Sohbetinizde izinsiz araya girdim,bağışlayın,fakat gözardı edilen bazı şeyleri hatırlatmak istiyorum. Öncelikle hangi fikri savunursa savunsun her kesimin mecliste temsil edilmeye Hakkı var. Bunu engelleyen her kim ise faşizme hizmet eder.
Terörizm yasallaşmamış olan savaşlardır, devletlerin terörizmi ise meşru kabul edilir. PKK terör örgütü, TC devleti de aynı şiddetle terör yaptı, Kürtler arada sıkışmışken biz seyrettik, duymazdan geldik, hatta suçluluk duymamak için devletin en kuvvetli savunucusu olduk. Devlet nedir? Bir güvenlik sınırı içinde vergi ödeyen vatandaşlarının hukuki konforunu sağlamak için oluşturulmuş bir kurum değil mi? Şimdi siz devletin bekası için hepimiz kendimizi özgürlük bağımsızlık ve Geleceğimizi feda etmeliyiz mi diyorsunuz? Hepimizin temsil edilmediği yasama ve yargı görevi Yürütmenin hükmüne teslim olmuş bir devletin? Allah aşkına 12 Eylül diye sağın solun evladını birbirine Vurduran, yaşını büyütüp asan , daha yeni onlarca çocuğu genci öldürüp bankamatikleri kırdılar diyen temsilcilerin devletini mi? Kendinize gelin! Devlet biziz! Bankamatik bekçileri değil! PKK dır diyerek seçilmiş bir partiyi dışlayamazsınız. Dün engellenen radikal dinci(?)ler bugün iktidarda. (engellemenin dolaylı bir teşvik olduğunu unutmadan) bu devlete asker öldürene düşman olarak değil o askeri bu danışıklı dövüşte cepheye sürene hesap sorarak sahip çıkabiliriz. Devlet her günahıyla koruyacağınız bir katil mi, hırsız mı? Devlet çocuklarımızın güvenle geleceğe hazırlayabildiğimiz bir ortamı yaratmak zorunda olan, bize hizmet için varolan. Emeğimizi her durumda elimize veren Hükümetlerin icazet aldığı dış güçlerin oyuncağı mı? Biz kimiz, Kürt bizden değil mi?
Alevi bu ülkede yaşamıyor mu?
Ayrıca, iki halkın beğendiğim iki özelliği var, söylemezsem çatlarım. Türk halkı (kurtuluş savaşı Hariç ) Asırlarca kendisine yapılanı anlamazdan gelerek hayatta kalabilmiş bir millet, buna hayranlık duyuyorum, çünkü esas olan yaşayakalmak Olmalı.
Kürt halkı gördüğü Zulüm ve teşviklerle günümüzde direnme potansiyeli en yüksek millet, buna da hayranlık duyuyorum. Kobane' de verilen mücadele dış güçlerin desteğinden bağımsız da direnebildiklerini gösteriyor. Ayrıca eski CHP oyvereni olarak şimdi her Görevin bir de KADIN eşbaşkanı bulunan bir partiye HDP'ye sırf bunun için bile oyum helaldir. Dün birini gördüm siyah çarşaflı, erkek mi kadın mı bilemedim, kapkara bir hapishane, Biz kadınlara bu muameleyi reva görenin de Allah belasını verecek.