• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Demir eksikliği anemisi ?????

İğne yaptirmamistim hic hep kutu kutu ilac almistim doktora gitsem iğne istesem ilactan daha uzun süre gideriyor mu??
Hap beni fazla etkilemiyor o yüzden iğne oluyorum. İğne daha güzel yükseltiyor ama şu da bi gerçek ki kalçalar mosmor oluyor..

Ferro sanol duadenol diye bir ilaç kullandım çok ağır geldi bana . Onu içince surekli uyumaya başladım. Başımı yastıktan kaldıramadım. Kalp atışlarımı hızlandırıyordu doktora gittim değiştirdi . Oreferon verdi .. bugün de özellikle doktora ferro sanol yazma dedim :KK12::KK12:

Merhaba güzel hanımlar :KK76: bir derdim vaaaaaarrrrr (yine) o_O4 yıl önce demir eksikliği anemisi sebebiyle ilaç tedavisi aldım . Herşey normale dönmüştü ta ki bugüne kadar az önce tahlil sonuçlarımı aldım değerlerim yine yerlerde .. kansızlığın var dedi doktor. Kalıcı bir tedavisi yok mu bu kansızlığın? Her zaman böyle yineleyecek mi ?:KK17:
Genç bir bayansın sanırım. Genç kadınlarda adet görmeleri sebebiyle kansızlık tedavisi almış olsa dahi sonradan tekrar edebiliyor bu durum. Adet döneminde kanamaların çok oluyorsa öncelikle bir kadın doğum doktoruna başvurmalısın. Varsa tedavisi kanamanın miktarını azaltmalısın. Sonrasında da demir tedavisine devam etmen iyi olur. Yani kısacası öncelikle kansızlığına sebep olan bir durum var mı ona bakmalı

Genç bir bayansın sanırım. Genç kadınlarda adet görmeleri sebebiyle kansızlık tedavisi almış olsa dahi sonradan tekrar edebiliyor bu durum. Adet döneminde kanamaların çok oluyorsa öncelikle bir kadın doğum doktoruna başvurmalısın. Varsa tedavisi kanamanın miktarını azaltmalısın. Sonrasında da demir tedavisine devam etmen iyi olur. Yani kısacası öncelikle kansızlığına sebep olan bir durum var mı ona bakmalı
24 yaşındayım . Kanamam hiç bir zaman çok olmadı hep normal miktarda olur . Geçen yıl bir kez azalma olduğunda bile gidip hormon testi yaptırmıştım hormonlarda normal .. hastalıkla ilgili hiç bir şeyi geciktirmem gidip baktırırım mutlaka . Hatta hemoroid kanaman var mı demişti doktor o da yok. . galiba benim vücudumun demir bağlayıcılığı pasif .. :(

24 yaşındayım . Kanamam hiç bir zaman çok olmadı hep normal miktarda olur . Geçen yıl bir kez azalma olduğunda bile gidip hormon testi yaptırmıştım hormonlarda normal .. hastalıkla ilgili hiç bir şeyi geciktirmem gidip baktırırım mutlaka . Hatta hemoroid kanaman var mı demişti doktor o da yok. . galiba benim vücudumun demir bağlayıcılığı pasif .. :KK43:
Hmm demir yönünden beslenmen zayıf olabilir belki. Çayı çok içersen de olabilir. Annenin var mı kansızlığı biliyor musun? Bir de Akdeniz anemisi var genetik geçişli olabiliyor. O da Demir eksikliği anemisiyle karışabiliyor. Onun için genetik açıdan tahlil etmek lazım.

Hmm demir yönünden beslenmen zayıf olabilir belki. Çayı çok içersen de olabilir. Annenin var mı kansızlığı biliyor musun? Bir de Akdeniz anemisi var genetik geçişli olabiliyor. O da Demir eksikliği anemisiyle karışabiliyor. Onun için genetik açıdan tahlil etmek lazım.
Annemin yok ama halamin var :( kadın yıllardir çekiyor düzelmedi. Bende öyle olcam galiba . :KK17::KK17:

Bendede var. Evlilik oncesi tahlillerde soyledi doktor. Demir eksikligi anemisi. Hep halsizim hic birsey yapmak gelmiyor icimden. Kanim hep dusuk. En son 42% oldu. Yuzum hep solgun vucudum zayif. Ne zaman doktora gitsem kansizlik problemi var diyorlar biktim bende:110:

Homeopati araştırın. Kansizlik ta ise yaradığını duydum. Bende hamilelik sonrası yaptırmayı düşünüyorum.

Bende hep böyle bir konu gördüğümde atlıyorum ama evet bende de demir eksikliğine bağlı kansızlık var, artık site ezberleyecek nerdeyse her konuda yazmamdan :) Tedavide görmüyorum üstelik, ona bile üşeniyorum yani. Daha önce başlayıp başlayıp yarım bıraktım. Hemen hemen her olumsuzluğunu yaşıyorum, yorumlarda şikayet olunan her şey bende de mevcut. Bazen ani bir kalkış yaptığımda gözümün önünde küçük sinekler uçuşuyor ama kansızlıktan mı, düşük tansiyonumdan mı yoksa miyop astigmatımdan mı bilmem. Başımın pek ağrıdığını bilmezdim ben son bir iki senedir ondan da muzdarip olmaya başladım. Birde kansızlığın siyah çay tüketimiyle çok yakından alakalı olduğunu düşünüyorum, çayı çok severim, bir bırakabilsem bayağı faydası olacak bence.

Bende hep böyle bir konu gördüğümde atlıyorum ama evet bende de demir eksikliğine bağlı kansızlık var, artık site ezberleyecek nerdeyse her konuda yazmamdan :) Tedavide görmüyorum üstelik, ona bile üşeniyorum yani. Daha önce başlayıp başlayıp yarım bıraktım. Hemen hemen her olumsuzluğunu yaşıyorum, yorumlarda şikayet olunan her şey bende de mevcut. Bazen ani bir kalkış yaptığımda gözümün önünde küçük sinekler uçuşuyor ama kansızlıktan mı, düşük tansiyonumdan mı yoksa miyop astigmatımdan mı bilmem. Başımın pek ağrıdığını bilmezdim ben son bir iki senedir ondan da muzdarip olmaya başladım. Birde kansızlığın siyah çay tüketimiyle çok yakından alakalı olduğunu düşünüyorum, çayı çok severim, bir bırakabilsem bayağı faydası olacak bence.
Evet belirtiler bende de böyle idi :kızgın:
Ama mesela bende çok çay icmememe rağmen var. İlk kez lise de yaşadım bu kansızligi çok güzel olan saçlarimi kaybettim bunun yüzünden. Feci dökülmelerim olmustu.Cok şükür ki Tedavi olduktan sonra geri geldi saclarim . Şimdi yine kansızlık .. :işsiz::işsiz::işsiz: umarım yine dökülme yaşamam . :KK57::KK57:

Kesinlikle :KK17: sürekli tekrarlaması çok kötü birşey. Pekmez icmeme rağmen dusmus . Garip şeyler yeme isteği olan arkadaşlarım var plâstik, toprak vs .. geçmiş olsun hepimize ilaçlarla geçecek ömür :KK43:

Bende de bir ara vardı toprak yeme isteği. Ağzım sulanıyordu resmen, gidip avuç avuç yemek istiyordum, zor tutuyordum kendimi. Hiç yemedim ALLAH'tan ama nasıl dayandığımı ben bilirim. Şimdi bazen sigara külü yemek istiyorum kaşık kaşık, yapmam tabi ki ama kül kokusuna bile bayılıyorum ooh :) Bunlar hep kansıxlıkla mı alakalı acaba...

Kızlar bendese var. Ben her gun et yiyemiyorum. Yumurta yiyorum birde pekmez tüketmeye çalışıyorum. Onuda zorla içiyorum. Simdi chia tohumu aldim ispanaktan daha fazla demir varmis onu tuketicem. birde kizlar tamam ette demir var ama etin fiyati çok pahalı acıkcasi zor alınıyor. onun yerine bitkisel ağırlıklı. şeylerde tuketilebilir ne kadar yarar saglamasada

Merhaba güzel hanımlar :KK76: bir derdim vaaaaaarrrrr (yine) o_O4 yıl önce demir eksikliği anemisi sebebiyle ilaç tedavisi aldım . Herşey normale dönmüştü ta ki bugüne kadar az önce tahlil sonuçlarımı aldım değerlerim yine yerlerde .. kansızlığın var dedi doktor. Kalıcı bir tedavisi yok mu bu kansızlığın? Her zaman böyle yineleyecek mi ?:KK17:

anemi tedavisi yok benim bildigim hayat boyu devam ediyor ara ara takviye kulanmak lazim

Evet belirtiler bende de böyle idi :kızgın:
Ama mesela bende çok çay icmememe rağmen var. İlk kez lise de yaşadım bu kansızligi çok güzel olan saçlarimi kaybettim bunun yüzünden. Feci dökülmelerim olmustu.Cok şükür ki Tedavi olduktan sonra geri geldi saclarim . Şimdi yine kansızlık .. :işsiz::işsiz::işsiz: umarım yine dökülme yaşamam . :KK57::KK57:

Geçmiş olsun. Bende lisedeyken bayılmamla ortaya çıkmıştı kansızlığım.
Umarım yaşamazsınız tekrar hiç bir rahatsızlığını.

Geçmiş olsun. Bende lisedeyken bayılmamla ortaya çıkmıştı kansızlığım.
Umarım yaşamazsınız tekrar hiç bir rahatsızlığını.
Teşekkür ederim. Umarım yaşamayız hiç birimiz .. Fakat ben kansızlıga kadınların kaderi olarak bakıyorum . Simdi yaşamayan hamilelikte kesin yaşıyor diyorlar . Ki abimin eşinde de doğum sonrası feci bir kansızlık basladi . Kızın tutam tutam saç dökülmesi var :( kansızlık ciddi bir sorun. Ama tam tedavisi yok :(

bende de var ayni durum, daha 3 gun once tahlilde yine demir eksikligi cikti. doktor ferro sanol verdi yine. o kadar igrenc bir ilac ki. ac karnina icmen lazim, yaninda c vitaminli bisey olmasi lazim emilimin tam saglanmasi icin, ve de 1 bucuk 2 saat boyunca hic sut urunu, cay tuketmemek lazimmis. Sabah 6 da kalkiyorum, ilaci iciyorum, ise geliyorum, 8 gibi kahvalti yapiyorum guya ama, 0 6-8 arasi yasadigim mide bulantisi bir ben bilirim. midemi alt ust ediyor. hic kullanmak istemiyorum o ilaci ama baska birsey de fayda etmiyor. daha mide dostu bir ilac kullanip sonuc alan var mi acaba aranizda?

Back