• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demir eksikliği anemisi ?????

ben yılda 4 kere iğne yaptırıyorum, şimdi değerlerim gayet iyi. doktorum da ömür boyu devam et bir sakıncası yok dedi

bende de var ayni durum, daha 3 gun once tahlilde yine demir eksikligi cikti. doktor ferro sanol verdi yine. o kadar igrenc bir ilac ki. ac karnina icmen lazim, yaninda c vitaminli bisey olmasi lazim emilimin tam saglanmasi icin, ve de 1 bucuk 2 saat boyunca hic sut urunu, cay tuketmemek lazimmis. Sabah 6 da kalkiyorum, ilaci iciyorum, ise geliyorum, 8 gibi kahvalti yapiyorum guya ama, 0 6-8 arasi yasadigim mide bulantisi bir ben bilirim. midemi alt ust ediyor. hic kullanmak istemiyorum o ilaci ama baska birsey de fayda etmiyor. daha mide dostu bir ilac kullanip sonuc alan var mi acaba aranizda?
Bende o ilacı kullanmıştım. Ama beni bütünüyle mahvetmisti . Çarpıntı ve uyku hali . Sersemletiyordu beni. Doktora gittim durumu anlattım oreferon verdi onda sıkıntı yaşamadım. Geçen gün de bilhassa doktora ferro sanol bana iyi gelmemişti onu yazmayın dedim .. oreferon yazdı. Ferro sanol ağır bir ilaç . Etkili olsa da hassas bünyelerde yan etkileri ortaya fazlaca çıkıyor. Geçmiş olsun :(

Bende o ilacı kullanmıştım. Ama beni bütünüyle mahvetmisti . Çarpıntı ve uyku hali . Sersemletiyordu beni. Doktora gittim durumu anlattım oreferon verdi onda sıkıntı yaşamadım. Geçen gün de bilhassa doktora ferro sanol bana iyi gelmemişti onu yazmayın dedim .. oreferon yazdı. Ferro sanol ağır bir ilaç . Etkili olsa da hassas bünyelerde yan etkileri ortaya fazlaca çıkıyor. Geçmiş olsun :KK43:

tesekkur ederim canim, sana da gecmis olsun.. ben o ilaci bir sorayim o zaman.

Merhaba güzel hanımlar :KK76: bir derdim vaaaaaarrrrr (yine) o_O4 yıl önce demir eksikliği anemisi sebebiyle ilaç tedavisi aldım . Herşey normale dönmüştü ta ki bugüne kadar az önce tahlil sonuçlarımı aldım değerlerim yine yerlerde .. kansızlığın var dedi doktor. Kalıcı bir tedavisi yok mu bu kansızlığın? Her zaman böyle yineleyecek mi ?:KK17:

malesef ilaç bendee var 2010 yılından beri kullanırım ilk kez geçen yıl iğnesini oldum he minik tüp şeklince şurubunu kullanıyorum

:KK43: Sürekli halsizlik hissi sizde de oluyor mu ? Geçmiş olsun :KK43:
kardeş bende böbrek yetmezliği var..
ev diyalizi alıyorum başlıca problemim kansızlık lütfen hafife almayın kreatinin ve üre değerlerinize baktırın
çünkü böbrek çalışmadığı için iliğe uyarıcı gönderemiyor...bu nedenle kan olmuyor..
kan olmadığı için vuct oksijensiz kalıyor ve halsizliğin yorgunluğun en üst seviyesi oluyor sabahları uyanamama gibi...

kızlar benim ilaç farroz ama memnunun hiç yan etkisini görmedim üsteli gece uyku için oksijen maskesi kullanıyorum uyku sorunum yok

Merhaba güzel hanımlar :KK76: bir derdim vaaaaaarrrrr (yine) o_O4 yıl önce demir eksikliği anemisi sebebiyle ilaç tedavisi aldım . Herşey normale dönmüştü ta ki bugüne kadar az önce tahlil sonuçlarımı aldım değerlerim yine yerlerde .. kansızlığın var dedi doktor. Kalıcı bir tedavisi yok mu bu kansızlığın? Her zaman böyle yineleyecek mi ?:KK17:

Unutkanliginiz varmi?

Bende çok çektim demir eksikliğinden halada çekiyorum. En son 2-3 ay ilaç içtim günde 3 kere ama 1 tane bile yükselmedi değerlerim.. en son 2 tane karışık serum yedim kendime geldim
Madem serum vardı niye beni kaç ay süründürdünüz:rolleyes:

kardeş bende böbrek yetmezliği var..
ev diyalizi alıyorum başlıca problemim kansızlık lütfen hafife almayın kreatinin ve üre değerlerinize baktırın
çünkü böbrek çalışmadığı için iliğe uyarıcı gönderemiyor...bu nedenle kan olmuyor..
kan olmadığı için vuct oksijensiz kalıyor ve halsizliğin yorgunluğun en üst seviyesi oluyor sabahları uyanamama gibi...
Allah şifa versin :KK42: üzüldüm.. haklisiniz kesinlikle. Hafife almamak gerek . Kansızlığın çok çeşidi var demir eksikliği anemisi, çinko eksikliği vs vs .. sizde de mi demir eksikliğine bağlı bir durum var ?

Kızlar benimde aynı şekilde demir eksikliğim var. Hap, iğne, serum hep doktorlar oyalıyorlar.
3 sene bir muayenehanede çalıştım ve çoğu bayanda demir eksikliği vardı. Hep hap veya serum yazardı doktor. Hiç ama bu demir eksikliği neden oluyor diye araştırmadi hiç kimsede. Annemde çalıştığım yere gelirdi ve bir gün araba sıkıntısı olduğundan son çağre en yakın bir muayenehaneye gitti. Oradaki doktor çok iyi ilgilendi ve demir eksikliğinin midesindeki bir yaradan olduğu öğrenildi.

Diyeceğim oki. Haplarara ignelere devam ama bu demir eksikliğinin neyden kaynaklandığını araştırın belki bilmediğiniz bir hastalık vardır allah korusun

Bende aynı durumdayım sürekli ilaç kullanıyorum ara verfiğimde yine düşüyor değerlerim çözümü varsa bilmek isterim

Tedaviye yanıt vermeyen veya tedaviye rağmen tekrarlayan kansızlıklarda belli ki bir emilim problemi vardır.
Lütfen ÇÖLYAK hastalığını araştırınız.

Back