- 6 Aralık 2022
- 2
- 1
- 29
- Konu Sahibi pissipissico
Merhabalar, benim oğlum 15 aylık ve bu kan ve d vitamini konusunda inanılmaz derecede endişelerim var. Devlet ve özel hastanelerin hemen hemen hepsini gezdik ama bütün doktorlarda ezbere bilgiler var. Örneğin ben dubaide yaşıyorum yılın yarı zamanında bu sebeple benim bebeğimin d vitamini ihtiyacı burda kış ayında yaşayan bebekle aynı değil. Veya ıspanak vb benzeri demirden zengin besinlerle beslenen bebeklerinkiyle beslenmeyenlerin de bir değil. Bu sebeple başından itibaren istikrarlı olarak bu damlaları/ilaçları kullanamadım ki buna rağmen bu değerlerin çok düşük olmadığını gördük. Şimdi yine doktordan geliyorum doktor hanım yine ezbere bilgileriyle başka bir demir ilacı verdi şase olarak kullanılan. Bunu eczaneme sorduğumda 11 yaş altına verilmemelidir diyor. İlaç prospektüsünde aynı şekilde yazıyor. Fakat bu ilaçlar hastanelere tanım yapılması amacıyla ücret ödendiğinden çocuklarımıza kendi reklamının yapıldığı kâğıtlarda bu ilaç isimleri bizlere veriliyor. Hastaneler de doktorlar da bunları bize sattıklarında kar payı alıyor. Zamanında çocuktan önce çalıştığım firmada bu tarz örnekleri çok gördüm. Fakat şuan söz konusu benim bebeğimin sağlığı ve kar amacı güdülmesi beni çok rahatsız ediliyor yanlış bir ilaç vermek istemiyorum. Bebeği 1 buçuk yaşlarında olup bana tavsiye verebilecek olan var mıdır aranızda? Şurup kesinlikle istemiyor çıkarıyor ne yazık ki. Teşekkür ederim.