demir eksikliği şikayetleri

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
merhaba arkadaşlar..

baş dönmesi,yüzüme ateş basması,çarpıntı ve sonrasında aşırı halsizlik şikayetiyle doktora gittim.aslında tam anlamıyla baş dönmeside diyemem.başıma basınç oluyormuş gibi garip bişey.kan tahlili yapıldı demir eksikliği çıktı.demir eksikliğinden dolayı bu şikayetlerimin olabileceğini söyledi doktor.14 gündür demir hapını kullanıyorum kendimi daha iyi hissediyorum ama acıktığımda yada uykusuz kaldığımda aynı şikayetler gene artıyor.bişeyler yediğimde düzeliyorum.kan şekerim mi düşüyor acaba?tahlilde şeker düzeyimde normal çıktı.anlamıyorum neden böyle olduğunu.demir eksikliği yaşayıp bu şikayetleri olanlar var mı aramızda?sevgiler kızlar

evet ,oluyor halsizlik çok uyku isteği hatta sinirlilik bile yapıyor maalesef geçmiş olsun .......hatta kullandığınız ilaçlar kilo bile yapıyor ben ilaç kullandıktan sonra 20 kilo aldım 3 yılda .....

malesefff aynı şey bende de var..şuan var mı bilmiyorum ama, acıktığımda ve uykusuz olduğumda aşırı sinirli oluyorum,
şekerim çok çabuk düşüyor, hemen çikolata yiyorum, geçiyor
Ben uzun zamandır ilaçlarımı kullanmıyorum
Sebze yemekleri de çok sevmem, hergün et yiyen bi insanım, ama az az yemeye calışıyorum haftada 1-2
ıspanak çok iyi gelir tüketmelisin..

evet ,oluyor halsizlik çok uyku isteği hatta sinirlilik bile yapıyor maalesef geçmiş olsun .......hatta kullandığınız ilaçlar kilo bile yapıyor ben ilaç kullandıktan sonra 20 kilo aldım 3 yılda .....

sağol canım sanada çok geçmiş olsun.daha öncede kullanmıştım kilo almadım.ama şekerim bu aralar çok düşüyor ellerim titriyor birazcık acıksam.hemen yemeğe saldırıyorum.hafif seyler yemeye calısıyorum o anlık krizlerde.inşallah kilo almam

canım şeker düşüklüğü bendede olmaya başladı.glukoz en az 70 olmalıymış benimki 71.özellikle akşam yemekten önce ve gece bu saatlerde acıkıveriyorum sinir oluyorum artık.bugün eczaneye sordum demir eksikliği bazen şeker düşmesine sebep olabilir dedi.bende kuru üzüm yiyorum.bazende 1 tane portakal sıkıp içine 2 tatlı kaşığı pekmez karıştırıp içiyorum.hem demir eksikliği için birebir hemde şekerimi çıkarıyor.sende dene canım bence

peki tansiyonda haafif hafif oynama yapıyor mu? mesela benim normalde 12.7 ama bikaç gündür 13.8 çıkıyor iniyor

aynı şikayetleri ben de yaşıyorum. demir eksikliği ile birlikte tokluk kan şekerim de düşük çıkmıştı. bunlar birleşince dert oluyormuş. iki saatte bir ara öğün yiyip, demir ilacı alacakmışız. 1,5 aydır demir ilacı alıyorum. eh biraz düzeldim. ara ara hala halsizleşiyorum. szin de halsizliğiniz zaman zaman devam etti mi?

çok geçmiş olsun canım.6 aydır şikayetlerim hiç tekrarlamadı ama gene demir eksikliği olmasın diye dikkat ediyorum.günde 1 yemek kaşığı keçi boynuzu pekmezi içiyorum.çekirdekli kuru üzüm yemeğe çalışıyorum.dediğin gibi benimde ara ara şikayetlerim devam etti.tedavini doğru uygulayıp sonrasında dikkat edersen düzelirsin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…