• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demir eksikliği anemisi ?????

Şuan demir ilaçlarım bitti . Doktora gittim baktırdım baya toplamış değerlerim . Bende olan değişiklikler : nefes alıp vermem düzeldi, daha dinç uyanır oldum . Fark edilir derecede iyi hissediyorum. İnşallah sizinki de düzelir hanımlar. Ve umarım kalıcı olur bunlar..
Sağlıklı günlere :)

Ben de demir eksikligi anemisi teshisinden hap kullanmistim bir süre, onun öncesindeki hayatim da hep kafami kaldiramayacak halim olurdu.
Kizlar beslenmenize dikkat edin. Inanin düzeliyor ilacsiz.
Et yemeye basladim ve c vitaminiyle beraber yemeye calistim. Etin yaninda yogurt dahi yemedim, cay icmedim yemekten önce ya da sonra. Dikkat edince kendine geliyor insan. Ama haftada en az bir kere et yemeye baslamistim. Inanin tek caresi beslenme düzeni.
enerjime esim de hayret ediyordu artik. Öncesinde yemek yedikten sonra kipirdamadan yarim saat uzanirdim. Simdi yemek yedikten sonra dünyanin isini yapacak enerjim oluyor.

Ben de demir eksikligi anemisi teshisinden hap kullanmistim bir süre, onun öncesindeki hayatim da hep kafami kaldiramayacak halim olurdu.
Kizlar beslenmenize dikkat edin. Inanin düzeliyor ilacsiz.
Et yemeye basladim ve c vitaminiyle beraber yemeye calistim. Etin yaninda yogurt dahi yemedim, cay icmedim yemekten önce ya da sonra. Dikkat edince kendine geliyor insan. Ama haftada en az bir kere et yemeye baslamistim. Inanin tek caresi beslenme düzeni.
enerjime esim de hayret ediyordu artik. Öncesinde yemek yedikten sonra kipirdamadan yarim saat uzanirdim. Simdi yemek yedikten sonra dünyanin isini yapacak enerjim oluyor.
İleri düzeyde ise mecbur ilaç veriyorlar ama vücudumdaki demir oranı 13 idi yani yok :( şimdi 233 . Sadece beslenme yetmedi bana ama yerden göğe haklısınız :)

İleri düzeyde ise mecbur ilaç veriyorlar ama vücudumdaki demir oranı 13 idi yani yok :KK43: şimdi 233 . Sadece beslenme yetmedi bana ama yerden göğe haklısınız :)

Tabiki de cok düsükse sadece beslenmeyle düzelmez. Ben yaklasik dokuz ay hap kullandim günde iki tane kocaman haplardi. Aslinda serumla da demir veriyorlarmis kandan, bir daha bunu isteyecegim parasi kacsa verecegim cünkü o haplari almak hiic o kadar kolay degildi, midem zaten hassasti.
Dokuz ayin sonunda baktirdim ve normal düzeye cikmisti. Sonra et yemeye basladim. Yani yediklerime dikkat ederek o seviyeyi en azindan korudum. Aylar sonra kontrol ettirdim ilk defa demirim az ama normal cikti. Yani cogu insan gibiydi.
Tedavi olun ve beslenme tarzinizi degistirin. Et yemeden olmuyor. Inanin önceden bir sene et yemesem aramazdim ama simdi mecburum. Saglikli olmak güzel =)

Yorumları okumadan cevap yazıyorum. Hayır kalıcı tedavisi yok, düzenli takipte olmalısın.

Tabiki de cok düsükse sadece beslenmeyle düzelmez. Ben yaklasik dokuz ay hap kullandim günde iki tane kocaman haplardi. Aslinda serumla da demir veriyorlarmis kandan, bir daha bunu isteyecegim parasi kacsa verecegim cünkü o haplari almak hiic o kadar kolay degildi, midem zaten hassasti.
Dokuz ayin sonunda baktirdim ve normal düzeye cikmisti. Sonra et yemeye basladim. Yani yediklerime dikkat ederek o seviyeyi en azindan korudum. Aylar sonra kontrol ettirdim ilk defa demirim az ama normal cikti. Yani cogu insan gibiydi.
Tedavi olun ve beslenme tarzinizi degistirin. Et yemeden olmuyor. Inanin önceden bir sene et yemesem aramazdim ama simdi mecburum. Saglikli olmak güzel =)
Kesinlikle katılıyorum . Ben de korumak için beslememe dikkat ediyorum artık. Çünkü kendini dinç hissetmek bile çok güzel .. :)

Kesinlikle katılıyorum . Ben de korumak için beslememe dikkat ediyorum artık. Çünkü kendini dinç hissetmek bile çok güzel .. :)

Ya o halsizligi zaten birine atlatmak imkansiz, yani yemekten sonra kim yorulur ki.. Kendime gelmek icin yer dururdum. sürekli tatli yerdim falan filan.
Sürekli korumamiz gerek evet, Allah baska dert vermesin =)

Ya o halsizligi zaten birine atlatmak imkansiz, yani yemekten sonra kim yorulur ki.. Kendime gelmek icin yer dururdum. sürekli tatli yerdim falan filan.
Sürekli korumamiz gerek evet, Allah baska dert vermesin =)
Aminnnn :) 8 9 saat uyuyup yorgun uyanmak çok kötüydü mesela . Ve inanılmaz derecede çarpıntı ve nefes alamama hissim vardı. Şimdi yok inanır mısınız ? Kansızlıktan derlerdi inanmazdım. Kaç doktora gittim kalbimde sorun mu var diye :)

Aminnnn :) 8 9 saat uyuyup yorgun uyanmak çok kötüydü mesela . Ve inanılmaz derecede çarpıntı ve nefes alamama hissim vardı. Şimdi yok inanır mısınız ? Kansızlıktan derlerdi inanmazdım. Kaç doktora gittim kalbimde sorun mu var diye :)

Evet zaten carpinti halsizlik üzerine sinir de yapiyordu bunlar. Gezmeye kalksam az hemen acikirdim yani sürekli enerjim bitttigi icin yemek yemek isterdim. Düzelince insanin tatliya olan bagliligi bile gidiyor yavastan

Kendimi bildim bileli demirim düşük. İlaçlarla toparlıyorum sonra hop yine aynı. Kalıcı bir çözümü yok sanırım.

Benim de ferritin duzeyim olmasi gerenin yaris idi.baya dusuk
Ilac kullandim.bi kac yil gecti
Simdi hep halsizim ve ders calisitken dikkatimi toplayamiyorum
Ama kandan korktugum icin de test yaptirmiyorum

Dogal tedavisi yok mu bunun

Bendede demir eksikligi anemisi var bu yuzden vucudum kani tutmuyo kendi adima konusayim malesef gecmiyor halsizlik zayiflamam cogaldigi zaman anliyorum ki demirim dusuyor o zaman belli donemlerde hastaneye gidip muhakkak serum aliyorum 3 yada 5 kere ondan sonra yaklasik 3 ay ilac tedavisi goruyorum ve kendime geliyorum malesef gecmiyo cunku demir eksikligimin nedeni her ay gordugum adetten kaynaklaniyormus ilk once neden kaynaklandigini bulmak onemli onun icin iyice arastirilmasi gerek

Ben de aynı durumdayım. Belli aralıklarla iğne oluyorum bu yüzden düşmüyor. Bırakırsam düşecek. Sık sık takip altında tutun ve ilacınızı ihmal etmeyin
Bende de demir eksikligi var ama ilaclar etki etmedigi için doktor igne verdi direk damara vurulmasi gerekiyo yazmislar koldan vuruluyomu igne bilginiz varmi

Bende de demir eksikligi var ama ilaclar etki etmedigi için doktor igne verdi direk damara vurulmasi gerekiyo yazmislar koldan vuruluyomu igne bilginiz varmi
Benimki tam tersi damara vurulmuyor. Kalçadan vuruluyorum. Damardan vurulduğunu ilk kez duydum

Internette okudugum bir bilgiydi zaten tesekkurler cok aciyomu peki ben normalde igneden korkan bi insanim doktor vereli 1 aydan fazla oldu fakat hala gitmeye cesaret edemedim
Hafif kavuruyor açıkçası ama anlık bi olay

kutupedinat-150x150.png uzum-161x300.png zerdecal-161x300.png bende çölyak hastasıyım bu 3 ürün sayesinde bağırsaklarda oluşan sendromlarım azaldı.öncelik olarak glutensiz diyet ve takviyelerle rahat bir yaşam .ç

Benim de demir eksikliğim var hap kullanmaya basladim ama istenilen kadar yükseltmedi pazartesi tekrar doktora gidicem bunun tek çaresi iğne olmak mı haplar ise yaramıyor mu

Benim de demir eksikliğim var hap kullanmaya basladim ama istenilen kadar yükseltmedi pazartesi tekrar doktora gidicem bunun tek çaresi iğne olmak mı haplar ise yaramıyor mu
Benim doktorum ignenin uzun sure etki etmicegini soyledi hatta ben igne tavsiye etmem dedi ilk once serum aldim ve ondan sonra 3 ay hap kullandim ve uzun suredir gayet iyiyim bence en iyi serum

Back