Demek ki napmcakmshz ? Turchemz guzel yazcakmshz

ah irnam ah, bende 48-49 arası gidip geliyordum. boyda 1.64, resmen yürüyen bir iskelettim. kızım doğunca 50 kiloyu buldum. sonra oğluşu doğurunca zar zor 52-53 arası gidip geldim. taki emekli olana kadar. bunda aslında benimde suçum vardı. aşırı titizdim. bu yüzden çok huysuzlanıyordum. çocuklarım ve eşimde sanki bana kasıtları vardı. saniyeler içinde evi birbirine katarlardı. bu yüzden terapi bile almak zorunda kalmıştım. zamanla bu duyguyu yendim çok şükür.
hatta size şöyle bir anımı anlatayım. kızım çok kötü rahatsızlanmıştı. tabi doktora götürdük. tahliller filan derken kızımda alerjik durumlar tesbit edildi. hemde mikropsuzluktan. doktor bana çok kızmıştı. sen ne yapmışsın, resmen çocuğunu feda edecekmişsin dediydi. bol bol toprakta gezinsin ve mikroplarla tanışsın demişti. o zaman çok korkmuştum. dediklerini harfiyen yapmaya kendimi zorlamıştım. yinede bazı huylarımdan vaz geçemiyordum. sonuç ne mi kızımda şimdi bazı şeylere karşı alerji hala sürüyor.
buda branşımdan kaynaklanıyor sanırım. laboratuvarlarda karşılaştığım görüntüleri aklımdan çıkaramıyorum. lise yıllarımın sonuna kadar tırnak uzatmaya bayılan ben, azıcık tırnağım uzasa hemen keser olmuştum. halada aynıyım ya neyse. tabii hala yerleri silerken mikrop kırıcı mutlaka kullanıyorum. bazı huylarıma bende kızıyorum vallahi. biraz biraz boş verdim bunlara. şimdi eskiye göre kendimi pasaklı görüyorum. birde vücut kilo alınca bir günde yaptığım işi 2-3 günde zor bitirir oldum. yaşda ilerledi. sağlıkta fazla müsade etmez oldu. ama şu varki çocuklarım ve eşim hala etrafı batırmakta ustalar.:63:
irnam yani bunca çektiğin sıkıntı bundan mı kaynaklanıyormuş. hay allah. neyse acil şifalar dilerim canım. inşallah bir an önce iyileşirsin.
böcüğüm yok be canım, hep beni kandırdı. nerde kilo alınca altın bilezik alacak adam.:KK47: benim aldıklarımıda iş kurarken alıp kullanmıştı. ben kazanınca sana alırım demişti. koca bir foss yani. son aldıklarımıda hırsızlara hediye etmiştim. ben her ay küçük altınlar alıp, biriktirirdim. sonra çoğalınca bozdurup bilezik alırdım. buna o zamanlar kendimi şartlamıştım. oğlum-kızım var diye biriktiriyordum. fakat 5 defa evi soyulan ben akıllandım artık. bir daha biriktirmedim. son soygundan sonra yemin ettim ve almadım. kızım evlenirken kızıma almıştım. ama eks damat ailelerimizin taktığını bile satmış borçlarını kapamıştı.:KK59::KK47: bu yüzden altına karşıyım. hem bundan sonra kilo veremem sanırım.:KK60:
neyse yine çok kaldım. işler beni bekliyor. çok çok öpüyorum.:KK16::KK54::KK70:

aman ablam sende amma titizmişsın ama ben bılıyorum cocuklarında mıkroplara bıle ıhtıyaçlarını olduğunu sen nıye öle ettınkı:KK37:ama tıtızlıkte bı nevı hastalık sayılıyor değil mi
amna dıyım torun falan olunca bırak tıtzlığı toprakta çamurda oynasın:KK1:

ben olsam o evı coktan terketmıştım :KK53:onca hırsızlıktan sonra
bıde sıze bişi olur Allah korusun
bende bırıktırıyom ablam olmayan cocuklarım için:KK9:ama olcak elbet erkeklere pek güven olmuyo:63:

önce anneler gününüz kutlu olsun İnşallah her sene paylaşalım.

irnaaam ay çok kötü oldum çatlakmış vah vah kaç zaman geçti. ne olduğunu artık biliyorsun önlemini al
sakın oğluna kız bakmasınlar kendi bulsun. aaaa hangi devirdeyiz belki barışırlar. bence uzunca birlikteler keşke evlenselerdi..herşeyde bir hayır vardır

lereenim hâla ıstanbulda

duygu sen bizleri hoş gör artık, bak ben eskisi gibi giremiyorum paylaşılanları okuyor iyi haberlerse seviniyor, kötü haberse hüzünleniyorum.

iyiyiz merak etmeyin faceyede arada giriyorum komşum, kızım, ben bakıyoruz. vaktim varsa oyalanıp, oyunları düzenleyip sizi okuyor çıkıyorum.

böcüğüm sen de hep var ol burada umarım sıkılmazsın

ladym oğlun uzak olunca tabiki üzülüyor, merak ediyorsun ama bak kendini hasta ediyorsun yapma tatlım...annene acil şifa diliyorum git öp, kokla geç kalma sakın

ıstanbuldan bir arkadaşım buradan yazlık 1 aylık ev tuttu, internetten bulmuş igilenmemizi rica etti. uğraştık tuttuk ondan uğrayamadım şugırlarım

işte kısa kısa yazabildim amaaaaaa

sizi- hepinizi çok seviyorum bilmenizi istedim. uzatın yanakları... mucuk mucuk

yk ablam sıkılmak ne demek:KK30:asla
netım olduğu sürece hep sızlerle olcam ınş bıde şartlar elverırse tabı

aradada olsa gelın yazın ıyı olduğunuzu bılelım:KK5:

gunaydin121.jpg

yeşilim seni özlüyoruz vallahi. bizi kötü alıştırmışsın. sen olmayınca bir yanımız eksik gibi.
böcüğüm o titizlik hastalığım bitti şükür. ha bazı etkileri hala var. aman o kadarda olsun diyorum. o zamanlar malatyada yaşıyordum. gelenim gidenim hiç eksik değildi. özellikle eşimin sülalesi. çok lafçılardı. bende sinirimi temizlikle gidermeye çalışmışım. bu tabii hastalık derecesine gelmiş sonunda. 2,5 sene çocuksuz bir evde hayatım geçtiydi. kızım doğuncaya kadar bunun farkında değilmişim. farkedincede hemen toparlanamadım. zor bir süreçti tabii. ben bile halimden mutlu değildim. mecburen yardım almak zorunda kalmıştım. o günleri hep kafamdan silmek istedim. o zamanlar sanki insanlar beni delirtmek için bunları yapıyorlar düşüncesindeydim. zaten oğlum doğduğunda bu rahatsızlığım hafiflemişti. oğlum bana şanslı gelmiş ve tayinimiz balıkesire çıkmıştı. yavrum 3 aylıktı biz oraya gittiğimizde. gelen gidende olmayınca tedavim başarı gösterdiydi. şimdi halimi düşündükçe vay be diyorum. nerden nereye gelmişim.:KK61: şimdi kendimi pasaklılıkla suçluyorum.:KK60: eskisi gibi iş yapmıyorum. haftada bir temizlik neyime yetmiyor diyorum.:KK52: mmutfakta hala titizim. çünkü kızımın kedisi zübük tezgahıma çıkıyor. bu beni kızdırıyor. allahtan çileğin bu tür davranışı yok. o sadece sandalyeye çıkar ve beni izler. benim işim bitene kadarda orada uyuklar. zübük öyle değil. beni tezgahta izliyor. kızıncada musluktan su içme bahanesine yatıyor. çok kurnaz çok. aynı kemal sunalın filmindeki zübük tiplemesi gibi. o yüzden bu ismi ona taktık.:KK60:
hırsız olayına gelince son soygundan sonra eşimi ikna edebildim. bu yüzden çok tartıştıydım. şuda vardı ki evim çok güzeldi. iki katlı bahçeli bir evdi. alt kat almancı ev sahibimindi. senede 15 gün gelebilirse geliyordu. ev tamamen bana emanetti. bahçesine çok emek verdiği için eşim ayrılmak hiç istemedi. bende aslında o evi çok beğeniyordum. geniş, ferah ve çok kullanışlıydı. üsteki çatımda teras vardı. yazın harika oluyordu. 10 sene oturduydum. mazotla çalışan kaloriferim vardı. birde 2 katlı olmasına rağmen asansörlüydü.:KK66: ev sahibim almanyada iş kazası geçirmiş ve belden aşağısı tutmadığı için yapılmış bunlar. bazıları alman mühendis yapmış planı filan demişlerdi. ev gerçekten çok güzeldi. şimdi öyle bir ev nerden bulunur. ev sahibimle akraba gibi olmuştuk. çok iyi insanlardı. eşim bu yüzden o eve çok bağlanmıştı. koparmakta zor oldu tabii. sonraki evimde çok iyi idi. planıda muntazamdı. 9 senede orada oturdum. siteydi ama yine şanslı bir kiracıydım. allahtan orada hırsız olayımız olmadı. izmire gelene kadar oradaydım. işte böyle canım.
yine bayağı vakit geçirmişim. yarın bu anneler gününde yaşadıklarımı fırsat bulursam yazarım. hepinizi öpüyorum.:KK54::KK16::KK70:

dün sabahtan azcık girdim bir dahada giremedim nete,annemlerdeydik bütün gün akşmada altı okun anneler günü eğlencesi vardı,ama yanlız olduğumdan pek eğlenemdim,dinleyip seyretmekten başka bişey yapmadım.

leydim aşırı titizlik iyi değilmiş hakketten,bende tizitizdim ama o kadar değil,okuldayken çocukları çoraplarına kadar kapıda soyardım öyle alırdım içeri ama zamanla hem onlar kızar oldu hemde ben yorulmuşum bıraktım yanii,ama hala bir eve oturmaya felan gittiğimde eve girmeden o,çoraplar kapıda cıkar hemen.kızarımda kendi kendime ,gittiğin ev sanki sokakmı diye ama işte alışkanlıkmı nedir anlayamadım.

yazık ayy onca birikimlerini hırzıslarakaptırman.çok üzüldüm valla.mutlaka cıkarmıştır calanlardan allah ama olan sana oluyor tabii.

ev bulmakta zor bizim durdumuz ev oğlumun ayrıldığı sevgilisinin evi.şimdi tutturmuş illa o,evden hemen cıkacaksınız.bende tokiler teslim olana kadar ( iki yıl ) daha duralım diyorduk daa gelde oğlana anlat bunu napcaz bilemiyorum.kıza karşı kinlenip duruyo..ayy allahım inşallah düzelirler yaa,çok acı cekiyo sıpam benim.

sorma yeşilim çatlamış .ben vurunduğum iğneler sayesinde fazla acı hissetmedim demekki.ağrı kesicilerdi çünkü.dikkatli basıyorum çok sağol.

böçüm çiçaamm biriktir canım biriktir emmeee iyi yere sakla aman kaptırma kimselere.
çürüdük valla çiçaam,kemikler zayıflayınca işte bölee hemen ya catlıyo ya kırılıyo. ahh ahhh gençliiiiiiiiikkkkkkk ahhh

neyse hepinizi öpüyoruum akşama misafirim var yemek yapcam

bugün hiç tadım yok. habire üşüyorum. ellerim buz gibi. galiba grip olacağım. dışarda da bir sürü işim var üstelik. galiba yatarım, gitmem.
irnam buraya uğramana sevindim canım. faceyede girmişsin. bende az önce bakınabildim. dün keyifsiz olduğumdan erkenden yatmıştım. bulaşıkları bile bu vakit makinaya koyup yıkadım.
oğluşun gurur yapmış anlaşılan. kıza bağımlı olmak istemiyor sanırım. sende onun sözüyle düzenini bozacak halin yok elbette. biraz anlayışlı olsun.
ben anneler gününü bir koşturma içinde geçirdim. oğluşum sabah arayıp kutladı ve parasının bittiğini söyledi. eh ana yüreği, kim tutar beni. hemen giyinip, son sürat evden çıktım. bizim burada her semte gitmek için dolmuşa veya otobüse binmek zorunluluğumuz var. hadi yakın diye bornovaya gideyim dedim. atladım dolmuşa, vardım bornovaya. orada bir devlet bankasının atm.sinden havale yapılıyor. atm.nin yanına gittiğimde bozuk olduğunu görünce eteklerim tutuştu. benim başka kartımda ek kartı vardı oğluşun. oraya normal hesapta açmıştı. hadi ona yatırayım bari dedim. ne mümkün, bir türlü beceremedim. sinirim iyice bozuldu. çare bulmam lazım. en iyisi konak ilçesine gideyim dedim. önce dolmuşa oradanda metroya binerek konağa gittim. meğer konaktaki bankayı kapatmışlar. izmiri bilenler bilir bayağı bir yol katederek gümrüğe yürüdüm. oradaki atm.ye vardığımda, atm.lerin sadece para çekmek için olduğunu gördüm. ne yapayım diye kara kara düşünmeye başladım. biraz daha yürürsem çankaya semtindeki atm.ye giderim, belki orada bulurum dedim. tabana kuvvet oraya ulaştım. yok oradaki atm.de yine para çekme var. çaresiz gerisin geri eve döndüm. içim buruk ve çok üzgündüm. cuma günü dese, o bankanın evin yakınında şubesi var. gidip oraya yatırırdım. böyle sıkıntı yaşamazdım. saat 11 gibi evden çıkmıştım. 2 gibi eve vardım. neyse eve geldiğimde kızım ve eşim beni bekliyorlardı. biz bir çıkıp geleceğiz dediler. benim konuşmaya bile takatim kalmamıştı. hava çok sıcaktı üstelik. birde ben kalın bir hırka giymiş öyle çıkmışım. hırkayı çıkarmayı bile akıl edemedim koşturmaktan. evde ne yapacağım diye düşünmeye çabaladım. yine o ek kartı olan bankaya gidip şansımı tekrar deneyeyim diye düşünüyorum.
bir baktım kızım ve eşim geldiler. ellerinde kocaman bir paket var. meğer bana yeşil elma börekçi fırını almışlar.:KK16: eski fırınım artık tökezliyordu. çok mutlu oldum. sonra eşim odasından kocaman bir buket kırmızı gül getirdi. sevindim ama içim buruktu. oğluşuma para yollayamamıştım. neyse eşim işine gitti. kızıma durumu anlattım. hemen gidip o bankadan şansımı tekrar deneyecem dedim. evin yakınında yine o bankanın şubesi olduğu için dolmuşa gerek yoktu. kızım bende geleyim dedi ve çıktık. bir çırpıda kızım işi halledince rahatladım. ondan sonra eve gelip anneler gününün güzelliklerini tadabildim. kızım o gün bana iş yaptırmadı. zaten yapacak halim dahi kalmamıştı. akşama bana lazanya yaptı. of be dedim, ana olunca hem üzüntü yaşıyorsun, hemde mutluluk. garip bir anneler günü yaşadım anlayacağınız. ama mutlu sonla noktalanan.
galiba o koşturma sırasında çok terlemişim. terimde üstümde soğuyunca dün ve bugün de kendimi halsiz hissediyorum.
irnam ben her işten dönüşte tepeden tırnağa soyunur ve mutlaka duş alırdım. üstümü çıkarıp askıya takıp balkonda güneşlendirirdim. oğlumunda bu alışkanlığı var. kızımda pek yok. o kadar dikkat ettiğim halde, bitlenmiştim.:KK60: tabii öğrencilerden gelmişti. öğretmenliğinde bu kötülüğü var.:KK52: hala dışarı kıyafetlerimi evde giymem. gelincede mutlaka yıkarım yada güneşlendiririm. yani bazı alışkanlıklarım geçmedi.
neyse benden bugünlük bu kadar. hepinizi öpüyorum.:KK16::KK54::KK70:

ne güzel şeyler yazmışsınız. hepsine cevap veremiyorum

keyifsizim keyfinizi bozmim. hemen iğne oluyorum grip ilerlemesin diye. bu ne ya bitmedi kış

eşim dayısını kaybetti ondan da az giriyorum. inanın yazmak bile istemedim ama gelemiyorum ya sık sık haberiniz olsun istedim

birileri titizlik mi dedi? :)dolap, dip bucak düzgün olmazsa hasta oluyorum tövbe tövbe...derli toplu olmayı seviyorum, yayıntı görmek istemem. ama temizlik işleri eskiden çocuklar ufaktı daha çok yapardım şimdi eh işte:)

çıkıyoruz yine uğrarım mucuk

ne güzel şeyler yazmışsınız. hepsine cevap veremiyorum

keyifsizim keyfinizi bozmim. hemen iğne oluyorum grip ilerlemesin diye. bu ne ya bitmedi kış

eşim dayısını kaybetti ondan da az giriyorum. inanın yazmak bile istemedim ama gelemiyorum ya sık sık haberiniz olsun istedim

birileri titizlik mi dedi? :)dolap, dip bucak düzgün olmazsa hasta oluyorum tövbe tövbe...derli toplu olmayı seviyorum, yayıntı görmek istemem. ama temizlik işleri eskiden çocuklar ufaktı daha çok yapardım şimdi eh işte:)

çıkıyoruz yine uğrarım mucuk

geçmiş olsun ablam kendıne ıyı bak havalarda bı öle bı böle maalesef:KK37:

başınız sağolsun bu arada mekanı cennet olsun:KK5:
bende tıtızım ama abartmıyorum bazen elım deterjan çamasır suyu kokar kocem gıt koku gıdene kadar yıka der hemende kalkmıo:KK1:tabı
gene gel ablam :KK48:

bu arada leerenım torunu oldu mu ıst daymış kendısı ınş buluşuruz:KK69:

ah yeşilim hem geçmiş olsun, hemde başınız sağolsun diyeyim. bende teyze kızını kaybettiğimde çok kötü olmuş, internete bile girememiştim. inşallah bu günleride atlatırsınız canım.
yeşilim o yayıntı olayına fitilim. sağolsun kızım ve eşim o işi çok iyi beceriyorlar. habire alıyorlar. hep az ve öz eşya derim. az eşyanın düzenlenmeside kolay oluyor. en azından yayıntı pek fazla olmuyor.
böcüğüm çocuklar olana kadar insanın evi çok temiz oluyor canım. hele birde çocuk olunca işin kat ve kat artıyor. o zaman yaptıklarının iki mislini yapar buluyorsun kendini. şimdiki zamanının kıymetini bil canım.
eski yaşamlara bazen çok özeniyorum. evde bir kilim veya halı, iki tane demirden sedir vardı. bizler için sedir örtülerinin güzel olması önemliydi. elimize çalı süpürgesini alır evi süpürür birde silerdik.bütün işimiz buydu. ahşap mobilyalar pek yoktu. toz alma olayı olmuyordu. tüm evin temizlik işi en fazla 1 saatimizi alıyordu. tabii tv de yoktu. radyomuz vardı. alır el işlerimizi oturur hem radyo dinlerdik, hemde el işimizi yapardık. zamanda çoktu yani. şimdi böylemi, bir yığın eşya, temizle temizle günün bitiyor. nerde o eski günler.:KK61:
böcüğüm ben lerenimin torununun doğmuş olduğunu duymuştum. herhalde torun bakıyor. yoksa o sizi arardı.
dün ben doktordaydım. tahlillerimin sonucuna nihayet ulaşabildim. kollestrolüm yine çok yüksek. hiç düşüremedim şunu. bende kocakarı ilaçlarını deneyeceğim. keten tohumu aldım. aktar bana birde çay yapacağım bir otu tavsiye etti. onuda aldım. birde çörek otu ye dedi. vallahi denize düşen yılana sarılır ya bende bu otlara sarıldım. artık canıma tak etti vallahi. birde raporumun bu sene sonuna doğru biteceğini duydum. canım sıkıldı. hastanelerde koşturmak zulüm gibi. tahliller, heyet sırası bekleme öfff öff. bir rapor için bu kadar çileyi çekiyoruz. ama 2 senede rahat ediyoruz. artık bunada katlanacağız.
neyse kızlar ben artık kaçayım.hepinizi öptüm.:KK16::KK54::KK70:

Sizler sağolun canlarım

lereenim istanbulda evet torun bakıyor ikinci de olunca zor tabi ki

ladym al aktardan valla en şifalılar onlarda canım ihmal etme lütfen
irnam nasıl oldu acaba

böcüğüm mis gibi kok emi tatlım:)

uğrarım yine

bugun sıze gelemedım
sağ kolumda bı halsızlık var sabah cam sılıyordum patron odasındakı yarım bıraktım:KK37:

betül ablam bencede aktarlara bak sen kımyasal ılaçlarda çare kalmadı artık

yeşilim ablam mıs kokuyom :KK69:koceme
ama aradada deterjan kokalımda temız olduğumuz anlaşılsın:KK60:

herkesin biraz geç oldu ama geçmiş annelerin günün kutluyorum tek tek ellerinizden öpüyorum :KK69:

konyadayım evde bayadır bılgısayar yoktu yeni alındı annemin evini temizlemeye geldim ama öyle sogukki anlatamam sanki kış temizligi yapıyoruz dogru düzgün kapı pencere açamıyoruz akşamları kanalifer yanıyor.buzlar gibi yagmur yagıyor arada kar bile atıştırıyor...şuanda da ellerim buz kesti.bunun dışında iyiyiz sizlerde iyisinizdir inşallah

tam okuyamadım hemen çıkmam gerek sanırım yeşilimin ablamın yakını vefat etmiş başınız saolsun laydım geçmiş olsun iranam sen nasılsın inşallah yiyisindir.herkes iyi olsun mutlu olun saglıklı olun inşallah ben kaçayım temızlıge kaldıgım yerden devam kendime bir bardak çay koydum ısınayım diye olsun yagsın yagmur berekettir susuz kalmaktansa yagması iyidir.tekrar herkesi öptüm mucukslarrrrrrrrr:KK48:

artık hep rahatsızlığımdan yazdığımın farkındayım.üç gündür samsunda hastaneleri geziyorum önce kemik hastanesine gittim orda, dr. kemilerim arasından iğne yaptı sonrada romateme gönderdi, ( romatolojo ) hastalıkları hastanesine.ordaki dr.da yine ilaç ve fizyo terapi önerdi en az bir yaptırmam lazımmış,ancak üçgün gidebildim.orda kalacağım yer olmadığı için git gel zor oldu üçgünde rahatladım bile çok iyi geldi ama gidiş geliş beni yordu,bakalım amasyadan halledebilecemmi,ekzersizde verdi son nefesime kadar bu hareketleri yapmam lazımmış yoksa kaburga kemiklerimde kaynaşıp nefes almakta güçlük cekermişim .moralim çoook bozuk çoookk kalca ve leğen kemiklerim kaynaşmaya başlamış bile.hastane başıma döndü zırıl zırıl ağladım oralarda.ben ne yapcam allahım ya yatalak olmayım nolur nolur.ölümcül de değil kahrolası hastalık,keşke ölümcül olsaydı ölür kurtulurdun ama süründüren bişey :KK43: :KK43: tedavisi yokmuş sadece ilerlemesi işte tedavilerle ekzersizlerle durdurulabilirmiş,offfffffffffffffffff
çok üzgünüm kolum kanadım kırıldı sanki...

sizler ne yaptınız.yeşilim başınız sağolsun canım ,allah rahmet eylesin

duygum iyi yapmışsın canım annene yardımcı ol tabii.nasıl sağlığı annenin oda rahatsızdı demii,çağın hastalığı şeker vardı heralde.inş. iyidir.

böçüm çiçaammm

leydim senide kocaman öpüyorum ,

yahu bune bee bahardan vazgectik yaz bari gelse.aaaa sinir bozucu hala soba yakıyoz hala kışlık elbiseler,kazaklar kabanlar.buneeeee,yeter soba yakmaktan gına geldim yazı istiyoruuummm..

X