tüm yazdıklarında kelime kelime haklısın,türkiye cumhuriyetine cumhuriyete karşı olan sadece pkk mı sence.ne çok cumhuriyet düşmanı varmış,peki her bunlara oy veren cumhuriyet düşmanımı sanmıyorum neden bilmiyorlarHannesli nickli arkadaş önceki sayfalarda bir mesajında değinmiş. Hükümet-devlet kavramı.
Akıllar bu noktada karışıyor bence. Hükümeti eleştirirken yapılanlar devlet düşmanlarına desteğe dönüşebiliyor. Akpyi eleştirirken Hdpye destek vermek buna bir örnek. Hdp pkk kökenli olduğunu kabul ediyor değil mi? Bu noktada bir şüphemiz yok. Pkk da bu hükümet var olmadan yıllar yıllar önce var olan bir örgüt. Yani hedefi Akp değil, Türkiye Cumhuriyetidir. Hdp sadece meclise girip muhalefet yapacakmış gibi görünürken Apoya göz kırpmadan edemiyor. Yetiştiği gruba asla ihanet etmeyeceğini düşünüyorum. Er yada geç amaçlarına ulaşmak için çabalıyorlar ve her yolu mübah görüyorlar.
Alevi, kürt bir gençle, bir türk genci aynı şekilde büyütülmüyor. İstanbulda yaşasa dahi çocuklara küçük yaştan itibaren devlet düşmanlığı aşılandığı bir gerçek. Karadenizli gençlerle imkan olarak eşit veya daha iyi konumda olasalar dahi (günümüz için konuşuyorum kürtler geçmişte şunları şunları yaşadı demeyin!) karadeniz insanı devletçidir. Kaçakçılığı devlete silah doğrultmayı şeref meselesi sayarlar. Doğu bölgesinde kaçakçılığın, yasadışı işlerin çok olmasının temelleri hep bunlara dayanıyor bence. Devletten ne koparırsak ne kadar kandırırsak kar olarak bakılıyor orada. 'Şark kurnazı' deyimi boşuna çıkmamış. Bunu kurnazlık, zekanın kanıtı olarak görüyorlar.
Şimdi durum böyleyken ben bu çocuklara da bütün kürtlere de terörist dersem yanlış olur. Ailelerinden ne görüyorlarsa ideolojilerini o yönde geliştiriyorlar. Biz çok bedel ödedik, onlara da ödeteceğiz mantığı var. Kandırılmaları çok kolay. Hani diyorlar ya 14 yaşında çocuğun eylemde ne işi vardı. Bu işi vardı. Ekmek almaya gitti dediler. Çocuk algısını kuvvetlendirmek için. Babası kendi açıkladı. Eyleme gitti benim oğlum diye. Çocukların hayatından önce masumiyetlerini çalıyorlar/çalıyoruz. Berkinin babası fatih portakalın programına katılmıştı. Devlet şöyle yaptı. Polis benim canımı şöyle aldı diye konuşuyordu. Bir soru karşısında dondu kaldı. ' Peki vicdanınız sızlıyor mu çocuğumu koruyamadım, olaylardan uzak tutamadım diye? ' Evet bu sorunun cevabı çok acı çünkü o baba için. Onu orada vuran polis, polisi koruyan devlet ne kadar suçluysa, çocuğuna bilinç aşılamayan, yasadışı grupların kucağına atan ailesi o kadar suçluydu çünkü.
Sonuç olarak devlet- hükümet kavramlarının ayrımını yapabilmek hem kolay hemde zor. Çok fazla manipülasyon var. Eylemler devlet düşmanlığına dönüşmese de hükümet dönüştürüyor zaten. Tıpkı gezideki gibi. Polis şiddetini haklı göstermek için gezide eylemlere katılan insanlar terörist olarak lanse edildi. Hedef gösterildi. Oysa eylem yasal haktır. Halkın genelinin gözünde oradaki insanlar teröristlerin örgütlediği, Amerikan/İsrail piyonları, aptal insanlar. Benim ailem dahi gezi eylemleri hakkında konuşurken yasadışı sol grupların etkisi altında olduğumu düşündüler, endişelendiler. Kamuoyunda öyle bir algı oluşturuldu. Bunlar teröristti. O zaman bunları savunan da teröristti.
Şuanda da Hdpnin kürtlerin temsilcisi olduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Pkk kürtlerin hakkını ne kadar savunuyorsa, hdp de o kadar savunacaktır. İnananlar versin tabii. Yasal yollarla seçime/meclise giren bir partiyi kimse susturamaz. Benim temennim barajı geçememeleri yönünde. Kürtleri kullanan kana susamış bir örgütü mecliste görmek istemem.
tüm yazdıklarında kelime kelime haklısın,türkiye cumhuriyetine cumhuriyete karşı olan sadece pkk mı sence.ne çok cumhuriyet düşmanı varmış,peki her bunlara oy veren cumhuriyet düşmanımı sanmıyorum neden bilmiyorlar
savunsak oyumuzu vermezmiydik sence ben sadece bu hükümet suçlu dersem günaha girmiş olurum,şimdiye kadar gelmiş geçmiş hükümetler ne yaptıysa buda aynını yaptı..nedenlerinizde tam olarak bilmek mümkün değil bende sıradan bir halkımHafızasız bir toplumuz ve çok fazla manipülasyon var. Ben kendimi bu toplumdan ayrı tutabilir miyim? Tutamam. Benimde göremediğim, bilmediğim şeyler vardır. Herkesin geçmişini araştırmış değilim. Bende hataya düşüyorumdur. Ama aslını böyle belli eden birini görmemek için gözlerini kapamak gerek.
ama kutuplaşmanın hdp oylarında etkili olduğunu düşünüyorum,alevi,çapulcu vs..kavrayıcılıktan uzaklaştıkHafızasız bir toplumuz ve çok fazla manipülasyon var. Ben kendimi bu toplumdan ayrı tutabilir miyim? Tutamam. Benimde göremediğim, bilmediğim şeyler vardır. Herkesin geçmişini araştırmış değilim. Bende hataya düşüyorumdur. Ama aslını böyle belli eden birini görmemek için gözlerini kapamak gerek.
Sohbetinizde izinsiz araya girdim,bağışlayın,fakat gözardı edilen bazı şeyleri hatırlatmak istiyorum. Öncelikle hangi fikri savunursa savunsun her kesimin mecliste temsil edilmeye Hakkı var. Bunu engelleyen her kim ise faşizme hizmet eder.
Terörizm yasallaşmamış olan savaşlardır, devletlerin terörizmi ise meşru kabul edilir. PKK terör örgütü, TC devleti de aynı şiddetle terör yaptı, Kürtler arada sıkışmışken biz seyrettik, duymazdan geldik, hatta suçluluk duymamak için devletin en kuvvetli savunucusu olduk. Devlet nedir? Bir güvenlik sınırı içinde vergi ödeyen vatandaşlarının hukuki konforunu sağlamak için oluşturulmuş bir kurum değil mi? Şimdi siz devletin bekası için hepimiz kendimizi özgürlük bağımsızlık ve Geleceğimizi feda etmeliyiz mi diyorsunuz? Hepimizin temsil edilmediği yasama ve yargı görevi Yürütmenin hükmüne teslim olmuş bir devletin? Allah aşkına 12 Eylül diye sağın solun evladını birbirine Vurduran, yaşını büyütüp asan , daha yeni onlarca çocuğu genci öldürüp bankamatikleri kırdılar diyen temsilcilerin devletini mi? Kendinize gelin! Devlet biziz! Bankamatik bekçileri değil! PKK dır diyerek seçilmiş bir partiyi dışlayamazsınız. Dün engellenen radikal dinci(?)ler bugün iktidarda. (engellemenin dolaylı bir teşvik olduğunu unutmadan) bu devlete asker öldürene düşman olarak değil o askeri bu danışıklı dövüşte cepheye sürene hesap sorarak sahip çıkabiliriz. Devlet her günahıyla koruyacağınız bir katil mi, hırsız mı? Devlet çocuklarımızın güvenle geleceğe hazırlayabildiğimiz bir ortamı yaratmak zorunda olan, bize hizmet için varolan. Emeğimizi her durumda elimize veren Hükümetlerin icazet aldığı dış güçlerin oyuncağı mı? Biz kimiz, Kürt bizden değil mi?
Alevi bu ülkede yaşamıyor mu?
Ayrıca, iki halkın beğendiğim iki özelliği var, söylemezsem çatlarım. Türk halkı (kurtuluş savaşı Hariç ) Asırlarca kendisine yapılanı anlamazdan gelerek hayatta kalabilmiş bir millet, buna hayranlık duyuyorum, çünkü esas olan yaşayakalmak Olmalı.
Kürt halkı gördüğü Zulüm ve teşviklerle günümüzde direnme potansiyeli en yüksek millet, buna da hayranlık duyuyorum. Kobane' de verilen mücadele dış güçlerin desteğinden bağımsız da direnebildiklerini gösteriyor. Ayrıca eski CHP oyvereni olarak şimdi her Görevin bir de KADIN eşbaşkanı bulunan bir partiye HDP'ye sırf bunun için bile oyum helaldir. Dün birini gördüm siyah çarşaflı, erkek mi kadın mı bilemedim, kapkara bir hapishane, Biz kadınlara bu muameleyi reva görenin de Allah belasını verecek.
paritye oy veren arkadaşları dışlayacakmıyz munecim benim tanıdığım gördüğüm kadarıyla çok bilinçli verilen bir oy değilHuuu Hanımlarrr, polemik yok
Yazmadan duramayacağım, kahretmesin dilim dursa gönlüm Razı gelmiyor, insanların eğitimi veya fakirliğiyle alakası yok ideolojilerin, bu ideolojiler ister bir partiyi, ister terörizmi destek Amaçlı olsun fark etmez, Eğitimsiz değildi çoğu Dağa çıkanlar, onlar bir ideolojiye inandırıldı, ideolojilerin temelini birşeylere dayandırır ve inanmasını istediğiniz kesimi ikna edebilmek için doğru noktalara temas ederseniz isterseniz 5 üniversite bitirin inanırsınız, sistem öyle bir kurulur ki siz inanıp peşinden gider ve o ideolojiye hizmet ederseniz yaptıklarınızdan dolayı artık geri dönüşünüzde olmaz, istesenizde çıkamazsınız, Terörizm bunu yaptı işte, onlar için bir dava vardı, bu ülkede bizde Varız Davası, oysa zaten vardılar, yok sayılmadılar, fakirlikse İstanbul'daki insanda fakirdi, dilse Laz'ında kendi lehçesi vardı, örgütler bünyelerine katmak istedikleri Kişilerin beklentileri veya isyanlarını kullanarak yaklaşıyor, o sebeple fakirdiler o Yüzden Dağa çıktılar diyemeyiz, o zaman her fakir Dağa çıkardı.
Ve ara sıra Yazdığım uyarıyı yineliyorum, partiler tamam ama lütfen burda terör örgütü propagandası Olmasın, hak elde etmek için öğretmen, esnaf, yoldan geçen herhangi birini öldürmek mi gerekir?
Halkın suçu günahı neydi diye sorarlar adama, hükümetlerden hesap sorsalardı madem ama yookkk yapamazlar zira hükümetlere laf ediliyor ama örgüt hangi dış mihrakların adamı acaba diye sorgulanmıyor.
Hayır ne alakası var? Ben dışlamaktan söz ettim mi? Herkes kendi seçiminden mesuldür, parti asıl Başkanı'na olan bağlılığını dile getiriyor, bunu bilerek oy veriyorlarsa bu kendi seçimleridir, nasıl ki benim tüm partilere hayır deme hakkım var, onlarında evet deme Hakkı var, yalnız seçimlerimizi yaptığımızda bunu bir başkasının üstüne atmayalım yeter, misal AKP gitsin istiyorum o Yüzden HDP'ye, CHP'ye oy verdim gibi.paritye oy veren arkadaşları dışlayacakmıyz munecim benim tanıdığım gördüğüm kadarıyla çok bilinçli verilen bir oy değil
ben kimseyi verdiği oyla dışlamam.. sadece Atatürk düşmanı olursa benden uzak olsun. faceimde kkdan çok arkadaşım var. içinde akplide var mhplide. en yakın arkadaşım hdpye verecek oyunu . onları niye dışlayım ya. benle iyi olan bana kötücül yaklaşmayan kim olursa 10 adım giderim,bir adım gelirse bana. ruhudur güzel olan benim içinparitye oy veren arkadaşları dışlayacakmıyz munecim benim tanıdığım gördüğüm kadarıyla çok bilinçli verilen bir oy değil
bunu ben diyorum. evet dedimde arkasındayımda son sözlerimin. akp gitsin diyede onun güçlenmesine engel kim varsa veririm.Hayır ne alakası var? Ben dışlamaktan söz ettim mi? Herkes kendi seçiminden mesuldür, parti asıl Başkanı'na olan bağlılığını dile getiriyor, bunu bilerek oy veriyorlarsa bu kendi seçimleridir, nasıl ki benim tüm partilere hayır deme hakkım var, onlarında evet deme Hakkı var, yalnız seçimlerimizi yaptığımızda bunu bir başkasının üstüne atmayalım yeter, misal AKP gitsin istiyorum o Yüzden HDP'ye, CHP'ye oy verdim gibi.
Biri gitsin diye oy verilmez, düşüncelerinize, beklentilerinize uyuyorsa oy verirsiniz, benim seçmekten, oy vermekten Anladığım budur.
yoo asla senin yazdıklarınla ilgili değil,farklı düşünceler hemen kutuplaşıyor,benim hdp ye oy verecek iki arkadaşım var ikiside iyi insanlar buradan,başkanlı istemeyenlerde veriyor,kılıçlar oğlunu güçlü görmeyende muhalefet arayısında..Hayır ne alakası var? Ben dışlamaktan söz ettim mi? Herkes kendi seçiminden mesuldür, parti asıl Başkanı'na olan bağlılığını dile getiriyor, bunu bilerek oy veriyorlarsa bu kendi seçimleridir, nasıl ki benim tüm partilere hayır deme hakkım var, onlarında evet deme Hakkı var, yalnız seçimlerimizi yaptığımızda bunu bir başkasının üstüne atmayalım yeter, misal AKP gitsin istiyorum o Yüzden HDP'ye, CHP'ye oy verdim gibi.
Biri gitsin diye oy verilmez, düşüncelerinize, beklentilerinize uyuyorsa oy verirsiniz, benim seçmekten, oy vermekten Anladığım budur.
yazıyı okuduğumda bende onu düşündüm,demekki apo o şeklde konuşmasını istiyor.bunu ben diyorum. evet dedimde arkasındayımda son sözlerimin. akp gitsin diyede onun güçlenmesine engel kim varsa veririm.
erdoğan başımıza devlet başkası olmaması için veririm dedim.
halada diyorum. taki şu son lafına kadar demirtaşın. burada benim oyumu alamaz artık. aponun emeği derse işte o zaman biter bendeki hümanizmi. bitirir.
okypete,bunu ben diyorum. evet dedimde arkasındayımda son sözlerimin. akp gitsin diyede onun güçlenmesine engel kim varsa veririm.
erdoğan başımıza devlet başkası olmaması için veririm dedim.
halada diyorum. taki şu son lafına kadar demirtaşın. burada benim oyumu alamaz artık. aponun emeği derse işte o zaman biter bendeki hümanizmi. bitirir.
okypete,
kişi bazlı yazmadım zaten ama genel olarak oy verecek kişiler evet iktidar gitsin diye oy verecek ama şu sorgulanmıyor, diyelim iktidar tek başına gelemedi ve koalisyon kuruldu, o zaman AKP ve HDP koalisyon kurmaz ve ortak hareket etmez mi? Kurar, bunun örneklerini DYP ve Refah Döneminde gördük, Çiller rahmetli Erbakan'la asla koalisyon kurmam dedi, sonra ne oldu koalisyon kuruldu, farzedelim olmaz ya, oldu diyelim HDP tek başına iktidar oldu, özerklik olmayacak mı sanıyorsun veya başkanlık sistemi kurulmayacak mı? Partinin İmralı'dakinin çıkacağına dair umudu var, Çıkabilir mi? Evet Çıkabilir, onlar liderlerini başkan olarak görmek istemez mi? Ister.
aynı şekildeyim:))başkan apo ne demek şimdi. o kadar hayal kırıklığına uğrattıki beni
demirtaş .
neyse ya.. kötünün iyisi adam gibi muhalefet yapamayan chpye vereyim bari oyumu. istemeyerek.
hepsiyle kurabilir bence,hdpokypete,
kişi bazlı yazmadım zaten ama genel olarak oy verecek kişiler evet iktidar gitsin diye oy verecek ama şu sorgulanmıyor, diyelim iktidar tek başına gelemedi ve koalisyon kuruldu, o zaman AKP ve HDP koalisyon kurmaz ve ortak hareket etmez mi? Kurar, bunun örneklerini DYP ve Refah Döneminde gördük, Çiller rahmetli Erbakan'la asla koalisyon kurmam dedi, sonra ne oldu koalisyon kuruldu, farzedelim olmaz ya, oldu diyelim HDP tek başına iktidar oldu, özerklik olmayacak mı sanıyorsun veya başkanlık sistemi kurulmayacak mı? Partinin İmralı'dakinin çıkacağına dair umudu var, Çıkabilir mi? Evet Çıkabilir, onlar liderlerini başkan olarak görmek istemez mi? Ister.
inşallah o fırsatı bulamayacaklarını düşünüyorum ağoyu çıkaramazlar ama özerklik konusunda hiç bir fikrim yok,özerklik dedğimdede hdpliler kızyor :)ben anlamıyorum bana göre ilk planda eğtim,iş aş geliyorokypete,
Ama MHP Tabanı başkanlığa hayır diyebilir, deme olasılıkları HDP'den daha yüksek, lakin ben Hiçbirinin bir dediğine inanmıyorum, menfaatler ne zaman nerde kesişir belli olmuyor çünkü, siyaset bu sonuçta.akp mhplede kurar mune. ki mhp sıcak yaklaşıyor buna. demirtaş asla diyor ama bahçeli hiç asla demedi. hdp tek başına iktidar olamaz zaten. mümkün değil bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?