Delirten doğalgaz faturam

Tabiii bakın diğer ülkelere, kısıyorlar mı kombiyi, hayırrrr. Biz neden kısalım, istedikleri bu zaten, oyunu görün. Eyyy sobacılar bize kombi kıstıramazsınız :KK70:

:) :) :) Soba lobilerinin işi bu... Eyyyy sobacılaaar siz kimsiniz? Şaka bir yana güzel zamlandık... Hakkaten iyi zamlandık... Ve fakat fevkaladenin fevkinin fevkinde zamlandık... İyi oldu... :) Ben size şu kadar söyleyeyim... Bana fatura 500 de gelse ödeyecel durumdayım.çok şükür... Allah bundan aşağı etmesin... Ama bir kesim var ya işte her şeye eyvallah diyen insanlar... İşte onlardan biri karşıma geçip ben bu faturaları nasıl ödeyeyim,çocuk okutuyorum, geçinemiyorum dese.... İyi oldu derim... Bizim kiracımız 450 tl veriyor. Adammm doğalgaz faturası çok geliyor ödeyemiyorum diye soba yakıyor evde.. Ne yapsın geçinemiyor... Ama ülkede her şey süper ona göre... E ben neden vicdan yapayım ? İnsan olarak vicdanımı sorguluyorum.... Neden böyleyim diye? Cevabı belli.. Tahmin edersiniz...

Bu yıl bu konuları çok görürüz doğalgaz ve elektirik çok artı ayrıca doğalgazı dolarla alıyoruz dolar 3,5 tl den 5,30 çıktı % 45 zam yaptılar şuan % 10 indirim yapıldı ona rağmen geçen yıla göre % 35 zam lı olacak faturalar ama ekonomimiz süper dünya bizi kıskanıyor !!

Bilen arkadaşlar beni aydinlatirsa sevinirim kombim camasir odasinda cami aciyorum kiyafetler kurusun die bu kombinin fazla çalışmasına sebebiyet verirmi acaba

Kizlar bu kadar pahali gelmesinin tek ve en onemli sebebi zam. Gecen sene ayni sekilde 250 lira oduyorduk, simdi 500. Haberleri takip etseydiniz yazdan beri, zam haberlerini atlama olasiliginiz yok.

15 günde 200 m3 yakmışız bizde .. 500.ü geçicek bi aya tamamlanınca. Evim üç cephe büyük ve çatısız olduğu için çok geliyor. Arakat evler 200 ödüyor.

Bizim dış kombiden 55 dereceye ayarlı.

İç termostattan da 22-23 arası 24 saat yakıyoruz.

140 metrekare evimiz ve 3+1 , bütün odaları yanıyor.

Bu ay 143 metreküp kullanmışız 226 lira fatura gelmiş.

Kapatıp açmak faturayı inanılmaz arttırıyo.

Size tavsiyem iç termostat varsa 21-22 dereceye , sadece dış kombi ise 40-45 arasına ayarlayıp hiç ellememeniz.

An itibariyle bu ay ki doğalgaz faturam elime geçti. 470 civarında bir fatura gelmiş. Geçen yıl 200 lirayı geçmiyordu.
Günde toplasanız 10 saat ya yanıyor ya yanmıyor. Çıkarken kapatıyorum. Acaba benim bu kombiyi nasıl kullanmam ne yapmam gerekiyor? Bu fatura çok fazla. Fazla olmasından ziyade çok saçma.
Kapatma arkadaşım , kapatınca ev soğuyor su soğuyor petekler soğuyor açınca onları ısıtmak çok fazla gaz harcıyor .. 3+1 evde sürekli ve her odam açık banyo açık 21-22 derece ortalama sıcaklık bu ay 140 geldi geçen yıl soğuk zamanda bile 160 gelmişti.. Yaşadığım şehir çok soğuk değil ama 3 çocuk var ve hep sıcak olmak zorunda evim ... Kardeşim yetkili servis o da diyor kapatma derece dusur evde yokken ama kapatma

An itibariyle bu ay ki doğalgaz faturam elime geçti. 470 civarında bir fatura gelmiş. Geçen yıl 200 lirayı geçmiyordu.
Günde toplasanız 10 saat ya yanıyor ya yanmıyor. Çıkarken kapatıyorum. Acaba benim bu kombiyi nasıl kullanmam ne yapmam gerekiyor? Bu fatura çok fazla. Fazla olmasından ziyade çok saçma.
Guzellik ben hic kapatmiyorum mesala cunku kapatip acinca kombi kendisini isitmak icin daha fazla yakiyor bizimki belli bir ayarda yaniyor evde hep ayni sicaklikda kaliyor faturada 300 hic gecmez tabi bunu bize kombimiz bozuldugunda yapmaya gelen abi soylemisti her kombi birmi bilmem ama biz oyle yapiyoruz

Guzellik ben hic kapatmiyorum mesala cunku kapatip acinca kombi kendisini isitmak icin daha fazla yakiyor bizimki belli bir ayarda yaniyor evde hep ayni sicaklikda kaliyor faturada 300 hic gecmez tabi bunu bize kombimiz bozuldugunda yapmaya gelen abi soylemisti her kombi birmi bilmem ama biz oyle yapiyoruz
Hiç kapatmamayı deneyeceğim canım bu ay,bakalım ne kadar gelecek.

300 TL'de bize geldi, toplam 3 petek, 1+1 :sinirli:
En kısık ayarda çalışıyor, bazı günler kapattım ama maalesef fatura bu!
Geçen yıl en fazla 150 TL ödedik, iki katı ya. Alım gücümüz her çen gün azalıyor.

Benim evim 98 metre kare 2+1 ben dogalgazi hiç kapatmiyorum ve bu ay gelen faturaya inanamadim. 557 tl geldi. Anladimki hic kapatmamak zararliymis. Bi kac yorum okudum arkadaslar hic kapatma bana 200 fln geldi yazmislar onlarin kombileri eminimki yoğuşmalidir. Yoğusmali olmayan kombilerde fatura malesef ki çok geliyor. Yoğuşmali kombi de evin buyuklugune göre takiliyor. Gecen sene en fazla 300 odemistim bu sene 557 tl geldi ben şok. E tabi zamda var

bize geçen ay 580 tl geldi bu ay 3 peteği ve kapıları kapattık 480 geldi

Back
X