırlıyorum..
ılerde boyle bırsey yapılırsa cocugumuzu muhtemelen göndermeyecegız. cunku azınlıktayız.. gerek gormuyoruz. aılede alması gereken kültür - bilgi aşılamasını yapacagız zaten.
Kusura bakma konuyu cok uzattım. belkı dısarıda cıktım. ama alevılerle kürtlerin yaşadıklarını eşdeger görmüyorum. heleki yaşam tarzlarını apayrı tutuyorum..
Umarım yanlış anlamayız birbirimizi..
Bu adi pis adamin ismini duyunca resmini gorunce utaniyorum ki kurt soyunda geldigime onca anneleri cigerlerini yakti sonra bastaci bekler yok yaw cok beklersin pis yaratik
sizin kelime oyunlarınız beni bağlamaz,şark kurnazı her kürt alevi,ülkesine düşman yetişir diyen ben değilim,kibar şeklde dövmek böyle olur,ayrıca corafyalar farklı olduğu için sorunlar daha fazla,karadeniz insanı daha milliyetçidir ne demek?
konunuzda başarılar
tabiiki mutlaka hukimette eksiklik varki oy almış..sen açık açık yazsana akp ile ilgili yazdıklarından hoşlanmadım diye yürekli olmalı insan kaçak güreşmemeli..o nedenle karalamak için her yol mubah diyorsun
oyum helaldir demişim o yazıyı bir alıntılasan biz yanlış alıntılasak pardon derizHukumeti elestirmenle ilgli mi konusuyorum bunu mu anladin?
Burda bicok kisi hukumeti elestiriyor ve benim derdim bu olsa onlara cevap verirdim
evet evet öyle iyi günlerrr..Mesajımda alevilere de değinmem iyi oldu diye düşünüyorum. Sadece kürtlerin değil onların da rahatsız oldukları noktaları dinlemiş, konuşmuş olduk.
Benim çıkmam lazım tekrar alıntılanırsam ancak akşama bakabilirim. İyi forumlar.
Tabiki çok kötü hissettim. Çok da ağladım. Içim yandı. Iyi diyorsunuz hoş diyorsunuz bence de zenginden yüklü vergi alınmalı. Ben zaten hatalari çok diyorum neden sadece rte bahsediyorsunuz. Ben herşeyin farkındayım, ayakkabi kutularinin da somanin da her şeyin. Muhalefetten konuşalım biraz ne dersiniz, toz kondurmuyosunuz da
canım bak sen beni itham ettin hepimizin başına geliyorki söylediğin,bizide topa tutuyorlar,ben ilk banımı anneler topiğinde yemiştim orada siyaset falan yok yani,ama yanlış alıntılayıncada pardon diyebilmeli insan burada karşı karşıya geliyoruz değilmiNedense bu sayfa boyle arkadasim, hukumeti elestirirsin adin akpliye cikar....
yok biz farklı boyuta geçtikkonu nerelere gelmiş, meydanlarda hepimiz HDP diyenler Demirtaş apoyu baştacı yaptı diye veryansın etmiş. söyle bi sorum var? ne olacaktı ya? bırakın şu Demirtaşı ailemizin ciciabisi gösterme çabalarını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?