Demirtaş: Başkan Apo'nun emeğini iktidara taşıyıp, Türkiye'yi değiştireceğiz

tüm yazdıklarında kelime kelime haklısın,türkiye cumhuriyetine cumhuriyete karşı olan sadece pkk mı sence.ne çok cumhuriyet düşmanı varmış,peki her bunlara oy veren cumhuriyet düşmanımı sanmıyorum neden bilmiyorlar

Hafızasız bir toplumuz ve çok fazla manipülasyon var. Ben kendimi bu toplumdan ayrı tutabilir miyim? Tutamam. Benimde göremediğim, bilmediğim şeyler vardır. Herkesin geçmişini araştırmış değilim. Bende hataya düşüyorumdur. Ama aslını böyle belli eden birini görmemek için gözlerini kapamak gerek.

savunsak oyumuzu vermezmiydik sence ben sadece bu hükümet suçlu dersem günaha girmiş olurum,şimdiye kadar gelmiş geçmiş hükümetler ne yaptıysa buda aynını yaptı..nedenlerinizde tam olarak bilmek mümkün değil bende sıradan bir halkım

ama kutuplaşmanın hdp oylarında etkili olduğunu düşünüyorum,alevi,çapulcu vs..kavrayıcılıktan uzaklaştık

Mavi çizdiğim cümlelerinde sonuna kadar haklısın. Özellikle engellemelerin teşvik olduğu noktasına. Dindar insanlar çok hor görüldü ve dışlandı. Bunun bedelini şuanda ödüyoruz. Akp belasıyla uğraşarak.

Peki Akpde yönetime gelmeden önce herkesi kucaklamıyor muydu? Ama türbanlı bacıyı daha çok kucaklıyordu değil mi? Minareler süngüydü. Şiir okuduğu için hapse atılmıştı. Hala kullanıyorlar tüm bunları. Evet türban sorunu çözdü. Ama hala mağdur edebiyatları devam ediyor. Neden sence? Bir kere oradan iktidara yürüdü ve sonuna kadar sömürüyor bu hataları.

Aynısını hdpde yapıyor. Kürtleri kullanıyor. Sorunu çözmek yerine mağduriyeti sürekli hale getirecek. Ki sorunda yok ya bana göre. Devlet eliyle yapılan zorbalıklar bitti. Hepsi geçmişte kaldı. Sorun diye bahsettikleri şey devletin değil, kendilerinin sorunudur şuanda. Hangi sorunlar bunlar?

Kadın haklarını savunacaklarsa önce destek gördükleri bölgedeki çocuk gelinlerin önüne geçsinler mesela. Adamlar hala berdelle mal gibi kız değiş tokuşu yapıyorlar. Namus diye cinayet işliyorlar. Direnen, özgürlüğüne düşkün kürt gençleri, kadınları önce kendi içlerindeki problemleri çözsünler. İnsan hayatına değer vermeyi. koloni gibi aşiretleşmekten vazgeçmeyi öğrensinler. Daha geçen gün diyarbakırlı kürt komşumuzun küçük kuzenini ineğine sahip çıkamadı, inek tarlaya girdi diye vurdular. Kız diyor ki orada adam öldürmek günlük normal bir olay gibi. Şaka gibi ya.

Türk halkıyla alakalı yaptığın yoruma ise sadece güldüm :) Burada Türk tarihini anlatacak değilim. Kurtuluş savaşından sonrasında da tüm ayrılıkçılara, mandacılığı savunanlara, devleti içeriden bölmeye çalışanlara karşı bu milletin nasıl ayakta kaldığını araştırmalısın.

Huuu Hanımlarrr, polemik yok

Yazmadan duramayacağım, kahretmesin dilim dursa gönlüm Razı gelmiyor, insanların eğitimi veya fakirliğiyle alakası yok ideolojilerin, bu ideolojiler ister bir partiyi, ister terörizmi destek Amaçlı olsun fark etmez, Eğitimsiz değildi çoğu Dağa çıkanlar, onlar bir ideolojiye inandırıldı, ideolojilerin temelini birşeylere dayandırır ve inanmasını istediğiniz kesimi ikna edebilmek için doğru noktalara temas ederseniz isterseniz 5 üniversite bitirin inanırsınız, sistem öyle bir kurulur ki siz inanıp peşinden gider ve o ideolojiye hizmet ederseniz yaptıklarınızdan dolayı artık geri dönüşünüzde olmaz, istesenizde çıkamazsınız, Terörizm bunu yaptı işte, onlar için bir dava vardı, bu ülkede bizde Varız Davası, oysa zaten vardılar, yok sayılmadılar, fakirlikse İstanbul'daki insanda fakirdi, dilse Laz'ında kendi lehçesi vardı, örgütler bünyelerine katmak istedikleri Kişilerin beklentileri veya isyanlarını kullanarak yaklaşıyor, o sebeple fakirdiler o Yüzden Dağa çıktılar diyemeyiz, o zaman her fakir Dağa çıkardı.

Ve ara sıra Yazdığım uyarıyı yineliyorum, partiler tamam ama lütfen burda terör örgütü propagandası Olmasın, hak elde etmek için öğretmen, esnaf, yoldan geçen herhangi birini öldürmek mi gerekir?
Halkın suçu günahı neydi diye sorarlar adama, hükümetlerden hesap sorsalardı madem ama yookkk yapamazlar zira hükümetlere laf ediliyor ama örgüt hangi dış mihrakların adamı acaba diye sorgulanmıyor.

Birde son bir rica lütfen Örtülü kadınlara benzetmeler yapmayınız.
Insanların tercihlerini sorgulamak bize düşmez, ezilmişlikten bahsederken Çarşaflı Kadınlara benzetmeler yaparak ezemezsiniz.

paritye oy veren arkadaşları dışlayacakmıyz munecim benim tanıdığım gördüğüm kadarıyla çok bilinçli verilen bir oy değil

paritye oy veren arkadaşları dışlayacakmıyz munecim benim tanıdığım gördüğüm kadarıyla çok bilinçli verilen bir oy değil
Hayır ne alakası var? Ben dışlamaktan söz ettim mi? Herkes kendi seçiminden mesuldür, parti asıl Başkanı'na olan bağlılığını dile getiriyor, bunu bilerek oy veriyorlarsa bu kendi seçimleridir, nasıl ki benim tüm partilere hayır deme hakkım var, onlarında evet deme Hakkı var, yalnız seçimlerimizi yaptığımızda bunu bir başkasının üstüne atmayalım yeter, misal AKP gitsin istiyorum o Yüzden HDP'ye, CHP'ye oy verdim gibi.
Biri gitsin diye oy verilmez, düşüncelerinize, beklentilerinize uyuyorsa oy verirsiniz, benim seçmekten, oy vermekten Anladığım budur.

ben kimseyi verdiği oyla dışlamam.. sadece Atatürk düşmanı olursa benden uzak olsun. faceimde kkdan çok arkadaşım var. içinde akplide var mhplide. en yakın arkadaşım hdpye verecek oyunu . onları niye dışlayım ya. benle iyi olan bana kötücül yaklaşmayan kim olursa 10 adım giderim,bir adım gelirse bana. ruhudur güzel olan benim için

bunu ben diyorum. evet dedimde arkasındayımda son sözlerimin. akp gitsin diyede onun güçlenmesine engel kim varsa veririm.
erdoğan başımıza devlet başkası olmaması için veririm dedim.
halada diyorum. taki şu son lafına kadar demirtaşın. burada benim oyumu alamaz artık. aponun emeği derse işte o zaman biter bendeki hümanizmi. bitirir.

yoo asla senin yazdıklarınla ilgili değil,farklı düşünceler hemen kutuplaşıyor,benim hdp ye oy verecek iki arkadaşım var ikiside iyi insanlar buradan,başkanlı istemeyenlerde veriyor,kılıçlar oğlunu güçlü görmeyende muhalefet arayısında..
hdp bu güne dek geldiyse bu devletin suçudur dedim evet ama bu küçüklüğümden beri olan bir sorun sadece bu hükümetle ilgili değilki terör hep vardı,
göçlerin sebeblerine değinen parti varmı mune sen hepsini biliyorsun benden daha donanımlısın

yazıyı okuduğumda bende onu düşündüm,demekki apo o şeklde konuşmasını istiyor.

başkan apo ne demek şimdi. o kadar hayal kırıklığına uğrattıki beni
demirtaş .
neyse ya.. kötünün iyisi adam gibi muhalefet yapamayan chpye vereyim bari oyumu. istemeyerek.

okypete,
kişi bazlı yazmadım zaten ama genel olarak oy verecek kişiler evet iktidar gitsin diye oy verecek ama şu sorgulanmıyor, diyelim iktidar tek başına gelemedi ve koalisyon kuruldu, o zaman AKP ve HDP koalisyon kurmaz ve ortak hareket etmez mi? Kurar, bunun örneklerini DYP ve Refah Döneminde gördük, Çiller rahmetli Erbakan'la asla koalisyon kurmam dedi, sonra ne oldu koalisyon kuruldu, farzedelim olmaz ya, oldu diyelim HDP tek başına iktidar oldu, özerklik olmayacak mı sanıyorsun veya başkanlık sistemi kurulmayacak mı? Partinin İmralı'dakinin çıkacağına dair umudu var, Çıkabilir mi? Evet Çıkabilir, onlar liderlerini başkan olarak görmek istemez mi? Ister.

akp mhplede kurar mune. ki mhp sıcak yaklaşıyor buna. demirtaş asla diyor ama bahçeli hiç asla demedi. hdp tek başına iktidar olamaz zaten. mümkün değil bu.

başkan apo ne demek şimdi. o kadar hayal kırıklığına uğrattıki beni
demirtaş .
neyse ya.. kötünün iyisi adam gibi muhalefet yapamayan chpye vereyim bari oyumu. istemeyerek.
aynı şekildeyim:))

hepsiyle kurabilir bence,hdp

inşallah o fırsatı bulamayacaklarını düşünüyorum ağoyu çıkaramazlar ama özerklik konusunda hiç bir fikrim yok,özerklik dedğimdede hdpliler kızyor :)ben anlamıyorum bana göre ilk planda eğtim,iş aş geliyor

akp mhplede kurar mune. ki mhp sıcak yaklaşıyor buna. demirtaş asla diyor ama bahçeli hiç asla demedi. hdp tek başına iktidar olamaz zaten. mümkün değil bu.
Ama MHP Tabanı başkanlığa hayır diyebilir, deme olasılıkları HDP'den daha yüksek, lakin ben Hiçbirinin bir dediğine inanmıyorum, menfaatler ne zaman nerde kesişir belli olmuyor çünkü, siyaset bu sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…