delirmek üzereyim :(

usnac22

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
1
0
16
İzmir
kızım 4 yaşında ve yemek yemiyor yemek yerken hep uykum geldi diye yalan söylüyor bana bazen kızıp bagırıyorum sonra yuzune bakarken utanıyorum kızdıgım için vicdanım acıyo aglamak istiyorummm :( :(

ısrarcı olmak, zorla yedirmek yemeği daha da itici hale getirir üstüne gitmeyin bence çok acıktığında gelip kendisi isteyecektir sizden ve asla arkasında tabakla dolaşan annelerden olmayın uzmanlar bu durumu çok yanlış buluyor... kilosu ve boyu gelişimi geride değilse dert etmeyin bence bir çok çocuk bu yapıyor benim yeğenimde böyle... Benim oğlumda hiç yemek sorunum olmadı ama bizde de uyku sorunu var bebekliğinden beri 9 yaşına geldi halen uyumaktan nefret eder direnir yatmamak için... uyumamak için sürekli başım ağrıyor kolum acıyor bacağıma kramp giriyor gibi yalanlar söylüyor ben oralı olmuyorum:40:

Son düzenleme:
Bende üstüne gitmeme taraftarıyım acıkınca kendileri geliyorlar benim ikizlerim var eger yemiyorlarsa bir sonraki yemek vaktine kadar hiç bişey vermiyorum zaman yaklaştıgında mama mama diye geziyolar evin içinde o yüzden zorlama bırak açıksın

Ben de kızıyordum,hatta zaman zaman kızarım.işe giderken tok olmasını yeğlediğim için kızıyordum genellikle.ama bu huyumu törpüledim.gördüm kibakıcı ablasıyla gayet güzel yiyor.acıkınca yemeyecek te ne yapacak? aç biilaç dolaşılır mı?artık bıraktım bu işleri:))hiç bişey için ısrar etmiyorum canım.zamanı gelince yiyorlar da uyuyorlar da.kızım 3.3 yaşında.sbah 9 akşam 9 uyku saatleri gündüz uykusuna hiç uğraşmıyorum erken yatsın diye.bazen canı isterse anne kucak der uyur gündüz.boyu kilosu da normal.e daha neyi dert edeyim?

benim çocuğum da iştahsız ben bırakıyorum valla yemezse yemez istediği çikolatayı al cipsi önüne ser yemez.isterse yer ancak.bence rahat bırakın çocuğu,patates kızartmasını önermiyorum ama genelde çocuklar onu seviyorlar küp küp çiğden doğrayıp yapışmayan kapaklı tencerede az yağda (1 çorba kaşığı) pişirip üzerine rendelenmiş kaşar serpin isteğe göre 1 yumurta sarısı kızartmanın terini tutuyor.hemde çok lezzetli.bunuda yemezse demekki gerçekten acıkmamış diyorum.

annemin deneyimlerinden bahsedebilirim ancak:) çocuğun yemek yememesi gerçekten çok kötü vicdan azabı gibi:( annem mesela sevmediği şeyleri sevdiği şeylerle bir parça karıştırıyordu işe yarıyor bazı çocuklarda farkında olmadan yiyebiliyor

sevimli şekillerle yemeği çocuk için eğlenceli hale getirmek bilmem ne kadar etkili olur

hiç merak etme büyüdükçe öğrenecek.doktorlar asla ısrar etmeyin derya çok doğru.zaten belli bir zaman sonra acıkacak ve anne karnım acıktı diyecek.

Back